situacija je sljedeca..djevojka mi ima hyundai accent iz 2003 god..1,5 12v 90 konja cini mi se..kupljen nov kod nas a ona ga naslijedila od mame..auto je u jako dobrom stanju mada je presao haman 150 000..medjutim u zadnju godinu se pojavio problem..tj dva problema..prvo,upalila joj se chek engine lampica,za one koji ne znaju ona izgleda ovako http://www.darbysieben.com/images/checkengine.jpg.. na koju ona nije obracala bas mnogo paznje jer nije bilo nikakvih problema..auto ne trza,ne gasi se,iskljucena je mogucnost da je lambda sonda..jedini nuspojava te lampice je sto auto trosi po gradu 1l-1,5l goriva vise..bila narucila auto na dijagnostiku kod billya da bi joj lik koji gore radi rekao kako je to bacanje para..jer moze potrosit brdo love a da se ne skonta sta je s autom..ko ako joj ne smeta ta potrosnja toliko nek vozi dok ne promjeni auto..
drugi problem se isto pojavio od ove zime..auto je pocelo trosit ulje..njoj su rekli da je to normalno za taj auto i motor i da treba popit oko pola litra na 5000km al ovo trosi nenormalno..popije litar na 1500 km..promjenila je dihtung poklopca motora pa se to malo smanjilo al i dalje trosii..sve je provjereno..ne pusta ulje nigdje,ne mjesa ga s gorivom,ne mjesa ga u rashladnom sistemu s vodom..e sad majstori razno-razni lupaju..jedan kaze da je treba ravnat glavu motora drugi kaze da se to ne ispalti..nema racunice..ona ce mjenjat auto uskoro pa je lakse svaki mjesec dosut litar ulja nego davat do 1000km za ravnanje glave..ne znam imal veze ulje koje sipa..al to je total quartz 6000 ja mislim..10w40..
zanimaju me vasa skromna misljenja i savjetu..ili eventualno iskustva..