EP10 ... Svicarska - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#1 EP10 ... Svicarska - Turska

Post by cyprus »

Švicarci nakon lošeg rezultata ali vrlo solidne igre imaju popravni ispit protiv Turske danas. Isto se odnosi i na Tursku od koje se nakon taslačine protiv Portugala (ne toliko rezultatske koliko igračke), očekuje bolja partija. Da li će jedna od ove dvije reprezentacije osvjetlat koliko-toliko obraz pred navijačima, ili će obje ponovo odigrat razočaravajuću utakmicu, vidjećemo.

Sastavi iz prvog kola:

Švicarska: Benaglio, Magnin, Senderos, Lichtsteiner (Vonlanthen), Inler, Frei (Yakin), Streller, Fernendes, Barnetta, Behrami (Derdiyok), Müller.

Turska: Demirel, Çetin, Balta, Zan (Aşik), Belözoglu, Aurelio, Kahveci, Şanli, Kazim, Erdinç (Sarioglu), Altintop (Şentürk)

PS Ma Švicarci ovo moraju dobit, a Turci meni se čini da su presretni samim tim što su dospjeli na EP. Istina Švicarci evidentno imaju problema sa realizacijom, pogotovo sad kad se Frei povrijedio, al ako ništa Servet Çetin ima da ga zabije sam sebi :D .
Stari

#2 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by Stari »

Meni ce ova utakmica biti zanimljiva za pogledati prvenstveno iz razloga sto ocekujem utakmicu visokog rizika...jer mislim da se i turci i svajcarci lijepo sjecaju kako je to izgledalo kad su se zadnji put sreli ... nije to bilo odvec davno...u kvalifikacijama za proslo svijetsko prvenstvo. Zbog skandaloznih dogadjaja ...(fizickog obracuna na kraju utakmice u stambolu) ...turska je reprezentacija bila i sankcionisana od strane FIFE...Ne vjerujem da su Turci & Svajcarci jos uvijek potpuno halalili i zaboravili taj dogadjaj...Turci zbog toga sto su promasili svjetsko prvenstvo ... a svajcarci sto su dobili po guzici. I svajcarska i Turska nogometna publika se naravno tog (nemilog) dogadjaja vjerovatno jos uvijek zivo sjeca.

Ne zelim reci da ce zbog toga rezultat biti u drugom planu ...naprotiv...nego samo da postoji mogucnost vrlo muske igre u kojoj bi suci mogli imati puno posla. Sad, onaj kome se takve utakmice svidjaju ce napraviti pravu stvar ako je pogleda.
sjever

#3 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by sjever »

Mislim da će ova tekma završiti ne popularnim rezultatom 0 - 0, možda zbog same težine utakmice :evil: miroljubivo :x
bato99

#4 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by bato99 »

ja ovdje prognoziram pobjedu turske iz čistog razloga što imaju bolje igrače od onih sirovina švicaraca koji samo znaju trčati ko i austrijanci. :) :) :)
hadis

#5 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by hadis »

Ruku na srce za mene je Turska puno puno kvalitetnija ekipa od Svicaraca (legije stranaca)!
Sad im je otpao i Frei tako da ce sigurno imati problema s postizanjem golova, a Turska jednostavno mora proraditi jer toliko puno dobrih igraca na jednom mjestu ne mogu 2 puta odigrati lose!Iako protiv Portugala i da su igrali bolje opet bi izgubili jer su ovi za klasu bolja ekipa!
Turci imaju dobre napadace, solidan vezni red ali malo konfuznu odbranu sa prilicno dobrim golmanom!
Svicarci imaju ocajan napad, solidan vezni red, prosjecnu zadnju liniju i super dobrog golmana!
U svakom slucaju obe ekipe ce dati po gol minimalno!
Bice penala a prilicno sam siguran da jedna od ekipa utakmicu nece zavrsiti sa 11 igraca!!!

Sto se tice domaceg terena mislim da ce Turska imati vise navijaca od domacina jer ipak su Turci nogometni fanatici za razliku od Svicaraca koji i ne pridaju tako veliku paznju nogometu!!!

Moja prognoza 2-1 za Tursku, a strijelac Emre i Nihat! Emre ce ga uvaliti iz slobodnjaka a Nihat svojim poznatim bijegom odbrani i laganim poentiranjem!!!
Topla voda

#6 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by Topla voda »

pa jel ovo lubos sudi :lol:
jel dobar ovaj blater,jebala ga svica njegova..hem je svog havera lubosa stavio da sudi u onoj prvoj tekmi baraza u svici kad su pokrali turke ..hem je tad nastelio belgijanca de blekerea u revansu.
i nakon svog belaja,danas lubos opet sudi. :-)
oj zemljo otvori se..
laku noć

#7 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by laku noć »

Turska nije loša za Helvetiu ne znam :lol: a Švajcarci su osrednji :lol:
max_power

#8 Re: EP10... Helvetia - Turkiye

Post by max_power »

Emre nece igrati zbog povrede, to je veliki hendikep za turke.
Jos je veci hendikep za svicarce sto su ostali bez Freia.
Prognoza 2:0 za Tursku, ali nisam bas nesto siguran :|
rajvosa^

#9 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by rajvosa^ »

Da Frei nije povrijedjen mozda bi imao sanse za 2:0 Svicarska, ovako :run: Al dajem domacinu edge na ovoj utakmici.
dizZaster

#10 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by dizZaster »

Prognoziram pobjedu Turske sa dva razlike.Jedan od strijelaca bit će Nihat Kahveci.
Image
montag

#11 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by montag »

turska dobija 3:1
Umjetnik a

#12 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by Umjetnik a »

turci će ih odrati
imaju i poseban razlog za to
pirmin

#13 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by pirmin »

Kaaako se samo mrko gledaju kod shakehands :D ...trebalo bi biti zestoke vatre :x :D
homo_sapiens

#14 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by homo_sapiens »

moja ranija prognoza:
Utakmica br. 10 – Grupa A : Svicarska - Turska .............. 1:3
Topla voda

#15 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by Topla voda »

pa zar ovo nije ofsajd..zar se zadnji igrac ne racuna kao golman ako je golman iza lopte?
LSD

#16 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by LSD »

Hah...što ga turcin zavali svojima :lol: :mrgreen: ...evo zamalo opet da ga zabije...šta ima hakan radi :roll: ...ovo je vaterpolo a ne fudbal.
peglinator

#17 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by peglinator »

jos malo pa ce im peraje trebati :D
cyprus

#18 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by cyprus »

Derdiyok asistent, Yakin stijelac, to braćo Turci samo tako... :D :D :D
Zhaba

#19 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by Zhaba »

jessss tako svicarci :D
rajvosa^

#20 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by rajvosa^ »

Ima da me Svica danas izvuce. :D Samo tako.
Fratris

#21 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by Fratris »

cyprus wrote:Derdiyok asistent, Yakin stijelac, to braćo Turci samo tako... :D :D :D
Janjicari! :lol:
Zhaba

#22 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by Zhaba »

rajvosa^ wrote:Ima da me Svica danas izvuce. :D Samo tako.
i ja se nadam...stvarno je sramota kolko malo poena imam :(
cyprus

#23 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by cyprus »

Zhaba wrote:
Joj sa ovim poenima koje ja imam sve bih dao da sam žensko - imo bih alibi :D :D
hadis

#24 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by hadis »

Joj ovi Turci se nikako ne snalaze na ovom terenu. Svici je kisa pala kao kec na desetku tako da se taktika i tehnika ovdje ne pikaju vec je bitno ko prvi skonta da se po zemlji ne moze igrati.
Prvi skontali Svicarci i to je to.
Turska rastrgana i nemocna, al sam siguran da ce Terim sad dobro izgalamiti na njih i da ce pokusati ako nist onda bar popraviti dojam.
Od danas sam jos vise ubjedjen da BiH uopste nema kvalitet pa cak i kad skupimo sve sto trenutno imamo.Pokazalo se da su Turska i Grcka izuzetno lose ekipe a eto ispred nas su bili.
Sramota!!!

Joj kako je ovo glupo kad Turci zabijaju golove Turskoj, al et bar se Yakin nije radovao poslje gola. Ipak ima bar malo dostojanstva! Ma bagra smo mi muslimani i to je fakat!
Prodali bi svoje sve za saku dolara od neke druge drzave!Gledam ove igrace Svicarske i pitam se kako ih nije sramota, pa oni su vec zaradili pare igrajuci za klubove al eto sto bi reko nas narod MALO MU CITAV SVIJET!!!

Turci se moraju popraviti u drugom poluvremenu inace mogu slobodno pakovati kofere!!!
Zhaba

#25 Re: EP10 ... Svicarska - Turska

Post by Zhaba »

cyprus wrote:
Zhaba wrote:
Joj sa ovim poenima koje ja imam sve bih dao da sam žensko - imo bih alibi :D :D
za nekoga ko mene nema alibi :( :(
Locked