Gerro wrote: ↑22/11/2020 19:29
Ma reta.rdi žešći, a ljudi svrs.avaju na njih, ko zna iz kojeg razloga. Ne znaju iskorisiti cistu sansu.Jbm takvog igraca.
Inace, ne znam kako ono nije bio penal za Arsenal ? Uzasno sudjenje nastavljeno. I veceras poguran United.

Gero, šta sam ja rekao? Stipu tetku, gospođa je u godinama, posao, kuća, familija. Nije penal, jer ruka je bila u prirodnom položaju, gdje bi sa njom? Ustvari nemam pojma više, mislim da niko ne zna, šta je ruka a šta nije, očigledno ni igrači ni treneri a pogotovo sudije ne znaju osim gospode u IFAB-u. Fudbal nije egzaktna nauka, uzludno je smišljati svake godine nova pravila, guše igru, vjetar se vezat ne može. Potrebno je pojednostaviti, simplificirati, uprostiti, ili naprosto se vratiti onom blaženom kretanju ruke prema lopti, a ne kretanju lopte prema ruci! Ništa viša logika, indukcija, dedukcija, sud i zaključak, samo normalna razboritost, instinkt i razum. Simuliranje je najveći problem, ali on se lako da riješiti, naknadna kazna sa par utakmica ne igranja, doviđenja i prijatno, pa izvoli odlučiti se, ili ćeš fudbal igrati ili ćeš u sapunicama glumiti.
Što se tiče Leedsa, niko ne svršava na igrače, nego na fudbal kakav igraju. Je li ti vidiš prezimena na leđima igrača, mediokritet i osrednjost Čempionšipa? A ko ih je to nadigrao u PL-u? Bogami taj vaš Liverpool sigurno nije. Klop sa Salahom, Maneom i Firminom, dva iz penala, individualnim kvalitetom dva iz prekida. Bielsa sa Kohom, Bamfordom i Filipsom, sva tri iz igre. Kako to? Ne dao Bog da Bielsa ima ono što Mourinho, Guardiola i Klop imaju. Kažem i ponavljam ne dao dragi Bog. Gero dragi, slušaj me, nemoj mi pritisak dizati, dvadeset i dva subjekta unutar sedam hiljada metara kvadratnih u devedeset minuta, koliko je to i kakvih kretanja? Nebo je granica, današnji fudbal nije konačan, granice se pomjeraju. Šesnaest godina slušanja Menotia i Bijarda, funkcionalnost i inspiracija, četiri fundamentalna elementa gospodina Oskara Tabareza, zbog čega i zašto, jer tata Bielsa veli da je moguće već učinjeno, pa je valjda vrijeme za ono nemoguće! Kao okean preći,pješke na Hadž poći, avionom poletiti, piramidu napraviti, na mjesec otići. Treba imati damu za traženje smisla moj Gerro.