Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Locked
kmirsad

#1 Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

EVO... izvolite
helpdesk1

#2 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by helpdesk1 »

Lakrdijaš (pajac): def scenski šaljivi lik koji od najstarijih vremena nastupa u veselim igrama, a katkad i u tragedijama :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Truba »

lik je samo umjetnik
oni su malo pomjereni
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by mali_milojica »

Image
Image
Inok

#5 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Inok »

jebo fatu, hajte vi :run:
triconja

#6 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

Nije on materijal za politike, a oni koji glasaju za njega treba dobro da se preispitaju :D
GandalfSivi

#7 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by GandalfSivi »

Gledao ga malo kod Stankovica, umorio me. Ne zne ni on kakvu bi poruku poslao, gubi se pomalo...
Hajvan

#8 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Hajvan »

“u Bosni djecu prvo nauce ko je Bosnjak, ko katolik, a ko ortodoksni krscanin…”

morel’ ‘vako?!

:lol:
The 51st State

#9 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by The 51st State »

a odakle da ce se vatale kandidovati izasta, mozda je doso ko showrunner i onako da da satro podrsku.
vjest pokusaj ns bota da minira narod i pravdu u startu, bice svega pred izbore :D
Logovan

#10 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Logovan »

Bešlagića svugdje ima, čovjek se svime bavi.

Svestrani Enis. :lol:
kmirsad

#11 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

triconja wrote:Nije on materijal za politike, a oni koji glasaju za njega treba dobro da se preispitaju :D
:lol: :thumbup:
kmirsad

#12 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

The 51st State wrote:a odakle da ce se vatale kandidovati izasta, mozda je doso ko showrunner i onako da da satro podrsku.
vjest pokusaj ns bota da minira narod i pravdu u startu, bice svega pred izbore :D
:lol: :lol: :lol: :lol:hajmo pravit bot-sindikat... mene se slabo plača, nema topli obrok... samo zobene pahuljice... :lol:
Last edited by kmirsad on 26/03/2018 14:18, edited 1 time in total.
iz zadnje klupe

#13 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by iz zadnje klupe »

Ma koliko mu je finansijski i svakako drugo uloga Šemse donijela, na duži rok mu je još više uzela.

Problem je što je on postao paradigma nas predratnih inferiornih mutavih, Mujo kopa, nije vazno ko je ko, zelimo da vjerujemo da nismo vise takvi, a onda nas on podsjeti :-)
criticos

#14 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by criticos »

Neovisno o popularnosti, mislim da glazbenicima, umjetnicima, glumcima, sportašima, voditeljima, novinarima i drugim medijski eksponiranim branšama nije mjesto u politici. Zato postoje udruge kroz koja oni artikulišu svoje vizije, zahtjeve i prijedloge zakona ka pripadajućim ministarstvima. Sve ostalo je populizam i ubleharenje, a rijetki su primjeri koji se ozbiljno politički mogu shvatiti. Njegov politički aktivizam razumijem, a neko sutrašnje djelovanje potencijalnu političku prijetnju. Zato nam i jeste situacija u državi ovakva kakva jeste, jer se politike hvataju glazbenici, glumci, doktori, portiri, sportaši i sl.
akaunt

#15 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by akaunt »

Kako je to zanimljivo. Kod Srba i Hrvata gotivite onog što iskače iz tora. Čedo Jovanović, Čanak, Pernar... Svi valjaju jer nisu ko "ostali". Ok, ali kad je neko naš što iskače iz tora onda je glumac, zrtva , Musliman.... Lako je tudjim udom gloginje mlatit.
Ps. Ne znam sta je ali djelat nije sigurno.
....mozda dzelat.
mO k3

#16 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by mO k3 »

akaunt wrote:Kako je to zanimljivo. Kod Srba i Hrvata gotivite onog što iskače iz tora. Čedo Jovanović, Čanak, Pernar... Svi valjaju jer nisu ko "ostali". Ok, ali kad je neko naš što iskače iz tora onda je glumac, zrtva , Musliman.... Lako je tudjim udom gloginje mlatit.
....mozda dzelat.
da u pravu si i ima istine , ali trebo bi Enis da postavi pitanje ako dolazi iz reda Bosnjaka zasto uce djecu ko je sta , zapravo ko je kriv tome??
Ja kao bosnjak koji je odrastao u bl u vecinskom bosnjckom dijelu grada bl , nisu me roditelji ucili ko je sta....
Hajvan

#17 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Hajvan »

ma on spominje nake muslimane, a ne bosnjake
tandmand

#18 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by tandmand »

akaunt wrote:Kako je to zanimljivo. Kod Srba i Hrvata gotivite onog što iskače iz tora. Čedo Jovanović, Čanak, Pernar... Svi valjaju jer nisu ko "ostali". Ok, ali kad je neko naš što iskače iz tora onda je glumac, zrtva , Musliman.... Lako je tudjim udom gloginje mlatit.
....mozda dzelat.
Čedo Jovanović, Čanak, Pernar .. iskaču iz torova koji su izvršili agresiju na BiH, UZP i genocid nad Bošnjacima, i dan danas se nisu pokajali zbog tog, već istu politiku nastavljaju mirnodopskim sredstvima.

Kada neko naš iskače iz tora, onda obično pokazuje destruktivno djelovanje prema vlastitiome narodu, izlazeći u susret velikohrvatskom i velikosrpskom projektu, maskiran parolama "ko nas zavađa", "svi mo mi isti, svi nas isto kradu" ... kao da su Bošnjaci nekada u prošlim ratovima držali Beograd pod opsadom ili da su izvršili genocid na polovici Srbije, pa im se treba saginjati na uštrb vlasitiog političkog identiteta.

Ima Nijemaca koji su za vrijeme holokausta i poslije iskakali iz tora ali nema Jevreja koji su iskakali iz tora da bi širili propagandu da nije bitno ko je ko, jer oni jako dobro znaju da je bitno ko je ko i da ih je to koštalo.
Skraćeno, nije isto kada neko iskače iz tora iz pozicije žrtve ili iz pozicije UZP agresora.

I danas su Bošnjaci žrtva jedne agresivne islamofobične kampanje iz Hrvatske i Šemso đaba glumi jarana.
Maharadza

#19 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Maharadza »

Hajvan wrote:ma on spominje nake muslimane, a ne bosnjake
Znači po njemu milijarda i po muslimana u svijetu svi Bosanci...najs. :mrgreen:
hAZNADAR

#20 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by hAZNADAR »

Skoro svaka mu je na mjestu i ima pravo da kritikuje.

Ali ako ima imalo zdrave pameti - nema izjednacavanja strana i da svi isto pretjerujemo.

Nema vise protokolarnog multi-kulti namakinjanja jednog strani vise ili smanjivanja drugoj da bi kao zvucao objektivnije.

Znam da je nepopularno reci da su nasi malo bolji u nekim stvarima poput slavljenja i pravljenja fasizma, da Bosnjacima barem za sada jos ne treba domaci Canak, Pernar,... - ali tako jeste. I to bi Enis trebao znati. Svi mi imamo mana,.. ali ipak nismo isti.
HAVANA

#22 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by HAVANA »

triconja wrote:Nije on materijal za politike, a oni koji glasaju za njega treba dobro da se preispitaju :D
Naravno da nije.Trebo bi da se bavi svojim poslom.Da je u normalnoj zemlji.Ja cu ko i do sada.SDA. :-D
triconja

#23 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

criticos wrote:Neovisno o popularnosti, mislim da glazbenicima, umjetnicima, glumcima, sportašima, voditeljima, novinarima i drugim medijski eksponiranim branšama nije mjesto u politici. Zato postoje udruge kroz koja oni artikulišu svoje vizije, zahtjeve i prijedloge zakona ka pripadajućim ministarstvima. Sve ostalo je populizam i ubleharenje, a rijetki su primjeri koji se ozbiljno politički mogu shvatiti. Njegov politički aktivizam razumijem, a neko sutrašnje djelovanje potencijalnu političku prijetnju. Zato nam i jeste situacija u državi ovakva kakva jeste, jer se politike hvataju glazbenici, glumci, doktori, portiri, sportaši i sl.
Razumljivo je to sto se svak na svaki klinac mora natakarit, jer zamisli u proslom sistemu vrh drzave je bio zanatlija. I onda polahko se srozavo sistem vrijednosti tako da su podobni dolazili na pozicije a to je uveliko nastavljeno u novom sistemu u jos vecoj mjeri, vise se ni ne trudi da se sakrije :D
triconja

#24 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

tandmand wrote:
....mozda dzelat.
Čedo Jovanović, Čanak, Pernar .. iskaču iz torova koji su izvršili agresiju na BiH, UZP i genocid nad Bošnjacima, i dan danas se nisu pokajali zbog tog, već istu politiku nastavljaju mirnodopskim sredstvima.

Kada neko naš iskače iz tora, onda obično pokazuje destruktivno djelovanje prema vlastitiome narodu, izlazeći u susret velikohrvatskom i velikosrpskom projektu, maskiran parolama "ko nas zavađa", "svi mo mi isti, svi nas isto kradu" ... kao da su Bošnjaci nekada u prošlim ratovima držali Beograd pod opsadom ili da su izvršili genocid na polovici Srbije, pa im se treba saginjati na uštrb vlasitiog političkog identiteta.

Ima Nijemaca koji su za vrijeme holokausta i poslije iskakali iz tora ali nema Jevreja koji su iskakali iz tora da bi širili propagandu da nije bitno ko je ko, jer oni jako dobro znaju da je bitno ko je ko i da ih je to koštalo.
Skraćeno, nije isto kada neko iskače iz tora iz pozicije žrtve ili iz pozicije UZP agresora.

I danas su Bošnjaci žrtva jedne agresivne islamofobične kampanje iz Hrvatske i Šemso đaba glumi jarana.
:thumbup:
Ko glasa za nekog ko nije nacionalista ne bi trebo ni glasat jer nema pojma o politici i zivotu.

Umjesto da ovdje bosnjacki nacionalizam bude veci nego srpski i hrvatski ovdje se desava suprotno, hoce nasi(bosnjaci) da se ugasi nacionalizam. Klinac i u jednoj drzavi ikad u historiji civilizacije je bilo da se okupira i prisvoji dio i da se gasi nacionalisticki pokret u tim okupiranim i ostecenim narodima i revansizam da nestane.

Ali jebo ti nas, nigdje ko u bosni. Nije dzaba u prijasnjem sistemu bilo to da je bosanac glup i tako to :izet: :izet: :izet:
triconja

#25 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

HAVANA wrote:
Naravno da nije.Trebo bi da se bavi svojim poslom.Da je u normalnoj zemlji.Ja cu ko i do sada.SDA. :-D
Sda demokratija :izet: :izet: :izet: :lol: :thumbup:
Locked