Emocije ili racio?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Kad su u pitanju veze/ljubav/sex odluke donosim

srcem
20
25%
glavom
4
5%
srcem i glavom, odmjereno
41
51%
nekim drugim organima
9
11%
takvim stvarima se bakcem samo cetvrtkom
7
9%

Total votes: 81

anais_nin

#1 Emocije ili racio?

Post by anais_nin »

Zadnjih godina sve vise primjecujem razliku izmedju osoba koje odluke romanticne prirode donose srcem i onih koje te odluke donose glavom....naravno u savrsenom svijetu ideal bi bila neka zlatna sredina, ali mislim da vecina naginje malo ili na ovu ili na onu stranu (neki potpuno na jednu ili na drugu stranu)....

Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije? :D I sta mislite da su prednost i/ili mane vaseg pristupa pitanjima ljubavi/sexa? :D Da li biste mjenjali svoju prirodu da mozete? :D
danas

Post by danas »

ja racionalno odlucila da se prepustim emocijama :D :D :D
_mrkvicA_

Post by _mrkvicA_ »

naizmjenicno...nekad je jace jedno, nekad drugo...
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!
patrius

Post by patrius »

Arslan wrote:srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!
Mozda je bolje tako,nego da je obratno,pa da te herciska safata :P
danas

Post by danas »

Arslan wrote:srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!
eh, a ti onda ko jedan moj stari komsija...
ozenio curu jer su se sreli na pravnom faksu dok su studirali i kontali skupa firmu otvorit... :shock: :-? :roll: :? :-? :roll: :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

ista sam :D ali nikad poslije ne zalim :D jedino mi je cesto tesko objasniti onim racionalnim oko mene zasto i kako odluke donosim :D
Leonid Breznjev

bosmen wrote:
Koja :? :? :D
kako kad! bilo je tu solucija u mojoj mladosti... 8-)
Leonid Breznjev

anais_nin wrote:
ista sam :D ali nikad poslije ne zalim :D jedino mi je cesto tesko objasniti onim racionalnim oko mene zasto i kako odluke donosim :D
i naravno ostajes uvijek neshvacena!
anais_nin

Post by anais_nin »

Arslan wrote:
anais_nin wrote:
i naravno ostajes uvijek neshvacena!
na to sam vise oguglala :D bitno je da ja ni za cim ne zalim :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ama da mi je za pocetak SEBI objasniti zasto neke odluke donosim :shock: :shock: :D :D :D :roll:
patrius

Post by patrius »

dawn_upon_dawn wrote:ama da mi je za pocetak SEBI objasniti zasto neke odluke donosim :shock: :shock: :D :D :D :roll:
To ce vec malo teze ici :-)
talijan

Post by talijan »

srcem, 'ebi ga...
:)
Aorta

Post by Aorta »

"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )

Elem...

I love LOVE.
anais_nin

Post by anais_nin »

Aorta wrote:"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )

Elem...

I love LOVE.
ma svaka je ljubav prava dok traje :D ja ne vjerujem u to mjerenje "pravosti" po duzini, po braku, po tom jeste li zajedno ili niste :D ljubav ne podleze tim pravilima :D
patrius

Post by patrius »

anais_nin wrote:
Aorta wrote:"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )

Elem...

I love LOVE.
ma svaka je ljubav prava dok traje :D ja ne vjerujem u to mjerenje "pravosti" po duzini, po braku, po tom jeste li zajedno ili niste :D ljubav ne podleze tim pravilima :D
A zasto onda prestaje trajati,ako je vec prava :?
Leonid Breznjev

patrius wrote:
anais_nin wrote:

Elem...

I love LOVE.
A zasto onda prestaje trajati,ako je vec prava :?
zato sto je neko izgubio respekt prema ljubavi, navikao se na nju i zaboravio da je ljubav nesto najljepse .... znaci prestao je da voli ljubav iz egoizma i eto tako ona, ukoliko se ne pokazes vrijedan nje, ode.. (sto bi reko khalil gibran) :D
Aorta

Post by Aorta »

anais_nin wrote:

Elem...

I love LOVE.
Vjerujem da je prava pravcata ljubav ona koja se gaji, raste i traje forever and ever, poji...nesto sasvim drugo od psihoze i opijenosti koju zanesenost donosi. Prava ljubav je duboka i trezvenita....
anais_nin

Post by anais_nin »

Aorta wrote: Vjerujem da je prava pravcata ljubav ona koja se gaji, raste i traje forever and ever, poji...nesto sasvim drugo od psihoze i opijenosti koju zanesenost donosi. Prava ljubav je duboka i trezvenita....
razlikuju nam se shvatanja i percepcija ljubavi :D ja vjerujem da ama bas NISTA ne traje vjecno....i mi smo samo momenat u postojanju svijeta, kad umre zadnja osoba koja nas se sjeca umiremo i mi....cak i svjetski velikani za koje mi trenutno mislimo da su "ogromni" nekad ce biti zaboravljeni....prema tome vrijeme i trajanja emocija je relativna stvar....sta znaci KOJA TRAJE???? dok ste obadvoje zivi, sve dok je jedno od vas dvoje zivo? :D

za mene je to jednostavno ljubav jednostavno JESTE.....ne trazi razloge, ni definicije, ni rokove trajanje, nema ni pravih ni krivih ljubavnih prica, ono "i zivjeli su sretno do kraja i zivota" je dio bajki....ono drugo "i uzeli su se, imali 2 djece, i proveli ostatak zivota zajedno" je drustveno nametnuta konvencija....

a ljubav postoji od kako je covjeka (i zene), ovo druge stvari o kojima pricamo su prolazne....to je isto kao da kazes za covjeka jednom kad umre da nije bio PRAVI tj da nije ni postojao :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

patrius wrote: A zasto onda prestaje trajati,ako je vec prava :?
ono sto sam odgovorila aorti je odgovor i na tvoje pitanje :D mozda je za neke malo previse filozofski, ali sve je stvar percepcije.... :D ja kao sto rekoh jednostavno kroz zivot osjecam neke stvari, do sada me kroz zivot to moje shvatanje sluzilo, ne namjeravam ga mjenjat :D sto ne znaci da sam u pravu, naravno :D
patrius

Post by patrius »

Dabome,svi mi osjecamo,ali to i jeste stvar percepcije,koja je zapravo transformacija culnih zapazanja u misao.Znas ono,"isto vide a razno tumace"...
anais_nin

Post by anais_nin »

patrius wrote:Dabome,svi mi osjecamo,ali to i jeste stvar percepcije,koja je zapravo transformacija culnih zapazanja u misao.Znas ono,"isto vide a razno tumace"...
zato su nam svima i vidjenja ljubavi razlicita....ali za mene je to jednostavno...ako osjecas ljubav onda ona postoji....i to je to...
bibliotekar

Post by bibliotekar »

dje li ste vi biologiju ucili...

cuj srcem
van Basten

Post by van Basten »

trpio sam srce preko 25 godina, i evo zadnjih godina počelo mi je uzvraćati na moje povjerenje :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

srcem i na prvu, trostruka skorpija sta da ti ka'em. poslije doticni organ, srce ne skorpija, ide kod glave na popravni.
Post Reply