Emir Kusturica vs. Bora Čorba

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
united bosnae

#1 Emir Kusturica vs. Bora Čorba

Post by united bosnae »

Danas citam izjavu Emira N. Kusturice upucenu dugogodisnjem prijatelju Goranu Bregovicu:

U oštrom reagovanju Kusturica je dodao kako je Bregović ovaj put izabrao pogrešnu osobu:
- Nije Goran Bregović prvi, koji je najblaže rečeno - dodvoravanjem, uspeo da “zaradi” malo para, to je česta pojava. Da bi sa svojom koleginicom Severinom upriličio koncert u Splitu, morao je tamošnjem gradonačelniku da ponudi malo više od “pozajmljene” muzike koju “svira”. Morao je da na brzinu medijski “strelja” jednog četnika, pa je odabrao najpoznatijeg, mene…. Samo, ovaj put malo se... zaleteo. Mene je malo teže “odstreliti”, a nisam ni četnik. Ako se Bregović ne upristoji i popravi svoje ponašanje, sviraće gde zaslužuje. Za početak u Gluhoj Bukovici!!!

Normalno je da se covjek mijenja sa godinama, i fizicki i mentalno - a meni se cini da iz godine u godine Emir N. Kusturica postaje sve slicniji Bori Čorbi, ili je obratno.
Retorika im je ista, s kim su mogli zaratili su... a i fizicki su sve slicniji. Jedino jos sto je Bora Čorba odavno postao marginalac a Kusturicu jos uvijek novinari pitaju za misljenje. Nadam se ne jos dugo...

Bora Dj. Čorba
Image

Emir N. Kusturica
Image
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2 Re: Emir Kusturica vs. Bora Čorba

Post by Pera Trta »

Obojica tonu u alkoholnim iluzijama i pokušavaju da se prikažu relevantnim.
Kao što reče, Čorba je davno potonuo i nema mu spasa. Kusturica se još uvijek ko za nešta pita, al neće dugo. Najnoviji pokušaji preseljenja njegovih radova u BiH (priča s Tjentištem i šuškanja o kontaktima se Sidranom) govore da mu akcije u Srbiji padaju.
begkrekovski

#3 Re: Emir Kusturica vs. Bora Čorba

Post by begkrekovski »

sidran je nekoc izjavio:"alija izedbegovic je sasio novi kaput sa prorezom pozadi za harisa silajdzica"
sada je nemanja krstarica sasio mantiju sa prorezom pozadi da sidran ispija kahvu.
srdacan pozdrav kahvedzijama
Post Reply