Emmy nagrada za Gorana Milića

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcid

#1 Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by akcid »

Kandidirajmo Gorana Milića za Emmy nagradu za serijal "Alkemija balkana". Kako?
"...Potaknuo me je taj golemi raskorak između političko-medijske percepcije Bosne i Hercegovine i realnog života. Odavno sam opazio da stranci koji ne poznaju ovu zemlju imaju skeptično ili mahom negativno mišljenje o njoj...zato sam odlučio napraviti televizijski serijal za Al Jazeeru, proputovati Bosnom i Hercegovinom...poželio sam podijeliti slike ove lijepe zemlje i riječi normalnih ljudi s našom publikom, ali, nadasve, preko Al Jazeerine mreže predstaviti našoj regiji i svijetu jednu Bosnu i Hercegovinu bez uobičajenih stereotipa..."
http://balkans.aljazeera.net/blog/alkemija-balkana-0
stakasa

#2 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by stakasa »

Kratko pamcenje u ljudi...
Goran Milic je odlican novinar ali je promjenio vise dresova od Slobodana Janjusa, 95-2009 vrlo nesklon BiH, naprecac katolik, Tudjmanov fan... Zakasnio je sa svojim nacionalizmom pa se moro dokazivat. Ali eto, stigo je
akcid

#3 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by akcid »

stakasa wrote:Kratko pamcenje u ljudi...
Goran Milic je odlican novinar ali je promjenio vise dresova od Slobodana Janjusa, 95-2009 vrlo nesklon BiH, naprecac katolik, Tudjmanov fan... Zakasnio je sa svojim nacionalizmom pa se moro dokazivat. Ali eto, stigo je

Da da, katolik, zaboravih mu tu manu :-)
stakasa

#4 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by stakasa »

akcid wrote:
stakasa wrote:Kratko pamcenje u ljudi...

Da da, katolik, zaboravih mu tu manu :-)
Podlo podmeces
Alhemichar

#5 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by Alhemichar »

akcid wrote:Kandidirajmo Gorana Milića za Emmy nagradu za serijal "Alkemija balkana". Kako?
"...Potaknuo me je taj golemi raskorak između političko-medijske percepcije Bosne i Hercegovine i realnog života. Odavno sam opazio da stranci koji ne poznaju ovu zemlju imaju skeptično ili mahom negativno mišljenje o njoj...zato sam odlučio napraviti televizijski serijal za Al Jazeeru, proputovati Bosnom i Hercegovinom...poželio sam podijeliti slike ove lijepe zemlje i riječi normalnih ljudi s našom publikom, ali, nadasve, preko Al Jazeerine mreže predstaviti našoj regiji i svijetu jednu Bosnu i Hercegovinu bez uobičajenih stereotipa..."
http://balkans.aljazeera.net/blog/alkemija-balkana-0
Apsolutno podržavam! Kako to uraditi? Ovaj serijal je povratio nadu i digao moral kod mnogih Bosanaca I Hercegovaca! Super stvar!
Havatar

#6 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by Havatar »

Ono je uradjeno skroz amaterski i pricu za koju treba da odvoji jednu emisiju on isprica za 5 ili 10 minuta i samo povrsinski dotakne to tako da ne zasluzuje da dobije ni lokalne nagrade a kamoli Emmy.
Edin H.

#7 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by Edin H. »

Ovaj je Goran mogao svojevremeno dobro popiti :izet:
BHF_Manijak

#8 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by BHF_Manijak »

Havatar wrote:Ono je uradjeno skroz amaterski i pricu za koju treba da odvoji jednu emisiju on isprica za 5 ili 10 minuta i samo povrsinski dotakne to tako da ne zasluzuje da dobije ni lokalne nagrade a kamoli Emmy.
Pa valja obici kompletan Balkan, a da jednu emisiju posvecuje svakoj zanimljivoj prici nekog lika, trebalo bi mu 800 serijala za kompletnu BiH, a kamo li za ostatak drzava Balkana! :-) :roll:
House

#9 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by House »

Niđe veze :D
Alhemichar

#10 Re: Emmy nagrada za Gorana Milića

Post by Alhemichar »

Havatar wrote:Ono je uradjeno skroz amaterski i pricu za koju treba da odvoji jednu emisiju on isprica za 5 ili 10 minuta i samo povrsinski dotakne to tako da ne zasluzuje da dobije ni lokalne nagrade a kamoli Emmy.
Daj neku lokalnu emisiju koja je i blizu dobro uradjena ili inteligentna kao Alkemija! A, koliko ja znam, za Alkemiju je već dobio neke lokalne i regionalne nagrade...
Post Reply