enver causevic, urednik waltera

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fadil schtil

#1 enver causevic, urednik waltera

Post by fadil schtil »

jesam li ja izvan svih informativnih tokova ili se desilo ono, nama tipicno, da se o tragicnoj smrti jednog od najeminentnijih sarajevskih novinara - nigdje na web-u ne moze naci niti jedina rijec???
Edin H.

Post by Edin H. »

Pa gdje si dobio tu informaciju?
No_Comment

#3 Re: enver causevic, urednik waltera

Post by No_Comment »

fadil schtil wrote:jesam li ja izvan svih informativnih tokova ili se desilo ono, nama tipicno, da se o tragicnoj smrti jednog od najeminentnijih sarajevskih novinara - nigdje na web-u ne moze naci niti jedina rijec???
Shta se desilo ... :(

?
Stitch__

Post by Stitch__ »

pronadjen mrtav u moru kod Omisha. citaj avaz 8-)
fadil schtil

Post by fadil schtil »

Stitch__ wrote:pronadjen mrtav u moru kod Omisha. citaj avaz 8-)
pa da, to sam upravo procito u nezavisnim. pomislio sam i ponado se prvo da je zabuna. ti si mi to potvrdio i sokiran sam

allah mu rahmetile

imas li vise informacija, ili vi iz bosne, staa javljaju elktronski mediji??
Prenj

Post by Prenj »

Stitch__

Post by Stitch__ »

ne slusajte prenja

citajte avaz 8-) :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Slobodna Dalmacija je ovo javila jos danas:

http://www.slobodnadalmacija.com/200506 ... nika02.asp
fadil schtil

Post by fadil schtil »

Stitch__ wrote:
ne slusajte prenja

citajte avaz 8-) :D :D :D
sta ti sad to znaci??
Stitch__

Post by Stitch__ »

ima i u danasnjem avazu

47. strana

citaj bolan avaz :D :D
pitt

Post by pitt »

Stitch__ wrote:ima i u danasnjem avazu

47. strana

citaj bolan avaz :D :D

Ja fahrinog malog sto reklamira :D:D:D
glasnost

Post by glasnost »

rahmet mu dushi, ali drzim ga za jednog od onih koji su samo kaljali novinarsku profesiju. je li to onaj sto je boru kontica nazivao cetnikom, a ivana lovrenovica ustashom :roll:

NI BOS NI HADZIJA

IVANOVA KSENOFOBIJA

Posljednjih mjesec dana, sarajevske dvorane pohodili su brojni klasicni i estradni umjetnici. Između ostalih, bili su tu i Muharem Serbezovski (koji vec duze vrijeme zivi u Sarajevu), Saban Bajramovic, Esma Rezepova, Kemal Monteno, Tose Proeski itd. Interesantno, za nastup svakog od njih trazila se karta vise, programi su bili dobri do ludila, publika je naprosto pobjesnila od srece, na nekim od njih cak se nije znalo ko pije, a ko placa. Bio je opci kalambur. Na Keminom je koncertu vise od dvije hiljade ljubitelja njegovih pjesama ostalo pred vratima dvorane Mirza Delibasic. Pred Muharemovim podvizima klanjaju se i najveci naucni autoriteti. Ono sto su priredili Saban, Esma i Tose u hotelu Aqua, granici sa projektima koje nude elitne dvorane Pariza, Londona, New Yorka... Summa summarum, posljednjih mjesec dana vidjeli smo sto obicni evropski smrtnik nece dozivjeti do prelaska na onaj svijet. Ovdje, na prolupanom Balkanu i u rasturenoj Bosni, htjeli to ili ne, ponovo smo zivjeli na visokoj nozi, opet je pobijedila umjetnost, proslavili su se mediji. Sahranjena je ksenofobija i njeni kuratori.

Ne znam gdje je tih dana bio nadrkani komunisticki kvazimisililac Ivan Lovrenovic da u svojim intelektualnim onanijama u Feralu prenese bar dio antiksenofobicne sarajevske atmosfere koju su polucili koncerti svakog od gore spomenutih. zao mi je ako nije vidio i dozivio Sarajevo kakvo to u svom punom zanosu ono - jeste. Ono Sarajevo koje je docekalo i hairli ispratilo stotine vrhunskih umjetnika i sportista, bez obzira da li su bili gosti Sarajevske zime, Olimpijskog komiteta, ZOI 84, ili neke druge nevladine sportsko-turisticke organizacije. zao mi je ako nije vidio kako to obicni ljudi, koji citaju i podrzavaju Walter, docekuju namjernike, paze ih i ispracaju, kao da su im najrođeniji. I da u svim tim aranzmanima nema ni trunke mrznje, ksenofobije ili neceg slicnog. Naprosto, Bosnjaci, prave Sarajlije, su ljudi bez hile i ne znaju drugacije docekati gosta i prijatelja. zao mi je, jer on te dobrocudne Bosnjane i njihov omiljeni magazin Walter naziva fasistima, civilizacijskom kataklizmom...

Zasto nam klipove opet podmece Ivan Lovrenovic, intelektualni guru Foruma Bosna i jos nekoliko boljsevickih istomisljenika. Sta hoce od nas?! Po cijem nalogu i u cijem interesu to radi?! Rusmira Mahmutcehajica, Ivice Racana, Zlatka Lagumdzije, Stipe Mesica, franjevaca, kardinala Puljica, hrvatskog SIS-a??? Neka se izjasni, da nam svima bude lakse u politickom pozicioniranju i pilicarskoj trgovini. Da napokon saznamo ko je bos, a ko hadzija. Ako se ne izjasni, neka ocekuje udarce istom mjerom. Istog intenziteta, primitivne, kao sto ih i sam upucuje putem svojih policijskih biltena Slobodna Bosna i Dani, kao i hrvatskog komunistickog tabloida Feral Tribune. Neka bude uvjeren da mu to necemo zaboraviti, niti ikada halaliti. Jer, onaj ko je supak bio i osto, ne zasluzuje da se drugacije tretira.

Ono sto me raduje je cinjenica koju Ivan nece preboljeti, da Sarajevo civilizacijski ne tone. To su upravo pokazali nastupi Esme, Muharema, Tosea, Sabana i slicnih im umjetnika. Onih koji mogu dobaciti do pariske Olimpije, njujorskog Manhettna, londonskog Music Halla, sidnejske Opere... Oni su ti koji dokazuju da u ovom gradu i u ovoj poderanoj Bosni ima mjesta za Rome, Makedonce, Turke, Muslimane, Albance i sve druge koji imaju sluha za muziku i umjetnost. Za razliku od Ivana Lovrenovica koji ne moze dobaciti do Viteza i Doboja. I koji nema publici sta reci. Osim ubleha koje je godinama prodavao na casovima marksizma. Zar neko ko je pisao panegirike i dijelio hvalospjevne recenzije srpskim piscima koji su stancali sve najgore o Nasrudin Hodzi, bezopasnom junaku muslimanske bastine, moze biti cijenjen i postovan. Zar o njemu treba voditi racuna i uzimati ga ozbiljno kada je njegova latinska deviza vise nego upozoravajuca:

Sa svakim fino, ni sa kim iskreno.
SD-6

Post by SD-6 »

moras ti malo zasrat ,mani se sad politke...
...prvi put ovo cujem :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Kakvom moru? U Potoku i to jos Suhom!
glasnost wrote:(...)
Ono sto me raduje je cinjenica koju Ivan nece preboljeti, da Sarajevo civilizacijski ne tone. To su upravo pokazali nastupi Esme, Muharema, Tosea, Sabana i slicnih im umjetnika. Onih koji mogu dobaciti do pariske Olimpije, njujorskog Manhettna, londonskog Music Halla, sidnejske Opere... Oni su ti koji dokazuju da u ovom gradu i u ovoj poderanoj Bosni ima mjesta za Rome, Makedonce, Turke, Muslimane, Albance i sve druge koji imaju sluha za muziku i umjetnost. Za razliku od Ivana Lovrenovica koji ne moze dobaciti do Viteza i Doboja. I koji nema publici sta reci. Osim ubleha koje je godinama prodavao na casovima marksizma.
(...)
Da je samo ovo napisao... bilo bi dosta i previse.

PS__Ko jamu drugom kopa sam se u nju uvaljuje.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kazu da cemo svi jednog dana umrijeti. Ali kada bi stalno o tome mislili zivot bi bio obicni uzas. I zato svaki dan sakrivamo sami od sebe tu cinjenicu. Tudja smrt nas podsjeti na tu tesku istinu, pa je obicaj da u tim trenucima budemo "kulturni". Prvo, zato da sto lakse i bezbolnije po sebe tu cinjenicu ponovo vratimo na neko tajno mjesto. A drugo, zato sto je smrt najveca tajna ovog svijeta, pa je preporucljivo "fino sa njom".

Ma koliko se trudio, o ovom covjeku nemam nista lijepo reci. Barem iz ugla onoga ko ga je poznavao kao obicni konzument novina...

Mogu samo reci "rahmet mu dusi"... ako ce to pomoci da na nekom tamo svijetu bude bolji...
fadil schtil

Post by fadil schtil »

Fair Life wrote:
Kakvom moru? U Potoku i to jos Suhom!
glasnost wrote:(...)
Ono sto me raduje je cinjenica koju Ivan nece preboljeti, da Sarajevo civilizacijski ne tone. To su upravo pokazali nastupi Esme, Muharema, Tosea, Sabana i slicnih im umjetnika. Onih koji mogu dobaciti do pariske Olimpije, njujorskog Manhettna, londonskog Music Halla, sidnejske Opere... Oni su ti koji dokazuju da u ovom gradu i u ovoj poderanoj Bosni ima mjesta za Rome, Makedonce, Turke, Muslimane, Albance i sve druge koji imaju sluha za muziku i umjetnost. Za razliku od Ivana Lovrenovica koji ne moze dobaciti do Viteza i Doboja. I koji nema publici sta reci. Osim ubleha koje je godinama prodavao na casovima marksizma.
(...)

nema govora, pa ti vec refleksno reagujes kada je, po tvom sudu, ugrozen nosilac imena koje nije ni nalik na npr.: muhamed, hamza, senad..

predstavljas se kao osoba sa mjerom i ukusom, sto podrazumjeva i lijepo ponasanje - al samo do onda kada se radi o nemuslimanu.

a sto se tice ivana,

pa nije on sveta krava (kao sto na istu i ne lici) pa da i njegovi rad i djelo, koji su uglavnom javni, ne podlijezu i osvrtu kritike.
neko to cini 'ko po jajima' a neko secirajuci do najsitnijih topografskih elemenata zaljevajuci i najsocnijim plodovima zajdnicke nam jezicke kulture.

i zato misevi, malo pijeteta za rahmetliju - antikomunisticku novinarsku avangardu s pocetka devedesetih, aktivistu u zastiti slobode misljenja drugog - u ovom sl. srba ilidzanaca - patriotu , bosanca i bosnjaka
savjest

Post by savjest »

Rahmet mu dusi.
reaktor

Post by reaktor »

Fair Life wrote: Da je samo ovo napisao... bilo bi dosta i previse.

kako si glup
kako si ohol dragi moj
sudiš o mojim osječajima
kako si ružan
u svojoj nezrelosti dragi moj
izvještačen
bijesan
neshvaćen
na tvome licu praznuje veliko ništa
i da zivis tisuću godina nećeš uspjeti
daleko si ti od istine

moj fair...
Poglavica

Post by Poglavica »

Eto rekose sve.
Televizione

Post by Televizione »

Fair Life (citat):

kako si glup
kako si ohol dragi moj
sudiš o mojim osječajima
kako si ružan
izvještačen
bijesan
neshvaćen
daleko si ti od istine
Sve napisase i nije lijepo. Pa fair_life je naj_fair i lipo je sve kazo. Kako tako dobrog coveka moze neko da napada.

Pa ovo stvarni nije u redu. Kako je samo fairu sda.

kako si glup
kako si ohol dragi moj
sudiš o mojim osječajima
kako si ružan
izvještačen
bijesan
neshvaćen
daleko si ti od istine

Moze li se tu sda ista popraviti.
glasnost

Post by glasnost »

jest, bas me zanima kako se fair sada osječa :D
Fair Life

Post by Fair Life »

glasnost wrote:jest, bas me zanima kako se fair sada osječa :D
Fair se osjeca odlicno.

Kako ste spremni "o mrtvima sve najljepse"... ali samo u slucaju ako je umrli iz "nasega tora".

Bravoooooooo !
Harrys

Post by Harrys »

Fair Life wrote:
Kako ste spremni "o mrtvima sve najljepse"... ali samo u slucaju ako je umrli iz "nasega tora".

Bravoooooooo !
Dvolicnost na nasim prostorima,je veoma zahvalna tema za doktorske dizertacije.
glasnost

Post by glasnost »

Fair Life wrote:
Fair se osjeca odlicno.

Bravoooooooo !
nisam ni mislio da te je pogodilo.

ja cu isto govoriti o djogama, sagoljima i fatmirima . i za zivota im i nakon smrti.
Fair Life

Post by Fair Life »

glasnost wrote:
Fair Life wrote:
Fair se osjeca odlicno.

Bravoooooooo !
nisam ni mislio da te je pogodilo.

ja cu isto govoriti o djogama, sagoljima i fatmirima . i za zivota im i nakon smrti.
Nisam ih ja usporedio... ti si. A o... gore navedenim ne treba trositi rijeci, jer je u prethodne dvije godine o njima vec sve receno.

Ova tema ovdje postirana... nije postirana da bi se izrazila sucut bilo kome zbog iznenadne smrti covjeka (Causevica), vec novinara (Causevica... koji je sebe pomalo poceo smatrati institucijom), pa prema tome... podlijeze komentarima svake vrste za zivota, ali i poslije...
Post Reply