engl>bos
- _Gea_
#1 engl>bos
ima li neko (edukovan, ne da prevodi uz google translate) da moze prevesti jedan tekst sa engleskog na nas jezik? informaticka je tema. nista komplikovano, i nema previse, samo sam ja slaba s vremenom.
ako ima neka mi se javi na pp
naravno, platila bih.
naravno, platila bih.
-
casanova123
#2 Re: engl>bos
Prevodim na engleski i njemački i naravno obrnuto. Prvi strani je engleski iako je zadnje 3 godine bio skoro maternji.. 10eur je jedna stranica..
- harač
#3 Re: engl>bos
čuj 10Eur po str.
za 15 KM možeš dobiti i pečat sudskog tumača 
- pukepuke
#4 Re: engl>bos
Ja samo da upozorim na zabludu, sudski tumač naplaćuje redak prijevoda 75 feninga za tekst/dokument koji ima više od 15 redaka, a za tekstove do 15 redaka (pri čemu se i jedna riječ u retku računa kao redak), cijena je fiksna 10 KM, dakle, nije to baš tako jeftino.harač wrote:čuj 10Eur po str.za 15 KM možeš dobiti i pečat sudskog tumača
Ponuđena cijena za prijevod, naročito specijaliziranog teksta, kao u ovom slučaju, apsolutno je realna, trebala bi biti i viša da nije krize. Ja evo također nudim 20 KM po kartici (1800 znakova bez razmaka).
Naravno, možeš naći i nekog da to prevede za 5 KM po stranici ali nije džaba ona narodna, koliko para, toliko muzike... Poslije se polomiš da ispraviš nakaradu od prijevoda, lakše ti da sama sve ispočetka prevedeš, dakle, back to square one...
- amortizer
#5 Re: engl>bos
Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca €
!
Muhur obavezan
Muhur obavezan
- pukepuke
#6 Re: engl>bos
amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca €!
Muhur obavezan
Ponekad je za prijevod jedne stranice potrebno dva dana, a naplati se isto kao i ona stranica koja je prevedena za sat vremena.
Najlakše je nipodaštavati posao o kojem nemaš pojma...
- veljaca
#7 Re: engl>bos
A zar ti stvarno imas hrabrosti ( i znanja ) da ovo radis ?pukepuke wrote:amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca €!
Muhur obavezanSudski tumači su obvezni naplatiti svoj rad prema Tarifi, koju propisuje Federalno ministarstvo pravde, dakle, nismo mi tu cijenu izmislili. Također, po toj tarifi, sudski tumač ima pravo tražiti i višu cijenu ako je riječ o specijaliziranom tekstu, hitnom tekstu... A gotovo nitko to ne radi, jer je kriza. A dođe netko s australskom diplomom navečer u 7 i treba mu diploma za ujutro (što je najčešće slučaj). Dakle, ja ću provesti više sati radeći noću, da bi to bilo gotovo, a naplatit ću kao da nije hitno i nije bio noćni rad. Tko je prevodio australsku diplomu, zna o čemu pričam. Dođe čovjek s nalazima koji se ide liječiti u inozemstvu, ja drhtim jesam li dobro uspjela dešifrirati liječničke škrabotine i prevesti ih, jer će se čovjek s leukemijom na temelju mog prijevoda nastaviti liječiti... Tko je prevodio liječničke nalaze, također zna o čemu pričam.
Ponekad je za prijevod jedne stranice potrebno dva dana, a naplati se isto kao i ona stranica koja je prevedena za sat vremena.
Pa mozes svojom "dijagnozom" covjeka poslati u smrt. Isplati li se to ?
Btw - nije nikakva provokacija - nego samo konstatacija ....
-
moke_31
#8 Re: engl>bos
Ja sam imam iskustvo prevođenja IT tekstova ali nemam pečat sudskog tumača. Cijena je po riječima. 250 riječi 10 KM._Gea_ wrote:ima li neko (edukovan, ne da prevodi uz google translate) da moze prevesti jedan tekst sa engleskog na nas jezik? informaticka je tema. nista komplikovano, i nema previse, samo sam ja slaba s vremenom.
naravno, platila bih.
- amortizer
#9 Re: engl>bos
Ko "nipodaštava" ovaj posao?pukepuke wrote:amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca €!
Muhur obavezanSudski tumači su obvezni naplatiti svoj rad prema Tarifi, koju propisuje Federalno ministarstvo pravde, dakle, nismo mi tu cijenu izmislili. Također, po toj tarifi, sudski tumač ima pravo tražiti i višu cijenu ako je riječ o specijaliziranom tekstu, hitnom tekstu... A gotovo nitko to ne radi, jer je kriza. A dođe netko s australskom diplomom navečer u 7 i treba mu diploma za ujutro (što je najčešće slučaj). Dakle, ja ću provesti više sati radeći noću, da bi to bilo gotovo, a naplatit ću kao da nije hitno i nije bio noćni rad. Tko je prevodio australsku diplomu, zna o čemu pričam. Dođe čovjek s nalazima koji se ide liječiti u inozemstvu, ja drhtim jesam li dobro uspjela dešifrirati liječničke škrabotine i prevesti ih, jer će se čovjek s leukemijom na temelju mog prijevoda nastaviti liječiti... Tko je prevodio liječničke nalaze, također zna o čemu pričam.
P.S. sad skontah da razgovaram sa sudskim, sorry - edit
Tvoj proizvod tvoja cijena, ali prema cijeni na zapadu je preskupo!
P.P.s. Sto se palis? Pa pricam o eurima i ovoj cijeni od 10 €, bez muhura. Bolje se pobuni protiv ovih sto vam na crnjaka lovu drmaju.
-
casanova123
#10 Re: engl>bos
Čuj preskupo u poredjenju sa zapadom.. eto od 5eura po stranici se baš može Živjeti na zapadu...
-
moke_31
#11 Re: engl>bos
Šta lupaš čovječe? Sudski tumači na zapadu uzimaju 20 - 30 eura ili više po stranici, odnosno po kartici ili ako naplaćuju po riječima, u zavisnosti kako je to regulisano?amortizer wrote:Ko "nipodaštava" ovaj posao?pukepuke wrote:amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca €!
P.S. sad skontah da razgovaram sa sudskim, sorry - edit![]()
P.P.s. Sto se palis? Pa pricam o eurima i ovoj cijeni od 10 €, bez muhura. Bolje se pobuni protiv ovih sto vam na crnjaka lovu drmaju.
Prevođenje za koje ne treba pečat je druga priča i ako radiš za kompanije koje se bave prevođenjem onda je cijena po riječi 0,05 -0,08 eura. Naravno ako imaš direktno mušterije (ne preko kompanija koje se bave prevođenjem) kao što sudski tumači to obično rade, imaju direktnu vezu sa mušterijom, cijene su duple ili čak i veće.
Kod nas su trenutne cijene ogledalo stanja u državi i životnog standarda, ali pomanjkanja posla.
- amortizer
#12 Re: engl>bos
Ma 100% si u pravu. Znam preveo sam oko 160 stranica pa me je doslo 160*30=4800€moke_31 wrote:Šta lupaš čovječe? Sudski tumači na zapadu uzimaju 20 - 30 eura ili više po stranici, odnosno po kartici ili ako naplaćuju po riječima, u zavisnosti kako je to regulisano?amortizer wrote:Ko "nipodaštava" ovaj posao?amortizer wrote:Prema ovim cijenama, npr. za prevod diplome, tj. nastavnog plana i programa, kao i diplomskog bi te doslo par tisuca €!
Muhur obavezan
P.S. sad skontah da razgovaram sa sudskim, sorry - edit![]()
Prevođenje za koje ne treba pečat je druga priča i ako radiš za kompanije koje se bave prevođenjem onda je cijena po riječi 0,05 -0,08 eura. Naravno ako imaš direktno mušterije (ne preko kompanija koje se bave prevođenjem) kao što sudski tumači to obično rade, imaju direktnu vezu sa mušterijom, cijene su duple ili čak i veće.
Kod nas su trenutne cijene ogledalo stanja u državi i životnog standarda, ali pomanjkanja posla.
Sala. Ja i hocu da kazem da je malo, da trebate uzmati bar k'o ovi tvoji, gore navedeni, od 20 - 30 eura, jer ni oni ne placaju porez na to
P.S. pustite suplju i pomozite djevojci da to prevede!
- pukepuke
#13 Re: engl>bos
A zar ti stvarno imas hrabrosti ( i znanja ) da ovo radis ?
Btw - nije nikakva provokacija - nego samo konstatacija ....[/quote]
Ja konkretno imam, jer imam iskustva s medicinskim tekstovima i uvijek provjeravam sve nejasnoće s rodicom liječnicom. Ali nikad mi nije svejedno prevoditi medicinu, jer se radi o nečijem zdravlju/životu. Htjela sam reći da ljudi generalno misle da prevoditi može svatko i da je to super lagan, a dobro plaćen posao. U jednoj našoj instituciji, tako su rekli prevoditeljici: "De mi prekucaj ovo na brzinu na engleskI", što pokazuje kako nas smatraju otprilike tajnicama s VSS. A posao je težak. I težak je bio netko sudski tumač ili ne, to nema nikakve veze.
Udaljišmo se od teme, nadam se da je djevojka s početka priče dobila prijevod kojim je zadovoljna...
Btw - nije nikakva provokacija - nego samo konstatacija ....[/quote]
Ja konkretno imam, jer imam iskustva s medicinskim tekstovima i uvijek provjeravam sve nejasnoće s rodicom liječnicom. Ali nikad mi nije svejedno prevoditi medicinu, jer se radi o nečijem zdravlju/životu. Htjela sam reći da ljudi generalno misle da prevoditi može svatko i da je to super lagan, a dobro plaćen posao. U jednoj našoj instituciji, tako su rekli prevoditeljici: "De mi prekucaj ovo na brzinu na engleskI", što pokazuje kako nas smatraju otprilike tajnicama s VSS. A posao je težak. I težak je bio netko sudski tumač ili ne, to nema nikakve veze.
Udaljišmo se od teme, nadam se da je djevojka s početka priče dobila prijevod kojim je zadovoljna...