Pa ko igra u Cityju na krilima, Van de Kerkhof i Rensenbrink?B6Redhell wrote: ↑19/04/2026 21:00 Ponavljam i na ovoj temi. Nisam rasista al sam rasista![]()
Gdje god obojeni kolo vode. Tu nema nafake. Pa ni u fudbalu. Krecem od reala. Pero ih nakrco i nula.. i ovi u arsenalu poceli trokirati. Ova dvojica krila danas katastrofa.
Naravno nisu oni jedini krivi, mentalitet je kljucan. Nazalost oni su tanki s tim…
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#64076 Re: English Premier League
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#64077 Re: English Premier League
obojeni?B6Redhell wrote: ↑19/04/2026 21:00 Ponavljam i na ovoj temi. Nisam rasista al sam rasista![]()
Gdje god obojeni kolo vode. Tu nema nafake. Pa ni u fudbalu. Krecem od reala. Pero ih nakrco i nula.. i ovi u arsenalu poceli trokirati. Ova dvojica krila danas katastrofa.
Naravno nisu oni jedini krivi, mentalitet je kljucan. Nazalost oni su tanki s tim…
a ovo bi kao trebala biti sportska tema, boze sacuvaj
- MarlboroGold
#64078 Re: English Premier League
Dobro je pa sam odabrao dan u prirodi sa familijom bez razmišljanja o Arsenalu.
Bournemouth mi je ubio volju za bilo čim u vezi Arsenala. Dalje ko vjeruje neka vjeruje. Ja više ne vjerujem od te utakmice, a ovo jučer je samo bila ovjera.
Ide prosipanje bodova i u naredne 2-3. City više neće prosipati sve dok i teoretski ne ovjere titulu.
Bournemouth mi je ubio volju za bilo čim u vezi Arsenala. Dalje ko vjeruje neka vjeruje. Ja više ne vjerujem od te utakmice, a ovo jučer je samo bila ovjera.
Ide prosipanje bodova i u naredne 2-3. City više neće prosipati sve dok i teoretski ne ovjere titulu.
- vaučer
#64079 Re: English Premier League
Meh, previše dramite. Treba Manchester City kao prvo pobjediti Palace, to je da su uopće u egalu s Arsenalom. Sav negativan pritisak od jučer se za sekundu okrene u nekom narednom kolu, sve što je potrebno je da oni prospu bodove negdje a vi kapitalizirate. Odjednom igrači lete i sve je lako. Dakle bez panike.MarlboroGold wrote: ↑20/04/2026 10:38 Dobro je pa sam odabrao dan u prirodi sa familijom bez razmišljanja o Arsenalu. Bournemouth mi je ubio volju za bilo čim u vezi Arsenala. Dalje ko vjeruje neka vjeruje. Ja više ne vjerujem od te utakmice, a ovo jučer je samo bila ovjera. Ide prosipanje bodova i u naredne 2-3. City više neće prosipati sve dok i teoretski ne ovjere titulu.
- drug_profi
#64080 Re: English Premier League
Svakako se Arsenal mora potruditi da daje što više golova jer će izgubiti i tu prednost ako ostane sve na 1:0
- darius_maximus
#64081 Re: English Premier League
Kako "i tu prednost"?
Ako City pobijedi sljedeću/zaostalu samo s 1:0, onda imaju:
- isti broj bodova
- istu gol razliku
Ta pobjeda je preduslov da se uopšte počne pričati o nečemu.
Međutim, City je onda dao tri gola više od Arsenala, tako da Arsenal ne bi imao nikakvu prednost.
Ono što se mora desiti je:
- ili će City kiksati
- ili će i Arsenal pobijediti sve svoje utakmice sa što većom gol razlikom
Ako City pobijedi sljedeću/zaostalu samo s 1:0, onda imaju:
- isti broj bodova
- istu gol razliku
Ta pobjeda je preduslov da se uopšte počne pričati o nečemu.
Međutim, City je onda dao tri gola više od Arsenala, tako da Arsenal ne bi imao nikakvu prednost.
Ono što se mora desiti je:
- ili će City kiksati
- ili će i Arsenal pobijediti sve svoje utakmice sa što većom gol razlikom
- drug_profi
#64082 Re: English Premier League
Ako, ako...
Ja ti kažem sada je jedan gol prednosti. Jedni imaju 5 drugi 6 utakmica da odigraju još.
Arsenal ima 1 gol i tri boda prednosti. Zasada.
Ja ti kažem sada je jedan gol prednosti. Jedni imaju 5 drugi 6 utakmica da odigraju još.
- MarlboroGold
#64083 Re: English Premier League
Nema tu drame. Vidim govor tijela ove ekipe. Predali su se.vaučer wrote: ↑20/04/2026 11:34Meh, previše dramite. Treba Manchester City kao prvo pobjediti Palace, to je da su uopće u egalu s Arsenalom. Sav negativan pritisak od jučer se za sekundu okrene u nekom narednom kolu, sve što je potrebno je da oni prospu bodove negdje a vi kapitalizirate. Odjednom igrači lete i sve je lako. Dakle bez panike.MarlboroGold wrote: ↑20/04/2026 10:38 Dobro je pa sam odabrao dan u prirodi sa familijom bez razmišljanja o Arsenalu. Bournemouth mi je ubio volju za bilo čim u vezi Arsenala. Dalje ko vjeruje neka vjeruje. Ja više ne vjerujem od te utakmice, a ovo jučer je samo bila ovjera. Ide prosipanje bodova i u naredne 2-3. City više neće prosipati sve dok i teoretski ne ovjere titulu.
- Pandakonda
#64084 Re: English Premier League
I mi navijaci Liverpool-a smo se svojevremeno tješili "nema šanse da City uzme sve do kraja" pa gle cuda desi se upravo to 
Ne znam sta je gore bilo, ona bomba Kompany-a protiv Leicestera ili kada je bilo nade par minuta da ih Villa moze uzeti zadnje kolo
Ne znam sta je gore bilo, ona bomba Kompany-a protiv Leicestera ili kada je bilo nade par minuta da ih Villa moze uzeti zadnje kolo
- JohnnyS
#64085 Re: English Premier League
Da City zaostalu utakmicu dobije samo 1:0, gubi se taj gol i ta tri boda, a City je u prednosti jer imaju i više postignutih golova.drug_profi wrote: ↑20/04/2026 13:15 Ako, ako...
Dakle Arsenalu je imperativ sve pobijedit i pobjeđivati više od Cityja
-
LSD
#64086 Re: English Premier League
Samo sto City sa Kompanyem, Aguerom, Silvom, De Bruyneom, Gundoganom, Walkerom itd...i ovaj sadasnji su nebo i zemlja.Pandakonda wrote: ↑20/04/2026 13:38 I mi navijaci Liverpool-a smo se svojevremeno tješili "nema šanse da City uzme sve do kraja" pa gle cuda desi se upravo to
Ne znam sta je gore bilo, ona bomba Kompany-a protiv Leicestera ili kada je bilo nade par minuta da ih Villa moze uzeti zadnje kolo![]()
Trenutni City nije ni upola jak kao tadasnja masinerija. Itekako mogu kiksati do kraja.
-
Dzontra_Volta
#64087 Re: English Premier League
A Arsenal će sastaviti 5 pobjeda?LSD wrote: ↑20/04/2026 14:13Samo sto City sa Kompanyem, Aguerom, Silvom, De Bruyneom, Gundoganom, Walkerom itd...i ovaj sadasnji su nebo i zemlja.Pandakonda wrote: ↑20/04/2026 13:38 I mi navijaci Liverpool-a smo se svojevremeno tješili "nema šanse da City uzme sve do kraja" pa gle cuda desi se upravo to
Ne znam sta je gore bilo, ona bomba Kompany-a protiv Leicestera ili kada je bilo nade par minuta da ih Villa moze uzeti zadnje kolo![]()
Trenutni City nije ni upola jak kao tadasnja masinerija. Itekako mogu kiksati do kraja.
-
Osmi Socrates
#64088 Re: English Premier League
Arsenal je još u maloj prednosti. Pogledajte raspored. Ne idu nigdje iz Londona do kraja Lige, osim u Madrid. To igračima puno znači.
City ima gostovanja Evertonu i Bournemouthu. Nagazne mine. Zadnja utakmica im je protiv Aston Ville. Usput, prije završetka Lige imaju najvjerovatnije dvije FA Cup utakmice. I mogli bi opet zaostajati čak šest bodova četvrtog maja (ponedeljak) kad izađu na teren u Liverpulu.
Burnley će, pretpostavljam, dobiti u srijedu.
Što se mene tiče, prerano je za otpisivanje Arsenala, pogotovo ne kako vi to radite.
Tottenham će ispasti. Jbg. O tom ću možda više pisati kad se desi.
City ima gostovanja Evertonu i Bournemouthu. Nagazne mine. Zadnja utakmica im je protiv Aston Ville. Usput, prije završetka Lige imaju najvjerovatnije dvije FA Cup utakmice. I mogli bi opet zaostajati čak šest bodova četvrtog maja (ponedeljak) kad izađu na teren u Liverpulu.
Burnley će, pretpostavljam, dobiti u srijedu.
Što se mene tiče, prerano je za otpisivanje Arsenala, pogotovo ne kako vi to radite.
Tottenham će ispasti. Jbg. O tom ću možda više pisati kad se desi.
Last edited by Osmi Socrates on 20/04/2026 14:36, edited 2 times in total.
-
LSD
#64089 Re: English Premier League
Pa igraju svih 5 u LondonuDzontra_Volta wrote: ↑20/04/2026 14:17A Arsenal će sastaviti 5 pobjeda?LSD wrote: ↑20/04/2026 14:13Samo sto City sa Kompanyem, Aguerom, Silvom, De Bruyneom, Gundoganom, Walkerom itd...i ovaj sadasnji su nebo i zemlja.Pandakonda wrote: ↑20/04/2026 13:38 I mi navijaci Liverpool-a smo se svojevremeno tješili "nema šanse da City uzme sve do kraja" pa gle cuda desi se upravo to
Naravno, ne tvrdim da ce i oni dobiti svih 5 preostalih, ali nece ni City...bice tu jos kikseva do kraja kod oba kluba.
Trenutni City uopste nije ubjedljiv i mocan kao nekada, to je poenta. Skloni su oscilacijama.
Mada respekt Pepu kako izvlaci maksimum iz ovog sastava.
-
MMM1977
#64090 Re: English Premier League
City zna kako se uzima titula, Arsenal je to zaboravio. Imali su veliku prednost i to su prokockali, teško da će se znati nositi sa pritiskom.
@LSD, današnji City mašinerija a uzet će titulu sa Max. 85 bodova a nekadašnji nije iako su redovno išli na 90+? Svašta se ovdje može pročitati.
Edit: Pogrešno sam shvatio tvoj raniji komentar, halali
Arsenal uopće i ima šansu da uzme titulu zato što City više nije mašinerija, da je kao ranije priča bi sa Arsenalom bila gotova do Januara.
@LSD, današnji City mašinerija a uzet će titulu sa Max. 85 bodova a nekadašnji nije iako su redovno išli na 90+? Svašta se ovdje može pročitati.
Edit: Pogrešno sam shvatio tvoj raniji komentar, halali
Arsenal uopće i ima šansu da uzme titulu zato što City više nije mašinerija, da je kao ranije priča bi sa Arsenalom bila gotova do Januara.
-
Dzontra_Volta
#64091 Re: English Premier League
Pa igrali su i protiv Bournemoutha u Londonu. To ništa ne znači, pogotovo kad je voda došla do ušiju.LSD wrote: ↑20/04/2026 14:21Pa igraju svih 5 u Londonusami sebi kroje sudbinu.
Naravno, ne tvrdim da ce i oni dobiti svih 5 preostalih, ali nece ni City...bice tu jos kikseva do kraja kod oba kluba.
Trenutni City uopste nije ubjedljiv i mocan kao nekada, to je poenta. Skloni su oscilacijama.
Mada respekt Pepu kako izvlaci maksimum iz ovog sastava.
Dodatna otežavajuća okolnost je Liga prvaka. Da su tu ispali do sada, imali bi veće šanse.
City nije ubjedljiv i nije to onaj City koji melje sve redom, ali evo opet pokazuju da pobjeđuju kad je to imperativ.
- drug_profi
#64092 Re: English Premier League
To tek treba da se dogodi. Ako se dogodi.JohnnyS wrote: ↑20/04/2026 13:42Da City zaostalu utakmicu dobije samo 1:0, gubi se taj gol i ta tri boda, a City je u prednosti jer imaju i više postignutih golova.drug_profi wrote: ↑20/04/2026 13:15 Ako, ako...
Dakle Arsenalu je imperativ sve pobijedit i pobjeđivati više od Cityja
Sad je ovako kako sam ja rekao.
-
Osmi Socrates
#64093 Re: English Premier League
Ma dobiće Burnley sigurno.
Već sljedeću protiv Evertona, ne bih se kladio. City je i juče pokazao da im je odbrana najslabiji dio tima, a više ne mogu kontrolirati posjed ubjedljivo kao što su nekad mogli.
Već sljedeću protiv Evertona, ne bih se kladio. City je i juče pokazao da im je odbrana najslabiji dio tima, a više ne mogu kontrolirati posjed ubjedljivo kao što su nekad mogli.
- JohnnyS
#64094 Re: English Premier League
Jao jao, sad Arsenal može stići, a da je Liverpool umjesto Arsenala, pa i Kloppov, ne biste se uopće nadali.
-
Osmi Socrates
#64095 Re: English Premier League
Rodri je povrijeđen. Vidjećemo koliko dugo. Po sceni juče, rekao bih mjesec dana van terena.
- Edin H.
#64096 Re: English Premier League
Realno ih je poderao Arsenal, ali se defanzivno nisu baš proslavili i nisu imali sreće.
- darius_maximus
#64097 Re: English Premier League
Ono što hoću reći je da je Arsenalu gol razlika nebitna ako City pobijedi zaostalu.drug_profi wrote: ↑20/04/2026 13:15 Ako, ako...
City ako pobijedi utakmicu i samo s 1:0, onda Arsenal više nema gol prednosti.
Dakle, Arsenal može uzeti samo na bodove (da City ne pobijedi), jer golove već zaostaju (manje datih golova).
- drug_profi
#64098 Re: English Premier League
Ja ti hoću reći da je ta utakmica predzadnja za Siti. I do tad vjerovatno sadašnji stats na tablici uopšte neće biti relevantan. Arsenal treba da pobjeđuje i da to radi sa što više datih golova, uz što manje primljenih.darius_maximus wrote: ↑20/04/2026 15:05Ono što hoću reći je da je Arsenalu gol razlika nebitna ako City pobijedi zaostalu.drug_profi wrote: ↑20/04/2026 13:15 Ako, ako...
City ako pobijedi utakmicu i samo s 1:0, onda Arsenal više nema gol prednosti.
Dakle, Arsenal može uzeti samo na bodove (da City ne pobijedi), jer golove već zaostaju (manje datih golova).
Pa ćemo onda u maju o toj zaostaloj.
-
Osmi Socrates
#64099 Re: English Premier League
Neće (najvjerovatnije) gol razlika odlučiti titulu. O gol razlici se priča dva kola prije kraja, ako je i dalje relevantan faktor. A ne kad još ima jedanaest utakmica do kraja.
-
Osmi Socrates
#64100 Re: English Premier League
City može dobiti Burnley sa osam razlike, a onda izgubiti od Evertona 0:1. Šta im, u tom slučaju, vrijedi bolja gol razlika ako je Arsenal prije toga dobio dvije utakmice kod kuće sa 1:0?