Ja sam prost covjek, sta bi Englezi i Ameri rekli simple, sama rijec zaledzje znaci iza ledza kad je igrac ili su igraci da je ofsajd, a pasivan je kad neuticu na igru, a aktivan kad uticu na igru tj kad iz ofsajda krene da izlazi i primi loptu ali i dalje je u ofsajdu.challmander wrote: ↑15/01/2023 11:08Prvo, ne obracaj se forumasima u tom seljackom sveznalackom tonu kao da si ti licno pisao pravila.Osmi Socrates wrote: ↑15/01/2023 00:00
Šta ti bolan postiraš? Jasno se i u tim pravilima vidi da mora postojati fizička komponenta, dakle moraš fizički utjecati na protivnika da preuzme loptu. Pošto Citijevih igrača nema ni blizu lopte, i nisu inicirali nikakav kontakt sa Rashfordom, o čemu ti pričaš?
Drugo, preporucujem ti da ponovo procitas sve stavke pod 2. fino i s razumjevanjem. Ima vise stavki koji apsolutno ne spominju tu famoznu fizicku komponentu koje si se ti uhvatio.
Na kraju dana, nista novo u EPL. Sude ljudi koji ne poznaju pravila i to se vec par godina provlaci bez ikakvih posljedica. Takodjer, United je oduvijek poznat po protektoratu sudija pa ni s te strane nije iznenadjenje. Samo mi je drago sto je City zakinut ovaj put.
Ja kao prost covjek vidim da je ovo ofsajd samo takav. Zaspala 3 u njemu, a 1 se probudio i dobio loptu.
Over and out.