engleski za tri mjeseca

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
alen_zenica

#1 engleski za tri mjeseca

Post by alen_zenica »

Mene interesuje isplati li se kupiti "engleski za tri mjeseca" čini mi se da izdaje pons iz srbije .
u kompletu se nalaze dvije tri knjige i cd a .
neznam tačno..
E sad cijena tog kompleta iznosi 75 km....jel mui se to isplati i valja li to šta..
Image
ovako nesto
globalbih

#2 Re: engleski za tri mjeseca

Post by globalbih »

za 125 KM imaš ENGLESKI JEZIK koji provjereno radi uspješno i gdje se vrši priprema studenata za upotrebu engl. jezika akademskog nivoa 8-) a ne tipa...hmmm You know :roll: !

Škola engleskog jezika pri Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (mislim da je jedina škola engl. pri univerzitetu u BiH jer svi drugi npr: ganićev i dr. koji daju nastavu na engl. jeziku nemaju škole nego "onako" se pika".)

Prije sedmicu dana otpočeli su kurs (postoje dva nivoa: osnovni i napredni). Profesorice su sa iskustvom i cilj je naučiti engleski jezik a ne samo završiti kurs.

Koliko mi je poznato od djevojke, jako se intezivno radi u MALIM grupama po 10 osoba što je sasvim dovoljno da se profesorica posveti svakom polazniku. Radi se tkz.ulazni test da se sazna koliko polaznik vlada zna/poznaje engleski; da se ne gubi vrijeme na a,b,c,d. Radi se po najnovijem udžbeniku/ci za polaznike koji su optimalni za uspješno savladavanje jezika + lekcije su interesantne a i profesorice imaju odličan pristup. Neznam naziv udžbenika ali se to možeš raspitati.

Ja sam svoju djevojku "nagovorio" iako poznaje engl. jer znam ko tamo predaje i znam da će sigurno usavršiti engl.jezik te popuniti praznine koje postoje još od srednje tako da svakome toplo preporučujem ako već nije zakašnjeno a to možete saznati ako nazovete na 720-600 za više informacija.

Po meni je to bolje od bilo koje knjige jer interaktivni rad sa polaznicima je nešto najbolje i provjereno a novac je simboličan za isti program u UK, USA i drugim zapadnim zemljama.
Iako je kurs počeo prošle sedmice, mislim da se još može priključiti. Nazovite i provjerite...

:bih:
Jara

#3 Re: engleski za tri mjeseca

Post by Jara »

@alen-zenica
komplet koji pominješ ( ne znam ga ali znam njemu slične) je dobar za individuačno učenje kod kuće - dakle, ako nemaš vremena ići na kurseve...možeš ga koristiti i na putovanjima...po meni, nije skup...
globalbih wrote: za 125 KM imaš ENGLESKI JEZIK koji provjereno radi uspješno i gdje se vrši priprema studenata za upotrebu engl. jezika akademskog nivoa 8-) a ne tipa...hmmm You know :roll: !
Broj časova sedmično i ukupan broj časova? Od kad do kad traje kurs? Je l' se plaća odjednom ili u ratama?
Da li je u 125 KM uračunata i cijena knjiga?
Jara

#4 Re: engleski za tri mjeseca

Post by Jara »

Da dodam (iako meni nije bitno), po slici bih rekla da je izdanje hrvatsko - jezični, tečaj...
Čija su izdanja - nema veze, osim zbog cijene - obično su srbijanska prilično jeftinija od hrvatskih...
alen_zenica

#5 Re: engleski za tri mjeseca

Post by alen_zenica »

ja sam u zenici a ovaj kurs je u sarajevu
globalbih

#6 Re: engleski za tri mjeseca

Post by globalbih »

ja ti mogu dati neke linkove odakle mozes skinuti besplatno software i knjige za učenje ali to nije ni približno direktnom interaktivnom učenju. Kako god.. javi se na pm.
Chairman

#7 Re: engleski za tri mjeseca

Post by Chairman »

Da ne otvaram novu temu.Koji je najbolji i najlaksi nacin za nauciti Njemacki jezik u relativno kratkom vremenskom periodu?...Nemojte samo reci kurs jer nikad nisam imao volje za to.
Brunello

#8 Re: engleski za tri mjeseca

Post by Brunello »

gledaj pro7, rtl, rtl2, sat1,......citas bild, weltwoche, spiegel, ......slusaj toten hosen, ramstein, die prinzen, xavier....pij njemacko pivo, ......jedi njemacke kobasice sa cary sosom, i vidjet ces da ces za 25 godina govorit i ponasat se kao pravi pravcati njemac..... :D
saveznica

#9 Re: engleski za tri mjeseca

Post by saveznica »

Evo da pomognem ako mogu,

bas sam danas gledala ove PONS komplete, postoji i PONS koji je jeftiniji (60KM).
JA znam engleski ali sam ga kupovala nekome ko misli uciti, s namjerom da vidim odgovara li.

Meni se cini veoma dobar!
Knjiga ima svoje lekcije, na cd-ovima su dijalozi, a u pomocnoj knjizi su ispisani dijalozi.
Obuhvacena je i gramatika i brojevi, i doosta stvari korisnih za pocetnika.

Ja planiram uzeti ovom svom pocetniku :)
alen_zenica

#10 Re: engleski za tri mjeseca

Post by alen_zenica »

saveznica wrote:Evo da pomognem ako mogu,

bas sam danas gledala ove PONS komplete, postoji i PONS koji je jeftiniji (60KM).
JA znam engleski ali sam ga kupovala nekome ko misli uciti, s namjerom da vidim odgovara li.

Meni se cini veoma dobar!
Knjiga ima svoje lekcije, na cd-ovima su dijalozi, a u pomocnoj knjizi su ispisani dijalozi.
Obuhvacena je i gramatika i brojevi, i doosta stvari korisnih za pocetnika.

Ja planiram uzeti ovom svom pocetniku :)
gdje si to nasla
saveznica

#11 Re: engleski za tri mjeseca

Post by saveznica »

Ja sam nasla u Sahinpasicu!
NIsam uocila razliku izmedju jendog i drugog kompleta osim u cijeni!
Post Reply