EP U21
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eomer
#1 EP U21
Srbi u polufinalu Evropskog prvenstva do 21 godinu
Nakon Nizozemske, i mladi nogometaši Srbije osigurali su polufinale Evropskog prvenstva nogometaša do 21 godine koje se odigrava u Nizozemskoj.
Reprezentacija Srbije pobijedila je Češku s 1:0 u susretu drugoga kola skupine B, u kojoj vodi s dvije pobjede, odnosno šest bodova.
O drugom polufinalisti iz ove skupine odlučit će posljednje kolo, koje se igra u nedjelju, a sastaju se Engleska i Srbija te Italija i Češka.
Trenutačno je druga mlada reprezentacija Engleske s dva boda, a po bod imaju Italija i Češka.
Rezultati drugoga kola skupine B:
Češka - Srbija 0:1
Engleska - Italija 2:2
Ljestvica:
1. Srbija 2 2 0 0 2:0 6
2. Engleska 2 0 2 0 2:2 2
3. Italija 2 0 1 1 2:3 1
4. Češka 2 0 1 1 0:1 1
Nakon Nizozemske, i mladi nogometaši Srbije osigurali su polufinale Evropskog prvenstva nogometaša do 21 godine koje se odigrava u Nizozemskoj.
Reprezentacija Srbije pobijedila je Češku s 1:0 u susretu drugoga kola skupine B, u kojoj vodi s dvije pobjede, odnosno šest bodova.
O drugom polufinalisti iz ove skupine odlučit će posljednje kolo, koje se igra u nedjelju, a sastaju se Engleska i Srbija te Italija i Češka.
Trenutačno je druga mlada reprezentacija Engleske s dva boda, a po bod imaju Italija i Češka.
Rezultati drugoga kola skupine B:
Češka - Srbija 0:1
Engleska - Italija 2:2
Ljestvica:
1. Srbija 2 2 0 0 2:0 6
2. Engleska 2 0 2 0 2:2 2
3. Italija 2 0 1 1 2:3 1
4. Češka 2 0 1 1 0:1 1
-
Joško
Go, Salihovića čini mi se, vjerovatno je najbolji go koji sam vidio uživo!zzzzz wrote:Muka mi je kad vidim ovu Cesku na prvenstvu a znam da je umjesto njih tu trebala biti nasa mlada reprezentacija. Ono je bila bruka od sudjenja
A poslije su se naroljali idioti demolirali hotel u kojem su odsjedali!
-
zzzzz
Treba pojasniti da ovdje mislis na ceske reprezentativce, da neko ne pomisli da su nasi demolirali hotelJoško wrote:Go, Salihovića čini mi se, vjerovatno je najbolji go koji sam vidio uživo!zzzzz wrote:Muka mi je kad vidim ovu Cesku na prvenstvu a znam da je umjesto njih tu trebala biti nasa mlada reprezentacija. Ono je bila bruka od sudjenja
A poslije su se naroljali idioti demolirali hotel u kojem su odsjedali!
-
Eomer
Zašto?Joško wrote:Iznenadio sam se kad sam vidio Tošića i Bastu u ekipi Srbije!
Basta nem šanse da upaden u A tim (bar za sad) jer je tu Dagutinović neprikosnoven, a slična situacija je i sa Tošićem, jer je konkurencija jaka u srednjem redu A selekcije. I jedan i drugi su "dugoročni plan"...
-
from_dust
Mislim da je bilo 13:12(1:1 je bilo u regularnom dijelu)Edin H. wrote:Englezi izgubili na penale 14 - 13
Fulio Ferdinandov brat.........pogodio prečku levat,al je to možda bolje,jer Englezima ne bi igrao Reo Cocker iz West Hama,i ne znam,još jedan iz prve postave(Ferdinand možda)
-
Majstorinho
Opa sto ih nabusi Holandija...4 komada 
-
Bosanski_Amerikanac
Kolko god se neko ismijavao oni su daleko dogurali. U onoj ekipi ima 5-6 veoma jakih igraca koji ce za godinu dvije biti veoma vazni igraci u svojim klubovima.
Ne volim ja njih, ali cisto onako gledajuci sa sportske strane to je uspjeh i to ogroman.
Ne volim ja njih, ali cisto onako gledajuci sa sportske strane to je uspjeh i to ogroman.
-
vryzas
koga ne volis?Bosanski_Amerikanac wrote:Kolko god se neko ismijavao oni su daleko dogurali. U onoj ekipi ima 5-6 veoma jakih igraca koji ce za godinu dvije biti veoma vazni igraci u svojim klubovima.
-
zzzzz
Za koju godinu jedino ce Srbija imati kakve takve igrace i reprezentaciju jer jedino njihova liga ima nekakav kvalitet dok ostali stagniraju, racunajuci tu i Hrvatsku. Hrvatska se kao i BiH, sve vise orijentise na dijasporu i uvozne igrace
Kad ce Crna Gora, u ligi od cetiri kluba, opet stvoriti jednog Savicevica ili Mijatovica, ja mislim nikad vise.
Kad ce Crna Gora, u ligi od cetiri kluba, opet stvoriti jednog Savicevica ili Mijatovica, ja mislim nikad vise.
-
from_dust
Stoji priča ali i ne stoji.Naša mlada reprezentacija je trebala da igra u Holandiji umjesto Češke.Jeba nas ko je stigao i šmrc............zzzzz wrote:Za koju godinu jedino ce Srbija imati kakve takve igrace i reprezentaciju jer jedino njihova liga ima nekakav kvalitet dok ostali stagniraju, racunajuci tu i Hrvatsku. Hrvatska se kao i BiH, sve vise orijentise na dijasporu i uvozne igrace
PS rijetko to pričam,ali smo tu zaista pokradeni.
PPS Uspjeh je finale,a imaju i prejakih igrača.........jbg,Partizan ima Zemunelo(samo od prodaje Kežmana PSV-u),koji vrijedi kao naša liga kompletno,sa stadionima.Koševe ne računam
-
Majstorinho
Normalno,bio sam na toj tekmi.Na kraju smo im zabili cist gol,preko vrsajevica,i ponisti nam belgijski cigan gol.Jos je bio penal,vidilo se da su igrali rukom Cesi.Mamaru im u sisaru,fakat ta evropa...Al kad je zvizno Salihovic loptu,kako sse zakuca lopta u one raslje sa 30 metara.Ono je najjaci gol koji sam vidio uzivo,naravno poslije gola Dzeme Smjecanina,kad je lobovao Gusu sa 18 metarafrom_dust wrote:Stoji priča ali i ne stoji.Naša mlada reprezentacija je trebala da igra u Holandiji umjesto Češke.Jeba nas ko je stigao i šmrc............zzzzz wrote:Za koju godinu jedino ce Srbija imati kakve takve igrace i reprezentaciju jer jedino njihova liga ima nekakav kvalitet dok ostali stagniraju, racunajuci tu i Hrvatsku. Hrvatska se kao i BiH, sve vise orijentise na dijasporu i uvozne igrace
PS rijetko to pričam,ali smo tu zaista pokradeni.
PPS Uspjeh je finale,a imaju i prejakih igrača.........jbg,Partizan ima Zemunelo(samo od prodaje Kežmana PSV-u),koji vrijedi kao naša liga kompletno,sa stadionima.Koševe ne računam