ENJOY LIFE NA TURSKOJ TELEVIZIJI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
stecak
Posts: 236
Joined: 10/12/2006 00:55
Contact:

ENJOY LIFE NA TURSKOJ TELEVIZIJI

Post by stecak » 19/12/2006 19:47

U prostorijama Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) potpisan je danas Protokol o suradnji između FIPA-e i turske državne televizije TRT. Prema ovom Protokolu, TRT će u narednih godinu dana emitirati tri poluminutna bh. promotivna turistička spota „Enjoy Life“, prilagođena i prevedena na turski jezik. Isti se spotovi od početka oktobra emitiraju na CNN-u.

S ciljem podsticanja saradnje i razvoja međusobnih odnosa na područjima od zajedničkog interesa, a prvenstveno u promociji prirodnih i kulturno-historijskih ljepota, turističkih kapaciteta i stranih ulaganja u privrede Bosne i Hercegovine i Turske, FIPA i TRT su se obvezale da će podsticati međusobnu suradnju u oblasti medijske promocije prirodnih i kulturno-historijskih vrijednosti obiju zemalja, kao i ekonomsku, naučnu, kulturnu i sportsku saradnju između dvije države.

TRT se, u tom smislu, bez bilo kakve naknade, sukcesivno emitirati spot „Enjoy Life“, a FIPA prihvata da će raditi na dogovaranju emitiranja adekvatnog reklamnog spota Turske na odgovarajućem javnom RTV servisu BiH.

Stranke razvijaju i druge oblike saradnje u oblasti promotivnih aktivnosti i to kroz razmjenu informacija i iskustava; organizaciju zajedničkih događaja: sastanaka, konferencija, okruglih stolova, foruma na kojima sudjeluju stručnjaci i obje stranke; organizaciju zajedničkih konsultacija, inicijativa i aktivnosti s ciljem ostvarivanja što boljih postignuća obiju stranaka na području promotivnih aktivnosti država; stručno usavršavanje kroz organizaciju seminara o pitanjima promocije, i sl.
Protokol su potpisali Direktor FIPA-e Haris Bašić i za TRT Ahmet S. Sabuncu.
Image


spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 19/12/2006 20:39

eto nam sanse za masovni turizam! BIH je idealan teren za turske turiste. sto zbog kulture, istorije i tradicije, sto zbog prirodnih ljepota. Samo kad bi to nadlezni idioti znali iskoristiti. A ne znaju sigurno.

User avatar
Topla voda
Posts: 8149
Joined: 06/11/2006 23:59
Location: Auberge

Post by Topla voda » 20/12/2006 12:28

sto se tice iskoristavanja tih potencijala,ove godine je oko 5-6 hiljada turskih turista posjetilo nasu zemlju.
kvaka je u tome sto je 99 procenata tih turista dovela turska agencija "fidan" i aranzmani su sarajevo-mostar-blagaj.ovo je sve neka vrsta "vjerskog turizma".dobro bi bilo kad bi se ponuda prosirila i bar na zimu pojacala sa nekim drugim oblicima turisticke ponude

biscanka84
Posts: 343
Joined: 20/12/2006 10:03

Post by biscanka84 » 21/12/2006 02:04

Turski vjernici su zainterosovani za "svetista",Ajvatovica sve vise postaje poznata u Turskoj-to treba iskoristi..izgleda da ce BIH biti jedna od svetih muslimanskih zemalja :D

Post Reply