Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
rajvosa1

#1026 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by rajvosa1 »

Better Man wrote:Oni koji pljuju po Emiru Suljagiću su oni koji će glasati za ratnog podrumaša i sponzora svih mafioza u BiH Bakira Izetbegovića.
I od takvpg zla (Bakir I.) ima veće - Emir Suljagić
exhtc

#1027 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

Po kojem osnovu je ova ubleha Suljagic isao pod pratnjom u Zeljezno polje? Kako znam on nije funkcioner, samo je kandidat za predsjednistvo.
MOSALJOZE

#1028 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by MOSALJOZE »

Corto Maltese

#1029 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

exhtc wrote:Po kojem osnovu je ova ubleha Suljagic isao pod pratnjom u Zeljezno polje? Kako znam on nije funkcioner, samo je kandidat za predsjednistvo.
Istom onom osnovu po kojem je, skoro dvije godine, vodio nevladinu organizaciju, vozeći se u vladinom, pardon, predsjedničkom automobilu.
rajvosa1

#1030 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by rajvosa1 »

Corto Maltese wrote:
exhtc wrote:Po kojem osnovu je ova ubleha Suljagic isao pod pratnjom u Zeljezno polje? Kako znam on nije funkcioner, samo je kandidat za predsjednistvo.
Istom onom osnovu po kojem je, skoro dvije godine, vodio nevladinu organizaciju, vozeći se u vladinom, pardon, predsjedničkom automobilu.
I navodio jadne prognanike da se registriraju u RS-u, izlažući ih svakakvim rizicima, a onda 'ladno on prijavljen u FBiH.
muzicar_iz_parka

#1031 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by muzicar_iz_parka »

Glupo je suditi, čekaćemo izbore pa viditi rezultate, iskreno nijedan od kandidata mi ne ulijeva povjerenje.
raskopusa

#1032 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by raskopusa »

kera je lajala dok se nije kandidovala. jos jedan u nizu nacionalista izaslih iz sdp-a.nista novo.
homega

#1033 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by homega »

IgiPop wrote:Suljagic je svojom kandidaturom popljuvao i 1. mart i sve one koje on godinama nagovara da se "vrate i registruju u RS". A onda on hladno ode u Federaciju, tamo se registruje i takmici za glasove iz Federacije! Fuj!!! Jos za urbanu elitu iz DF-a. Hah!
1. Mart je bošnjačko-turski projekat, koji je dodijeljen Suljagiću na upravljanje.
Suljagićeva kandidatura u Predsjedništvo BiH, takođe je bošnjačko-turski projekat, ali ovog puta uz saglasnost USA administracije i njihove sarajevske ambasade, obzirom da je DF njihov projekat, koji je Željko Komšić dobio u realizaciju.

Vještačka kreacija, kako politike, tako i njenih koordinatora, i kao takva, osuđena je na propast.

Suljagić će na izborima doživjeti fijasko, ali njemu to neće smetati, čovjek je beskrupulozan, drzak, i jednostavno će nakon izbora nastaviti promociju projekta 1. mart, kao da se nikad nije ni pojavio na DF listi. Osobina primitivaca željih upravljanja tuđim životima... :(
Corto Maltese

#1034 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

homega wrote:
IgiPop wrote:Suljagic je svojom kandidaturom popljuvao i 1. mart i sve one koje on godinama nagovara da se "vrate i registruju u RS". A onda on hladno ode u Federaciju, tamo se registruje i takmici za glasove iz Federacije! Fuj!!! Jos za urbanu elitu iz DF-a. Hah!
1. Mart je bošnjačko-turski projekat, koji je dodijeljen Suljagiću na upravljanje.
Suljagićeva kandidatura u Predsjedništvo BiH, takođe je bošnjačko-turski projekat, ali ovog puta uz saglasnost USA administracije i njihove sarajevske ambasade, obzirom da je DF njihov projekat, koji je Željko Komšić dobio u realizaciju.

Vještačka kreacija, kako politike, tako i njenih koordinatora, i kao takva, osuđena je na propast.

Suljagić će na izborima doživjeti fijasko, ali njemu to neće smetati, čovjek je beskrupulozan, drzak, i jednostavno će nakon izbora nastaviti promociju projekta 1. mart, kao da se nikad nije ni pojavio na DF listi. Osobina primitivaca željih upravljanja tuđim životima... :(
Dr.j.l. Emir Suljagić će biti drago da je uspio nekoga ubijediti u svoje vlažne snove, neostvarene :D
Last edited by Corto Maltese on 09/08/2014 20:29, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#1036 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

U moje vrijeme, ovo se nije zvalo intervju, nego dijagnoza.
Ljekarska etika je obvezivala da se ovakvi zapisi drži daleko od očiju javnosti, u cilju zaštite intervjuisanog, to jest dijagnosticiranog.
baxul

#1037 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by baxul »

sraćena verzija intervjua: "ja ne znam"
PS
"šta je ŽK uradio za 8 godina?
završio je auto!"

dobri bože. investicije, dži di pi, ekonomski indikatori, drustveni indikatori ništa al' ništa.
Corto Maltese

#1038 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

Pošto Željko Komšić ne posjeduje automobil, ovdje ima materijala i za tužilaštvo.
Hafis

#1039 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

vatrogasac wrote:
Šta je ovo mili bogo? Interesantna je i sama činjenica da je ovaj lik uopće evoluirao do kravate i odijela.
Ako je i od Komšića, mnogo je.

Samo, nikad ne reci nikad. Sama činjenica da su onog diplešu DVA puta birali u predsjedništvo, pokazuje na činjenicu da imamo poprilično naivno glasačko tijelo, što je stvarno neobično kada čovjek pogleda kroz što je sve prošlo ovo društvo u zadnjih 20 godina.
kakonako

#1040 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by kakonako »

Hafize,ja tebe postujem ko ozbiljnog forumasa,ali ponekad iskliznes iz staze,valjda da prestignes Cortu...Covjek je doktorirao u Hamburgu,nije u Listici,Travniku,na Sokocu.Tacka.Toliko o njegovom obrazovanju.O politickim stavovima - reci ce glasaci.I niko vise,cak ni Corto koji ce,za razliku od tebe,to pripisati gluposti cijelog jednog naroda (ono kad Suljagic pomete svoje protivnike).
A jedno privatno pitanje za tebe:Da si Bosnjak,recimo,za koga bi dao svoj glas na listi za clana Predsjednistva.Ja cijenim tvoje stavove i politicka promisljanja(izuzev kad se, ponekad ,zajebavas) pa bi mi to ,mozda,moglo "otvoriti oci".Unaprijed zahvalan.
sinuhe

#1041 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by sinuhe »

Zar Suljagic nije doktorirao u Hamburgu kod Janje Bec na ovim balkanskim temama?
homega

#1042 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by homega »

Ima li različitosti u kandidaturi za Predsjedništvo Emira Suljagića od kandidature Bakira Izetbegovića?

Šta govori jedan, a šta drugi kandidat, na svojim predizbornim okupljanjima glasača?
Man of steel

#1043 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Man of steel »

Better Man wrote:Oni koji pljuju po Emiru Suljagiću su oni koji će glasati za ratnog podrumaša i sponzora svih mafioza u BiH Bakira Izetbegovića.
Manje Avaza, manje Avaza..
Hafis

#1044 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

kakonako wrote:Hafize,ja tebe postujem ko ozbiljnog forumasa,ali ponekad iskliznes iz staze,valjda da prestignes Cortu...Covjek je doktorirao u Hamburgu,nije u Listici,Travniku,na Sokocu.Tacka.Toliko o njegovom obrazovanju.O politickim stavovima - reci ce glasaci.I niko vise,cak ni Corto koji ce,za razliku od tebe,to pripisati gluposti cijelog jednog naroda (ono kad Suljagic pomete svoje protivnike).
A jedno privatno pitanje za tebe:Da si Bosnjak,recimo,za koga bi dao svoj glas na listi za clana Predsjednistva.Ja cijenim tvoje stavove i politicka promisljanja(izuzev kad se, ponekad ,zajebavas) pa bi mi to ,mozda,moglo "otvoriti oci".Unaprijed zahvalan.
Hoćeš iskreno?
Ne bih stvarno niti za jednog. Svi do jednoga su kao likovi iz crtanih filmova. Jednostavno bih apstinirao.
Od svih kandidata za predsjedništvo, i B i S i H, jedino Raguž liči na političara...što jest-jest, moram priznati.
Ovo ostalo sve od zla oca i od gore majke.
S tim da ipak neću zaokružiti Raguža jer mi je tu nešto li-la.....u stvari neću ni glasati.
homega

#1045 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by homega »

Hafis wrote:Od svih kandidata za predsjedništvo, i B i S i H, jedino Raguž liči na političara...što jest-jest, moram priznati.
S tim da ipak neću zaokružiti Raguža jer mi je tu nešto li-la.....u stvari neću ni glasati.
Glasaće neko drugi u tvoje ime, ne brini :oops:
kakonako

#1046 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by kakonako »

Hafis wrote:
kakonako wrote:Hafize,ja tebe postujem ko ozbiljnog forumasa,ali ponekad iskliznes iz staze,valjda da prestignes Cortu...Covjek je doktorirao u Hamburgu,nije u Listici,Travniku,na Sokocu.Tacka.Toliko o njegovom obrazovanju.O politickim stavovima - reci ce glasaci.I niko vise,cak ni Corto koji ce,za razliku od tebe,to pripisati gluposti cijelog jednog naroda (ono kad Suljagic pomete svoje protivnike).
Hoćeš iskreno?
Ne bih stvarno niti za jednog. Svi do jednoga su kao likovi iz crtanih filmova. Jednostavno bih apstinirao.
Od svih kandidata za predsjedništvo, i B i S i H, jedino Raguž liči na političara...što jest-jest, moram priznati.
Hvala na odgovoru.I ja bih se opredijelio za Raguza,ama ko starom komunjari mi smeta njegova "omladinska karijera" u CK omladine BiH,to ti je skola Rasima Kadica,Kasima Rasidovica.U tom "ansamblu" bosanskohercegovackih "proljecara" mozda je jedino onaj Zoran Perkovic imao stav,on je,cini mi se,u diplomatiji,sto i jeste pravi izbor za mladog,obrazovanog covjeka "od karijere".
Ne bih ni ja glasao,nisam ni do sada.Ovdje se zezam i pomalo osluskujem kako se narodu zavrce mozak,kao i pred rat sa novim demokratskim promjenama.Bio sam ja onog vrelog avgustovskog dana na inicijalnoj konferenciji osnivackih snaga Reformista,u citaonici sarajevske Vijecnice...i kao pravi provincijalac povjerovao likovima,a kako i ne bih,Kusturaica,Bregovic,rektor Kecmanovic,dr.Kalinic,Sidran,Dutina,"OJ zivote" Pejakovic,Osman Pirijamspasilac "Agrokomerca",prpf.Nada Ler i manje poznati Sejfudin Tokic i covjek koji je samo slusao i nije ucestvovao - Dzemal Sokolovic.I kad sam se vratio da "sirim propagandu" u nasemu malom mistu,kazu meni nepismeni,ali lukavi seljaci:em sto SRS nazivaju Savez Rezervnih Srba,em sto znaju da je vrag odnio salu - kakve reforme,kakvi bakraci na Brdovitom Balkanu,ovdje glave lete za medju,a nekmoli za cijelu drzavu...I bi kako je bilo.Oduljih,a nisam imao namjeru,htio sam zahvaliti Hafizu na postenom odgovoru.
Hafis

#1047 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Hafis »

kakonako wrote:
Hafis wrote:
Hoćeš iskreno?
Hvala na odgovoru.I ja bih se opredijelio za Raguza,ama ko starom komunjari mi smeta njegova "omladinska karijera" u CK omladine BiH,to ti je skola Rasima Kadica,Kasima Rasidovica.U tom "ansamblu" bosanskohercegovackih "proljecara" mozda je jedino onaj Zoran Perkovic imao stav,on je,cini mi se,u diplomatiji,sto i jeste pravi izbor za mladog,obrazovanog covjeka "od karijere".
Ne bih ni ja glasao,nisam ni do sada.Ovdje se zezam i pomalo osluskujem kako se narodu zavrce mozak,kao i pred rat sa novim demokratskim promjenama.Bio sam ja onog vrelog avgustovskog dana na inicijalnoj konferenciji osnivackih snaga Reformista,u citaonici sarajevske Vijecnice...i kao pravi provincijalac povjerovao likovima,a kako i ne bih,Kusturaica,Bregovic,rektor Kecmanovic,dr.Kalinic,Sidran,Dutina,"OJ zivote" Pejakovic,Osman Pirijamspasilac "Agrokomerca",prpf.Nada Ler i manje poznati Sejfudin Tokic i covjek koji je samo slusao i nije ucestvovao - Dzemal Sokolovic.I kad sam se vratio da "sirim propagandu" u nasemu malom mistu,kazu meni nepismeni,ali lukavi seljaci:em sto SRS nazivaju Savez Rezervnih Srba,em sto znaju da je vrag odnio salu - kakve reforme,kakvi bakraci na Brdovitom Balkanu,ovdje glave lete za medju,a nekmoli za cijelu drzavu...I bi kako je bilo.Oduljih,a nisam imao namjeru,htio sam zahvaliti Hafizu na postenom odgovoru.
Savez reformskih snaga je ipak bio zbrda-zdola okupljen skup zvučnih imena, i jednostavno isuviše tanko i beznačajno ljepilo da bi skrpilo pukotine koje su se pojavile početkom onih ludih godina.
Juga se jednostavno morala raspasti i nije bilo kohezivne unutarnje sile koja bi to mogla spriječiti.
A BiH? BiH je sasvim druga priča. Jednostavno, nije se mogao zamisliti gori trenutak od onoga kaosa za njeno nastajanje kao neovisne države i još plus dodatni teret nepromišljeno izabranih političkih lidera u svakom pogledu nedoraslih tom trenutku. S tim da te reprekusije nesmanjenim intenzitetom osjećamo i dan danas, bez ikakvog izgleda da se nešto promijeni.
I onda se još pojave ovakvi prodavači magle...
DoZeN

#1048 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by DoZeN »

Suljagic ce pobjediti,ne jer je najbolji kandidat u Bosnjaka,nego sto prica "nacionalisticku pricu"
Ako misle Bosnjaci da ce napakostiti nekome sa izborom Suljagica,onda se grdno varaju, treba da se zapitaju :Kome vise treba BIH,njima ili Srbima/Hrvatima?
vatrogasac

#1049 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by vatrogasac »

Opširnije...

weredsf

#1050 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by weredsf »

Ima li ovaj Suljagic neki program ili ce trcati za Bakirom i pricati o njemu???
Post Reply