English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#64226 Re: English Premier League
Kod one prve sanse, mislim da ni on sam ne zna sta je htio, pa pokusaj nekog trzaja, driblinga... Da je samo opalio iz prve gol 100%.
-
senturk
#64227 Re: English Premier League
Kako i sudija lagano zadnja 2 napada svira faul u napadu nad Casemirom koji se praktički sam bacio na pod , ne razumijem to jel se svira radi nekog ugleda ili sto je man utd veci klub, ja bih stavio challenge na ove odluke pa ako se ispostavi da odbrambeni folira da se svira indirekt ili cak penal, pa ti foliraj do sutra,,
-
Osmi Socrates
#64228 Re: English Premier League
Toga će uvijek biti. Pravi dajving "majstori" uvijek ostavljaju sumnju, čak i nakon VAR-a, da li je bio faul ili ne. Nekad je bio faul, a on još zakuca dajvingom da stvari prikaže još gorim.
Svejedno, polako se dolazi do boljih pravila. Od ovog SP, a onda i u ligama, sljedeće promjene pravila;
1. Pet sekundi da se izvede gol udarac. Korner ide protivniku ako se to ne uradi.
2. Pet sekundi da se izvede aut. Lopta ide protivniku.
3. VAR ima autoritet oko pogrešno (ne)dosuđenih kornera i drugih žutih kartona.
4. Zamijenjeni igrač mora napustiti teren u roku deset sekundi. Ako to ne uradi, zamjena može ući tek tokom sljedećeg prekida nakon što je jedna minuta od izmjene istekla. Praktično, bez jednog igrača si minutu+.
5. Igrač kojem je ukazana medicinska pomoć mora ostati izvan terena jednu minutu. Izuzetak od ovog pravila je ako je protivnički igrač dobio žuti ili crveni karton zbog faula na tom igraču i zbog toga je bila potrebna medicinska pomoć. Golmani ne podliježu ovom pravilu.
I još jedno pravilo koje nema veze sa ligama koje će biti na SP je da će se kartoni praštati dva puta. Prvi put nakon završetka grupne faze, a drugi, kao i dosad, nakon završenog četvrtfinala.
Svejedno, polako se dolazi do boljih pravila. Od ovog SP, a onda i u ligama, sljedeće promjene pravila;
1. Pet sekundi da se izvede gol udarac. Korner ide protivniku ako se to ne uradi.
2. Pet sekundi da se izvede aut. Lopta ide protivniku.
3. VAR ima autoritet oko pogrešno (ne)dosuđenih kornera i drugih žutih kartona.
4. Zamijenjeni igrač mora napustiti teren u roku deset sekundi. Ako to ne uradi, zamjena može ući tek tokom sljedećeg prekida nakon što je jedna minuta od izmjene istekla. Praktično, bez jednog igrača si minutu+.
5. Igrač kojem je ukazana medicinska pomoć mora ostati izvan terena jednu minutu. Izuzetak od ovog pravila je ako je protivnički igrač dobio žuti ili crveni karton zbog faula na tom igraču i zbog toga je bila potrebna medicinska pomoć. Golmani ne podliježu ovom pravilu.
I još jedno pravilo koje nema veze sa ligama koje će biti na SP je da će se kartoni praštati dva puta. Prvi put nakon završetka grupne faze, a drugi, kao i dosad, nakon završenog četvrtfinala.