Emotivno mrtav...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- žuti cvjetak
#76 Re: Emotivno mrtav...
Ma samo skontaj da ti ona nikad neće pružiti ono što ti treba i što želiš...i? Šta će ti onda? Da patiš i plačeš dok ona uživa s njim..i gledaj to ovako: ko može bez tebe možeš vala i ti bez nje/ga pa nije ti ga mati rodila.... 
-
Great Cornholio
#77 Re: Emotivno mrtav...
Da, ta veza nema bućnosti ako se jedno od njih dvoje, ili oboje, ne promijeni, jer očigledano je, čim su toliko puta prekidali i počinjali, da takvi kakvi su sada ne odgovaraju jedno drugome.DON_eARL wrote:
Ako ste prekinuli 6 puta, prekinućete i svaki idući, nema tu budućnosti nikakve, čega je ona i svjesna očigledno.
-
Great Cornholio
#78 Re: Emotivno mrtav...
A može doći i do zaključka da ga ona ne želi zato što misli da on njoj ne može pružiti ono što joj treba. I šta onda? Da čeka da se on promijeni pa da tek tada počne da uživa.žuti cvjetak wrote:Ma samo skontaj da ti ona nikad neće pružiti ono što ti treba i što želiš...i? Šta će ti onda? Da patiš i plačeš dok ona uživa s njim..i gledaj to ovako: ko može bez tebe možeš vala i ti bez nje/ga pa nije ti ga mati rodila....
Pa reče Ray da je ona prekinula s nekim momkom zbog njega, imala namjeru da ponovo počnu, a on nije imao hrabrosti da ponovo uđe u vezu s njom.
-
staradis
#79 Re: Emotivno mrtav...
Ako je vec ne mozes imati probaj ovako,svaki moguci kontakt prekini mislim da ce ti udaljenost pomoci.Izbrisi broj,mail,facebook itd. 
- turquoise
#81 Re: Emotivno mrtav...
najjace u ovom cijelom problemu je to sto nisu uspjeli od prevelike zelje da uspiju.
-
Great Cornholio
#82 Re: Emotivno mrtav...
To je pogrešno, neće se bježanjem od problema riješiti problema koji ima. On mora riješiti unutrašnji konflikt, pretpostavljam da je u pitanju konflikt istovremonog privlačenja i odbijanja, istovremeno mu je zbog nečega privlačana a zbog nečega ga i odbija pomisao da bude duže sa njom.staradis wrote:Ako je vec ne mozes imati probaj ovako,svaki moguci kontakt prekini mislim da ce ti udaljenost pomoci.Izbrisi broj,mail,facebook itd.
Ta unutrašnja borba, koja se odvija na niovu podsvjesti, mu troši dosta energije i zbog toga je postao ravnodušan, nema dovoljno energije za emocionalno reagovanje, emocije nemaju dovoljno "goriva" da bi ga pokrenule na nešto novo, ili ga potaknule na borbu za vraćanje starog.
- žuti cvjetak
#83 Re: Emotivno mrtav...
Great Cornholio wrote:A može doći i do zaključka da ga ona ne želi zato što misli da on njoj ne može pružiti ono što joj treba. I šta onda? Da čeka da se on promijeni pa da tek tada počne da uživa.žuti cvjetak wrote:Ma samo skontaj da ti ona nikad neće pružiti ono što ti treba i što želiš...i? Šta će ti onda? Da patiš i plačeš dok ona uživa s njim..i gledaj to ovako: ko može bez tebe možeš vala i ti bez nje/ga pa nije ti ga mati rodila....
Pa reče Ray da je ona prekinula s nekim momkom zbog njega, imala namjeru da ponovo počnu, a on nije imao hrabrosti da ponovo uđe u vezu s njom.
Ma ne upratih ovo od prve...e onda nek sjede, razmisli, šta i kako želi, na šta je spreman a na šta ne, misli li da je može usrećiti i želi li on nju uopće...kad to skonta sam sa sobom, nek vidi hoće li se boriti ili odustati...Nek ima 100 momaka ako je voli i misli da i ona osjeća nešto prema njemu-uspjet će. Znači to je samo stvar odluke i samoanalize...nema nekih vanjskih zapreka na koje se ne može utjecati.
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#84 Re: Emotivno mrtav...
turquoise wrote:najjace u ovom cijelom problemu je to sto nisu uspjeli od prevelike zelje da uspiju.
ko mi je kriv što sam fina pa nisam htjela ovo izofirati...
-
Great Cornholio
#85 Re: Emotivno mrtav...
Pjesnici i pisci ( uglavnom emocionalno nestabilne osobe) su krivi što su ljubav digli na nivo božanstva, božansta kome se trebamo klanjati da bi nam se smilovalo i dalo "odobrenje" da se osjećamo srećnim.quarterback wrote:
Kad smo mladi vjerujemo u te price o vjecnim ljubavima, skoro da uzivamo da patimo jer time dokazujemo sebi oh kako samo puno volimo, kazemo da je ovaj svijet okrutan jer nema mjesta za nas koji istinski volimo a gledaj svi drugi, tako povrsni, a u vezama, na izgled sretni...
Može se život lijepo živjeti i bez stalnog osjećaja zaljubljenosti , (jest lijep taj osjećaj, što jes', jes') , a život je još ljepši kad je taj osjećaj prisutan
-
Great Cornholio
#86 Re: Emotivno mrtav...
Slabost želje, a ne prevelika želja da nešto uspije dovodi do neuspijeha, jer kad je želja jaka postoji šansa da se i neke prepreke , koje onemogućavaju ispunjenje te želje, otklone, i da se želja ispuni.anoush wrote:turquoise wrote:najjace u ovom cijelom problemu je to sto nisu uspjeli od prevelike zelje da uspiju.![]()
ko mi je kriv što sam fina pa nisam htjela ovo izofirati...
- Ray
#87 Re: Emotivno mrtav...
Slazem se sa svime sto si napisao,ali kvaka je u tome sto sam ja fkt krenuo ka naprijed,sto se tice i obaveza i slicnosti,u pocetku sam bio skrsen,ali kao sto kazu ovdje u komentarima nesto u stilu :"imas slobodnog vremena previse"- nemam,a opet se isto desava,jer se tesko prepustam nekoj novoj osobim,nekako sam bio ispao iz fazon..I nisam napravio temu da djeluje pateticno,vec je ovakvo stanje vjerovatno nastalo zbog svega sto se dosad desavalo,jer sam imao dosta djevojaka i poslije nje,ali opet se sve svodi da sam nekako najbolji i najsretniji bio s njom,ali bit' ce ubrzo neka druga i bolja od nje,jer da je valjalo trajalo bi i daljequarterback wrote:Ponesto iz svog iskustva a ponesto iz tudjih iskustava mogu ti reci da si na odlicnom putu da upropastis svoj zivot...
Kad smo mladi vjerujemo u te price o vjecnim ljubavima, skoro da uzivamo da patimo jer time dokazujemo sebi oh kako samo puno volimo, kazemo da je ovaj svijet okrutan jer nema mjesta za nas koji istinski volimo a gledaj svi drugi, tako povrsni, a u vezama, na izgled sretni...
I ok je to u jednom periodu, tamo negdje do 25 te godine, nakon toga bi covjek vec drugim ocima trebao gledati na sve to i biti sposoban da sam sa sobom neke stvari rascisti, da neke ideale sahrani, da neke ideje iz mladosti polako, mozda ne jos uvijek napusti, ali da polako pocne da uvidja da stvari nisu takve...
Znam jednu djevojku, skoro pa 40 godina koja vec 10 godina ceka tog svog koji postoji ali ima drugu, ona njega voli, ona misli da i on nju voli ali ne dolazi. I tako 10 godina, a 40 nije malo. Jer gledajmo realno, ja nisam pristalica one da postoje godine u kojima se mozes zaljubiti a da poslije to ne moze biti jer voliti i biti zaljubljen mozes uvijek, i sa 80 medjutim priroda je odredila da ako zelis imati djecu, to ces morati uraditi do neke svoje dobi tako da sa 40 njoj polako vrijeme vec istice ako nije uveliko isteklo. I nije to obavezno, imati djecu ali ako upoznas ljubav svog zivota i budes jako sretna u tvoj vezi i planirate zajednicki zivot lijepo bi bilo imati klince da to sve uljepsaju jos vise, da oplemene vase zivote a onda skontas da si cekala jako dugo i da to nece ici tako. Moze i tako nije problem ali bi bilo ljepse sa klincima a radilo se samo o tome da si provela cekajuci i gradeci iluziju godine koje nisi morala cekati nego si mogla krenuti dalje....
Dakle u vezi ove price vracam se na tvoj slucaj - i sta sada, zivis u iluziji, godine su prosle, sve je teze. Proveo si godine cekajuci, shvatis da je bilo uzalud, a zivot je prosao. Tjesis se - vrijedilo je ! Ljubav postoji ! Ah kakvo zavaravanje, ljubav postoji ali samo u tvojoj glavi, da postoji ne bi sam razmisljao o tome nego sa tom voljenom osobom.
Pisao sam par puta na ovom forumu duge postove na temu kako preboliti, kako sebe ubjediti da covjek krene dalje, mozda ce ti se dati pa malo proguglaj, svi su postovi na ovoj temi ljubav i sex ali ponovicu ovdje ono sto je meni pomagalo dok sam bio mladji a napisacu i ono sto mi je pomoglo kada sam vec malo ostario, i meni je 40 ali ova prica nije o meni jer sam ranije shvatio da ne treba predugo cekati. Podvlacim rijec predugo.
Osnovno sto je potrebno da se neko preboli i krene dalje je iskren razgovor sa samim sobom, dakle realno rezonovanje zasto je veza pukla, zasto nije valjala jer da je valjala ne bi pukla. Dakle sta nije bilo dobro. Analiza onoga sto se desilo. Ti kazes da nisi bio spreman, ona kaze da je ocekivala da budes spreman, desava se to stalno. Imao sam i ja taj problem u drugom obliku. Pitanje koje si trebas postaviti je da li bi ikada bio spreman ili je to samo bilo zavaravanje - treba mi malo vremena. Odgovori iskreno sebi, da li je to malo vremena bilo u stvari - nikad necu biti spreman. Pa ako nikada ne bi bio spreman onda nemas ni razloga da tugujes za tom vezom. Dakle realno rascisti sa samim sobom. Jasno mi je nakon 4 prekida i tolikih godina koliko pratite jedno drugo da su vam zivoti maksimalno isprepleteni i da je nemoguce realno razmisljati jer je ona bila dio tvog zivota i dio tvojih razmisljanja jako jako jako dugo, tesko je sada ne misliti na to medjutim dragi moj ti izbora nemas. Ili ces kao ova moja prijateljica cekati da godine prolaze i u drugima traziti nju ili ces to ostaviti u lijepim sjecanjima i krenuti dalje.
Nakon sto shvats realne razloge otvori se, pocni se druziti sa ljudima, zato si mozda i na ovom forumu, pocni upoznavati nova lica, pocni da se okreces novim stvarima, mozda neki novi sport, novi hobi, novi ljudi u tvom zivotu - NOVI TI. Kada budes novi ti, otvoreni ti, postaces bolji i neko ce to primjetiti, neko ce zeliti da bude sa tobom, da provede vrijeme zajedno. Ti ces shvatiti da u stvari nisi sam u svojoj imaginarnoj ljubavi nego da postoji neko kome se svidjas, kome je stalo, to ce pomoci tvom egu da se vrati na svoje mjesto. I tako polako to krene ...
Ja sam nedavno prosao, nadam se prosao, kroz jako tezak period u zivotu i pomogla mi je ova skola koju sam naucio tamo negdje u 24 toj godini kada sam patio strasno puno za "ljubavlju mog zivota". Pomoglo mi je ovo okretanje samom sebi, poboljsavanje samog sebe, pravljenje sebe boljim i onda je to neko primjetio i onda se neko zainteresovao i u tom momentu kada sam bio emotivno unisten ali izuzetne volje da ponovo stanem na noge jako mi je puno znacilo da postoji neko kome sam i zanimljiv i zgodan i ko me zeli i to jako mnogo. Nisam nista uradio u vezi toga jer je kod mene moralnost jako izrazena, povjerenje i odanost ali mi je znacilo jako puno u smislu da sam i dalje itekako pozeljan muskarac. Uvijek dobro dodje takva potvrda jer nam pomogne da se ustanemo nakon sto smo pali na koljena. Dobro ti dodje da potopljene brodove malo popravi, da vodu koja ulazi sve vise malo zaustavi, da ti brodovi opet napusu svoja jedra...
Moj savjet je vjerujem sasvim jasan - digni jedra i pomozi vjetru da ih napuni...
Do tebe je.
- Ray
#88 Re: Emotivno mrtav...
Muzikjunki wrote:Morao sam izvuci ovaj tvoj odgovor iz replike za nekog drugog, jer ovo bode oci... kako je uspjelo, kad ste pokusali 4 puta i nijednom nije uspjelo? Znaci ocigledno vam ne ide, ali tebi to ne ulazi u glavu. Ti si taj koji stoji u mjestu, a tjesis se i govoris kako ides dalje, dok ih ona uveliko mijenja. Razmisli o tome.Ray wrote:ali sad sam u nekom fazonu zasicenja veze,i samo me opali flashback da je samo sa njom uspjelo..
Ne ne,ne pricam ti o tome da je uspjelo i da treba to da se ponovi,da traje...vec u fazonu da je bilo najbolje dosad,i da se nece ponoviti...zato i jesam nekako sad emotivno u klincu,jer nema nicega novog poodavno u zivotu,kontas?
- Ray
#89 Re: Emotivno mrtav...
Great Cornholio wrote:Ne vole cure one koji kalkulišu i nisu sigurni u ono šta žele,one koji nisu sigurni u osjećaje i nemaju hrabrosti da obećavaju.
Nije to nešto što je genima dato, nisu sve žene iste, ali većina žena ( zbog razlike u odgoju ženske i muške djece) od muškarca očekuju da bude "muško", da se pored njega osjećaju sigurno ( emocionalno i u svakom drugom pogledu).
Pa da,tako je,slazem se ,zato je i zavrsilo..
-
Great Cornholio
#90 Re: Emotivno mrtav...
Il' u sebi "nađi" snagu koja će ti pomoći da nađeš način da je vratiš, il' u sebi pokušaj "probuditi" nadu da ti će se ponovo desiti nešto slično ovome što se desilu sthoklepcuRay wrote: Ne ne,ne pricam ti o tome da je uspjelo i da treba to da se ponovi,da traje...vec u fazonu da je bilo najbolje dosad,i da se nece ponoviti...zato i jesam nekako sad emotivno u klincu,jer nema nicega novog poodavno u zivotu,kontas?
- Ray
#91 Re: Emotivno mrtav...
Upravo tako,zato vec odavno imam samo šemice i igrice,ali mi je isfuralo to vise...nisam jedan od tih,dosao mi je period ili cu uci u normalnu vezu ili necu nikakav odnos ni imati,nije mi vise to u fazonu...Great Cornholio wrote:To je pogrešno, neće se bježanjem od problema riješiti problema koji ima. On mora riješiti unutrašnji konflikt, pretpostavljam da je u pitanju konflikt istovremonog privlačenja i odbijanja, istovremeno mu je zbog nečega privlačana a zbog nečega ga i odbija pomisao da bude duže sa njom.staradis wrote:Ako je vec ne mozes imati probaj ovako,svaki moguci kontakt prekini mislim da ce ti udaljenost pomoci.Izbrisi broj,mail,facebook itd.
Ta unutrašnja borba, koja se odvija na niovu podsvjesti, mu troši dosta energije i zbog toga je postao ravnodušan, nema dovoljno energije za emocionalno reagovanje, emocije nemaju dovoljno "goriva" da bi ga pokrenule na nešto novo, ili ga potaknule na borbu za vraćanje starog.
- Ray
#92 Re: Emotivno mrtav...
Ma nemam ja odavno sa njom odnosastaradis wrote:Ako je vec ne mozes imati probaj ovako,svaki moguci kontakt prekini mislim da ce ti udaljenost pomoci.Izbrisi broj,mail,facebook itd.
- Ray
#93 Re: Emotivno mrtav...
Ma nek je ona sretna s njim,to sam joj zadnji put i rekao,kada smo normalno pricali...Fazon je haman sto ja dalje ne mogu,tj trebam sam sa sobom sjesti,i krenuti dalje...nije problem u njoj,problem je duboko u menižuti cvjetak wrote:Ma samo skontaj da ti ona nikad neće pružiti ono što ti treba i što želiš...i? Šta će ti onda? Da patiš i plačeš dok ona uživa s njim..i gledaj to ovako: ko može bez tebe možeš vala i ti bez nje/ga pa nije ti ga mati rodila....
-
Great Cornholio
#94 Re: Emotivno mrtav...
Ako ti više nije do šema, ako si odlučio da se ženiš,onda idi na igranku u neki dom kulture u nekakvom selu, tam' su ti cure manje komplikovaneRay wrote: Upravo tako,zato vec odavno imam samo šemice i igrice,ali mi je isfuralo to vise...nisam jedan od tih,dosao mi je period ili cu uci u normalnu vezu ili necu nikakav odnos ni imati,nije mi vise to u fazonu...
- Ray
#95 Re: Emotivno mrtav...
hahahaha a jbg,nije to to,ako nije bar malo komplikovano,ne volim one koje samo klimaju glavomGreat Cornholio wrote:Ako ti više nije do šema, ako si odlučio da se ženiš,onda idi na igranku u neki dom kulture u nekakvom selu, tam' su ti cure manje komplikovaneRay wrote: Upravo tako,zato vec odavno imam samo šemice i igrice,ali mi je isfuralo to vise...nisam jedan od tih,dosao mi je period ili cu uci u normalnu vezu ili necu nikakav odnos ni imati,nije mi vise to u fazonu...![]()
-
Great Cornholio
#96 Re: Emotivno mrtav...
Može se ba sve zakomplikovati, nije to problemRay wrote: hahahaha a jbg,nije to to,ako nije bar malo komplikovano,ne volim one koje samo klimaju glavom
- dale cooper
- Ray
#98 Re: Emotivno mrtav...
Ne vrijedjam cure po selima(ima ih pravo finihGreat Cornholio wrote:Može se ba sve zakomplikovati, nije to problemRay wrote: hahahaha a jbg,nije to to,ako nije bar malo komplikovano,ne volim one koje samo klimaju glavomI ko ti je slag'o da danas cure na selu samo klimaju glavom, to je nekad bilo ( danas se snilo
![]()
), danas i seljanke hoće da sve bude na dugme, da sjede po čitav dan, puše cigare i piju konjak
![]()
opet ponavljam: htio je da zenim da kuha kao mama,a ona loče k'o otac hahahahaha
- GAU8
#99 Re: Emotivno mrtav...
to nije ljubav, to je zaljenje za onim sto nemas.žuti cvjetak wrote:Dobrodošao u klub...i kad mi neko kaže da se ne može voljeti jedna osoba cijeli život...o, da...može...
- Ray
#100 Re: Emotivno mrtav...
hahahahahahahahadale cooper wrote: