Nedavno sam imo raspravno sa Acheronom gdje sam doduse obojicu igraca kritikovo, odnosno bolje reci stao sam na stranu Ozila jer je Acheron tvrdio da su Steven i Lamps extra klase a Ozil prosjek, sto je takodjer nebuloza, ali daleko od toga da mislim da su Gerrard ili Lampard ublehe kakvim se ovdje zeli prikazati ili precijenjeni igraci, budite malo realni ljudi dragi.
Ne kazem da Englezi ne znaju cesto izvikati nekoga, cesto to rade, ali ova dvojica igraca su vodje svojih timova godinama bile, Gerrard posebno, tako da ne trudite se da osporite da su kvalitetni i da su obiljezili jednu eru.
Glupo mi je poredit njih sa Ronaldinhom, Xaviem, Iniestom itd jer u engleskoj su drugaciji veznjaci, vise se cijene trkaci kakvi su Lamps i SteveiG nego li umjetnici, dakle trka, snaga, dobar pas, sut itd to kod Engleza vise poredi, zato oni i nece nikad imati igrace u reprezentaciji tzv virtuoze ko Zidane, Xavi, Ozil itd...No takav se fudbal igra i od malena forisraju tu skolu.
Dakle da zavrsim, tacno je da njihovo vrijeme prolazi, to je vidljivo i na igrama i na statistici, dolaze novi igraci, svjeziji, koje takodjer ne treba osporavati jer su extra klase(rasprava Acheron-Ozil), ali to su sjajni igraci, za koje se jedno vrijeme otimalo pola Evrope, sama cinjenica da je recimo obojicu igraca Real trazio, pa Inter, Milan(?) i Barca dovoljno govori za sebe.