Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- Corto Maltese
#2151 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Neka, ovo mi je škola. Ubuduće na forum dolazim u kopačkama, onim prastarim, kožnim, sa metalnim čelom.
Nego, novi momenti stižu i prestižu. Evo, na primjer ovaj, sa knjigom koja nije knjiga.
Shvatam ja odricanje i poricanje.
Uostalom i Balašević se odrekao "Računajte na nas" i "Triput sam video Tita".
Ali nikad nije porekao da su to pjesme.
Nego, novi momenti stižu i prestižu. Evo, na primjer ovaj, sa knjigom koja nije knjiga.
Shvatam ja odricanje i poricanje.
Uostalom i Balašević se odrekao "Računajte na nas" i "Triput sam video Tita".
Ali nikad nije porekao da su to pjesme.
- Mister Yes
#2152 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Suljagić: Poljine me bole.Corto Maltese wrote: Upravo tako. Cerić, Kebo, i Suljagić, u istoj misiji: "Juriš na Poljine! Juriš za Fahra!"
S tim da se jedan od trojice koji su kandidovani u tu svrhu, oteo kontroli.
Nije da se unaprijed nije znalo, i da se nije na to računalo.
Tako da će druga dvojica imati dodatni zadatak, da, dok povaljuju Bakira, za Fahrin račun, i Emira malo ocipelare.
Fahro ne želi da bude direktno povezan sa prljavom kampanjom, pa će, izuzev ukoliko se pokaže potreba za direktnim i otvorenim napadom, ispod stola davati smjernice.
Biće super TV debate, najzabavnije do sada.
Cerić: I mene Poljine bole ali šta se vi javljate, vi ste htjeli ukinuti vjeronauku.
Kebo: Polako, polako, nemojte tako napadati kolegu Suljagića. Nije on kriv što mrzi muslimane. PS: +1 ovo za Poljine
Suljagić: pa čekajte ljudi sada pričamo o Poljinama
Fahro: Tako je. Samo neka se priča. Niko ne sme da vas bije. Pričajte kao u svojoj kući
Last edited by Mister Yes on 19/09/2014 12:58, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#2153 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ne umijem tumačiti snove. Nikada mi nije bilo jasno zašto sanjamo gluposti koje nemaju veze sa realnošću. Ne mogu to objasniti.GraphicDesigner wrote: Kako onda objasnjavas to da ce Suljagic imati vise glasova od FahrA?
-
argenteus
#2154 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
faer wrote:
procitaj saopstenje ponovo. za razliku od tebe, ja citam prije nego donesem zakljucak.
tamo oni kazu da pozivaju ftv da uradi ono sto su uradili bht i hajat/tv1, da parafraziram.
smiri se, popij nesto, pa opet procitaj. sve ce ti se samo kazati.
ali da se vratimo na tvoju pocetnu neistinu, emir se naime ne boji kebe, to je poenta price. hoce covjek u emisiju sa njim. to ti to saop df-a govori.
Ti ga pročitaš prije nego što ga saopšte
U Zvorniku, malome gradu... tu ti sjedi Turhan Begoviću, a do njega Paša Fidahiću... Nice music, zar ne?
-
JedanMova
#2155 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Mislim da ti trebaju naocale ili prevodiocCorto Maltese wrote:Emir Suljagić, pola čovjek, pola 1. mart.JedanMova wrote:Sve i da je tako - i dalje je pola covjeka vise od tebeCorto Maltese wrote: U stvari, već je zastarjelo.
Od jula, kada ga je bivša DF Bosne i Hercegovine kandidovala, ostalo je samo pola čovjeka.
Drugom polovinom je obrisao dupe.
Željko Komšić pola od Emira.
Il mi prestanite nabacivat na volej, ili mi kupite nove cipele.
Alternqativa vec iziskuje odlazak kod specijaliste... mozda Dr. House?
- Corto Maltese
#2156 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Sefer: "Šut' ti mali, veliki! Kad su mene Poljine bolile ti si Lagumdžiji knjige pis'o."Mister Yes wrote: Suljagić: "Poljine me bole."
Cerić: "I mene Poljine bole ali šta se vi javljate, vi ste htjeli ukinuti vjeronauku."
Kebo: "Polako, polako, nemojte tako napadati kolegu Suljagića. Nije on kriv što mrzi muslimane. PS: +1 ovo za Poljine."
Suljagić: "Pa čekajte ljudi sada pričamo o Poljinama!?"
Fahro: "Tako je. Samo neka se priča. Niko ne sme da vas bije. Pričajte kao u svojoj kući!"
Bakir I.: "Ko god u mene nađe Poljine, slobodno nek ih nosi!"
Haris Silajdžić: "Kako to mislite, da ja nisam kandidat i ne treba da budem u studiju!?"
Džibrail: "Vilka är Poljine?"
Bakir H.: "Režija, pusti neki džingl, neutralni!"
Last edited by Corto Maltese on 19/09/2014 15:24, edited 2 times in total.
- Mister Yes
#2157 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Vilka är Poljine
-
weredsf
#2158 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
ovdje nije poenta na novcu nego da je slagaomadner wrote:Saznali smo da SDA opcinske pare smatra svojima.
-
vehab koluhija
#2159 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Corto Maltese wrote:Sefer: "Šut' ti mali, veliki! Kad su mene Poljine bolile ti si Lagumdžiji knjige pis'o."Mister Yes wrote: Suljagić: "Poljine me bole."
Cerić: "I mene Poljine bole ali šta se vi javljate, vi ste htjeli ukinuti vjeronauku."
Kebo: "Polako, polako, nemojte tako napadati kolegu Suljagića. Nije on kriv što mrzi muslimane. PS: +1 ovo za Poljine."
Suljagić: "Pa čekajte ljudi sada pričamo o Poljinama!?"
Fahro: "Tako je. Samo neka se priča. Niko ne sme da vas bije. Pričajte kao u svojoj kući!"
Bakir I.: "Ko god u mene nađe Poljine, slobodno nek ih nosi!"
Haris Silajdžić: "Kako to mislite, da ja nisam kandidat i ne treba da budem u studiju!?"
Džibrail: "Vilka är Poljine?"
Bakir H.: "Režija, pusti neki džingl, neutralni!"
-
JedanMova
#2160 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ti ovo ozbiljno?weredsf wrote:ovdje nije poenta na novcu nego da je slagaomadner wrote:Saznali smo da SDA opcinske pare smatra svojima.
-
faer
#2161 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
i sto je najgore, za tih 50 hiljada se vise napravilo nego za nekoliko milijardica koje ne znaju dje su potrosili. ustvari znaju, eno npr. bakir ima vilu na poljinama. mora da je od tih para nestalih para napravljenamadner wrote:Saznali smo da SDA opcinske pare smatra svojima.
-
Malarva
#2162 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
što ti dokazuje da je u Bosni moguće napraviti nešto sa malim parama. Samo je bitno da čovjek zna šta hoće, ima hrabrosti, voli svoju domovinu i nije lopov.faer wrote:i sto je najgore, za tih 50 hiljada se vise napravilo nego za nekoliko milijardica koje ne znaju dje su potrosili. ustvari znaju, eno npr. bakir ima vilu na poljinama. mora da je od tih para nestalih para napravljenamadner wrote:Saznali smo da SDA opcinske pare smatra svojima.
Al znaš kod nas je tako...pričaj ti što je Emir tukao ženu i uzimao zakonski bijeli hljeb, a to što se milioni kradu...eh o tome nećemo pričati..na to se šuti.
-
weredsf
#2163 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Malarva wrote:što ti dokazuje da je u Bosni moguće napraviti nešto sa malim parama. Samo je bitno da čovjek zna šta hoće, ima hrabrosti, voli svoju domovinu i nije lopov.faer wrote:i sto je najgore, za tih 50 hiljada se vise napravilo nego za nekoliko milijardica koje ne znaju dje su potrosili. ustvari znaju, eno npr. bakir ima vilu na poljinama. mora da je od tih para nestalih para napravljenamadner wrote:Saznali smo da SDA opcinske pare smatra svojima.
Al znaš kod nas je tako...pričaj ti što je Emir tukao ženu i uzimao zakonski bijeli hljeb, a to što se milioni kradu...eh o tome nećemo pričati..na to se šuti.
Ko je ciji klon ovdje???
-
weredsf
- Corto Maltese
#2165 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Emir Suljagić. Pola čovjek, pola kontekst:akibhf wrote:sve ovo je govorio u kontekstu liste Domovina
- shibonja
#2166 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Da podsjetim,glasam za Emira8-)
- crvenebrigade
#2167 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ocigledno je da (vise)stranacki preletac Emir Suljagic vise ni sam ne zna sta govori, kome govori i gdje govori. Sav se zapetljao u svojim neistinama i obmanama.Corto Maltese wrote:Emir Suljagić. Pola čovjek, pola kontekst:akibhf wrote:sve ovo je govorio u kontekstu liste Domovina
Covjek je sam sebe tesko diskreditirao i prije samog zavrsetka predizborne kampanje.
- Mister Yes
#2168 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
-Dolazi iz malog mjesta koje se nalazi u blizini jedne od najvećih BH rijeka (nekih kilometar i po od lijeve obale rijeke)
-visok i korpulentan
-deklariše se kao ljevičar i socijaldemokrata
-koristi rivalitet na relaciji Srbi-Bošnjaci kako bi se pozicionirao kao branilac svog naroda od onog drugog a realno boli ga neka stvar i za Srbe i za Bošnjake
-predstavlja se kao "čovjek iz naroda"
-agresivan u komunikaciji sa protivnicima po principu "krivac šuti a pravednik galami"
-dokazani lažov koji mijenja stavove kako vjetar puše
-demagog i prevarant
-galamđija i jednom rječju lola/baja
Koga ovo opisuje?
-visok i korpulentan
-koristi rivalitet na relaciji Srbi-Bošnjaci kako bi se pozicionirao kao branilac svog naroda od onog drugog a realno boli ga neka stvar i za Srbe i za Bošnjake
-agresivan u komunikaciji sa protivnicima po principu "krivac šuti a pravednik galami"
-demagog i prevarant
Koga ovo opisuje?
Last edited by Mister Yes on 21/09/2014 09:49, edited 2 times in total.
- Corto Maltese
#2169 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Bolje je bez završne rečenice i suvišnog objašnjavanja. Neka svako, na osnovu opisa, sklopi sliku u svojoj glavi.
-Dolazi iz malog mjesta koje se nalazi u blizini jedne od najvećih BH rijeka (nekih kilometar i po od rijeke)
-visok i korpulentan
-demagog i prevarant
Koga ovo opisuje?
- MuaDib
- Corto Maltese
#2171 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Kandidat za predsjedništvo otvoreno priznao da ne može razgovarati o radnim mjestima, i o viziji ove zemlje!?MuaDib wrote:
Nije da nismo znali, ali ovaj napad iskrenosti je bio neočekivan.
Last edited by Corto Maltese on 21/09/2014 13:00, edited 1 time in total.
- cadburry
#2172 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Dakle, program ovog čovjeka je "boli me kurac za ekonomiju, boli me kurac za građane, za razvoj... jedini cilj mi je osvetiti se svom bivešm šefu". I užasno mi je da će stvarno nekoga preveslati da mu da glas kako bi on mogao rješavati svoje lične sukobe za ovim ili onim, bez ikakve vizije ili želje da učini nešto za građane. Ali barem je pošten pa to kaže unaprijed.
Tačno mi se smuči kad skontam kakve ovce žive ovdje i imaju pravo glasa.
Tačno mi se smuči kad skontam kakve ovce žive ovdje i imaju pravo glasa.
-
JedanMova
#2173 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Dobar pokusaj, al zaboravljas na jedan mali detalj...Corto Maltese wrote:Kandidat za predsjedništvo otvoreno priznao da ne može razgovarati o radnim mjestima, i o viziji ove zemlje!?MuaDib wrote:
Nije da nismo znali, ali ovaj napad iskrenosti je bio neočekivan.
Nije rekao da ne moze razgovarati o radnim mjestima i o viziji ove zemlje - rekao je da o tome ne moze razgovarati S NJIMA!
Moj Corto, jadni su ti ovi trzaji, stvarno jadni...
Al boze moj, s kim si takav si... Pozdravi nam Vodju
- Corto Maltese
#2174 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Prije bih rekao da mu se omaklo.cadburry wrote:Dakle, program ovog čovjeka je "boli me kurac za ekonomiju, boli me kurac za građane, za razvoj... jedini cilj mi je osvetiti se svom bivešm šefu". I užasno mi je da će stvarno nekoga preveslati da mu da glas kako bi on mogao rješavati svoje lične sukobe za ovim ili onim, bez ikakve vizije ili želje da učini nešto za građane. Ali barem je pošten pa to kaže unaprijed.
Koji god razlog bio, bitno je da znamo na čemu smo.
-
JedanMova
#2175 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Koje spinovanje i izvrtanje cinjenica...
Al sreca pa znamo od koga dolazi
Al sreca pa znamo od koga dolazi