Engleski i Francuski
-
drina_light
#1 Engleski i Francuski
Htio bih upisati kurs engleskog (napredan) i kurs francuskog (veze neam) pa gdje preporucujete u sarajevu da odem
- Super Hik
#2 Re: Engleski i Francuski
teška situacija, ja sam promijenio više tih škola, ali ne bi znao koju da preporučim, ali znam koju treba zaobići-Interlingua, ubjedljivo najgora.drina_light wrote:Htio bih upisati kurs engleskog (napredan) i kurs francuskog (veze neam) pa gdje preporucujete u sarajevu da odem
- alica.k
#3 Re: Engleski i Francuski
engleski, pogledaj syllabus skolu. tu mi sestra zavrsava kurs (i jest da je ona mala) i casovi su jako kvalitetni. to je soros.
za francuski andre malraux.
ko sto su vec rekli, od interlingue bjezi.
cula sam i da je alteralingua dobra za engleski.
- Super Hik
#4 Re: Engleski i Francuski
alteralingua i soros su tu negdje i po cijeni i po kvaliteti.alica.k wrote:engleski, pogledaj syllabus skolu. tu mi sestra zavrsava kurs (i jest da je ona mala) i casovi su jako kvalitetni. to je soros.
-
sombra
#5 Re: Engleski i Francuski
Za francuski, definitivno Andre Malraux. Mislim da je trenutno upis u toku.
Semestar je oko 200 KM, ako nisu poskupili u medjuvremenu.
Semestar je oko 200 KM, ako nisu poskupili u medjuvremenu.
- *miara*
#6 Re: Engleski i Francuski
ja sam isla u andre malraux. bilo je super, samo sto je meni skupo. po semestru je sada ja mislim oko 250 KM.
sto mi se veoma svidjalo, dosta smo slusali izvorni francuski jezik sa francuskih CD-ova. na pocetku semestra nista ih ne kontas, kasnije ne primijetis razliku izmedju bosanskog i francuskog. ima jedna profesorica kod koje sam ja htjela da idem, ali mi se njeni termini nisu slagali. predavala je u trecoj gimnaziji ja mislim. ne mogu nikako da se sjetim kako se zove. stara zena, stroga, autoritet i po (to volim
) i znala je obarati ljude pa ti propadne 250 KM.
ja sam bila u grupi kod profesorice mejde (tako nekako) i bilo je super.
ja se nadam da cu moci zavrsiti taj kurs jednog dana. imam diplomu za B1. to je treci stepen. pocetni ti je A1.
upis traje do 4.9!! ali ne brini se, neki su se upisivali tek u oktobru ili novembru.
http://www.malraux.ba/bosanski/site_cours_bos.html
ako imas jos pitanja, slobodno pitaj.
sto mi se veoma svidjalo, dosta smo slusali izvorni francuski jezik sa francuskih CD-ova. na pocetku semestra nista ih ne kontas, kasnije ne primijetis razliku izmedju bosanskog i francuskog. ima jedna profesorica kod koje sam ja htjela da idem, ali mi se njeni termini nisu slagali. predavala je u trecoj gimnaziji ja mislim. ne mogu nikako da se sjetim kako se zove. stara zena, stroga, autoritet i po (to volim
ja sam bila u grupi kod profesorice mejde (tako nekako) i bilo je super.
ja se nadam da cu moci zavrsiti taj kurs jednog dana. imam diplomu za B1. to je treci stepen. pocetni ti je A1.
upis traje do 4.9!! ali ne brini se, neki su se upisivali tek u oktobru ili novembru.
http://www.malraux.ba/bosanski/site_cours_bos.html
ako imas jos pitanja, slobodno pitaj.
- amrica
#7 Re: Engleski i Francuski
@miara
da nije gdja prof Vinka Jurisic?
da nije gdja prof Vinka Jurisic?
- *miara*
#8 Re: Engleski i Francuski
nije. joj ne mogu nikako da se sjetim. pokusacu preko neta naci.
stara zena, mala, crvena kosa.
- alica.k
#9 Re: Engleski i Francuski
azra belkic, niska crvena starija i nosi cvike. ne znam kakva je u centru, al moja sestra kojoj je predavala u 3. gim ne zna beknut francuski a imala 5...dijelila im je onako ocjene na lijepe oci.*miara* wrote:nije. joj ne mogu nikako da se sjetim. pokusacu preko neta naci.
- *miara*
#10 Re: Engleski i Francuski
nije azra, u glavi mi se motaju "marija" i "vesna".alica.k wrote:azra belkic, niska crvena starija i nosi cvike. ne znam kakva je u centru, al moja sestra kojoj je predavala u 3. gim ne zna beknut francuski a imala 5...dijelila im je onako ocjene na lijepe oci.*miara* wrote:nije. joj ne mogu nikako da se sjetim. pokusacu preko neta naci.
- *miara*
#11 Re: Engleski i Francuski
zlata se zove!!zlata ili zlatka, tako nekako. opasna zena, ali dobro predaje.