English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- rado_vidjen
#276 Re: English Premier League
dobro ti je i reko 
- Neelix
#277 Re: English Premier League
mislim, na to se svodi vasa argumentacija u cjelosti, jel 
- rado_vidjen
#278 Re: English Premier League
pa kad se neko najede gljva ludara i krene s tvojom pricom, nema tu dublje price

- Better Man
#279 Re: English Premier League
Nemaš ti blage veze o nogometu kad tvrdiš da Engleska liga nije dobra, odnosno da je bolja Talijanska liga. Ko to voli ligu gdje se večinom fudbaleri valjaju po terenu i gdje se igra isključivo da se da 1 gol, odnosno odbrambeni fudbal. S druge strane u Engleskoj se igra za gol više. Trebali spomenuti kostolomce u Italiji koji su uništili karijeru Marku Van Bastenu, a da ne govorim da su i Ronalda polomili i ograničili mu karijeru. U Italiji je poznat moto da ako ne možeš zaustaviti protivničkog igrača slomij mu nogu. Postiraš nam reprezentacije koje su osvajale svjetska i Evropska prvenstva i rezultate LP zadnjih 20 godina. Prvo kluski nigimet je jeedno, a reprezentativni drugo. Ako ćemo gledati Evropu i Evropske klubove na sceni, onda su Englezi daleko ispred Talijna po trofejima i po postotku osvojenih trofeja. Trebali spomenuti zlatno razdoblje Engleskog fudbala kad su u periodu od 1977 godine do 1985 godine osvojili 7 LP, a da ne spominjem Kup Uefa i Kup kupova u tom periodu. Trebali spomenuti da su 4 Engleska kluba ove godine bila u četvrtfinalu LP, 3 u polufinalu, a finale Englesko.Neelix wrote:Smijesno mi je sto toliko uzdizete jednu marketinski prenapuhanu ligu koja kvalitetom nije ni blizu vrhu. Ja u sportu cijenim iskljucivo rezultate. sad bih potpisao da Sarajevo do kraja sezone pobijedi 1-0 u onoliko utakmica koliko mu je potrebno da bude prvak, a sve ostale izgubi po 5-0.
Jebe mi se za moralne pobjednike, pamti se samo pobjednik na terenu, a to inglismeni svojom igrom nikad nece biti.
Europska prvenstva:
Njemacka - 3
Francuska - 2
Spanija - 2
Grcka, Danska, Holandija, Ceska, Rusija, Italija - 1
Engleska - 0
Svjetska prvenstva:
Brazil - 5
Italija - 4
Njemacka - 3
Argentina - 2
Urugvaj - 2
Engleska - 1
Liga prvaka zadnjih 20 godina:
Klubovi iz Spanije - 6
Klubovi iz Italije - 5
Klubovi iz Engleske - 3
Klubovi iz Njemacke - 2
Ostali - 4
dzaba im sto su je izmislili, nikad fudbalera tamo nece bit.
btw ti mi nisi jasan nikako, u fudbalu preferiras ofanzivne, a u kosarci defanzivne ekipe? odluci se.
Last edited by Better Man on 25/11/2008 17:48, edited 1 time in total.
- Neelix
#280 Re: English Premier League
atraktivnost je jedno, kvalitet je drugo, koliko mali mozak mora neko imati da to ne moze shvatiti?
- weed
#281 Re: English Premier League
Argument ti treba?Neelix wrote:savrsen argument u raspravihladovina wrote:Ovaj fakat valja gluposti...
Evo... kolijevka fudbala, najljepsi fudbal u Evropi, najbrzi fudbal u Evropi, muska igra (za tebe vjerovatno gruba), engleski klubovi su UVIJEK u zavrsnicama evropskih takmicenja, igraci koji dodju na otok moraju biti dokazani u svojoj zemlji (odredjeni broj utakmica za repku moraju imati) da bi dobili radnu vizu - sto jos vise podize nivo igranja na otoku... sta ti treba jos?
Fakat valjas gluposti!
- Better Man
#282 Re: English Premier League
Pa ako ćemo tako gledati i kvalitet i atraktivnost je na strani Engleske lige. Uzmimo primjer Shevchenka koji je u Italiji bio briljantan, kad je došao na otok izgledao je kao da nikad lopte nije šutnuo u životu. A jedini razlog tome se može tražiti u tome da je fizička sprema mu bila nula, odnosno da nije bio izložen naporu u Italiji ni blizu koliko su izloženi nogometaši u Engleskoj, mada ne mora biti to razlog. Ali činjenica je da nije dorastao da igra u najkvalitetnijoj i najatraktivnijoj ligi trenutno u Evropi.Neelix wrote:atraktivnost je jedno, kvalitet je drugo, koliko mali mozak mora neko imati da to ne moze shvatiti?
-
elSaik
#283 Re: English Premier League
Turska je treća u Europi... 
edit: A Njemačka druga...
Poređenja radi...
Chelsea - Liverpool 0:1
Inter - Juventus 1:0
---
Fenerbahce - Galatasaray 4:1
Bayer - Hoffenheim 5:2

edit: A Njemačka druga...
Poređenja radi...
Chelsea - Liverpool 0:1
Inter - Juventus 1:0
---
Fenerbahce - Galatasaray 4:1
Bayer - Hoffenheim 5:2
Last edited by elSaik on 25/11/2008 18:35, edited 1 time in total.
- Neelix
#284 Re: English Premier League
Ako gledas taj primjer, (a vec je navodjen u ovoj raspravi), zasto onda taj isti izdajnik nije ponovo medju najboljim strijelcima? eto, vratio se u istu ligu, u isti klub, sta je sad problem?Better Man wrote:Pa ako ćemo tako gledati i kvalitet i atraktivnost je na strani Engleske lige. Uzmimo primjer Shevchenka koji je u Italiji bio briljantan, kad je došao na otok izgledao je kao da nikad lopte nije šutnuo u životu. A jedini razlog tome se može tražiti u tome da je fizička sprema mu bila nula, odnosno da nije bio izložen naporu u Italiji ni blizu koliko su izloženi nogometaši u Engleskoj, mada ne mora biti to razlog. Ali činjenica je da nije dorastao da igra u najkvalitetnijoj i najatraktivnijoj ligi trenutno u Evropi.Neelix wrote:atraktivnost je jedno, kvalitet je drugo, koliko mali mozak mora neko imati da to ne moze shvatiti?
Obrnutih primjera imas milion (Beckham, Anelka, Henry...) da ne nabrajam dalje. Doduse oni su otisli u Spaniju, ali ja na ovoj temi ne pricam o kvaliteti talijanske, nego nekvaliteti engleske napuhane lige.
- weed
#285 Re: English Premier League
Fakat valjas gluposti!
Mislim da si bas ti napisao negdje gore u topicu, da ne treba diskutovati o ukusima... pa zasto onda diskutujes o necemu sto ti nije bas po ukusu!?
Mislim da si bas ti napisao negdje gore u topicu, da ne treba diskutovati o ukusima... pa zasto onda diskutujes o necemu sto ti nije bas po ukusu!?
- Neelix
#286 Re: English Premier League
dobro jarane, skonto sam ja sta ti mislis o mojim postovima, nije potrebno da serendas u svakom o tome. nauci citati - o ukusima sam govorio kada smo pricali o atraktivnosti - kvalitet je cinjenica.
- Better Man
#287 Re: English Premier League
Neelix wrote:Ako gledas taj primjer, (a vec je navodjen u ovoj raspravi), zasto onda taj isti izdajnik nije ponovo medju najboljim strijelcima? eto, vratio se u istu ligu, u isti klub, sta je sad problem?Better Man wrote:Pa ako ćemo tako gledati i kvalitet i atraktivnost je na strani Engleske lige. Uzmimo primjer Shevchenka koji je u Italiji bio briljantan, kad je došao na otok izgledao je kao da nikad lopte nije šutnuo u životu. A jedini razlog tome se može tražiti u tome da je fizička sprema mu bila nula, odnosno da nije bio izložen naporu u Italiji ni blizu koliko su izloženi nogometaši u Engleskoj, mada ne mora biti to razlog. Ali činjenica je da nije dorastao da igra u najkvalitetnijoj i najatraktivnijoj ligi trenutno u Evropi.Neelix wrote:atraktivnost je jedno, kvalitet je drugo, koliko mali mozak mora neko imati da to ne moze shvatiti?
Obrnutih primjera imas milion (Beckham, Anelka, Henry...) da ne nabrajam dalje. Doduse oni su otisli u Spaniju, ali ja na ovoj temi ne pricam o kvaliteti talijanske, nego nekvaliteti engleske napuhane lige.
Kako onda 4 kluba iz nekvalitetne lige igraju u četvrtini finala Lp, 3 u polufinalu, a dva u samom finalu? A da ne spominjemo koliko su u zadnjih 16 godina engleski klubovi bili u svim Evropskim natjecanjima u samoj završnici, bilo da je riječ o polufinalu ili finalu i da ne govorim o osvojenim trofejima u navedenom periodu.
- weed
#288 Re: English Premier League
@Neelix,
buraz, ti si taj koji ne serenda, vec sere o necemu o cemo vjerovatno ima neke samo tebi znane predrasude... kad jos tome dodamo i to da gotivis zabarsku ligu, koja je btw. jedna od najgorih liga u Evropi, onda mi se cini da fakat nisi kompetentan za ovakvu diskusiju!
zivio!
buraz, ti si taj koji ne serenda, vec sere o necemu o cemo vjerovatno ima neke samo tebi znane predrasude... kad jos tome dodamo i to da gotivis zabarsku ligu, koja je btw. jedna od najgorih liga u Evropi, onda mi se cini da fakat nisi kompetentan za ovakvu diskusiju!
zivio!
- sesalmir
#289 Re: English Premier League
Prisjetimo se ovih igraca i njihovih igara u italiji pa potom u engleskoj: shevchenko, crespo, veron, corradi, mutu, bianchi neki od ovih su se ponovo vratili u italiju i nastavili harati cizmom kao npr: mutu ili crespo u onoj sezoni za milan.
Situacija je trenutno takva, prije 10-15 godina je bilo obrnuto i igraci koji su bili niko i nista i koji su u italiji smatrani promasajima su odlazili u englesku i postajali ikone svojih klubova npr. henry, bergkamp, vieira... Sada se prilivom para to promjenilo i to je cinjenica, ne znam uopste cemu ova rasprava. Naravno neko ko je volio i ranije talijensku ligu, koja je realno prije bila najjaca, to tesko priznaje, ali kao da je bitno. Imamo na tv sve lige pa svako nek gleda sta mu se svidja.
A vidim da i spominjete dva pojma a to su atraktivnost i kvalitet. Kvalitet je trenutno definitivno u engleskoj, a ako cemo o atraktivnosti onda je tu njemacka bez premca. Tamo ispod 3 gola i 10 100% sansi skoro da nema utakmice.
Tako da italija trenutno nicim ne zasluzuje neku posebnu paznju, iako volim milan i pogledati njihove tekme, ali ono bude smor totalni. Kao sto legenda vugdalic rece, prosle sedmice u toku utakmice protiv chieva kada je bio super smjesni penal za milan: ''milan nas je toliko razocarao ove sezone, da cemo ih kazniti i u narednom periodu necemo prenositi njihove utakmice.''
Situacija je trenutno takva, prije 10-15 godina je bilo obrnuto i igraci koji su bili niko i nista i koji su u italiji smatrani promasajima su odlazili u englesku i postajali ikone svojih klubova npr. henry, bergkamp, vieira... Sada se prilivom para to promjenilo i to je cinjenica, ne znam uopste cemu ova rasprava. Naravno neko ko je volio i ranije talijensku ligu, koja je realno prije bila najjaca, to tesko priznaje, ali kao da je bitno. Imamo na tv sve lige pa svako nek gleda sta mu se svidja.
A vidim da i spominjete dva pojma a to su atraktivnost i kvalitet. Kvalitet je trenutno definitivno u engleskoj, a ako cemo o atraktivnosti onda je tu njemacka bez premca. Tamo ispod 3 gola i 10 100% sansi skoro da nema utakmice.
Tako da italija trenutno nicim ne zasluzuje neku posebnu paznju, iako volim milan i pogledati njihove tekme, ali ono bude smor totalni. Kao sto legenda vugdalic rece, prosle sedmice u toku utakmice protiv chieva kada je bio super smjesni penal za milan: ''milan nas je toliko razocarao ove sezone, da cemo ih kazniti i u narednom periodu necemo prenositi njihove utakmice.''
- Neelix
#290 Re: English Premier League
ne kontam zasto konstantno spominjete italiju, milan, kada je tema o ENGLESKOJ ligi? kad nemate argumenata, onda pokusate raspravu prenijet na licnu osnovu?
nije poenta sta ja "gotivim", nego da je engleska liga ustvari jedan veliki atletski miting. Almire, ti pored lige u kojoj igra jedan liverpul spominjes jedan nepravedno dosudjeni penal milanu?
nije poenta sta ja "gotivim", nego da je engleska liga ustvari jedan veliki atletski miting. Almire, ti pored lige u kojoj igra jedan liverpul spominjes jedan nepravedno dosudjeni penal milanu?
- Neelix
#291 Re: English Premier League
ovo je kljucno - sta mislis, zasto je onda engleska liga toliko popularnija?sesalmir wrote: a ako cemo o atraktivnosti onda je tu njemacka bez premca. Tamo ispod 3 gola i 10 100% sansi skoro da nema utakmice.
nema to veze sa kvalitetom, nego sa milijardama koje posjeduju vlasnici engleskih klubova.
marketing i PR je cudo. djelujete mi poput gomile zena koje se otimaju za zadnje pakovanje Bonuxa.
- sesalmir
#292 Re: English Premier League
Sad za vikend fino X da bude chelsky - arsenal, l'pool lagano 3 bobe uzima protiv west ham-a i 1. mjesto pripada ekipi kojoj oduvjek i pripada. L'pool forever
btw. ni meni to nije jasno kako je pocelo prepucavanje ovo italija - engleska, ja otvorih temu vidim cjelu ste stranu ispisali o tome.
btw. ni meni to nije jasno kako je pocelo prepucavanje ovo italija - engleska, ja otvorih temu vidim cjelu ste stranu ispisali o tome.
-
elSaik
#293 Re: English Premier League
Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača... 
- sesalmir
#294 Re: English Premier League
Tu je sad stvar sta ko voli, meni je kvalitet na 1. mjestu, pa makar ne vidio ni jednog gola. Prije su kritikovali i italiju kako se tamo samo igra tvrdo i sl., ali koga to briga kada znas da je to nesta najkvalitetnije sto mozes vidjeti. Ako hocu atrakciju otici cu u cirkus i gledat klovnove kako zongliraju sa loptom. Tako je sad i sa njemackom, vidjet cete brdo golova, ali cete gledat ekipe koje tesko ista mogu napraviti protiv spanskih ili engleskih klubova. Naravno uvjek postoje izuzetci i ponekoj ekipi se moze i omaci pa da zijani od nekog svabskog kluba, ali realno njemacki klubovi nemaju sansi u evropi.Neelix wrote:ovo je kljucno - sta mislis, zasto je onda engleska liga toliko popularnija?sesalmir wrote: a ako cemo o atraktivnosti onda je tu njemacka bez premca. Tamo ispod 3 gola i 10 100% sansi skoro da nema utakmice.
nema to veze sa kvalitetom, nego sa milijardama koje posjeduju vlasnici engleskih klubova.
marketing i PR je cudo. djelujete mi poput gomile zena koje se otimaju za zadnje pakovanje Bonuxa.
- sesalmir
#295 Re: English Premier League
Vjerovatno mnogi englezi tako i razmisljaju. Al posto nisam englez, boli me briga hoce li po terenu trcati, spanac, argentinac, englez, ili koji god hoce, samo nek je sto bolji igrac.elSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
- Neelix
#296 Re: English Premier League
a tek to...sjecam se, cini mi se pretprosle godine, arsenal-chelsea, samo terry englez na terenuelSaik wrote:Ma yebeš ligu u kojoj velika četvorka zajedno nema 4 domaća igrača...
- Neelix
#297 Re: English Premier League
bas tako, i meni. ne znam zasto onda branis englezesesalmir wrote: Tu je sad stvar sta ko voli, meni je kvalitet na 1. mjestu, pa makar ne vidio ni jednog gola. P.
- sesalmir
#298 Re: English Premier League
zato sto su najkvalitetnij i znam da ce i ove sezone opet imati vise predstavnika od talijana u eliminacionoj fazi lige prvaka.Neelix wrote:bas tako, i meni. ne znam zasto onda branis englezesesalmir wrote: Tu je sad stvar sta ko voli, meni je kvalitet na 1. mjestu, pa makar ne vidio ni jednog gola. P.
- Neelix
#299 Re: English Premier League
sesalmir wrote:zato sto su najkvalitetnij i znam da ce i ove sezone opet imati vise predstavnika od talijana u eliminacionoj fazi lige prvaka.Neelix wrote:bas tako, i meni. ne znam zasto onda branis englezesesalmir wrote: Tu je sad stvar sta ko voli, meni je kvalitet na 1. mjestu, pa makar ne vidio ni jednog gola. P.
opet talijani...
- Zwanziger
#300 Re: English Premier League
Sta se ba raspravljate, Bundesliga najjaca liga.