engl>bos

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
_Gea_

#1 engl>bos

Post by _Gea_ »

ima li neko (edukovan, ne da prevodi uz google translate) da moze prevesti jedan tekst sa engleskog na nas jezik? informaticka je tema. nista komplikovano, i nema previse, samo sam ja slaba s vremenom.
ako ima neka mi se javi na pp
naravno, platila bih.
casanova123

#2 Re: engl>bos

Post by casanova123 »

Prevodim na engleski i njemački i naravno obrnuto. Prvi strani je engleski iako je zadnje 3 godine bio skoro maternji.. 10eur je jedna stranica..
harač

#3 Re: engl>bos

Post by harač »

čuj 10Eur po str. :lol: za 15 KM možeš dobiti i pečat sudskog tumača :D
pukepuke

#4 Re: engl>bos

Post by pukepuke »

harač wrote:čuj 10Eur po str. :lol: za 15 KM možeš dobiti i pečat sudskog tumača :D
Ja samo da upozorim na zabludu, sudski tumač naplaćuje redak prijevoda 75 feninga za tekst/dokument koji ima više od 15 redaka, a za tekstove do 15 redaka (pri čemu se i jedna riječ u retku računa kao redak), cijena je fiksna 10 KM, dakle, nije to baš tako jeftino.

Ponuđena cijena za prijevod, naročito specijaliziranog teksta, kao u ovom slučaju, apsolutno je realna, trebala bi biti i viša da nije krize. Ja evo također nudim 20 KM po kartici (1800 znakova bez razmaka).

Naravno, možeš naći i nekog da to prevede za 5 KM po stranici ali nije džaba ona narodna, koliko para, toliko muzike... Poslije se polomiš da ispraviš nakaradu od prijevoda, lakše ti da sama sve ispočetka prevedeš, dakle, back to square one...
amortizer

#5 Re: engl>bos

Post by amortizer »

Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca € :D !
Muhur obavezan :D
pukepuke

#6 Re: engl>bos

Post by pukepuke »

amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca € :D !
:roll: Sudski tumači su obvezni naplatiti svoj rad prema Tarifi, koju propisuje Federalno ministarstvo pravde, dakle, nismo mi tu cijenu izmislili. Također, po toj tarifi, sudski tumač ima pravo tražiti i višu cijenu ako je riječ o specijaliziranom tekstu, hitnom tekstu... A gotovo nitko to ne radi, jer je kriza. A dođe netko s australskom diplomom navečer u 7 i treba mu diploma za ujutro (što je najčešće slučaj). Dakle, ja ću provesti više sati radeći noću, da bi to bilo gotovo, a naplatit ću kao da nije hitno i nije bio noćni rad. Tko je prevodio australsku diplomu, zna o čemu pričam. Dođe čovjek s nalazima koji se ide liječiti u inozemstvu, ja drhtim jesam li dobro uspjela dešifrirati liječničke škrabotine i prevesti ih, jer će se čovjek s leukemijom na temelju mog prijevoda nastaviti liječiti... Tko je prevodio liječničke nalaze, također zna o čemu pričam.
Ponekad je za prijevod jedne stranice potrebno dva dana, a naplati se isto kao i ona stranica koja je prevedena za sat vremena.
Najlakše je nipodaštavati posao o kojem nemaš pojma...
veljaca

#7 Re: engl>bos

Post by veljaca »

pukepuke wrote:
amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca € :D !
:roll: Sudski tumači su obvezni naplatiti svoj rad prema Tarifi, koju propisuje Federalno ministarstvo pravde, dakle, nismo mi tu cijenu izmislili. Također, po toj tarifi, sudski tumač ima pravo tražiti i višu cijenu ako je riječ o specijaliziranom tekstu, hitnom tekstu... A gotovo nitko to ne radi, jer je kriza. A dođe netko s australskom diplomom navečer u 7 i treba mu diploma za ujutro (što je najčešće slučaj). Dakle, ja ću provesti više sati radeći noću, da bi to bilo gotovo, a naplatit ću kao da nije hitno i nije bio noćni rad. Tko je prevodio australsku diplomu, zna o čemu pričam. Dođe čovjek s nalazima koji se ide liječiti u inozemstvu, ja drhtim jesam li dobro uspjela dešifrirati liječničke škrabotine i prevesti ih, jer će se čovjek s leukemijom na temelju mog prijevoda nastaviti liječiti... Tko je prevodio liječničke nalaze, također zna o čemu pričam.
Ponekad je za prijevod jedne stranice potrebno dva dana, a naplati se isto kao i ona stranica koja je prevedena za sat vremena.
A zar ti stvarno imas hrabrosti ( i znanja ) da ovo radis ?
Pa mozes svojom "dijagnozom" covjeka poslati u smrt. Isplati li se to ?

Btw - nije nikakva provokacija - nego samo konstatacija ....
moke_31

#8 Re: engl>bos

Post by moke_31 »

_Gea_ wrote:ima li neko (edukovan, ne da prevodi uz google translate) da moze prevesti jedan tekst sa engleskog na nas jezik? informaticka je tema. nista komplikovano, i nema previse, samo sam ja slaba s vremenom.
ako ima neka mi se javi na pp
naravno, platila bih.
Ja sam imam iskustvo prevođenja IT tekstova ali nemam pečat sudskog tumača. Cijena je po riječima. 250 riječi 10 KM.
amortizer

#9 Re: engl>bos

Post by amortizer »

pukepuke wrote:
Ko "nipodaštava" ovaj posao?

P.S. sad skontah da razgovaram sa sudskim, sorry - edit :D
Tvoj proizvod tvoja cijena, ali prema cijeni na zapadu je preskupo!

P.P.s. Sto se palis? Pa pricam o eurima i ovoj cijeni od 10 €, bez muhura. Bolje se pobuni protiv ovih sto vam na crnjaka lovu drmaju.
casanova123

#10 Re: engl>bos

Post by casanova123 »

Čuj preskupo u poredjenju sa zapadom.. eto od 5eura po stranici se baš može Živjeti na zapadu...
moke_31

#11 Re: engl>bos

Post by moke_31 »

amortizer wrote:
pukepuke wrote:

P.P.s. Sto se palis? Pa pricam o eurima i ovoj cijeni od 10 €, bez muhura. Bolje se pobuni protiv ovih sto vam na crnjaka lovu drmaju.
Šta lupaš čovječe? Sudski tumači na zapadu uzimaju 20 - 30 eura ili više po stranici, odnosno po kartici ili ako naplaćuju po riječima, u zavisnosti kako je to regulisano?

Prevođenje za koje ne treba pečat je druga priča i ako radiš za kompanije koje se bave prevođenjem onda je cijena po riječi 0,05 -0,08 eura. Naravno ako imaš direktno mušterije (ne preko kompanija koje se bave prevođenjem) kao što sudski tumači to obično rade, imaju direktnu vezu sa mušterijom, cijene su duple ili čak i veće.
Kod nas su trenutne cijene ogledalo stanja u državi i životnog standarda, ali pomanjkanja posla.
amortizer

#12 Re: engl>bos

Post by amortizer »

moke_31 wrote:
amortizer wrote:

Šta lupaš čovječe? Sudski tumači na zapadu uzimaju 20 - 30 eura ili više po stranici, odnosno po kartici ili ako naplaćuju po riječima, u zavisnosti kako je to regulisano?

Prevođenje za koje ne treba pečat je druga priča i ako radiš za kompanije koje se bave prevođenjem onda je cijena po riječi 0,05 -0,08 eura. Naravno ako imaš direktno mušterije (ne preko kompanija koje se bave prevođenjem) kao što sudski tumači to obično rade, imaju direktnu vezu sa mušterijom, cijene su duple ili čak i veće.
Kod nas su trenutne cijene ogledalo stanja u državi i životnog standarda, ali pomanjkanja posla.
Ma 100% si u pravu. Znam preveo sam oko 160 stranica pa me je doslo 160*30=4800€ :D
Sala. Ja i hocu da kazem da je malo, da trebate uzmati bar k'o ovi tvoji, gore navedeni, od 20 - 30 eura, jer ni oni ne placaju porez na to :D

P.S. pustite suplju i pomozite djevojci da to prevede!
pukepuke

#13 Re: engl>bos

Post by pukepuke »

A zar ti stvarno imas hrabrosti ( i znanja ) da ovo radis ?
Pa mozes svojom "dijagnozom" covjeka poslati u smrt. Isplati li se to ?

Btw - nije nikakva provokacija - nego samo konstatacija ....[/quote]

Ja konkretno imam, jer imam iskustva s medicinskim tekstovima i uvijek provjeravam sve nejasnoće s rodicom liječnicom. Ali nikad mi nije svejedno prevoditi medicinu, jer se radi o nečijem zdravlju/životu. Htjela sam reći da ljudi generalno misle da prevoditi može svatko i da je to super lagan, a dobro plaćen posao. U jednoj našoj instituciji, tako su rekli prevoditeljici: "De mi prekucaj ovo na brzinu na engleskI", što pokazuje kako nas smatraju otprilike tajnicama s VSS. A posao je težak. I težak je bio netko sudski tumač ili ne, to nema nikakve veze.
Udaljišmo se od teme, nadam se da je djevojka s početka priče dobila prijevod kojim je zadovoljna...
Post Reply