"...Potaknuo me je taj golemi raskorak između političko-medijske percepcije Bosne i Hercegovine i realnog života. Odavno sam opazio da stranci koji ne poznaju ovu zemlju imaju skeptično ili mahom negativno mišljenje o njoj...zato sam odlučio napraviti televizijski serijal za Al Jazeeru, proputovati Bosnom i Hercegovinom...poželio sam podijeliti slike ove lijepe zemlje i riječi normalnih ljudi s našom publikom, ali, nadasve, preko Al Jazeerine mreže predstaviti našoj regiji i svijetu jednu Bosnu i Hercegovinu bez uobičajenih stereotipa..."
http://balkans.aljazeera.net/blog/alkemija-balkana-0
Emmy nagrada za Gorana Milića
- akcid
#1 Emmy nagrada za Gorana Milića
Kandidirajmo Gorana Milića za Emmy nagradu za serijal "Alkemija balkana". Kako?
- stakasa
#2 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Kratko pamcenje u ljudi...
Goran Milic je odlican novinar ali je promjenio vise dresova od Slobodana Janjusa, 95-2009 vrlo nesklon BiH, naprecac katolik, Tudjmanov fan... Zakasnio je sa svojim nacionalizmom pa se moro dokazivat. Ali eto, stigo je
Goran Milic je odlican novinar ali je promjenio vise dresova od Slobodana Janjusa, 95-2009 vrlo nesklon BiH, naprecac katolik, Tudjmanov fan... Zakasnio je sa svojim nacionalizmom pa se moro dokazivat. Ali eto, stigo je
- akcid
#3 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
stakasa wrote:Kratko pamcenje u ljudi...
Da da, katolik, zaboravih mu tu manu
- stakasa
#4 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Podlo podmecesakcid wrote:stakasa wrote:Kratko pamcenje u ljudi...
Da da, katolik, zaboravih mu tu manu
- Alhemichar
#5 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Apsolutno podržavam! Kako to uraditi? Ovaj serijal je povratio nadu i digao moral kod mnogih Bosanaca I Hercegovaca! Super stvar!akcid wrote:Kandidirajmo Gorana Milića za Emmy nagradu za serijal "Alkemija balkana". Kako?
"...Potaknuo me je taj golemi raskorak između političko-medijske percepcije Bosne i Hercegovine i realnog života. Odavno sam opazio da stranci koji ne poznaju ovu zemlju imaju skeptično ili mahom negativno mišljenje o njoj...zato sam odlučio napraviti televizijski serijal za Al Jazeeru, proputovati Bosnom i Hercegovinom...poželio sam podijeliti slike ove lijepe zemlje i riječi normalnih ljudi s našom publikom, ali, nadasve, preko Al Jazeerine mreže predstaviti našoj regiji i svijetu jednu Bosnu i Hercegovinu bez uobičajenih stereotipa..."
http://balkans.aljazeera.net/blog/alkemija-balkana-0
- Havatar
#6 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Ono je uradjeno skroz amaterski i pricu za koju treba da odvoji jednu emisiju on isprica za 5 ili 10 minuta i samo povrsinski dotakne to tako da ne zasluzuje da dobije ni lokalne nagrade a kamoli Emmy.
- Edin H.
#7 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Ovaj je Goran mogao svojevremeno dobro popiti 
- BHF_Manijak
#8 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Pa valja obici kompletan Balkan, a da jednu emisiju posvecuje svakoj zanimljivoj prici nekog lika, trebalo bi mu 800 serijala za kompletnu BiH, a kamo li za ostatak drzava Balkana!Havatar wrote:Ono je uradjeno skroz amaterski i pricu za koju treba da odvoji jednu emisiju on isprica za 5 ili 10 minuta i samo povrsinski dotakne to tako da ne zasluzuje da dobije ni lokalne nagrade a kamoli Emmy.
- Alhemichar
#10 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića
Daj neku lokalnu emisiju koja je i blizu dobro uradjena ili inteligentna kao Alkemija! A, koliko ja znam, za Alkemiju je već dobio neke lokalne i regionalne nagrade...Havatar wrote:Ono je uradjeno skroz amaterski i pricu za koju treba da odvoji jednu emisiju on isprica za 5 ili 10 minuta i samo povrsinski dotakne to tako da ne zasluzuje da dobije ni lokalne nagrade a kamoli Emmy.