EMOTIVNA PREVARA

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

iz dna duše

#1 EMOTIVNA PREVARA

Post by iz dna duše »

Ne znam je li ovo pripada ovdje, gdje sam stavila novu temu, ali neka stoji...
Naime, šta mislite vi o ovoj temi.
Je li prevara ili nije.
U prilogu ovaj tekst koji sam pročitala i u kojem se mnogi mogu prepoznati. Svi imamo prijatelje-prijateljice suprotnog pola, kako to doživljavaju naši partneri? Znaju li uopće za njih?
Imate li grižnju savjesti, ako ne znaju, iako Vam je "čista savjest"?
Evo teksta, malo je dug, oprostite, ali je zanimljiv!

Mogu li muškarac i žena biti samo prijatelji? Je li intenzivno druženje s osobom suprotnog spola prevara ili zaista nema ništa među vama?

«Taj ugodan ručak prošlog tjedna je bio potpuno nevin, iako naravno ništa nisam rekao svojoj supruzi kako je ne bi bezrazložno opterećivao, ali zaista nemam ništa sakriti. Naravno, malo smo flertovali, zezali jedno drugo i tapšali po leđima, ali to radim i sa muškim prijateljima. Najvažnije, sve u svemu, nismo se ni poljubili, a kamo li spavali. Pa, što je onda u tome loše, kako bi to moglo naškoditi mojoj vezi?»

Evo novost za takva razmišljanja. Prema najutjecajnijim web stranicama koje se bave bračnim problemima postoji nova vrsta prevare EMOCIONALNA PREVARA.

Čini se da je dijeljenje tajni, snova i strahova s drugom osobom također jednako opasno za vaš brak kao i staromodna tjelesna prevara. Muškarci su se promijenili, a s njima i način na koji varaju. Seks im je sve manje bitan, važnija im je emotivna privrženost.

Žene naravno ovakva novost ne začuđuje previše, one su uvijek ljubav stavljale ispred sexa, ili bar na jednaku razinu. Problem je sada kada to rade i muškarci.

Do sada su žene spavale sa oženjenima (bile im ljubavnice) da bi dobile ljubav zauzvrat, sada to više ne moraju. Mogu dobiti ljubav kroz prijateljstvo. Sada su prijateljice, dok su nekad bile ljubavnice.

Broj žena i muškaraca koji su uključeni u emotivne prevare je u stalnom porastu, a usko vezano s tim u sve većem porastu je i broj razorenih brakova. Modernim muškarcima ljubav, podrška i razgovor je jednako potreban kao i ženama, što ne znači da ne razmišljaju o sexu, ali i m on i nije više prioritet.

Prema Američkom udruženju brakovnih i obiteljskih terapeuta sve više osoba čini emotivnu prevaru.

Što i nije tako čudno, mnogi od nas provode sate s kolegama na poslu, više nego sa svojim supružnicima, a ono malo vremena što provedemo s njima razgovaramo o djeci, računima i problemima. Na taj način dovodimo se u situaciju da s kolegama ili prijateljima imamo mnogo zanimljivije razgovore, s njima razgovaramo o svojim strahovima, planovima, nadama i osjećajima.

I oprečno s uvriježenim mišljenjem, nisu veliki događaji ti na kojima se gradi i jača brak – rođendani, obljetnice, Valentinovo, Božić - brak se gradi svakodnevnom intimnošću. Ako izbacite iz svog odnosa s partnerom intiman razgovor, ako se morate povjeravati prijatelju o problemima i od prijatelja tražiti savjet vezan uz partnera, već ste i vi učinili pravaru. Nakon nekog vremena će te se početi pitati kako ste se udali za tako dosadnu osobu, a sami ste svjesno izbacili sve zanimljivo iz vašeg odnosa.

Zar ne, s partnerom je sve započelo oduševljenim čekanjem da telefon zazvoni, uzbuđenjem oko odijevanja za prvi spoj, ritualima upoznavanja, razmjenom osobnih detalja, intimnoim razgovorima o svojim željama, snovima… Zar to isto ne radi i osoba za koju vaš muž tvrdi da je «samo» prijateljica. Vi ste završili nakon toga u braku s njim. Dakle i on je u braku. Mjesto žene je zauzeto. Zbog čega je njemu potreban netko novi s kim će to sve ponovno prolaziti?! Kako biste se osjećali kada bi vaš nadređeni provodio interviwe za vaše radno mjesto? Biste li pomislili kako vam želi dati otkaz i naći zamjenu.

Kada se ženite dajete izjavu da je to osoba s kojom želite provesti ostatak života, dijeliti i dobro i zlo, a ne da je to osoba s kojom želite dijeliti bankovni račun i djecu.

I koliko god sebe zavaravali, kada ste vi ili partner sudionik emotivne afere, nije važno kako nazivali tu osobu, prijateljem ili ljubavnikom, varate partnera.

Ako vaš suprug ili supruga ne mogu razumjeti vaš prijateljski odnos, to je vjerojatno zbog toga što vam nedostaje komunikacije i nemate volje objašnjavati prirodu vašeg odnosa. A ako nemate volje supruzi objasniti vaš odnos s prijateljicom, a prijateljici imate volje objašnjavati odnos sa suprugom, zar nije negdje usput došlo do iskretanja vrijednosti i uloga.

Sad nemojte pomisliti kako uopće nema kolegijalnih odnosa ili isključivo prijateljskih sa suprotnim spolom, ali emotivna prevara se dešava i moramo biti upoznati s njom, ona je jednaka fizičkoj, samo je pitanje koliko smo je spremni tolerirati i koliko ćemo žmiriti.

Žali mi se prijateljica kako je slučajno na muževom telefonskom računu vidjela kako je 800 sms poruka uputio na nepoznat tel. broj. Kasnije je rekao da se radi o prijateljici, ali među njima nema ništa. Kad ga je supruga zamolila da prestane, još je nju optužio kako ga želi izolirati, kako on mora imati prijateljstva i da ne može živjeti pod staklenim zvonom. Ali 30 puta dnevno se sjetit neke osobe i imat joj što za reći, dok ženi zaboravit uopće spomenut da se s nekim dopisujete… Ali prijateljica kaže kako «nije bilo seksa pa je u redu»…[/b][/i][/img]
iz dna duše

#2 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by iz dna duše »

Bond_JaneBond wrote:
Žali mi se prijateljica kako je slučajno na muževom telefonskom računu vidjela kako je 800 sms poruka uputio na nepoznat tel. broj. Kasnije je rekao da se radi o prijateljici, ali među njima nema ništa. Kad ga je supruga zamolila da prestane, još je nju optužio kako ga želi izolirati, kako on mora imati prijateljstva i da ne može živjeti pod staklenim zvonom. Ali 30 puta dnevno se sjetit neke osobe i imat joj što za reći, dok ženi zaboravit uopće spomenut da se s nekim dopisujete… Ali prijateljica kaže kako «nije bilo seksa pa je u redu»
Isto kao sto joj nije rekao za tih 800 sms-ova, mogao se taslaciti sa tom nekom X osobom vec godinu il' duze, i normalno kao i sms-ove presutiti supruzi to..
Pa ako je ta tvoja prijateljica zadovoljna takvim stanjem stvari, reci joj nek ne shupka il' chachka mogla bi saznati jos nesto sto joj se ne svidja..
Mi, zene, stvarno znamo biti naivne i glupe, i to tako spremno i dobrovoljno da je tolika glupost za ne povjerovati :roll: ...
Nije moja prijateljica, to je dio texta koji sam pročitala, moj je samo uvod :D
mojgrad

#3 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by mojgrad »

[quote="iz dna duše"]
«Taj ugodan ručak prošlog tjedna je bio potpuno nevin, iako naravno ništa nisam rekao svojoj supruzi kako je ne bi bezrazložno opterećivao, ali zaista nemam ništa sakriti. Naravno, malo smo flertovali, zezali jedno drugo i tapšali po leđima, ali to radim i sa muškim prijateljima. Najvažnije, sve u svemu, nismo se ni poljubili, a kamo li spavali. Pa, što je onda u tome loše, kako bi to moglo naškoditi mojoj vezi?» [quote="iz dna duše"]

E cuj molim te malo smo i to naravno (kao da se mora) flertovali, nego sta vec je prevara.. Pa sta ako niste spavali ili se poljubili, flert je pocetak i uvertira u sve to. Ja ne vjerujem u takvu vrstu prijateljstva. To tapsanje i sa muskim prijateljima po ledjima se ni u kom slucaju ne moze porediti sa tapsanjem sa zenskom osobom, jer kod tapsanja muskarca ako je hetero mu ne pada na pamet niti osjeti fizicku privlacnost prema njemu a kod fizickog dodira sa zenom mu taj osjecaj moze proci kroz glavu.

Sto se tice emotivne ucjene, u tome se apsolutno slazem. Jer ako moj muz ima potrebu da se 30 x na dan cuje sa jednom osobom znaci da mu nesto fali u nasoj vezi/braku. Za mene nije normalno takvo ponasanje, nek kaze ko sta hoce ali nije. Kako to ja nemam potrebu pisati svom prijatelju 30x na dan. Cujemo se ispricamo i cao do narednog puta, da napomenem bez flertanja, jer tu energiju radije trosim na bolje stvari sa svojim muzem hahaha.

Sve sto imam intimno da kazem i porazgovaram to uradim sa svojim muzem, i za mene je ta granica sa prijateljima i ne samo muskim vec i zenskim prijateljicama jako jasna. Nema intime niti prepricavanja bilo cega intimnog ni s kim drugim. Niti zelim da slusam intimnosti drugih ljudi, u takve stvari ne ulazim i strog gledam da mi se drugi ne petljaju u to. U slucaju da se to promijeni u buducnosti onda znam da mi se veza mijenja, a onda cemo razmisljati sta dalje raditi.

Bez obzira na sve, prijateljstva postoje, ja to shvatam ali se mora imati granica u ponasanju. Ne mozes se u braku ponasati kao da si single. Brak je za mene ozbiljna stvar i ako nisi spreman odgovorno se ponasati onda ne trebas ni biti u braku. Budi single, flertaj s kim stignes i radi od zivota sta hoces, ali kad si u vezi onda se treba vododiti racuna i o osjecajima svog partnera. Ne radi nista sto ne bi volio da ti se uradi..
d2

#4 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by d2 »

tesko je reci bilo sta o toj temi jer se misljenja razlikuju, gdje je pocetak prevare je prilicno individualna kategorija za svakoga od nas...
pretpostavljam da je to najbolje razjasniti sa partnericom na pocetku kako kasnije ne bi bilo nesporazuma
otherside

#5 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by otherside »

prevara pocinje u glavi, nastavlja se zeljom, idejom, prilikom,... ostalo se lako zakotrlja.
nema se sta razjasniti s partnerom/icom, treba se razjasniti samom sebi prvo.
d2

#6 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by d2 »

:lol: :run:
otherside

#7 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by otherside »

d2 wrote::lol: :run:
moje misljenje nije bilo tebi licno upuceno :D
vidis da te nisam ni kvotala :D
d2

#8 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by d2 »

uopste se necu upustati u diskusiju :razz: :run:
Klodovik

#9 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by Klodovik »

Hoće li se emotivna prevara uskoro ubaciti u pravni domen da odem na vrijeme upisati Pravni fakultet, Odsjek za brakorazvodne parnice :D
otherside

#10 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by otherside »

d2 wrote:uopste se necu upustati u diskusiju :razz: :run:
ah...sto ljudi, sto cudi :D sto zena.... :D
slavkoimamodilera

#11 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by slavkoimamodilera »

Klodovik wrote:Hoće li se emotivna prevara uskoro ubaciti u pravni domen da odem na vrijeme upisati Pravni fakultet, Odsjek za brakorazvodne parnice :D
:lol: :thumbup:
iz dna duše

#12 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by iz dna duše »

Kada sam postavljala temu, u stvari sam željela da vi iz svog iskustva kažete nešto o ovome.
Većina odgovora navodi na to da prijateljstva dvije osobe različita spola obično u pozadini imaju nešto drugo ili završe nekako drugačije od "normalnog, običnog" prijateljstva.
Da li je to tako? Zar zaista nije moguće imati prijatelja suprotnog pola? Da li zaista treba da imamo grižnju savjesti, zbog tog prijateljovanja, zbog telefoniranja sa tom osobom, a da istovremeno ne moramo i ne trebamo imati grižnju savjesti zbog prijateljice, tj, prijatelja, dakle osobe istog spola, pa se možemo družiti nesmetano, telefonirati?
Da li je moguće i da li treba izbjeći prijateljstva sa osobama suprotnog pola u današnje vrijeme kada žene rade i u "muškim" poslovima, ravnopravno...i svakodnevno se medjusobno kontaktira, te je ne moguće izbjeći razvijanje muško-ženskih prijateljstava?
Moja majka nije imala prijatelja, imala je samo prijateljice. Jedini muškarci sa kojim se družila su bili muškarci naših kućnih prijatelja, ali i to uvijek u očevom prisustvu i prisustvu njegove supruge. Da ih je nekada neko negdje vidio same, to bi bio osnov za optužbu za preljubu. Ja imam prijatelje sa kojima odem i na ručak i na kafu i je li treba da se osjećam zbog toga loše?
A što se tiče muškaraca koji pod plaštom "prijateljstva" imaju druge nakane, zar neko misli da to svaka žena, čak i prosječne inteligencije nije u stanju uočiti i prekinuti to prijateljstvo.
Možemo govoriti i obrnutim slučajevima, zašto da ne?
Da li zaista moramo ispričati svaki detalj razgovora sa našim prijateljima,našim partnerima jer ako to ne učinimo, onda nešto tajimo i tu "ima nešto"
Ispričamo li svaki razgovor sa prijateljicama-prijateljima istog spola?
mojgrad

#13 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by mojgrad »

iz dna duše wrote:Kada sam postavljala temu, u stvari sam željela da vi iz svog iskustva kažete nešto o ovome.
Većina odgovora navodi na to da prijateljstva dvije osobe različita spola obično u pozadini imaju nešto drugo ili završe nekako drugačije od "normalnog, običnog" prijateljstva.
Da li je to tako? Zar zaista nije moguće imati prijatelja suprotnog pola? Da li zaista treba da imamo grižnju savjesti, zbog tog prijateljovanja, zbog telefoniranja sa tom osobom, a da istovremeno ne moramo i ne trebamo imati grižnju savjesti zbog prijateljice, tj, prijatelja, dakle osobe istog spola, pa se možemo družiti nesmetano, telefonirati?
Da li je moguće i da li treba izbjeći prijateljstva sa osobama suprotnog pola u današnje vrijeme kada žene rade i u "muškim" poslovima, ravnopravno...i svakodnevno se medjusobno kontaktira, te je ne moguće izbjeći razvijanje muško-ženskih prijateljstava?
Moja majka nije imala prijatelja, imala je samo prijateljice. Jedini muškarci sa kojim se družila su bili muškarci naših kućnih prijatelja, ali i to uvijek u očevom prisustvu i prisustvu njegove supruge. Da ih je nekada neko negdje vidio same, to bi bio osnov za optužbu za preljubu. Ja imam prijatelje sa kojima odem i na ručak i na kafu i je li treba da se osjećam zbog toga loše?
A što se tiče muškaraca koji pod plaštom "prijateljstva" imaju druge nakane, zar neko misli da to svaka žena, čak i prosječne inteligencije nije u stanju uočiti i prekinuti to prijateljstvo.
Možemo govoriti i obrnutim slučajevima, zašto da ne?
Da li zaista moramo ispričati svaki detalj razgovora sa našim prijateljima,našim partnerima jer ako to ne učinimo, onda nešto tajimo i tu "ima nešto"
Ispričamo li svaki razgovor sa prijateljicama-prijateljima istog spola?
Moguce je imati prijatelja suprotnog spola ali ja (govorim svoje licno misljenje) ne vidim nikakvu potrebu da se vidjam sa prijateljem svaki put na samo bez svog partnera, oke jednom u neka doba ali da ja redonvo izlazim sa muskarcem pa neka je to i moj prijatelj a moj muz sjedi kuci, no way. Mozda je staromodno ali meni je to smijesno. Jer ako mene moj prijatelj smatra svojim prijateljem zasto mu onda moj muz smeta? Isto tako mislim da i on moze posvesti svoju partnericu na isti taj rucak sa mnom. Sta to nas dvoje imamo da pricamo a da nije za usi nasih bracnih drugova? Ja tajni nemam prema tome zasto bi se na samo vidjala sa njim.

Druga prica je kad si sam i izlazis i druzis se ali ako si u ozbiljnoj vezi onda je valjda bit te veze ne samo da se volite i postujete vec da DIJELITE zivot! Da uvedes svog muza/partnera u svoj zivot, da upozna ljude koji tebi znace, ne samo familiju vec i prijatelje. Isto to ocekujem i od svojih prijatelja bez obzira musko ili zensko, ako smo prijatelji onda zelimo da upoznamo i nase muzeve/zene, meni je bar to normalno. A ne izlaziti jos uvijek na samo kao da nasi parnteri ne postoje..

Eh sad ima naravno zena i muskaraca kojima je 'potrebno' da se ispricaju sa svojim prijateljima na samo, ali i na takvom sastanku se zna kodeks ponasanja. Ako se granice jasno dadnu do znanja onda nema tu nikakve zabune niti pogresnog tumacenja tog izlaska. Naravno sve u granicama normale. Ne sad zivkanje telefonom i izlazak svaki dan.

Sto se tice price i intimnosti ne pricam ih prijateljicama kao ni prijateljima, to je nesto izmedju mene i osobe s kojom dijelim zivot. I tu postoje granice
madnessa

#14 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by madnessa »

mojgrad wrote:Moguce je imati prijatelja suprotnog spola ali ja (govorim svoje licno misljenje) ne vidim nikakvu potrebu da se vidjam sa prijateljem svaki put na samo bez svog partnera, oke jednom u neka doba ali da ja redonvo izlazim sa muskarcem pa neka je to i moj prijatelj a moj muz sjedi kuci, no way. Mozda je staromodno ali meni je to smijesno. Jer ako mene moj prijatelj smatra svojim prijateljem zasto mu onda moj muz smeta? Isto tako mislim da i on moze posvesti svoju partnericu na isti taj rucak sa mnom. Sta to nas dvoje imamo da pricamo a da nije za usi nasih bracnih drugova? Ja tajni nemam prema tome zasto bi se na samo vidjala sa njim.
o tome sta ja imam da kazem svom prijatelju si mozda donekle upravu, ali to ne znaci da moj prijatelj zeli da isprica detalje svog zivota i mom partneru.

licno, mislim da je obavezno da se prijatelj i partner upoznaju i da se povremeno skupa izadje na kafu, ali vala svaki put... :roll: imam muske prijatelje godinama... neki od njih su mi bolji od bilo koje prijateljice. ti ljudi me poznaju iz mnogih faza u zivotu i ne bih da ih se prisjecam pred partnerom. jednostavno to sto je neko moj prijatelj ne mora biti i prijatelj mog dragog... eto mu njegovi... :mrgreen:
Irelevantan

#15 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by Irelevantan »

madnessa wrote:
mojgrad wrote:Moguce je imati prijatelja suprotnog spola ali ja (govorim svoje licno misljenje) ne vidim nikakvu potrebu da se vidjam sa prijateljem svaki put na samo bez svog partnera, oke jednom u neka doba ali da ja redonvo izlazim sa muskarcem pa neka je to i moj prijatelj a moj muz sjedi kuci, no way. Mozda je staromodno ali meni je to smijesno. Jer ako mene moj prijatelj smatra svojim prijateljem zasto mu onda moj muz smeta? Isto tako mislim da i on moze posvesti svoju partnericu na isti taj rucak sa mnom. Sta to nas dvoje imamo da pricamo a da nije za usi nasih bracnih drugova? Ja tajni nemam prema tome zasto bi se na samo vidjala sa njim.
o tome sta ja imam da kazem svom prijatelju si mozda donekle upravu, ali to ne znaci da moj prijatelj zeli da isprica detalje svog zivota i mom partneru.

licno, mislim da je obavezno da se prijatelj i partner upoznaju i da se povremeno skupa izadje na kafu, ali vala svaki put... :roll: imam muske prijatelje godinama... neki od njih su mi bolji od bilo koje prijateljice. ti ljudi me poznaju iz mnogih faza u zivotu i ne bih da ih se prisjecam pred partnerom. jednostavno to sto je neko moj prijatelj ne mora biti i prijatelj mog dragog... eto mu njegovi... :mrgreen:
Poštujem prijateljstvo i sve to ali sam mišljenja da je osnova tog prijateljstva uvijek neka seksualna privlačnost, bez obzira koliko se mi trudili da predstavimo to nekako drugačije. U prijateljstvu muških i ženskih uvijek se neko loži na nekoga , provjereno.

Zato ja nemam prijateljica :-D, uvijek sam se ložio na sve prijateljice, :lol:

Da li neka forumašica želi da mi bude prijateljica ?

Prevara je prevara bila emotivna ili seksualna,
d2

#16 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by d2 »

mislim da ne mora obavezno biti skeualna privlacnost, ja imam prijateljica koje su mi samo to - prijateljice bez zelje da budu nesto drugo

sto se tice izlazenja nasamo mislim da je sasvim normalnod a izadjem sa svojom prijateljicom nasamo jer sam prijatelj njoj a nisam njenom muzu, recimo prijateljica sa kojom se znam od srednje se udala u škotskoj. tip je ok, raja i sve to ali sta on ima sa nasom mladoscu i danima iz srednje...

identicno i sa prijateljima, nema mi nista mrze nego kad se dogovorimo za kafu a on mi dodje sa zenom...
Irelevantan

#17 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by Irelevantan »

d2 wrote:mislim da ne mora obavezno biti skeualna privlacnost, ja imam prijateljica koje su mi samo to - prijateljice bez zelje da budu nesto drugo

sto se tice izlazenja nasamo mislim da je sasvim normalnod a izadjem sa svojom prijateljicom nasamo jer sam prijatelj njoj a nisam njenom muzu, recimo prijateljica sa kojom se znam od srednje se udala u škotskoj. tip je ok, raja i sve to ali sta on ima sa nasom mladoscu i danima iz srednje...

identicno i sa prijateljima, nema mi nista mrze nego kad se dogovorimo za kafu a on mi dodje sa zenom...
Ma sigurno mu se ložiš na ženu sram te bilo :D
d2

#18 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by d2 »

ahahahah ne baš :D

mozda se trebam ozeniti pa da mu vratim milo za drago :lol:
brinetta

#19 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by brinetta »

d2 wrote:mislim da ne mora obavezno biti skeualna privlacnost, ja imam prijateljica koje su mi samo to - prijateljice bez zelje da budu nesto drugo

Sve u granicama normale. Stvari treba postaviti na svoje mjesto a zna se gdje je mjesto zeni/muzu, prijatelju, prijateljici, raji......
Irelevantan

#20 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by Irelevantan »

d2 wrote:ahahahah ne baš :D

mozda se trebam ozeniti pa da mu vratim milo za drago :lol:

U je.ote , pa ti bi učetvero :D ,

Kume pa ti si maštovitiji i od mene RESPECT :thumbup:
Korisnicko ime

#21 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by Korisnicko ime »

Heteroseksualni muskarac moze biti prijatelj s osobama suprotnog spola samo ako ga ona uopce ne privlaci....u svim ostalim slucajevima je on s njima "prijatelj" jer mu se one svidjaju, bilo fizicki ili na neki drugi nacin ali u svakom slucaju je to ona musko-zenska privlacnost....
Ako kada cujete muskarca da kaze suprotno taj ili laze vas ili sebe...

Za zene vjerovatno to ne vazi, mada ne mogu 100% tvrditi, jer nisam zensko...
otherside

#22 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by otherside »

Korisnicko ime wrote:Heteroseksualni muskarac moze biti prijatelj s osobama suprotnog spola samo ako ga ona uopce ne privlaci....u svim ostalim slucajevima je on s njima "prijatelj" jer mu se one svidjaju, bilo fizicki ili na neki drugi nacin ali u svakom slucaju je to ona musko-zenska privlacnost....

ima istine. ali mene sve ovo nešto posebno i ne tangira sve dok sam sigurna da s dotičnim ne bih išla dalje od prijateljskog ponašanja.
Irelevantan

#23 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by Irelevantan »

Korisnicko ime wrote:Heteroseksualni muskarac moze biti prijatelj s osobama suprotnog spola samo ako ga ona uopce ne privlaci....u svim ostalim slucajevima je on s njima "prijatelj" jer mu se one svidjaju, bilo fizicki ili na neki drugi nacin ali u svakom slucaju je to ona musko-zenska privlacnost....

Stari u potpunosti se slažem sa tobom :thumbup:
d2

#24 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by d2 »

elmer wrote: Kume pa ti si maštovitiji i od mene RESPECT :thumbup:
nego reci ti nama sto si se ozenio ? pa jebiga jarani mi dolazili sa zenama na kafu stalno pa eto.. :lol: :lol: :lol:
slavkoimamodilera

#25 Re: EMOTIVNA PREVARA

Post by slavkoimamodilera »

d2 wrote:identicno i sa prijateljima, nema mi nista mrze nego kad se dogovorimo za kafu a on mi dodje sa zenom...
Ufffff... :x imam ja jednog jarana koji vjecito svoju vuklja sa sobom.... 'oce mi nestA bit... :x
Post Reply