Emotivno mrtav...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tajmahalica

#126 Re: Emotivno mrtav...

Post by tajmahalica »

Ovaj forum postaje inspiracija za ljubavne romane.

Ah, da nije tužnih ljubavi, ili promašaja ili sl. ne bi bilo ni dobre poezije, književnosti...
Danas sam pročitala dobar biser - parafraziram - pola svjetske poezije je napisano jer neko nije imao hrabrosti da nekome kaže da ga voli. :|

Nema svako sreću u životu da ostane s onim koga zove - ljubav života... mnogi će vjerojatno tražiti nekoga ko će podsjećati na nju/njega dugo, dugo....dok ne naiđe neko dovoljno jak, duhom ili čim god da potisne tu emociju.

A dotad...piši pjesme....možda se obogatiš....ko Adele :-)
madFlava

#127 Re: Emotivno mrtav...

Post by madFlava »

:dance: :dance: :mrgreen:
Great Cornholio

#128 Re: Emotivno mrtav...

Post by Great Cornholio »

I Adele i Refkini ahbabi idu u nerazumne krajnosti. Emocionalno zrela i karakterno stabilna osoba se ne pronalazi ni u onome " Prestaću da ti se nadam na onom svijetu, a možda ni tad, šmrc, šmrc :sad: :D" , a ni u životnoj filozofiji Refkinih ahbaba " U se, na se i poda se ".

Kažu da onaj ko nije dobar za sebe, nije ni za druge, pa iz toga proizilazi da ni mazohista, ni pretjerani hedonista, ne mogu biti dobri. Al' eto mlate ljudi pare podstičući održavanje i razvoj takvih , negativnih, ljudskih osobnosti.

Boli briga i Adele i Refkine ahbabe kako njihove pjesme utiču na one koji ih slušaju, njima je jedino bitno pare namlatit'.

A ni glumci nisu bolji od njih, neko pametan je rekao " Glumac ima mnogo toga u svom duhu, al' slabo ima savjesti duha".
astrid

#129 Re: Emotivno mrtav...

Post by astrid »

khm..Image
Great Cornholio

#130 Re: Emotivno mrtav...

Kad čovjek prekine ljubavnu vezu normalno je da se poslije toga osjeća loše, uglavnom je tužan, i to je normalno.
Taj proces tugovanja kod nekog je duži , a kod nekoga kraći, zavisno od osobe, dužine trajanja veze i intenziteta emocija koje su se oslobađale u prisustu, ili pri pomisli, na voljenu osobu.

Treba pružiti podršku osobi koja je doživjela takvu vrstu nesreće, pustiti ga da odžaluje, ali vala kad neko žaluje predugo treba ga pokušati "izliječiti" i "šamarčinom" :D

Šalim se, fakat je najveći uspijeh "pobijediti samog sebe", a to je potrebno da bi smo preboljeli neki gubitak.

I one tugaljive pjesme mogu pomoći, čovjeku treba nekad pomoć da se isplače, da se "oslobodi" ali ne može" ozdraviti" slušajući isključivo taj žanr muzike ( tu su najveće pare, pa se izgleda najviše te pjesme snimaju), potrebno mu je i nešto ovako

Never ending pain,
quickly ending life !

I'd "kill" myself for you,
I'd "kill" you for my self!

No more head trips!
Great Cornholio

#131 Re: Emotivno mrtav...

Nekad se neko, ko ne može normalnim načinom da preboli neki raskid, mora i hospitalizovati :D

Ja bih hospitalizovao i ovog ko je napisao ovu pjesmu :x :D Navraća ljude na zlo.

Za ljubav se bori, i umire ali u borbi, onaj ko se ubije nije volio osobu s kojom se rastao, jer da ju je volio ne bi je povrijedio takvim sebičnim činom.
Not My Idea

#132 Re: Emotivno mrtav...

Post by Not My Idea »

quarterback wrote:zivotne mudrosti cure, citacete kad vam bude trebalo, i ne samo citati nego praviti i zabiljeske 8)
:lol:
imal sta za mamurluk? :lol:
tajmahalica

#133 Re: Emotivno mrtav...

Post by tajmahalica »

Ovo nije pjesma koju je napisala Adele (pjesma grupe The Cure) ali se meni sviđa ova verzija.

Danas živimo u kapitalističkom dreku, gdje je zaista najvažnije zgrnuti koju kintu. Usput ćeš vjerojatno nekog, njih par ili milione, nije bitno, zajebati. Jer se nigdje ogroman profit ne stvara a da onaj koji dobije ne ide na račun onog koji je izgubio. U muzici je to takođe izraženo. No kad bih ja ovo rekla za Lady Gaga ili ne znam ni koje više niču svaki dan po televiziji pjevačice, koja pažljivo odabranima manevrima ( savršeno tijelo, mnogo truda, doza posebnosti i prepozantljivosti, metni na sebe govno al nek si drugačiji) pokušavaju zadiviti masu onda to ima smisla. Vjerujem da je i Adele negdje u kraju mozga shvatila da je ovo ljubavno razočarenje nešto nabolje što joj se zapravo desilo u životu, jer je danas lakše i jednostavnije preboliti veliku ljubav na Sejšelima mjesec, pa u Dubaiu drugi mjesec, nego svaki dan sam sa sobom nalaziti načina da prevaziđeš unutarnji abes. No kažu da je muzika najmanje objašnjiv oblik umjetničkog izražaja koji s tom proporcijom ima snagu ogromnog djelovanja na nas.
Pokušavam reći da kad sam slušala koncert koji je Adele napravila u The Royal Albert Hall , stotinu ljudi je plakalo. Te su riječi koje je izgovarala dolazile od osobe koja je morala da proživi ono o čemu pjeva. I to se prepozna. Srce onoga koji je kroz to prošao zna. I nema načina da se to slaže. Ljudi cijene pure emotion , još uvijek, ijoš uvijek ih to raskravi energijom boljom i istinskijom nego neke današnje općepoznate ublehaške metode.
Srce zna.
tajmahalica

#134 Re: Emotivno mrtav...

Post by tajmahalica »

A što se tiče prebolijevanja....dugačak je to i bolan proces pogotovo kad zaboravljaš prvu ljubav, onu najveću koja se pamti pola života, u slučaju da nisi imao priliku s njom i ostati.
Emotivno zrela osoba će sebi štošta toga objasniti, pogotovo kad jednom prođe kroz sve to. Kad jednom umreš, onda je svaki naredni put umrijeti lakše i lakše. U svemu tome treba naći načina, svako u sebi, sa sobom, da pokuša izići iz samodevastirajućeg stanja u koje upadnemo voleći nekog ko ne uzvraća ili ne želi biti s nama. Iluzorne ljubavi su zbilja destruktivne, ali kad si mlad to ne razumiješ. Kad omudriš sve to razumiješ, ali se isto tako nikad više nećeš baciti tim žarom u emotivni oganj. To je cijena mudrosti.
Evo jedne prikladne za ovaj dio, i Arsen je ovo proživio. Ovakvu emociju ne možeš slagati.

Ray

#135 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

tajmahalica wrote:Kad jednom umreš, onda je svaki naredni put umrijeti lakše i lakše.
predobro receno,i predobra dva posta :thumbup:
quarterback

#136 Re: Emotivno mrtav...

Post by quarterback »

Not My Idea wrote:
quarterback wrote:zivotne mudrosti cure, citacete kad vam bude trebalo, i ne samo citati nego praviti i zabiljeske 8)
ima, popij puno vode prije nego legnes, stavi flasu vode pored sebe da mozes da pijes tokom noci i ujutro mazni aspirin :lol:
Janjicar

#137 Re: Emotivno mrtav...

Post by Janjicar »

19mjeseci u vezi bio i et danas prekinuli
Emotivno mrtav ako nista onda do nedjelja takav jer u Nedjelju odoh na more pa se nadam da cu tamo napunit baterije :D
madFlava

#138 Re: Emotivno mrtav...

Post by madFlava »

Janjicar wrote:19mjeseci u vezi bio i et danas prekinuli
Emotivno mrtav ako nista onda do nedjelja takav jer u Nedjelju odoh na more pa se nadam da cu tamo napunit baterije :D
Ma pomiricete se :lol: :lol:

Cuj, ides na more da punis BATERIJE ? :D :lol: :lol:
Janjicar

#139 Re: Emotivno mrtav...

Post by Janjicar »

madFlava wrote:

nisam rekao da cu svoje punit :lol:
duplanula

#140 Re: Emotivno mrtav...

Post by duplanula »

Janjicar wrote:
madFlava wrote:

nisam rekao da cu svoje punit :lol:
Baterije od aparata? Mobitela? Brijaca? :P
Janjicar

#141 Re: Emotivno mrtav...

Post by Janjicar »

duplanula wrote: Baterije od aparata? Mobitela? Brijaca? :P
pa to jah :r
Kakav ja, smotan sam ja za nesto drugo :D
kad bi trebao kome drzat sta ne bih znao a kamoli sam radio :D
staradis

#142 Re: Emotivno mrtav...

Post by staradis »

tajmahalica wrote:A što se tiče prebolijevanja....dugačak je to i bolan proces pogotovo kad zaboravljaš prvu ljubav, onu najveću koja se pamti pola života, u slučaju da nisi imao priliku s njom i ostati.
Emotivno zrela osoba će sebi štošta toga objasniti, pogotovo kad jednom prođe kroz sve to. Kad jednom umreš, onda je svaki naredni put umrijeti lakše i lakše. U svemu tome treba naći načina, svako u sebi, sa sobom, da pokuša izići iz samodevastirajućeg stanja u koje upadnemo voleći nekog ko ne uzvraća ili ne želi biti s nama. Iluzorne ljubavi su zbilja destruktivne, ali kad si mlad to ne razumiješ. Kad omudriš sve to razumiješ, ali se isto tako nikad više nećeš baciti tim žarom u emotivni oganj. To je cijena mudrosti.
Evo jedne prikladne za ovaj dio, i Arsen je ovo proživio. Ovakvu emociju ne možeš slagati.

odlicni postovi, ja mislim da ovoj osobi mogu pomoci samo stariji koji us prosli nesto slicno, jos ako su elokventniji bit ce mu jasnije.da se primijetiti kako starije osobe u sve veze ulaze sa nekom jasnocom zna sta moze ocekivati i nema tu puno srljanja. :sax:
ikebana

#143 Re: Emotivno mrtav...

Post by ikebana »

paštajeovo :lol:
Oćel mi neko rezimirati zašto ta na ovom dunjaluku nezapamćena ljubav puče toliko puta? Jel ona verzija "Maybe we were just too young..." Đe zapinje paša??? JA ti garantujem da nema te osobe što se preboljeti ne može...kad čovjek upali lampice i okrene se sebi. Pozdrav i sretno
Ray

#144 Re: Emotivno mrtav...

Post by Ray »

ikebana wrote:paštajeovo :lol:
Oćel mi neko rezimirati zašto ta na ovom dunjaluku nezapamćena ljubav puče toliko puta? Jel ona verzija "Maybe we were just too young..." Đe zapinje paša??? JA ti garantujem da nema te osobe što se preboljeti ne može...kad čovjek upali lampice i okrene se sebi. Pozdrav i sretno
Ma sve se da preboljeti,ali opet se nekad sjetis svega toga,ali to te natjera da drugoj odes bez problema :lol:
Great Cornholio

#145 Re: Emotivno mrtav...

Ma kakva ba ta Adela, Mitar je to puno bolje objasnio :D

Great Cornholio

#146 Re: Emotivno mrtav...

Joj, sad se sjetih Željka Pervana, kad jednom prilikom reče " Arsen dedić, jedan od najvećih laprdatora" a ni da se :oops: :lol:
fatamorgana

#147 Re: Emotivno mrtav...

Post by fatamorgana »

Not My Idea wrote:
Malo pivo, :wink:
Not My Idea

#148 Re: Emotivno mrtav...

Post by Not My Idea »

fato, mislis da bi pomoglo? Da trknem po njega. :zoka: :D
fatamorgana

#149 Re: Emotivno mrtav...

Post by fatamorgana »

Not My Idea wrote:fato, mislis da bi pomoglo? Da trknem po njega. :zoka: :D
Ma šta pomoglo, ode k'o rukom odneseno, 8-)
Great Cornholio

#150 Re: Emotivno mrtav...

Neća vam alkohol pomoći :evil: :D , i prestanite ljude nagovarati, one koji pate od ljubavnih jada, da se liječe puneći džepove Sinanu Sakiću :evil: :D

Post Reply