Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#426 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by nosara »

beniciodeltoro wrote:
Zokipfc wrote:Nadrealisti kamuflaza za fasisticke poruke?
Osim Zenita svi su bili ne-muslimani koji su imali umjetnička bošnjačka imena koji su igrali likove na TV koji su bili fukarte, džeparoši, glupi, prljavi, zahvaljujući New Primitives Bošnjaci su postali u očima drugih naroda gori od Roma i Šiptara i mnogi za vrijeme rata i nisu imali nekakvih emocija prema Bošnjacima jer ih je Sarajevo lično predstavilo kao rulju zgubidana koji niti su šta doprinijeli čovječanstvu niti je ikakav gubitak za čovječanstvo ako nestanu.
New Primitives je ruganje Bošnjacima u jednom opasnom periodu za taj narod
Kad neko rezonuje na tvoj nacin, to se nazova kompleksom nize vrijednosti... :oops:
Arteta

#427 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Arteta »

beniciodeltoro wrote:
Osim Zenita svi su bili ne-muslimani koji su imali umjetnička bošnjačka imena koji su igrali likove na TV koji su bili fukarte, džeparoši, glupi, prljavi, zahvaljujući New Primitives Bošnjaci su postali u očima drugih naroda gori od Roma i Šiptara i mnogi za vrijeme rata i nisu imali nekakvih emocija prema Bošnjacima jer ih je Sarajevo lično predstavilo kao rulju zgubidana koji niti su šta doprinijeli čovječanstvu niti je ikakav gubitak za čovječanstvo ako nestanu.
Bosnjaka je svakako tada bilo samo 2000 pa je onda sva tri konstituivna naroda bolio tuki zbog toga.
Ommadawn

#428 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Ommadawn »

TLN su mi zajedno s Neletom, kao i Z.P. predstavljali neku vrstu idola, pravac gdje ti je rečeno da možeš uspjeti, da možeš razmišljati drugačije nego ostali. Ako je to ismijavanje Bošnjaka ili muslimana, šta bi rekli za Monthy Pyton?New Primitives su mogli nastati i u Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Livnu i bili bi malkice drugačiji ali koncept bi bio isti.
Ali kad je krenuo rat, tad sam se razočarao u Neleta (i još neke) kada sam čuo njihove izjave.
I sad kad su svi skontali da su pojeli govno, daj da to ispadne makar cool.
Biti jaran sa Miloradom Dodikom nije talenat - to je dupeuvlačenje. I papanluk koji se nekada ismijavao.
Tito_i_Partija

#429 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Tito_i_Partija »

beniciodeltoro wrote: New Primitives su humoristična mahalska verzija Draškovićevog Noža
Tako je. Jer i ptice na grani znaju da su im Seselj i Cosic pisali sve tekstove.

Kazu da je i Milosevic napis'o nekoliko skeceva za TLN, najvise se spominje onaj o Dr. Arsli, i vjerujem da je to tacno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#430 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by _BataZiv_0809 »

Mene najvise interesuje ko i gdje ih puni ovakvim glupostima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#431 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Chmoljo »

beniciodeltoro wrote:
Image
Ommadawn

#432 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:Mene najvise interesuje ko i gdje ih puni ovakvim glupostima.
Na predizbornim kampanjama SDA, na skupovima gdje govor drži Mustapha Cerić, u Gluhoj Bukovici... Nije zar da ti to nije poznato?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#433 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mene najvise interesuje ko i gdje ih puni ovakvim glupostima.
Na predizbornim kampanjama SDA, na skupovima gdje govor drži Mustapha Cerić, u Gluhoj Bukovici... Nije zar da ti to nije poznato?
Izgleda da sam odrodjen od realnosti :shock:

Mislio sam da je ovo iskljucivo saff, bosnjaci.net i ti fazoni :-)
Zokipfc

#434 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Zokipfc »

beniciodeltoro wrote:

Uzela ti dusu jarane ;)
Last edited by Zokipfc on 19/11/2015 17:29, edited 2 times in total.
dale cooper

#435 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:
beniciodeltoro wrote:
Image
:lol:

Jebote, kakvih sve ovdje gluposti nećeš pročitati. :facepalm:
Ommadawn

#436 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:
Izgleda da sam odrodjen od realnosti :shock:

Mislio sam da je ovo iskljucivo saff, bosnjaci.net i ti fazoni :-)
Pa i to što si naveo! Još da sam imao kameru 96-e da ti snimim gostovanja pojedinaca u ŠveCkoj, šta bi tu tek čuo. Pa Safet Isović koncert... Treba ti tri dana konstantnog slušanja Black Sabbatha i Nirvane da dođeš sebi!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#437 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
Pa i to što si naveo! Još da sam imao kameru 96-e da ti snimim gostovanja pojedinaca u ŠveCkoj, šta bi tu tek čuo. Pa Safet Isović koncert... Treba ti tri dana konstantnog slušanja Black Sabbatha i Nirvane da dođeš sebi!
Ma sta mi pricas :shock: :shock:

Baci koji detalj, tako ti svega. :roll:
anonimni clan

#438 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by anonimni clan »

beniciodeltoro wrote:
anonimni clan wrote:Ti nemas pojma sta je New Primitives. Da su New Primitives pricali viceve o Muji i Sulji cujem prvi put .....
Čim ti misliš da sam mislio da su New Primitives bukvalno pričali viceve o Muji i Sulji kao što su to radili Enis Bešlagić i Milan Pavlović u svojim skečevima ti dokazuješ koliko si nasjeo i kako te je lahko zahebati. Zamisli South Park po svom starom običaju se počne zahebavati sa Amerikancima iz Teksasa kako pričaju, izgledaju i kakve imaju običaje, puno stereotipa, a Teksanci svi presretni što su im fazoni osvanuli na TV da ih ostatak države može gledati :-)
New Primitives su humoristična mahalska verzija Draškovićevog Noža
Jos jednom ponavljam , ti nemas pojma sta je Novi Primitivizam.
Edin H.

#439 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Edin H. »

dale cooper wrote:
Chmoljo wrote:
beniciodeltoro wrote: Osim Zenita svi su bili ne-muslimani koji su imali umjetnička bošnjačka imena koji su igrali likove na TV koji su bili fukarte, džeparoši, glupi, prljavi, zahvaljujući New Primitives Bošnjaci su postali u očima drugih naroda gori od Roma i Šiptara i mnogi za vrijeme rata i nisu imali nekakvih emocija prema Bošnjacima jer ih je Sarajevo lično predstavilo kao rulju zgubidana koji niti su šta doprinijeli čovječanstvu niti je ikakav gubitak za čovječanstvo ako nestanu.
Image
:lol:

Jebote, kakvih sve ovdje gluposti nećeš pročitati. :facepalm:
Bila je prica da se Malkolm Muharem, jaliti Goran Maric hvalio po Beogradu, kako je od Bosanaca napravio glupane.

Je li istina ili ne, nemam pojma, nisam tamo bio.
anonimni clan

#440 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by anonimni clan »

anonimni clan wrote:
beniciodeltoro wrote:
anonimni clan wrote:Ti nemas pojma sta je New Primitives. Da su New Primitives pricali viceve o Muji i Sulji cujem prvi put .....
Čim ti misliš da sam mislio da su New Primitives bukvalno pričali viceve o Muji i Sulji kao što su to radili Enis Bešlagić i Milan Pavlović u svojim skečevima ti dokazuješ koliko si nasjeo i kako te je lahko zahebati. Zamisli South Park po svom starom običaju se počne zahebavati sa Amerikancima iz Teksasa kako pričaju, izgledaju i kakve imaju običaje, puno stereotipa, a Teksanci svi presretni što su im fazoni osvanuli na TV da ih ostatak države može gledati :-)
New Primitives su humoristična mahalska verzija Draškovićevog Noža
Jos jednom ponavljam , ti nemas pojma sta je Novi Primitivizam.A koga je laHko zajebati .....e o tome bi se moglo nadugo i nasiroko jer pokazujes simptome nekoga koga su plaho zajebali.Zato jer sad vjerujes da si upravo ti odabran da nas prosvijetlis i objasnis u kojim zabludama smo zivjeli dok se ti nisi pojavio. Pojedinci sa jako izrazenim, gore navedenim simptomima, su dobrodosli u samo za to specijalizovanim ustanovama. I nigdje drugo.
Last edited by anonimni clan on 19/11/2015 20:28, edited 1 time in total.
Promoe

#441 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Promoe »

Hazime, imamo bingo! :lol: :lol:
Ommadawn

#442 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Ommadawn »

Edin H. wrote: Bila je prica da se Malkolm Muharem, jaliti Goran Maric hvalio po Beogradu, kako je od Bosanaca napravio glupane.

Je li istina ili ne, nemam pojma, nisam tamo bio.
Citao sam ja neki intervju, gdje to bas spominje. Eh, da li je izmisljeno ili nije, ne znam. No to vise govori o njegovom mentalnom sklopu, ili mozda bolesti, nego o "nama" kao glupanima. Ko je nakon svega ostao glupan, da se primjetiti.
ultima_palabra

#443 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by ultima_palabra »

Neko od ovih M-92 muslimana je '93. napisao esej o tome kako je New Primitives bilo ismijavanje Bosnjaka, tako da ovo nije nikakva nova pamet.
Ommadawn

#444 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:
Ma sta mi pricas :shock: :shock:

Baci koji detalj, tako ti svega. :roll:
Hos? Eo... :D

1996-a, ono Dejton, stao rat, euforija se jos nije smirila, godra ti za sve koji su prezivjeli, kontas kad ces u Bosnu.... Uglavnom, odrzavaju se razni koncerti, zovu mene raja da idem sa njima, prije koncerta se bacio neki rostilj, puno piva - a ja ni dijete, ni momak, tinejdzer, metalac, buntovnik, tek anatomiju poceo izucavati a da mi ja da sta pojebem. I dodjemo mi tako na koncert, alkohol udara u glavi - tamo imas sta i vidjeti, nekakve tetke sa crvenim kosama, muskarci sa stomacinama u bijelim kosuljama i kravatama, cure u minjacima, utegnutim farmerkama, digle nos, momci turiraju autima ko da su na trkama.
Prvo je Safet odrzao govor "Dragi Bosnjaci..." pa je onda Benjamin, u njega mu sin, nesto odrecitovao, ne sjecam se sta jer sam se nabacivao nekoj trebi iz Bosanske Dubice (ili bi iz Doboja), i onda krenu Sajo pjevati. "Bosno moja poharana".
Publika se zapalila, pocelo je "steranje vesa", Sajo uzasnut vice "spustite ruke dole! To kolo sto igrate je doslo od anamonih iz Srbije", spustaju se ruke, on izmedju strofa i refrena na glas govori "Ne halali!! Ne halali sto su majku i oca zaklali! Ne halali sto su ti zenu, sestru i kcerku silovali". Uzas!! Gledam u konzervu piva, pitam se da nisam sta pio sto nije pivo, mozda haluciniram.
Tokom druge pjesme, ustaje zena, ponesena sevdahom, ide prema Safetu, hoce da ga zagrli, da zapjeva sa njim a Safet ce "Bjez´! Bjez´tamo! Sklon´te se!" Niko se i ne uslika sa njim. "Glasajte za SDA!" "Cujem.....cujem....nasa omladina ide na koncerte....ide na koncerte nekakvih tamo Ceci...Ceci, Maci....idu a ne znaju...zaboravljaju kako su nas klali..."
Mislio sam da sanjam, da haluciniram.
Par dana kasnije gledao sam video-kasetu koju je neko snimio, a donio je moj rodjak od nekog prijatelja. Niti sam halucinirao, niti sanjao... :run:
:run:
Najbolje sto je te veceri bilo je Kemal Monteno, pjevajuci na gitari, ali je djelovao tuzno i cini mi se da je sam shvatio kako ne pripada tom ambijentu.

Horor...
MokeQc

#445 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by MokeQc »

breuer wrote:
Banksy wrote:Evo, da se ti ne mučiš.
http://www.imdb.com/chart/top

Nije tu i nema ga nigdje, naravno.

Kako su La Dolce Vita, La Strada, The Graduate, Papillon, Roman Holiday, itd, pri dnu ove liste od 250 najboljih filmova svih vremena, jasno je da Kustin Undergorund nije ni među par hiljada, u najboljem slučaju.
Zaista smiješan pokušaj.
Fino ti rekoh da se lista stalno mijenja, prije 2 mjeseca je bio pri dnu, ocjena mu je 8.1 od oko 40.000 pregleda. Nisu to nimalo zanemarljivi podaci. Kad ponovo upadne, odradit ću print screen :P

Pogledaj ocjene tih oko 250. mjesta i vidjet ćeš da je to ta skala i da se kreće oko te pozicije. I ponavljam, to svakako ne uzimam za mjerilo kvalitetnih filmova, čisto spominjem kako čovjek kotira u svijetu kinematografije danas.
Ekrem Jevric ima 13 miliona pregleda na youtube - sta cemo sad !? :-)
Kusta, kao i Nele, je pojeo govno k'o Trebevic al' mu tesko da prizna i sad nastavlja u tom stilu jer ce pojesti jos vece ako se pocne vaditi.
Meni je on tipicni novopeceni burzuj koji je sa sarajevske ulice, u folu 'u Sarajevu nema zvijezda', kao neko ko nije isao na dodjelu nagrade jer postavlja parket u stanu, dospio u visoko drustvo umjetnicke burzoazije na racun 'borbe' protiv americkog imperijalizma i globalizacije jer ta prica odlicno prolazi u tim krugovima.

Sad s te visine gleda na sredinu koja ga je rodila kao umjetnika i utkala u njegov DNK nesto sto ne bi ni u jednom drugom gradu pokupio, kao ni Nele.

Trenutno, Sarajevo njima treba vise nego oni Sarajevu. Oni se u tom gradu mogu samo jednom roditi i tu prednost su prokockali. A taj grad i BiH radjaju i radjace velicine impozantnije od njih. Njihovo vrijeme je proslo, al' sve nesto da im je ko neki pocasni krug napraviti u Rajvosa. Neko ko je pjevao o Dabic Rasi ne zaslzuje ni paznju ni drugu sansu.
breuer

#446 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by breuer »

Upravu si sve, samo obrnuto. Mnogo više oni trebaju Sarajevu, nego ono njima.
joint union

#447 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by joint union »

breuer wrote:Upravu si sve, samo obrnuto. Mnogo više oni trebaju Sarajevu, nego ono njima.
Ma uzeli bi mi njih, svakako je malo shupaka u Sarajevu, nego nam zao Beograda, ostace bez takvih mladih potencijala.
beniciodeltoro

#448 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by beniciodeltoro »

Čovjek objasni sve
http://haler.blogger.ba/arhiva/2008/10/08/1831190

A vi ostali se ponašate kao djeca koja su odrasla pa ne žele prihvatiti činjenicu da Djed Mraz ne postoji i da je bilo sve iluzija, ne želite sebi kvariti djetinjstvo i mladalačke dane. Ako ste onda bili nezreli i niste puno analizirali New Primitives i važno vam je bilo samo zahebavati se i koju curu pokupiti uz muziku Pušenja bar možete sada
breuer

#449 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by breuer »

joint union wrote:Ma uzeli bi mi njih, svakako je malo shupaka u Sarajevu, nego nam zao Beograda, ostace bez takvih mladih potencijala.
Velik je Beograd. Metropola. Ovdje je riječ o kasabi i odnosima unutar nje.
nosara

#450 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT

Post by nosara »

DOKTOR DŽANKO - PLAGIJATOR BEZ STRAHA I MANE

Kako je sarajevski prof. dr. Muhidin Džanko plagirao Kajanove "rane radove"

Piše: Esad Krcić, gl. urednik Bošnjaci.net
Objavljeno: 09. April 2007. 00:04:00

:D
Post Reply