EP13 ... Italija - Rumunija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#76 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by cyprus »

rajvosa^ wrote:Da levat ne promasi penal, mogao sam peticu danas zaradit :-D
Potpis :x :x .

Ja već postajem paranoičan :-) :x :D
Misirlija

#77 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Misirlija »

KPNCTNJAH wrote:
Edin H. wrote:Cist :oops:

Onom Mutu-u treba dati nogu iz Chelsea :D

Zasto Nikolitja nije pucao penal :x
Chelsea ? :)
narkoman prvo treba vratiti 12 miliona :roll:
Edin H.

#78 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Edin H. »

KPNCTNJAH wrote:
Edin H. wrote:Cist :oops:

Onom Mutu-u treba dati nogu iz Chelsea :D

Zasto Nikolitja nije pucao penal :x
Chelsea ? :)
Satro, sjetio sam se da je dobio nogu zbog uzimanja kokaina.

Vala je i onaj penal opucao kao da je na kokainu :-)
klixober

#79 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by klixober »

Definitivno se vise necu kladiti jer cu bankrotirati.Juce pao na Njemackoj,danas na Italiji.Evo predvidam pbojedu Francuske danas,ali nemam vise hrabrosti da se kladim.Pojescu se ako stvarno pobijede :D
rajvosa^

#80 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by rajvosa^ »

Sedam petica dodjeljeno za ovu tekmu - par dvica, ostalo fule - masala :-)
Saian

#81 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Saian »

sto me Mutu zavali, opet ode 5 bodova, jesam peh Tito dragi :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#82 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Admir_1984 »

Kad onaj magarac rece da je ovo najrealniji ishod utakmice doslo mi je da razbijem tv :x :x

Onaj penal da je dosudjen za Italiju mogu samo da zamislim kakve bi sve izjave ovde citao. Onakvih duela je more cijelu utakmicu i ovaj konj se nadje da svira penal 10min prije kraja za rumune, koji su by the way 5 puta presli centar u toku utakmice.

Italija itekako ima problema sa samopouzdanjem u odbrani, ali jednostavno u napadu nemaju srece.

Nadam se da ce Italija proci ako dobije Francusku
Mikado

#83 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Mikado »

Italija bez pravog trenera nemoze nista.

1994. Arrigo Sacchi ih je doveo do finala SP u kojem su porazeni u lutriji penala.
2000. Dino Zoff ih je odveo do finala EURA i na kraju su surovo porazeni od francuza.
2006. Marcello Lippi ih je odveo do prvog mjesta u Njemackoj.

Roberto Donadoni je bio najgori izbor za selektora i rezultati na EURU to potvrdjuju.
zecko_kupuz

#84 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by zecko_kupuz »

@Van Halen
Ja sam primijetio i zapisao na papirić, odmah :D . Kloc je tačno rekao (tokom napada Rumuna) : "Evo nekoliko tačnih dodavanja naših komšija" :? . Nakon tog bisera mislim da je malo utihnuo :D .

Komentar tekme - gol Tonija bio regularan, al' jebga :-D , penal za Rumune je....mislim ispravan :roll: . Inače sam primijetio još jedan lapsus. Šuko je na početku drugog meča rekao da su Talijani zabili neregularan gol :? . To je ipak sitnica u odnosu na onog Prrr...danovića :lol: .
Neelix

#85 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Neelix »

slazem se. koliko god je bio sjajan igrac, kakve su mu trenerske preporuke? JEDNA trenerska (solidna) sezona sa livornom. i odmah u reprezentaciju :roll:
van Basten

#86 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by van Basten »

talijani su i7zgledali bolje nego prvu tekmu, rumuni tvrdi , ali i takvi odoše među 8... sudija jeste kiksao kod gola Tonija, penal je slobodno sudijsko, iako ga ja nikad ne bih svirao, ali svakako nije bio gol...
wizzard

#87 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by wizzard »

ljudi moji, kako vam nije jasno..ovaj sudijski anonimus je htio da napravi ime preko ledja italije..tako se to inace radi.
uzmes velesilu i pokazes da ne podlijezes pritisku, samo sto je napravio tonu gresaka:)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#88 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Faruk »

ko je velesila, Italija?
ove godine ni u ludilu ih se ne može nazvati velesilom
2006 su bili Lippi na klupi, Totti u napadu, Nesta i Cannavaro u odbrani

žao mi je što ih Rumuni ne dobiše i da idu kući
JohnnyS

#89 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by JohnnyS »

Jaguar84 wrote:Ma imam osjećaj da talijane svi mrze, valjda što su svjetski prvaci ko će ga znat.Izgleda da su što bi rekle naše komšije "Sami protiv svih" :-) :-D Odigrali su puno bolje nego protiv Holandije al dzaba kad ih je sudija razbijo (ne potpuno, bravo Gigi). Nada umire posljednja, ostaje još ta tekma s francuzima u kojoj će biti "krvi" do koljena. Ako Italija prodje dalje siguran sam da ce dogurat jako daleko, mozda čak i do samog kraja ko zna...
...FORZA ITALIA... 8-)

Prvaci su bili i Brazilci pa ih zanemariv broj ljudi mrzi... Možda je ipak do manekenčića i epileptičara koji igraju za azzure
Enticer

#90 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Enticer »

Italijani su najnesretnija fudbalska nacija na svijetu, definitivno, ja se sjecam tih svakakvih prvenstava od 1990 god.
1990 god. SP u Italiji, Talijani gube u polufinalu na penale od Argentine
1994 god. SP u USA, Talijani gube finale na penale od Brazila
1996 god. EP, Talijani ne prolaze grupu, u odlucujucoj utakmici protiv Njemacke Zola promasio penal, ostaje 0:0 i Italija ispada, a Njemci i Cesi prolaze dalje
1998 god. SP u Francuskoj, Talijani gube u cetvrtfinalu na penale od Francuza i ispadaju
2000 god. EP. u Bel i Hol, Talijani vode do 94.min 1:0 i primaju gol u zadnjoj sekundi i u produzecima jos jedan i gube finale ponovo.
2002 god. SP u Japanu i Koreji, Talijani gube u osmini finala od Koreje u utakmici gdje je bila vidjena najveca sudijska kradja mozda svih vremena, gdje je Koreji dosudjen nepostojeci penal kojeg Buffon brani, iskljucen Totti prd kraj utakmice sasvim neopravdano, u produzecima Talijana sa igracem manje daju gol, a naravno sudije poniste zbog navodnog ofsajda, a nije ga s glave bilo i onda na kraju primaju gol u 117.min i ispadaju. Uz ovo je jos bitno napomenuti da su Talijanima tada u grupama jos ponistena 4 regularna gola.
2004 god, EP u Portugalu, Talijani ispadaju u grupi nakon sto su Danska i Svedska sramno dogovrili da odigraju 2:2 i samo sa tim rezultatom Italija je ispala, a skandinavci se plasirali dalje.
2006 god, SP u Njemackoj, Italija konacno sampion, nakon penala pobijedili Francuze.
2008 god. EP u Svi i Aus, sudije nastavljaju po starom, priznat gol Van Nisterloya koji je bio do bola sumnjiv, zatim protiv Rumunije ponisten cisti gol Tonija iz svemira se vidi da ofsajd nije postojao, zatim penal za Rumune, ok, ako je ono penal onda na svakoj utakmici bi trebalo biti po 10 penala na obje strane jer onakvih duela u 16-ercu ima nakon svakog prekida. Sve u svemu sticem utisak da Talijani moraju pokzati dvostruko vise nego ostali kako bi postigli povoljan rezultat po njih.
Zanima me samo na koji nacin sada sudije smjeraju ostetiti Italiju protiv Francuske i poslati ih kuci.
Zbog svih ovih stvari koje sam naveo ja svim srcem navijam za Italiju i uprkos svemu nadam se prolazu dalje i nastavku borbe protiv drugih ekipa i sudija.
elSaik

#91 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by elSaik »

@Enticer - nemoj tako. Italijani su gnjide, oni se stalno provlače. Da mi neko hoće to stalno nabrojati... :-) :mrgreen:
madner

#92 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by madner »

elSaik wrote:@Enticer - nemoj tako. Italijani su gnjide, oni se stalno provlače. Da mi neko hoće to stalno nabrojati... :-) :mrgreen:
1968 Rim. Ne treba se nista vise dodat. :D
Enticer

#93 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Enticer »

elSaik wrote:@Enticer - nemoj tako. Italijani su gnjide, oni se stalno provlače. Da mi neko hoće to stalno nabrojati... :-) :mrgreen:
E cuj provlace se, sad ce pobijediti Francuze, Holandjani nece zijaniti i Talijani prolaze, pa ces reci da su se provukli, a da su u ove dvije utakmice imali posteno sudjenje prosli bi lagano grupu. I ovako se sve desavalo kroz historiju. Moraju dati dvostruko vise od ostalih ekipa da bi minimalno pobijedili. Moraju zabiti 4 gola da bi im bila priznata recimo 2 i to pod uslovom da protivnicki igraci ne simuliraju penale u njihovom kaznenom prostoru. Da Talijani imaju sudjenje kao Njemci, Francuzi ili Brazilci harali bi svijetom i Evropom, ali sudije se pitaju :x

Jel zna neko kako bi se situacija u ovoj grupi rijesila recimo ako Holandija pobijedi Rumuniju sa 3:0, a Italijani sa Francuzima odigraju 0:0 sto nije nerealno, onda bi ove 3 ekipe imale po 2 boda sa istom gol razlikom 1:4. :? Ko bi tu prosao dalje, ne vjerujem da bi Italijani, UEFA bi skontala nesto da ih izbaci
wizzard

#94 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by wizzard »

Enticer wrote:
E cuj provlace se, sad ce pobijediti Francuze, Holandjani nece zijaniti i Talijani prolaze, pa ces reci da su se provukli, a da su u ove dvije utakmice imali posteno sudjenje prosli bi lagano grupu. I ovako se sve desavalo kroz historiju. Moraju dati dvostruko vise od ostalih ekipa da bi minimalno pobijedili. Moraju zabiti 4 gola da bi im bila priznata recimo 2 i to pod uslovom da protivnicki igraci ne simuliraju penale u njihovom kaznenom prostoru. Da Talijani imaju sudjenje kao Njemci, Francuzi ili Brazilci harali bi svijetom i Evropom, ali sudije se pitaju :x

Jel zna neko kako bi se situacija u ovoj grupi rijesila recimo ako Holandija pobijedi Rumuniju sa 3:0, a Italijani sa Francuzima odigraju 0:0 sto nije nerealno, onda bi ove 3 ekipe imale po 2 boda sa istom gol razlikom 1:4. :? Ko bi tu prosao dalje, ne vjerujem da bi Italijani, UEFA bi skontala nesto da ih izbaci
gleda se medjusobni omjer, i onda imas po 2 remija i onda bi se ja mislim biralo izmedju talijana i rumuna, jer bi oni imali gol razliku 1:1 sto je bolje od 0:0 francuskih, i onda pojma ti nemam:)
JohnnyS

#95 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by JohnnyS »

Onda selektori stanu na centar i igraju "Čiji je babo jači"...
elSaik

#96 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by elSaik »

wizzard wrote:
Enticer wrote:

gleda se medjusobni omjer, i onda imas po 2 remija i onda bi se ja mislim biralo izmedju talijana i rumuna, jer bi oni imali gol razliku 1:1 sto je bolje od 0:0 francuskih, i onda pojma ti nemam:)
Onda penali...
Enticer

#97 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Enticer »

Penali :? Izmedju koga penali, da se nadju na nekom stadionu Italija i Rumunija i da pucaju penale ili... :?
elSaik

#98 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by elSaik »

Enticer wrote:Penali :? Izmedju koga penali, da se nadju na nekom stadionu Italija i Rumunija i da pucaju penale ili... :?
Aha. :lol: Ma nemam pojma...
Neelix

#99 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by Neelix »

bilo je na nekoj temi vec, u slucaju istog broja bodova, nerijesenog u medjusobnom duelu i iste gol razlike, dalje ide reprezentacija sa boljim fifinim rejtingom 8)

btw sve gledam i nikako da mi udje u glavu da šeki i ja navijamo za istu ekipu :-) :D
elSaik

#100 Re: EP13 ... Italija - Rumunija

Post by elSaik »

Neelix wrote:bilo je na nekoj temi vec, u slucaju istog broja bodova, nerijesenog u medjusobnom duelu i iste gol razlike, dalje ide reprezentacija sa boljim fifinim rejtingom 8)

btw sve gledam i nikako da mi udje u glavu da šeki i ja navijamo za istu ekipu :-) :D
:lol: Šta ćeš, mora se i to nekad desiti. :oops: :mrgreen:
Post Reply