Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#376 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA-ovci ovih dana briljiraju. Nakon što su pojedini forumaši potvrdili da je vizija SDA za povratničku populaciju sažaljavanje, dok se poslovi u javnim ustanova planiraju za Šaju i ostatak kriminalne SDA bratije, došli su do stadija da povratnike i žrtve genocida nazivaju bošnjačkim Dodikom.

Ovo je sve bolje i bolje.
Samo nek je prezivljeni genocid referenca za clana predsjednistva :cry:
Ma jašta. Nije ni najmanje.

Kudikamo veće i kvalitetnije reference su - sin poznatog oca koji mu je osigurao da živi kao bubreg u loju dok smo mi skapavali od gladi, rat proveo u podrumu, dokazano i na očigled povezan sa kriminalcima tipa Šaja itd., ženu uglavio na direktorsku poziciju...
weredsf

#377 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Kudikamo veće i kvalitetnije reference su - sin poznatog oca koji mu je osigurao da živi kao bubreg u loju dok smo mi skapavali od gladi, rat proveo u podrumu, dokazano i na očigled povezan sa kriminalcima tipa Šaja itd., ženu uglavio na direktorsku poziciju...
Samo kmecis covjece, nisi ti zbog njega niti zbog njegovog oca bio u rovu nego zbog sebe i svojih kao sto su i svi ostali.
Njega nije otac izabrao za predsjednika nego narod pa ti ni ta Avazova teza ne pije previse vode, sve ostale bljuvotine sam vec procitao u Avazu
ole69

#378 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ole69 »

SDA/SDP jugend, okupirale temu :-) :-) :-)
General War

#379 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by General War »

weredsf wrote:

Samo kmecis covjece, nisi ti zbog njega niti zbog njegovog oca bio u rovu nego zbog sebe i svojih kao sto su i svi ostali.
Njega nije otac izabrao za predsjednika nego narod pa ti ni ta Avazova teza ne pije previse vode, sve ostale bljuvotine sam vec procitao u Avazu
Uh jest narod imao opcija da bira :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#380 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote:
Bakirova. Pa sigurno jeste, narocito nakon poklanjanja Drzavne bolnice
Stvarno je cudno kada Prof.Dr postane direktor bolnice, cudima nikada kraja :-)
Naivnost, ona providna i povrsna, je tako ucestala kod vas SDA pionira :D

Naravno da nije cudno da neko bude direktor, jos u bolnici Jezero, svojim profesorima sa faxa. Znas kada se to desava u doktorskoj hijararhiji, i nacinu kako kod njih ide napredovanje u karijeri?
Pa samo u slucajevima kada je ta, za takve pozicije mlada osoba, toliki intelektualni i naucni kapacitet, i da objavljuje naucne radove u svojoj oblasti k'o u filmovima. Sto Seka, dakako, nije ni blizu.
Il naravno u BIH, ako je zena maloga princa, i glavnog u hijararhiji SDA tajkuna i kvazi-feudalaca.
A onda, tako pozicionirana u porodilistu Jezero, dekretom upravnog odbora kojem je predsjedavajuci ex.policajac, naravno dosao tu kao clan SDA, sto mu je ujedno i jedina strucna preporuka za tu poziciju, kroz strucne analize :D ...a pod pokroviteljstvom Radeljasa, prelazi na poziciju direktorice Drzavne bolnice. Mislim onoooooo.... :lol:

Cekaj, jel stvarno mislis da se mogu pusiti te price i fore koje pokusavate plasirati? Pa moguce nekom nepismenom puku, ili klijentelisticki pozicioniranim zombijima po raznim budzetskim varijacijama :D

Nemoral, nepotizam, pljacka, mito...a mali princ moze glumiti poboznost i moral koliko hoce, sto situaciju cini jos karikaturnijom.

Al ok, posto znam da si SDA pozicionirani bojovnik, i ocekivao sam da ces uletiti u odbranu lika i djela maloga princa, i hanume mu. :D
Mene bi bilo stid, jos za ramazan...al realno. :mrgreen: :skoljka:
It_is_a_Leclerc

#382 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:

Nisam rekao da smo mi skapavali ZBOG njega, već DOK je on sjedio u trezoru centralne banke i jeo bijelji hljeb sa Harisom Silajdžićem.
To što ga je narod izabrao ga ne čini ni pametnim, ni poštenim, a ni boljim od bilo koga kandidata. Govorimo, ipak, o narodu koji je glasao za ljude poput Radeljaša, Ajanovića, Sadika Bahtića i slične.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#383 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SDA-ovci ovih dana briljiraju. Nakon što su pojedini forumaši potvrdili da je vizija SDA za povratničku populaciju sažaljavanje, dok se poslovi u javnim ustanova planiraju za Šaju i ostatak kriminalne SDA bratije, došli su do stadija da povratnike i žrtve genocida nazivaju bošnjačkim Dodikom.

Ovo je sve bolje i bolje.
Samo nek je prezivljeni genocid referenca za clana predsjednistva :cry:
Jel ti neprijatno pisati to?

Hajd' mi odgovori, koja je to referenca nosioca liste SDA u KS?
Tu moze, jel da, pokusaj manipulacije tim covjekom i njegovim stradanjem u ratu. Il je njegovo obrazovanje i intelektualno-profesionalne reference, neuporedivo vece i adekvatnije od onih Suljgicevih, pa si ti licno, sa odobravanjem na SDA temi napisao da ces dati svoj glas za tog covjeka. :D
ljevoruki

#384 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ljevoruki »

zvizdan wrote:
Preskocio si, doduse, poneki manje bitan detalj njegove biografije, recimo taj nekakav magistrat iz oblasti demokratije i ljudskih prava ili doktorat iz Hamburga s Instituta za mirovna istrazivanja i sigurnosne studije. To nekako nisu lose reference u pogledu obrazovanja za jednog politicara. Narocito u usporedbi s Bakirovim.
Meni je ovo i vise nego dovoljno da dobije moj glas na izborima.
Mozda bi bilo bolje da je izasao na izbore kao nezavisni kandidat jer onda ne bi imao strancku hipoteku na ledjima ali sta je tu je.
:bih:
MOSALJOZE

#385 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by MOSALJOZE »

Teško da Suljagić sa DF-om moze puno toga.Za uspjeh na izborima ti trebaju mediji i PARE.Ovo prvo manje više,ali ovoga drugog vjerujem da fali.Ako ne uspije,mislim da ćemo dobiti odgovor,kao i onaj iz sbb-a,mi smo tek u povoju itd..
Android Knego

#386 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Android Knego »

muzicar_iz_parka wrote:
jon_jovi wrote:Odakle ovakve pojave i kandidature?
Kada je Silajdžić imenovao Svena Alkalaja za ministra inostranih poslova, k tomu još prepušteno je precjedavanje vijećem ministara Srbinu sve to skupa Fatmir Alispahić je prokomentarisao: Bošnjaci bježe od vlasti.
Isto tako je Muhamed Filipović ustvrdio da Lagumdžija bježi od odgovornosti za državu jer uzima ministarstvo inostranih poslova a to nema veze sa unutrašnjim stanjem u državi.
Ova zadnja dešavanja su pokazala Alispahićeve i Filipovićeve tvrdnje kao istinite, jer zašto tako trivijalne osobe kao kandidati za najviše funkcije? Zato što svi ozbiljniji i pametniji Bošnjaci bježe od vlasti i odgovornosti. Ostaju samo neki čudni ljudi koji upadaju kao kandidati a kandidiraju ih is tih stranaka jer jednostavno nemaju koga drugog kandidirati. Kome god ponude neće da prihvati kandidaturu.
Koji su to bolji od sadašnjih političara?

Rijetko gdje političari predstavljaju elitu društva, funkcije i kandidature se ne dobijaju kroz znanje i pamet nego iz raznoraznih interesa. Onome kome je pametan i vrijedan ne treba politička funkcija da uspije u životu, on to učini kroz napredovanje na poslu ili pokretanjem sopstvenog biznisa (tu ne računam krimose).
:thumbup:
sjajno receno.
osim, mozda, prve recenice... :D
Android Knego

#387 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Android Knego »

generalno, bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti radikala (kratkog fitilja) Suljagicevog tipa (a takvi su politicka vrsta u izumiranju) na poziciji sefa drzave. takodje, bilo bi zanimljivo vidjeti i njegovu frustraciju kao posljedicu spoznaje da takav na takvoj poziciji, zbog sistema kakav jest, ne moze uraditi ama bas nista od onog sto bi zelio...

drugo, ono njegovo javno deklarisanje kao "Nebosnjak" ce ga za ove i ovakve izbore potopiti, jerbo ce Cera (najmanje on) to da eksploatise u svakom javnom nastupu.

uprskos svemu, moje simpatije su na strani Suljagica...
crvenebrigade

#388 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

Dakle, svi koji su ovdje spinovali kako je Emir Suljagic novi, nestranacki covjek ne odgovorise o njegovom lutanju od mindera SDA do SDP-a, te na kraju DF-a?

Emir Suljagic, nije, i na osnovu svega gore navedenog ne moze biti nova osoba u politici, vec je on jos jedan od onih koji su stalno bili uhljebljeni na politickim funkcijama, bilo SDA ili neke druge stranke u kojima se nalazio i koje je za veoma kratko vrijeme promijenio.
Drinski

#389 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Drinski »

crvenebrigade wrote:Dakle, svi koji su ovdje spinovali kako je Emir Suljagic novi, nestranacki covjek ne odgovorise o njegovom lutanju od mindera SDA do SDP-a, te na kraju DF-a?

Emir Suljagic, nije, i na osnovu svega gore navedenog ne moze biti nova osoba u politici, vec je on jos jedan od onih koji su stalno bili uhljebljeni na politickim funkcijama, bilo SDA ili neke druge stranke u kojima se nalazio i koje je za veoma kratko vrijeme promijenio.
hajde, najbitnije je da nije sa crvenima, sve ostalo je manje bitno.
crvenebrigade

#390 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

Drinski wrote:
crvenebrigade wrote:Dakle, svi koji su ovdje spinovali kako je Emir Suljagic novi, nestranacki covjek ne odgovorise o njegovom lutanju od mindera SDA do SDP-a, te na kraju DF-a?

hajde, najbitnije je da nije sa crvenima, sve ostalo je manje bitno.
Najbitnije je da smo razotkrili kako je Emir Suljagic (DF) sve ove godine bio dobro uhljebljen.

Prvo, kod zelenih (SDA), potom i kod crvenih (SDP). :lol:

Zakljucak je kako Emir Suljagic i sada gleda na ovo kao pokusaj uhljebljenja, koji sad izgleda samo kao pusta i neostvarena zelja. :mrgreen:
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 07:59, edited 2 times in total.
Drinski

#391 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Drinski »

Ima logike, mada je po mom sudu malo love klepio od crvenih, trebao je jos, bitange su to. :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#392 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ultima_palabra »

Da razjasnimo, Emir Suljagić se ne može kandidirati za člana Predsjedništva BiH:

1. ako se ne izjasni kao Bošnjak (ili Hrvat)
2. ako se ne prijavi u Federaciji BiH

I sad treba to dvoje zamjerati njemu, a ne ustavu koji promovira diskriminaciju? Don't hate the player, hate the game.
Corto Maltese

#393 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:Da razjasnimo, Emir Suljagić se ne može kandidirati za člana Predsjedništva BiH:

I sad treba to dvoje zamjerati njemu, a ne ustavu koji promovira diskriminaciju? Don't hate the player, hate the game.
1. Kandidatura Emira Suljagića za Predsjedništvo BiH nije pod moranje
2. Prijava prognanih u RS je pod moranje (kako on tvrdi u posljednjih nekoliko godina, ko drukčije kaže kleveće i laže, itd, itd...)
3. Prijava prognanih u RS je pod moranje za sve osim za Emira Suljagića koji ima preča posla (pogledati pod br. 1.)

I sad, ovo treba zamjerati ustavu, a ne onome ko je upravo otrao guzicu sa svakom osobom ko ga je poslušala i prijavila boravište u RS, a pritom nije imala i predsjedničke ambicije.
Naš ustav ima mnogo mana, ali je zlatan kakvih sve dupelizaca, licemjera i prevrtljivaca ima, koji se iza tih mana sakrivaju i u koje se ugrađuju. Krupni momak iz Bratunca, prijavljen na Stupu, im je, u ovom mandatu, stjegonoša.
ultima_palabra

#394 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ultima_palabra »

Ništa nije pod moranje. Meni je draže da na izborima za Predsjedništvo imam bar jednog kandidata kojeg me neće biti sramota zaokružiti, nego da Emir dokazuje neku principijelnost forumskim pametolozima koji bi mu ionako našli stotinu drugih mana.
madner

#395 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

Suljagic ima mnogo mana, ali po tom arsinu bi trebao prihvatiti diskriminaciju i uvaziti je.

Sto logicki gledano nije prihvatljivo kao izbor.
crvenebrigade

#396 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

ultima_palabra wrote:Ništa nije pod moranje. Meni je draže da na izborima za Predsjedništvo imam bar jednog kandidata kojeg me neće biti sramota zaokružiti, nego da Emir dokazuje neku principijelnost forumskim pametolozima koji bi mu ionako našli stotinu drugih mana.
Pa eto zaokruzi ga, ko ti brani ali nemoj ostalim nametati svoje misljenje i lose spinovati stvari te popravljati biografiju i ofirno opravdavati stranacka uhljebljenja Emira Suljagica. :bih:
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 09:22, edited 1 time in total.
Heartbeats

#397 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Heartbeats »

crvenebrigade wrote:Definitivno, Emir Suljagic je vec izgubio zivce i poceo sa bjesomucnim napadima na protivkandidate. Doduse, ti napadi nisu jos fizicki, mada se i o tome moze detaljno pisati sto se dogadjalo u nedavnoj njegovoj proslosti.

Emir Suljagic ce biti najveci gubitnik nastupajucih izbora. Kampanja mu je uzasna, bar za pocetak.

Bezidejna, konfuzna, bahata, nedostajanstvena, rjecju, katastrofalna.
A Vi ste neki strucnjak za kampanje pa na osnovu dva dana projicirate rezultate? Oprostite, uzet cu si za pravo pa cu Vas priupitati koje parametre ste koristili u mjerenju rezulatata dosadasnje kampanje (od dan i pol)?

PS.Trebas se ti jos pure najsti da bi znao sta je uopste kampanja, ali prenesi tim svijim kolegama da mu TEAM SULJAGIC porucuje: be afraid...BE VERYYY AFARID!!!
Yug

#398 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Yug »

ultima_palabra wrote:Da razjasnimo, Emir Suljagić se ne može kandidirati za člana Predsjedništva BiH:

Sto se nije izjasnio kao Srbin onda,i da se bori da bude clan predsjednistva iz RS odakle je sam i odakle su ljudi koje zeli predstavljati i boriti se za njihova prava.Rekao je stotinu puta dosada da ON NIJE NIKAKAV BOSNJAK VEC BOSANAC,u skladu sa tim mogao se izjasniti i kao Srbin jer i to su bosanci. :)
Heartbeats

#399 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Heartbeats »

crvenebrigade wrote:
ultima_palabra wrote:Ništa nije pod moranje. Meni je draže da na izborima za Predsjedništvo imam bar jednog kandidata kojeg me neće biti sramota zaokružiti, nego da Emir dokazuje neku principijelnost forumskim pametolozima koji bi mu ionako našli stotinu drugih mana.
Pa eto zaokruzi ga, ko ti brani ali nemoj ostalim nametati svoje misljenje i lose spinovati stvari te popravljati biografiju i ofirno opravdavati stranacka uhljebljenja Emira Suljagica. :bih:
Pa eto, stavi na vagu Suljagiceva "uhljebljena" i uhljebljenja ostalih kandidata, pa da vidimo cija su teza...
crvenebrigade

#400 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by crvenebrigade »

Heartbeats wrote:
crvenebrigade wrote:Definitivno, Emir Suljagic je vec izgubio zivce i poceo sa bjesomucnim napadima na protivkandidate. Doduse, ti napadi nisu jos fizicki, mada se i o tome moze detaljno pisati sto se dogadjalo u nedavnoj njegovoj proslosti.

Emir Suljagic ce biti najveci gubitnik nastupajucih izbora. Kampanja mu je uzasna, bar za pocetak.

Bezidejna, konfuzna, bahata, nedostajanstvena, rjecju, katastrofalna.
A Vi ste neki strucnjak za kampanje pa na osnovu dva dana projicirate rezultate? Oprostite, uzet cu si za pravo pa cu Vas priupitati koje parametre ste koristili u mjerenju rezulatata dosadasnje kampanje (od dan i pol)?

PS.Trebas se ti jos pure najsti da bi znao sta je uopste kampanja, ali prenesi tim svijim kolegama da mu TEAM SULJAGIC porucuje: be afraid...BE VERYYY AFARID!!!
Pa cim mu vi ovdje tako radite promociju sigurno ce propasti ali dibidus. :lol:
Post Reply