Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije?
Emocije ili racio?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#1 Emocije ili racio?
Zadnjih godina sve vise primjecujem razliku izmedju osoba koje odluke romanticne prirode donose srcem i onih koje te odluke donose glavom....naravno u savrsenom svijetu ideal bi bila neka zlatna sredina, ali mislim da vecina naginje malo ili na ovu ili na onu stranu (neki potpuno na jednu ili na drugu stranu)....
Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije?
I sta mislite da su prednost i/ili mane vaseg pristupa pitanjima ljubavi/sexa?
Da li biste mjenjali svoju prirodu da mozete? 
-
Leonid Breznjev
srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!
- anais_nin
ista samArslan wrote:srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!
-
Leonid Breznjev
kako kad! bilo je tu solucija u mojoj mladosti...bosmen wrote:KojaArslan wrote:srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
i naravno ostajes uvijek neshvacena!anais_nin wrote:ista samArslan wrote:srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!ali nikad poslije ne zalim
jedino mi je cesto tesko objasniti onim racionalnim oko mene zasto i kako odluke donosim
- anais_nin
na to sam vise oguglalaArslan wrote:i naravno ostajes uvijek neshvacena!anais_nin wrote:ista samArslan wrote:srcem vazda i zbog toga me svaki put kasnije glava zaboli... bem li ga!ali nikad poslije ne zalim
jedino mi je cesto tesko objasniti onim racionalnim oko mene zasto i kako odluke donosim
-
Aorta
"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )
Elem...
I love LOVE.
Elem...
I love LOVE.
- anais_nin
ma svaka je ljubav prava dok trajeAorta wrote:"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )
Elem...
I love LOVE.
-
patrius
A zasto onda prestaje trajati,ako je vec pravaanais_nin wrote:ma svaka je ljubav prava dok trajeAorta wrote:"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )
Elem...
I love LOVE.ja ne vjerujem u to mjerenje "pravosti" po duzini, po braku, po tom jeste li zajedno ili niste
ljubav ne podleze tim pravilima
-
Leonid Breznjev
zato sto je neko izgubio respekt prema ljubavi, navikao se na nju i zaboravio da je ljubav nesto najljepse .... znaci prestao je da voli ljubav iz egoizma i eto tako ona, ukoliko se ne pokazes vrijedan nje, ode.. (sto bi reko khalil gibran)patrius wrote:A zasto onda prestaje trajati,ako je vec pravaanais_nin wrote:ma svaka je ljubav prava dok trajeAorta wrote:"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )
Elem...
I love LOVE.ja ne vjerujem u to mjerenje "pravosti" po duzini, po braku, po tom jeste li zajedno ili niste
-
Aorta
Vjerujem da je prava pravcata ljubav ona koja se gaji, raste i traje forever and ever, poji...nesto sasvim drugo od psihoze i opijenosti koju zanesenost donosi. Prava ljubav je duboka i trezvenita....anais_nin wrote:ma svaka je ljubav prava dok trajeAorta wrote:"Love knows no reason." Dosad uvijek sa srcem (ranjivim). I odsad. Ne umijem drugacije. Medjutim...od nedavno sumnjam da je ona prava pravcata ljubav uopste moguca prije braka...samo, u danasnjem drustvu istrenirani smo da je vise puta nego ne pobrkamo sa zanesenoscu. Call me Victorian...ionako nekad mislim da sam rodjena u pogresnoj deceniji, mozda i vijeku. : )
Elem...
- anais_nin
razlikuju nam se shvatanja i percepcija ljubaviAorta wrote: Vjerujem da je prava pravcata ljubav ona koja se gaji, raste i traje forever and ever, poji...nesto sasvim drugo od psihoze i opijenosti koju zanesenost donosi. Prava ljubav je duboka i trezvenita....
za mene je to jednostavno ljubav jednostavno JESTE.....ne trazi razloge, ni definicije, ni rokove trajanje, nema ni pravih ni krivih ljubavnih prica, ono "i zivjeli su sretno do kraja i zivota" je dio bajki....ono drugo "i uzeli su se, imali 2 djece, i proveli ostatak zivota zajedno" je drustveno nametnuta konvencija....
a ljubav postoji od kako je covjeka (i zene), ovo druge stvari o kojima pricamo su prolazne....to je isto kao da kazes za covjeka jednom kad umre da nije bio PRAVI tj da nije ni postojao
- anais_nin
ono sto sam odgovorila aorti je odgovor i na tvoje pitanjepatrius wrote: A zasto onda prestaje trajati,ako je vec prava
- anais_nin
zato su nam svima i vidjenja ljubavi razlicita....ali za mene je to jednostavno...ako osjecas ljubav onda ona postoji....i to je to...patrius wrote:Dabome,svi mi osjecamo,ali to i jeste stvar percepcije,koja je zapravo transformacija culnih zapazanja u misao.Znas ono,"isto vide a razno tumace"...
- van Basten
trpio sam srce preko 25 godina, i evo zadnjih godina počelo mi je uzvraćati na moje povjerenje 
-
King Kikapu
srcem i na prvu, trostruka skorpija sta da ti ka'em. poslije doticni organ, srce ne skorpija, ide kod glave na popravni.