English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Better Man

#48101 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Student_u_Ostavci wrote: 16/11/2022 21:42 Stvari u kojima je Rona upravu: Ragnik, Solskjer, njegovo dijete i pripreme, Glazeri, stagniranje Uniteda. Ovo su stvari koje su se morale javno reći. Čak je i učinio dobru stvar, možda se nešto i promijeni u Unitedu
Stvari koje nije trebao reći: Trening centar zaostao (mislim da nije), nebuloze o Rooneyu i ljubomori te još neke stvari o bivšim i trenutnim igračima.
To što je rekao za Rooneya je klasični debilizam. Kakve veze ima ko je ljepši? Pa Rooney je legenda Manchestera. U prvoj zvaničnoj utakmici koju je Rooney odigrao za Manchester, koja je bila u LP, lik postigao 3 gola, takozvani hat trick. Treći gol bio iz slobodnjaka. To je bila maestralna partija Rooneya. I čitavu karijeru u Manchesteru je ginuo na terenu i vraćao se i nazad, a ne da čeka pred golom da mu neko servira na gotovo.
Logovan

#48102 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Better Man wrote: 17/11/2022 11:29
Student_u_Ostavci wrote: 16/11/2022 21:42 Stvari u kojima je Rona upravu: Ragnik, Solskjer, njegovo dijete i pripreme, Glazeri, stagniranje Uniteda. Ovo su stvari koje su se morale javno reći. Čak je i učinio dobru stvar, možda se nešto i promijeni u Unitedu
Stvari koje nije trebao reći: Trening centar zaostao (mislim da nije), nebuloze o Rooneyu i ljubomori te još neke stvari o bivšim i trenutnim igračima.
To što je rekao za Rooneya je klasični debilizam. Kakve veze ima ko je ljepši? Pa Rooney je legenda Manchestera. U prvoj zvaničnoj utakmici koju je Rooney odigrao za Manchester, koja je bila u LP, lik postigao 3 gola, takozvani hat trick. Treći gol bio iz slobodnjaka. To je bila maestralna partija Rooneya. I čitavu karijeru u Manchesteru je ginuo na terenu i vraćao se i nazad, a ne da čeka pred golom da mu neko servira na gotovo.
Trebao mu je navesti da ima vise pratilaca na instagramu. :lol:
LSD

#48103 Re: English Premier League

Post by LSD »

Što još ne teba reći
"Poštujem samo tri saigrača u Unitedu jer im je stalo do uspjeha. Diogo Dalot je pametan, inteligentan i veoma profesionalan iako je mlad i ne sumnjam da će dugo trajati na vrhunskom nivou. Po dobrom mogu još spomenuti Lisandra Martineza i Casemira", rekao je Ronaldo.
Sa ovom izjavom se popišao javno po svim igračima Uniteda, na primjer po Bruni, sa kojim će predstavljati Portugal na Mundijalu.
Što mu to treba :-)
Osmi Socrates

#48104 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Bruno mu je direktni rival. Ako ne za poziciju, a ono za popularnost. I to je samo u Ronaldovoj glavi, jer teško da neko može nadmašiti njegovu popularnost u Portugalu.

Džaba sve što je postigao, ako je ostao takav, small-minded.

On više nije u stanju da bude dio tima. Ni portugalskog, ni u klubu. Fudbal je, i pored zvijezda i zvjezdica koje nam se konstantno nameću, timska igra. To je, ujedno, i još jedna velika razlika između njega i Messija.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#48105 Re: English Premier League

Post by JelBistro »

Gleaj kad Rona pročepi na prvenstvu. Al bi bila kolektivna hercika. :mrgreen:
Osmi Socrates

#48106 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Pročepio je on i u Rusiji, pa dokle su došli?
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#48107 Re: English Premier League

Post by JelBistro »

Čovjek osvojio pa sve što se moglo osvojiti. Statistika iz snova i za generacije generacija.
Omalovažava se lik pretjerano i bespotrebno. Odvojiti neke stvari a činjenice su tu!
BHF_Manijak

#48108 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Lik nikad nije bio olicenje karaktera, moralna vertikala i slicno... Mislim u nekom smislu moralnog uzora, kraktera za primjer i slicno. Ima prestrasne radne navike, fenomenalan u poslu koji radi i to je to.
Ne znam sto se to dvoje ne razdvoji. Mislim meni licno nije ni bitno kakav je koji od njih kao covjek, gledam ga na TV-u dok igra, a poslije kad s eugase reflektori ugase sta ce radit, sta ce izjavljivat i slicno, meni stvarno nije bitno.

Ima ih koje simpatisem, ima ih koje ne podnosim, ali to je neki licni dojam uvjetovan ovim ili onim. Nemoj na terenu biti supak, udarit hinjski, slagat, varat, seljacke neke fazone izvodit, simulirat i to, a kakav si kao covjek meni licno fakat nebitno.

Ostat ce upamcen u historiji kao jedan od najvecih, prestrasna statistika u Realu, ma bolesno dobra, ostat ce upamcen po tačkanju s Messiem, a to je li oblatio United, je li legenda nekog kluba, je li kao muz supak, vara, ne vara, kurva se i slicno, mislim da ce slabo ko pamtit za bilo kojeg igraca.
drug_profi

#48109 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Pa ako je ko šupak kao čovjek van terena bio, onda je to Giggs, pa i Terry.
Ali niko nije gledao na tu stranu jer je bilo bitno šta rade na terenu.
Ali ni jedan nije srao i pišao po svom klubu i saigračima ili je smatrao da je ostalih 10 na terenu samo radi njega.
BHF_Manijak

#48110 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ma jasno je to sve meni, mislim nije egomanijak lik od jucer, frajer je to haman 90% karijere. Ja mislim da kuci stoji i drka ispred ogledala na sebe, ali to mene kao krajnjeg konzumenta ove igre iskreno ne zanima.
U nekoj diskusiji o morali, etici, supakuluku moze se i ta tema potegnuti, ali kada bi mi to bilo bitno u pracenju fudbala vjerovatno bih ga se davno odrekao.

Doduse opet kazem to je moje shvatanje, govorim iz svoje perspektive. Ja prvi Pepa ne mirisem nesto, Messia, ali ne mogu reci da rade pre pre prejeben posao, jedni od najboljih svih vremena u svom poslu. To sto je meni mrzak lik, koga boli kurac, igraju k'o sat...
Tito_i_Partija

#48111 Re: English Premier League

Post by Tito_i_Partija »

BHF_Manijak wrote: 17/11/2022 19:49 Ja mislim da kuci stoji i drka ispred ogledala na sebe,
:lol:

Georgina je tu samo da drži ogledalo. :D
drug_profi

#48112 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ma on je cvajtakt, kladim se.
Osmi Socrates

#48113 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Da se razumijemo, ja ne tvrdim da Ronaldo nije veliki igrač.

Naravno da je veliki igrač. Ali, i među njima postoje nijanse. I, naravno, do nas je kako tumačimo te nijanse.

Na Ibru smo, recimo, navikli da je arogantan. Ne bi, barem meni, bila ni problem Ronaldova arogancija.

Keane je, recimo, prozivao svoje saigrače, takođe, pa se posvađao sa Fergusonom zbog toga, pa je, na kraju, morao napustiti United.

Ferguson i Keane se nikad nisu pomirili. Međutim, kod Keanea se osjeti da sve što je radio radio je iz odanosti prema klubu. Dakle, to je nijansa koja ga razlikuje od Ronalda.

Ne znam, kod Ronalda, miks svega, arogancije i ovog intervjua, jednostavno nešto smrdi. A to nešto ne smrdi toliko kod ostalih sličnih slučajeva.
galia95

#48114 Re: English Premier League

Post by galia95 »

Što se tiče polemike šta je trebao reći, šta nije trebao reći... stvar je jednostavna: NIŠTA od ovoga nije smio reći u javnosti, dok god je i dalje član Manchester Uniteda i dok god je na platnoj listi tog kluba. Nebitno i da je 100% sve u pravu, ovo ispišavanje po klubu u kojem je stekao afirmaciju i slavu je jednostavno nedopustivo i njegov nervni slom pred kamerama nema nikakvo opravdanje.
drug_profi

#48115 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ja se zapravo mogu okladiti da u svakom klubu ima prljavog vesa i skandala.
Pa ljudi ne iznose na intervjuima jer nisu primadone. Znaju da niko nije veci od kluba.
Osmi Socrates

#48116 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Hvala Bogu da ima. To je to, kao da mu fali nešto nakon svega ovoga.

I da dodam, jer se osjećam dužan. Rooney je legenda, bez obzira kako izgleda i što sam ga mrzio kad je igrao protiv nas.

Wayne Rooney :thumbup:
B6Redhell

#48117 Re: English Premier League

Post by B6Redhell »

Ma rona je ovo mahsuz napravio skandal, nije se slagao nesta pretjerano sa perezom a pogotovo juventusom, pa opet nikad o njima negativno.. niti je o bilo kakvom saigracu negativno govorio prije… nesto su ga sjebali, ili je on ocekivao vise od njih..
Osmi Socrates

#48118 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ljudi danas izvlače ovu Ibrinu izjavu o Rooneyu da doliju ulje na vatru. :lol:
Whoever played with him has to be happy, because he made them better. He doesn't get the credit he deserves, when he played with Cristiano, all the work was done by Rooney but Ronaldo got the praise for the amazing goals
Inače, on ne daje često ovakve izjave o drugim igračima. :lol:

Rooney danas izjavio da želi da jedan, ili Messy ili Ronaldo, osvoje Svjetsko Prvenstvo. Čovjek je gospodin. Neće u blato.
ultima_palabra

#48119 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote: 17/11/2022 19:49 Ma jasno je to sve meni, mislim nije egomanijak lik od jucer, frajer je to haman 90% karijere. Ja mislim da kuci stoji i drka ispred ogledala na sebe, ali to mene kao krajnjeg konzumenta ove igre iskreno ne zanima.
U nekoj diskusiji o morali, etici, supakuluku moze se i ta tema potegnuti, ali kada bi mi to bilo bitno u pracenju fudbala vjerovatno bih ga se davno odrekao.

Doduse opet kazem to je moje shvatanje, govorim iz svoje perspektive. Ja prvi Pepa ne mirisem nesto, Messia, ali ne mogu reci da rade pre pre prejeben posao, jedni od najboljih svih vremena u svom poslu. To sto je meni mrzak lik, koga boli kurac, igraju k'o sat...
To se sve slazem, ja ga ne gotivim previse iako je najbolji strijelac Reala svih vremena, ne zbog licnosti nego zbog manjka vica u igri, vise volim igrace sa driblingom ili zadnjim pasom. S druge strane nije mi ni mrzak, takav je kakav je, bolesno kompetitivan… ne bi ni postigao toliko da nije takav.

Jedina crvena linija je ako je stvarno silovatelj, ovo ostalo mi nije relevantno.
Osmi Socrates

#48120 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Moj omiljeni igrač je Ronaldinho i kad god sam ga gledao bio je savršeno uklopljen u ekipu. Isto je i sa tolikim drugim igračima koje sam volio gledati. Čak i Ibra mi je uvijek bio dio ekipe. O Messiju u Barceloni da ne pričam.

Ronalda nisam pretjerano gledao kad je otišao u Real, i poslije u Juventusu. U Unitedu je bio dio ekipe, jer je morao zbog Fergusona.

Ali, ono što se vidi po tim nekim njegovim nastupima, on je rijetko dio ekipe. Fantastičan individualac, svakako.

Koliko je on puta osvojio La Ligu?
Osmi Socrates

#48121 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Dva puta u devet godina. :?

Bogami, ovo povlači neka pitanja. :izet:
Edin H.

#48122 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

JelBistro wrote: 17/11/2022 17:13 Gleaj kad Rona pročepi na prvenstvu. Al bi bila kolektivna hercika. :mrgreen:
Najbolji svih vremena da, ali da ponovi recimo ono što je uradio sa Portugalom na Evropskom neće moći, je je đuturum. :izet:
Osmi Socrates

#48123 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Šta je on to bogati uradio na Evropskom? I po čemu je najbolji svih vremena?

Ja tvrdim da je, ukupno gledajući, bio štetan po Real Madrid. Jer biti "najbolji svih vremena", i osvojiti bijednih 20% La Liga (slovima 2) u kojim si učestvovao, sa onakvim timom Reala, ne može nikako zajedno.

Na tom Evropskom se "pojavio" jednom u tri utakmice, u prosjeku, protiv Mađarske i Velsa, a u finalu i nije bio faktor.

Osvojio četiri Lige Prvaka sa Realom, na tome svaka čast. Nećemo spomenuti da je dva od tih finala odlučio Gareth Bale.
Last edited by Osmi Socrates on 18/11/2022 04:31, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#48124 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

U isto vrijeme, Messi je osvojio 10 od 17 La Liga u kojima je učestvovao.

Četiri puta osvojio Ligu Prvaka.

Četiri puta bio u finalu Copa America, jednom je osvojio. Jednom bio u finalu Svjetskog Prvenstva.

Znači, po čemu je Ronaldo GOAT?
ultima_palabra

#48125 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 18/11/2022 04:24 U isto vrijeme, Messi je osvojio 10 od 17 La Liga u kojima je učestvovao.

Četiri puta osvojio Ligu Prvaka.

Četiri puta bio u finalu Copa America, jednom je osvojio. Jednom bio u finalu Svjetskog Prvenstva.

Znači, po čemu je Ronaldo GOAT?
A Spanija sa 7-8 igraca Barcelone uzme 2 EP i 1 SP u nizu. Dodaj u tu ekipu Messija i Alvesa i kao trenera Guardiolu. Pa se zapitaj zasto RM nije osvojio vise titula.
Post Reply