Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
faer

#1976 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:
nismo mi avaz pravili i sa njim ljubav vodili 20ak godina. to je proizvod vas zelenih. vasa ljubav i vase vrijednosti su to.

a sto se tice sefa to je cinjenica koju ni bakir nije nikada opovrgnuo. kuca na poljianama je takodjer cinjenica. vidi se s na google maps. otidji pa vidi.

a vi zeleni iz mb-a morate shvatiti da je ok da vi imate svoje misljenje, ali nemate pravo na cinjenice. a cinjenice su da je bakir covjek koji se enormno obogatio dok je narod u kjoi se kune krvario i gladovao.
Eto vidis za Avaz se slazem i tu mu treba krv piti i mrziti zbog toga...
A sta da demantuje, Komsicevo ubleharenje koje nikakve veze sa vezom nema jer po toj logici i Alija je proveo rat u Trezoru jer je tamo bio njegov kabinet, zar ne???
Ja sam otvoren za cinjenice i kritiku, nisam iskljuciv i kazem mozemo do sutra o Bakiru, o stvarima gdje je pogrijesio, gdje treba biti bolji ili gori ali ovo..dajte ba
alija je bio predsjednik drzave, nije njegov sin-kukavica. tako da je to dobra logika. moralno utemeljena.

kabinet nije bio u trezoru, u trezoru se samo spavalo. dakle narod gine dok se bakir krije u sefu.

i to nije ubleharenje to su neugodne cinjenice.
faer

#1977 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:Jarane zamisli predsjednik ima licno osiguranje. :run: :lol: :lol:

Kakvi presmjesni likovi, pa i komsic ima obezbjedjenje. SOkiran sam kakvi su ovo ograniceni mentalni sklopovi. :run:

Neka se avazovci odluce sta je njegovo bbi.a ili scc. al ovaj put sa nekom dokumentacijom.
kao sto rekoh, mazlumi zeleni, avaz je VAS. to je vasa batina. nemojte ga nama gurati pod skute.

ovdje se prica o kuci na poljinama i pitamo i tebe: ODAKLE?
weredsf

#1978 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

madner wrote:Pa saberimo stvari. Neko pare lovu sa SCCom.
Taj neko je imao bolje politicke veze od Fahre 2006 te je shodno tome pobjedio na tenderu.
Izvrsni poslovi su povjereni firmama koje su godinama bliske SDA.

To znatno suzuje izbor no prihvatam da ne mora biti licno Bakir.

Evo ako kazemo da neko pere pare tamo, ko je taj neko, zasto je taj neko Bakir bas, ja sam dao odgovor na to i stvari su jasne obzirom odakle je dosla ta prica, plus prica da se Bakir pravi hotele na Skenderiji itd itd...
Ja se slazem za firme, malo je njih koje nisu bliske SDA, osim Butmira koji je blizak SDP-u..
Kada se peru pare obicno nema kasnjenja u radu, ide sve brzo jer se zna sta se radi i zasto se radi..ovo je toliko traljavo islo, traljava gradnja, otvaranje, probijanje rokova..nemas elemenata brzog kesh flowa...
Meni nacin zivota ne dozvoljava da razmisljam tako, evo sada se prica da su zgrade pored Bristola od Zlatka i Hadzica ali to je isto, iz iste kuhinje i ja to ne vjerujem...
faer

#1979 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:
hvala!

dakle bakir je oteo puno ali ima onih koji su oteli vise.

ono sto treba da vas obavijeste jeste da ima ljudi koji NISU oteli nista. npr. suljagic i komsic. posto je, nemojmo zaboraviti, suljagic ovdje na tapetu. tako se tema zove.

s jedne strane imamo krimosa koji je oteo puno ali ne bi se se o tome prica, dok s druge stane imamo postene ljude koji nisu nikad nista od naroda oteli. i to je naime tema ovih izbora. kriminal ili postenje.
Govorim u kontekstu javnosti, niko ne pita odakle hirurgu kuca od par miliona ali svi pricaju o nekoj kucici na Poljinama koju iam predsjednik zemlje, ja ne kazem da je oteo jer jos cekam da cujem kome, gdje i kada...
Komsic i Suljagic..hmmm
da ponovim, radi se o vili na poljinama. samo zid oko te kuce vrijedi nekoliko stotina tisuca maraka. vas favorit nikada nikome nije objasnio: ODAKLE?
weredsf

#1980 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Najnoviji argument, Bakir nije lopov jer nema sina i nema kome da ostavi bogatstvo :run:
To nije argument nego cinjenica koja bi vas trebala probuditi iz Avazovstina ali vidim da si to shvatio na pravi nacin... :roll:
weredsf

#1981 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

da ponovim, radi se o vili na poljinama. samo zid oko te kuce vrijedi nekoliko stotina tisuca maraka. vas favorit nikada nikome nije objasnio: ODAKLE?
Nije ti to ona kuca iz Avaza, ova je tri puta manja..
Dvije plate po 3-4 milje maraka unazad 15 godina, ..stvarno odakle
faer

#1982 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:
Taj neko je imao bolje politicke veze od Fahre 2006 te je shodno tome pobjedio na tenderu.

Evo ako kazemo da neko pere pare tamo, ko je taj neko, zasto je taj neko Bakir bas, ja sam dao odgovor na to i stvari su jasne obzirom odakle je dosla ta prica, plus prica da se Bakir pravi hotele na Skenderiji itd itd...
Ja se slazem za firme, malo je njih koje nisu bliske SDA, osim Butmira koji je blizak SDP-u..
Kada se peru pare obicno nema kasnjenja u radu, ide sve brzo jer se zna sta se radi i zasto se radi..ovo je toliko traljavo islo, traljava gradnja, otvaranje, probijanje rokova..nemas elemenata brzog kesh flowa...
Meni nacin zivota ne dozvoljava da razmisljam tako, evo sada se prica da su zgrade pored Bristola od Zlatka i Hadzica ali to je isto, iz iste kuhinje i ja to ne vjerujem...
mislim da bi bilo svrsishodno da zakljucimo temu o zelenom princu tako sto cemo se na osnovu dostupnih cinjenica sloziti da je covjek koji je profitirao na jadu svoga naroda. ok? a neka organi poslije izbora utvrde jer to legalno steko. eno lijanovic sve sad mora objasniti.

onda se mozemo vratiti vasim tvrdnjama o suljagicu i komsicu koje imaju upooriste samo u vasim interesima i uvjerernjima. nemate naime cinjenice.
faer

#1983 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:
ultima_palabra wrote:Najnoviji argument, Bakir nije lopov jer nema sina i nema kome da ostavi bogatstvo :run:
To nije argument nego cinjenica koja bi vas trebala probuditi iz Avazovstina ali vidim da si to shvatio na pravi nacin... :roll:
kakva bolan cinjenica?

cinjenica je da su i zene ljudska bica i da je sasvim normalno ocekivati da ima ljudi koji to misle.

i vrati se na temu o tome kako tvoj bakir ne zna objasniti odakle mu vila na poljianma? ko sto ne zna ni objasniti sto je spavo u sefu u ratu?
madner

#1984 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

weredsf wrote:

Ne ne, kada se radi investicija koja mora vratiti ulozeno u nekom roku onda se pazi na rokove. Kada ti jaran pravi zgradu, onda moras biti malo strpljiviji. Jaranska posla.

Meni nacin zivota ne dozvoljava da se pravim da su cista posla kada vidim da nisu.
Jos kada se neko licemjerno pravi da je covjek iz naroda, haman pa sirotinja, to je vec uvreda.
weredsf

#1985 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

mislim da bi bilo svrsishodno da zakljucimo temu o zelenom princu tako sto cemo se na osnovu dostupnih cinjenica sloziti da je covjek koji je profitirao na jadu svoga naroda. ok? a neka organi poslije izbora utvrde jer to legalno steko. eno lijanovic sve sad mora objasniti.

onda se mozemo vratiti vasim tvrdnjama o suljagicu i komsicu koje imaju upooriste samo u vasim interesima i uvjerernjima. nemate naime cinjenice.
Corto je to lijepo objasnio, Komsic pa sada i Suljagic su nekako izjednacili siromastvo sa postenjem, to dvoje nikako ne ide...
Sem toga Komsic je inkasirao preko pola miliona samo od neto plate za vrijeme svog mandata, malo li je
faer

#1986 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:
Nije ti to ona kuca iz Avaza, ova je tri puta manja..
Dvije plate po 3-4 milje maraka unazad 15 godina, ..stvarno odakle
nemoj lagati. nismo na zelenom skupu u ilijasu pa da nas smatras neinformisanom gomilom.

kuca je ogromna. ima ogroman komad zemlje. ogroman zid oko nje. sve to kosta ogromno puno para koje tvoj glupavi predsjednik ne zna ODAKLE mu?
faer

#1987 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:

Corto je to lijepo objasnio, Komsic pa sada i Suljagic su nekako izjednacili siromastvo sa postenjem, to dvoje nikako ne ide...
Sem toga Komsic je inkasirao preko pola miliona samo od neto plate za vrijeme svog mandata, malo li je
jadan korto kad se vi iz mb-a pozviate na njega i njegove patologije.

nego, hajde dohaberi tamo bakiru da upusti tv kamere i fotoaparate da uslikaju njegov dom. eno suljagic je pozvo da svi otvore vrata domova pa da narod vidi ko kako zivi. jel moze?
Corto Maltese

#1988 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

faer wrote:
Corto Maltese wrote:
faer wrote: Ne znam otkud ta obrnuta logika?
Glup nije sinonim za pošten, isto kao što kvaran nije sinonim za sposoban.
U prethodnom javljanju sam naveo primjer Suljagićeve sposobnosti za destrukciju, koji, također, pokazuje da može mašala slagat. Te sposobnosti je pokazao u više situacija, i ja mu ih ne sporim.
Ko misli da je lako biti licemjer i oportunista, neka sam proba.
Ja ne bih, ni za platu veću od predsjedničke.
Tegoba je to.
Moraš stalno biti na oprezu, pripravan za trenutak kada te uhvate u laži.
Nema sumnje da, ko odabere taj životni put, mora posjedovati određene kvalitete da bi na tom putu opstao.
procitaj sad fino ovo sto si napiso.

skaces sam sebi u usta.

tvoj problem je sto patis od iste bolesti kao i zeleni: mislis da imas pravo na svoje cinjenice. naravno, nitko ne tvrdi da si zeleni.

tvoja mrznja prema suljagicu je tvoje pravo i mora se priznati da nekada imas sarma u svojoj ostrascenosti. medjutim, sva tvoja misljenja su samo to: misljenja. ti osim svojih sumnji nemas niti jednu j edinu cinjenicu na osnovu koje bi dokazao da je komsic glup ili da je suljagic sve to sto tvrdis da jeste.
Kakve činjenice? Gore napisano je moje mišljenje.
Činjenice su ono na čemu je to mišljenje zasnovano, a kroz njih smo prošli par puta na prethodnim stranicama.
Osim toga, ne brkaj mržnju sa prezirom.
ultima_palabra

#1989 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
Ja sam se skinuo sa Avaza prije 15 godina, kod tebe izgleda još traje proces odvikavanja...

Ako neko zna SDA šeme i marifetluke onda je to Fahro, zato što je godinama bio dio istih... recimo Gospodare bošnjačkih prstenova je genijalno izvukao iz naftalina :D

A i ne moraš biti previše pametan da skontaš da ne postoje nikakvi arapski investitori iza SCC-a i Bristola.
weredsf

#1990 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Ne ne, kada se radi investicija koja mora vratiti ulozeno u nekom roku onda se pazi na rokove. Kada ti jaran pravi zgradu, onda moras biti malo strpljiviji. Jaranska posla.

Meni nacin zivota ne dozvoljava da se pravim da su cista posla kada vidim da nisu.
Jos kada se neko licemjerno pravi da je covjek iz naroda, haman pa sirotinja, to je vec uvreda.
Cinjenica da se par investitora povuklo iz tog posla zbog krize koja je nastupila, znam da je Unicredit Banka odbila kredit za nastavak gradnje i onda se islo na par manjih banaka, zbog toga je sve kasnilo...
Ja bih prvi zelio da smjestim u zatvor onoga ko i ako per pare tamo, samo kazem da ja Avazovstina da je to Bakir bez ikakvih dokaza..
Bakir nije iz naroda i to je jedan od njegovih problema, nema on pojma sta se desava u narodu, to bolje radi Komsic jer visi u kafani i zna puls naroda, svaka cast na tome...
faer

#1991 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
Kakve činjenice? Gore napisano je moje mišljenje.
Činjenice su ono na čemu je to mišljenje zasnovano, a kroz njih smo prošli par puta na prethodnim stranicama.
Osim toga, ne brkaj mržnju sa prezirom.
mrznja i prezir su brat i sestra.

imas ti pravo na misljenje ali nemas pravo na cinjenice. ko ni ovi zeleni bakir-udarnici.

kad konacno prihvate ono sto je samoobjasnjivo-da je bakir vjerovatno kriminalac-onda ce zadnji argument biti kako je vjernik i kako je dobar s tajipom.
Dr. Kuca

#1992 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Dr. Kuca »

faer wrote:
Dr. Kuca wrote:Jarane zamisli predsjednik ima licno osiguranje. :run: :lol: :lol:

Kakvi presmjesni likovi, pa i komsic ima obezbjedjenje. SOkiran sam kakvi su ovo ograniceni mentalni sklopovi. :run:

Neka se avazovci odluce sta je njegovo bbi.a ili scc. al ovaj put sa nekom dokumentacijom.
kao sto rekoh, mazlumi zeleni, avaz je VAS. to je vasa batina. nemojte ga nama gurati pod skute.

Odakle stan? Auto? Zena? Djeca? Odakle tebi stan?
weredsf

#1993 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

adan korto kad se vi iz mb-a pozviate na njega i njegove patologije.

nego, hajde dohaberi tamo bakiru da upusti tv kamere i fotoaparate da uslikaju njegov dom. eno suljagic je pozvo da svi otvore vrata domova pa da narod vidi ko kako zivi. jel moze?
Pricaj ti sta hoces ali u tu recenicu stane sva mantra na kojoj Komsic jase vec 15 godina, i koju ljudi konzumiraju jer su misljenja da svi koji imaju vise od njih lopovi, ali bas svi i niko nista nije stekao posteno...
imas tu par citata tipa 'Sto ja nemam", "Sta je meni dalo" "Odakle mu" "Ne moze se ono posteno zaraditi "itd itds...
faer

#1994 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:

Cinjenica da se par investitora povuklo iz tog posla zbog krize koja je nastupila, znam da je Unicredit Banka odbila kredit za nastavak gradnje i onda se islo na par manjih banaka, zbog toga je sve kasnilo...
Ja bih prvi zelio da smjestim u zatvor onoga ko i ako per pare tamo, samo kazem da ja Avazovstina da je to Bakir bez ikakvih dokaza..
Bakir nije iz naroda i to je jedan od njegovih problema, nema on pojma sta se desava u narodu, to bolje radi Komsic jer visi u kafani i zna puls naroda, svaka cast na tome...
tacno tako. i taj problem ne moze rijesiti nekoliko tisuca aktivista ak partije koji su glasali na klix anketi putem svojih fejsbuka. za bakira mora glasati narod koji je iz bosne i koji je osiromasen i ponizen od strane bakira i njegove okoline. i to je tema ovih izbora.

komsic i suljagic su iz naroda i dijelili su njegovu sudbinu. nisu savrseni, ali su taman ko i svoj narod.
madner

#1995 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

weredsf wrote:

Pa ne zivimo u New Yorku da ima 18 potencijalnih milijardera koji se kriju iza Al Shidi paravana.

Bakir izgleda nije svjestan te cinjenice. :D
Corto Maltese

#1996 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

faer wrote:kao sto rekoh, mazlumi zeleni, avaz je VAS. to je vasa batina. nemojte ga nama gurati pod skute.
Ne bih da puno pametujem jer nisam iz prozvane kategorije, ali ovo me podsjeća na predratnu utakmicu protiv Crvene Zvezde, kada smo na Koševu skandirali "Tito je naš!", a Delije nam odgovorile: "Tito je vaš!".
Kasnije je Bora Čorba i pjesmu o tome napisao.
Vremena, kao i vlasništva se mijenjaju. U donjem klipu nećemo dobiti odgovor na pitanje čiji je Avaz, ali ćemo barem saznati čiji je Željko.
weredsf

#1997 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Ja sam se skinuo sa Avaza prije 15 godina, kod tebe izgleda još traje proces odvikavanja...

Ako neko zna SDA šeme i marifetluke onda je to Fahro, zato što je godinama bio dio istih... recimo Gospodare bošnjačkih prstenova je genijalno izvukao iz naftalina :D

A i ne moraš biti previše pametan da skontaš da ne postoje nikakvi arapski investitori iza SCC-a i Bristola.
Dobar si onda i izvinjavam se sto sam te gurnuo tamo, medjutim ja jos cekam realanu i malo objektivnu tvrdnju ili dokaz da je to sve Bakirovo, dajte nesto..
Jedno je sto se politicki ne slazes sa njim ali ovo je granica zdrave pameti jer logicnije je da je Avaz njegov, meni recimo
faer

#1998 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:
faer wrote:

Odakle stan? Auto? Zena? Djeca? Odakle tebi stan?
da te obavijestim: ja sam iz tuzle i obicni sam 43-godisnjak koji nema nista posebno. ali to nije bitno, bitno je da nisam kandidat za clana predsjednistva. ja ti ne moram nista objasnjavati. tvoj favorit mora objasniti da bi dobio izbore. to je naime postalo kljucno pitanje ove kampanje. a on ne zna sta da kaze i zato suti i krije se. tacno ko sto se krio u ratu u sefu.
weredsf

#1999 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Pa ne zivimo u New Yorku da ima 18 potencijalnih milijardera koji se kriju iza Al Shidi paravana.

Bakir izgleda nije svjestan te cinjenice
Ali nisu oni iz Bosne, nego Saudije
faer

#2000 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by faer »

weredsf wrote:

Dobar si onda i izvinjavam se sto sam te gurnuo tamo, medjutim ja jos cekam realanu i malo objektivnu tvrdnju ili dokaz da je to sve Bakirovo, dajte nesto..
Jedno je sto se politicki ne slazes sa njim ali ovo je granica zdrave pameti jer logicnije je da je Avaz njegov, meni recimo
vila na poljinama je neosporno njegova-u njoj zivi-ali to ne znate objasniti odakle. momci, ako ne odgovorite narodu na pitanje ODAKLE bakiru vila vi cete biti u jos tezoj situaciji.

idu debate na tv, ide jos skoro 4 hefte borbe sa cinjenicama. morate naci odgovor. ili reci jbg, ukralo se ali smo ipak bolji od suljagica i komsica. jer na to se svelo u ocima naroda.
Post Reply