Niko ne zamjera nikome ko je otisao otisli su mnogi izvjesni i ne izvjesni........ali bar nebudi gnjida i ne seri u tanjir iz kojeg si do juce jeo......sa razdaljine kako su to doticni radili.......meni bi bilo krivo i zao da im narod oprosti i zaboravi.....obicnoj raji koja je otisla se nema sta zamjeritidetroit-mercy wrote:Ne mogu da skontam da ljudima nikako nije ovo jasno. Otisao je i Losa i Djuro i toliki drugi, nisu se mijesali i gotova stvar ko da im neko zamjera sto nisu bili tu. Zvalji i Nemanji (posebno Nemanji) se zamjeraju druge stvarispreca wrote:Nije problem sto je otisao...........nije trebo ustima punih govana pljuvati po gradu gdje do juce ziviobreuer wrote:
A zašto bih ja to mislio? Čovjeku se jednostavno nije ginulo, pa je otišao na mjesto gdje se osjećao sigurnije. Kao da je jedini otišao....
Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
- spreca
#301 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
- DrugaGimnazija
#302 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Davno. Ne znam cemu to omalovazavanje...Radio Sarajevo wrote:Maleni, jesi li završio školu?DrugaGimnazija wrote:Do sad sam mislio da si glup, ali sad vidim da nisam bio u pravu. Ti si jedan obicni trol.Ali Kemal wrote: Odprilike![]()
Istorija ce sve to izbrisati i sasvim je vjerovatno da ce jednoga dana Emir imati ulicu u Sarajevu.
Je li još Smajo Halilović predaje istoriju?
- beniciodeltoro
#303 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Meni je manje jasnijedetroit-mercy wrote:Ne mogu da skontam da ljudima nikako nije ovo jasno. Otisao je i Losa i Djuro i toliki drugi, nisu se mijesali i gotova stvar ko da im neko zamjera sto nisu bili tu. Zvalji i Nemanji (posebno Nemanji) se zamjeraju druge stvarispreca wrote:Nije problem sto je otisao...........nije trebo ustima punih govana pljuvati po gradu gdje do juce ziviobreuer wrote:
A zašto bih ja to mislio? Čovjeku se jednostavno nije ginulo, pa je otišao na mjesto gdje se osjećao sigurnije. Kao da je jedini otišao....
Zašto se kada se spominju Nele i Kusturica skoro nikada ne pominje Goran Bregović? Ako išta Nele i Kusturica su bili direktni u svojim izjavama. Bregović je hinjski radio i pričao gore stvari. Ispada glupi Bosanac ne zna čitati između redova i skontati Bregovićeve izjave nego jedino kapira kada mu se direktno otvoreno kaže "hej majmune" kao kad kaže Kusturica pa da skonta da su anti-bosanske?
Zašto bi se njima pljunulo u po face a Bregoviću se ide na koncert? Zašto i političari i bosanske javne ličnosti otvoreno iskazuju svoje negativno mišljenje o Kusturici a Bregović dobija specijalnu emisiju 60 minuta, ključ grada i gradonačelnik gha ljubi u guzu?
Zašto je kod Lepe Brene isti slučaj gdje je dočekana kao diva?
Zašto je Zdravku Čolić opravdanje što je već prije rata otišao u Beograd pa se ne pljuje? Ivica Osim je pokazao kako se u takvoj situaciji ponaša
Zašto se kod Neleta pominje često "dok je grad gorio on je neprijatelje nasmijavao sa serijom Složna braća" a jedan drugi nadrealista koji je isto glumio u toj seriji, Darko Ostojić je uvijek dobrodošao u Sarajevo i glumio u Nadreality Show?
- JThomas
#304 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
nisu otvoreno srali. ne kažem da je to sto posto u redu, ali to je razlog. naročito je brega prepametan da to radi, njemu su pare jedina ideologija i religija i on nikad nigdje neće guzicom zatvoriti vrata...
- beniciodeltoro
#305 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Brega je i te kako srao ali izgleda nekima treba u lice reći kao Kusturica "hebite se Sarajlije vi ste krivi" da bi skontali jer izgleda imaju poteškoća da shvate Bregovićeve provokacije. Nasjeo bi ja na njegovu priču da nije svirao onda za Slobin Beograd nakon NATO bombardovanjaJThomas wrote:nisu otvoreno srali. ne kažem da je to sto posto u redu, ali to je razlog. naročito je brega prepametan da to radi, njemu su pare jedina ideologija i religija i on nikad nigdje neće guzicom zatvoriti vrata...
-
wolf07
#306 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
A vidiš li legendo da nekima nije jasno ko su i šta su ni ova dvojica koji su direktno srali, kako ti kažeš. Evo, vrati se na prethodnu stranicu pa možeš fino da vidiš kako @nosara meni u dvije rečenice kaže kako lupam gluposti. A sve što rekoh je da bih pljunuo po sred face ovu dvojicu govnara da ih sretnem. Za @nosaru to je plafon netolerancije prema drugim nacijama, vjerama, rasama..... Kao da su Nele i Kusta jedini autohtoni i neprikosnoveni prestavnici svega srpskog, i ko se njima zamjeri taj je automatski antisrbin par exelance. Ljudima je nedokučivo da istovremeno možeš biti tolerantan prema Srbima ili Hrvatima kao narodima, a osjećati gađenje prema Kusturici, Neletu, Thompsonu ili Raspudiću. Valjda je po toj filozofiji dokaz tolerancije iskazan time što se ti smješkaš nekome ko potpucava i "loži" divljake koji bi da ti zakolju dijete. A kad ga zakolju onda ih pravda na sve načine. I kako sad očekivati da neko takav prokuži šupački potez jednog Bregovića koji pjeva protiv NATO bombardovanja Srbije koje je trajalo k'o mali odmor u poređenju sa četničkim razvaljivanjem Bosne, a uredno je šutio sve te godine jer ga niko nije pozvao da pjeva protiv tog zločina (tako Brega reče).beniciodeltoro wrote:Brega je i te kako srao ali izgleda nekima treba u lice reći kao Kusturica "hebite se Sarajlije vi ste krivi" da bi skontali jer izgleda imaju poteškoća da shvate Bregovićeve provokacije. Nasjeo bi ja na njegovu priču da nije svirao onda za Slobin Beograd nakon NATO bombardovanjaJThomas wrote:nisu otvoreno srali. ne kažem da je to sto posto u redu, ali to je razlog. naročito je brega prepametan da to radi, njemu su pare jedina ideologija i religija i on nikad nigdje neće guzicom zatvoriti vrata...
I onda se pitam, kako je moguće da meni ovako netolerantnom i ostrašćenom mrzitelju svega srpskog i hrvatskog među prvima u posjetu dođoše kad sam bio ranjen baš Srbi i Hrvati iz komšiluka. Ko zna, možda su se bojali da ću ih poklat čim se pridignem. Ali, ne lezi vraže, eto ja sam i danas dobar s tim ljudima i nikad nikome od njih nisam ružnu riječ uputio. I da bude još veće čudo, ono što kažem ovdje ponovio bih bilo kad i bilo gdje uključujući i te Srbe i Hrvate s kojima sam i danas prijatelj. Smradovi poput Neleta i Kusturice su samo za pljuvanje i ništa drugo, a kako već rekoh, tolerancija je za ljude koji su drugačiji od nas samih po bilo čemu, ali ne ugrožavaju našu egzistenciju i naš način života. Tolerancija prema nekome ko ti je neprijatelj, ili ko pravda tvog neprijatelja je dokaz vlastite gluposti. Na kraju krajeva ima li kakav dokaz tolerancije od strane bilo koga prema nacistima ako i sam nisi nacista po ubjeđenju?
- nosara
#307 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Legendo, kad izjavis da tolerises drugu vjeru i naciju to znaci da ti jebe zivce njihovo prisustvo, ali, eto, trpis...wolf07 wrote:A vidiš li legendo da nekima nije jasno ko su i šta su ni ova dvojica koji su direktno srali, kako ti kažeš. Evo, vrati se na prethodnu stranicu pa možeš fino da vidiš kako @nosara meni u dvije rečenice kaže kako lupam gluposti. A sve što rekoh je da bih pljunuo po sred face ovu dvojicu govnara da ih sretnem. Za @nosaru to je plafon netolerancije prema drugim nacijama, vjerama, rasama..... Kao da su Nele i Kusta jedini autohtoni i neprikosnoveni prestavnici svega srpskog, i ko se njima zamjeri taj je automatski antisrbin par exelance. Ljudima je nedokučivo da istovremeno možeš biti tolerantan prema Srbima ili Hrvatima kao narodima, a osjećati gađenje prema Kusturici, Neletu, Thompsonu ili Raspudiću. Valjda je po toj filozofiji dokaz tolerancije iskazan time što se ti smješkaš nekome ko potpucava i "loži" divljake koji bi da ti zakolju dijete. A kad ga zakolju onda ih pravda na sve načine. I kako sad očekivati da neko takav prokuži šupački potez jednog Bregovića koji pjeva protiv NATO bombardovanja Srbije koje je trajalo k'o mali odmor u poređenju sa četničkim razvaljivanjem Bosne, a uredno je šutio sve te godine jer ga niko nije pozvao da pjeva protiv tog zločina (tako Brega reče).beniciodeltoro wrote:Brega je i te kako srao ali izgleda nekima treba u lice reći kao Kusturica "hebite se Sarajlije vi ste krivi" da bi skontali jer izgleda imaju poteškoća da shvate Bregovićeve provokacije. Nasjeo bi ja na njegovu priču da nije svirao onda za Slobin Beograd nakon NATO bombardovanjaJThomas wrote:nisu otvoreno srali. ne kažem da je to sto posto u redu, ali to je razlog. naročito je brega prepametan da to radi, njemu su pare jedina ideologija i religija i on nikad nigdje neće guzicom zatvoriti vrata...
I onda se pitam, kako je moguće da meni ovako netolerantnom i ostrašćenom mrzitelju svega srpskog i hrvatskog među prvima u posjetu dođoše kad sam bio ranjen baš Srbi i Hrvati iz komšiluka. Ko zna, možda su se bojali da ću ih poklat čim se pridignem. Ali, ne lezi vraže, eto ja sam i danas dobar s tim ljudima i nikad nikome od njih nisam ružnu riječ uputio. I da bude još veće čudo, ono što kažem ovdje ponovio bih bilo kad i bilo gdje uključujući i te Srbe i Hrvate s kojima sam i danas prijatelj. Smradovi poput Neleta i Kusturice su samo za pljuvanje i ništa drugo, a kako već rekoh, tolerancija je za ljude koji su drugačiji od nas samih po bilo čemu, ali ne ugrožavaju našu egzistenciju i naš način života. Tolerancija prema nekome ko ti je neprijatelj, ili ko pravda tvog neprijatelja je dokaz vlastite gluposti. Na kraju krajeva ima li kakav dokaz tolerancije od strane bilo koga prema nacistima ako i sam nisi nacista po ubjeđenju?
Ili pises gluposti ili si kleronacionalista pod rucnom...
Glede profesora i doktora, samo pljuni ako dobijes priliku... Za razliku od Brege nemaju ledja, nece ti niko nista...
-
wolf07
#308 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Po kojoj to definiciji tolerisanje druge vjere ili nacije znači da mene njihovo prisustvo smeta??? Ništa se tu ne trpi, samo se prihvata takvo kakvo je nešto što ti osjećaš, činiš ili promišljaš drugačije. Tolerisanje i trpljenje nisu isto, iako razumijem zašto neki ljudi poistovjećuju ta dva pojma.nosara wrote:
Legendo, kad izjavis da tolerises drugu vjeru i naciju to znaci da ti jebe zivce njihovo prisustvo, ali, eto, trpis...
Glede profesora i doktora, samo pljuni ako dobijes priliku... Za razliku od Brege nemaju ledja, nece ti niko nista...
A evo i ova naša konverzacija, ti već treći put meni kažeš da pišem gluposti ili mi imputiraš kleronacionalizam. Ja takve termine nisam upotrijebio kad se radi o tvom promišljanju na ovu temu. S druge strane, ti ne možeš napisati ni jednu čestitu rečenicu ako ne napišeš neku uvredu na moj račun. Da si mi bitan u životu i da ja žarko želim da o tebi napišem nešto isto ili slično, ali ne smijem, onda bi to bilo trpljenje! Međutim, pošto mi nisi bitan onda je moj odnos prema tebi - tolerisanje! Kontaš li sad? Ili možda misliš kako ja ne znam napisati neku uvredu vezano za tvoj stav?
- Banksy
#309 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Zapravo jesu. Tolerancija je trpeljivost, podnošenje onoga što ti smeta ili te iritira, ili ti jednostavno, iz nekog razloga, ne leži.wolf07 wrote:
Tolerisanje i trpljenje nisu isto, iako razumijem zašto neki ljudi poistovjećuju ta dva pojma.
Naglašavanjem sopstvene tolerancije naglašavaš ono što ne podnosiš.
Tolerancija je stav koji se događa u trenutku u kojem valja otrpjeti "štetu" što ju pojedincu ili grupi nanose drugi pojedinci/grupe svojim djelovanjem ili iskazivanjem mišljenja i time se suživotom odustaje od mogućnosti nasilnog sprječavanja "štetočiniteljskog" mišljenja ili djelovanja.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Tolerancija
- nosara
#310 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Haj' dobro...wolf07 wrote:Po kojoj to definiciji tolerisanje druge vjere ili nacije znači da mene njihovo prisustvo smeta??? Ništa se tu ne trpi, samo se prihvata takvo kakvo je nešto što ti osjećaš, činiš ili promišljaš drugačije. Tolerisanje i trpljenje nisu isto, iako razumijem zašto neki ljudi poistovjećuju ta dva pojma.nosara wrote:
Legendo, kad izjavis da tolerises drugu vjeru i naciju to znaci da ti jebe zivce njihovo prisustvo, ali, eto, trpis...
A evo i ova naša konverzacija, ti već treći put meni kažeš da pišem gluposti ili mi imputiraš kleronacionalizam. Ja takve termine nisam upotrijebio kad se radi o tvom promišljanju na ovu temu. S druge strane, ti ne možeš napisati ni jednu čestitu rečenicu ako ne napišeš neku uvredu na moj račun. Da si mi bitan u životu i da ja žarko želim da o tebi napišem nešto isto ili slično, ali ne smijem, onda bi to bilo trpljenje! Međutim, pošto mi nisi bitan onda je moj odnos prema tebi - tolerisanje! Kontaš li sad? Ili možda misliš kako ja ne znam napisati neku uvredu vezano za tvoj stav?
- Putnik ali stvarno
#311 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Plodna je diskusija, stiglo se do prosirenja liste nepozeljnih
Klaustrofobija je losa stvar iako moze imati sasvim valjane razloge ipak u kranjoj liniji nanosi stetu onome koji se povlaci u svoj mali lokalni svet.
Koji se drzi svoje male istine. Kazem male ne sto je lazna, vec sto je poima mali deo sveta, bosanskog, evropskog I globalnog.
Slozicemo se da je ovde preovladjujuci stav opet parcijalan cak I da jos uvek ima podrsku 63,3%
Apelujem da se diskuntanti osvrnu na svima dragog Titu I uvide da je u odnosu na druge tadasnje komunisticke zemlje koje su bile u
ideoloskom smislu "klaustrofobicne", restriktivne, on napravio veliku razliku za SFRJ upravo relaksiranjem odnosa prema tadasnjem
ideoloskom neprijatelju.
Dopustio je razmenu I doneo veliki, nesporan kvalitet svojim ljudima.
Ostali evropski komunisticki lideri su nastavili u rigidnom komunistickom rezimu I zaista ostetili svoju populaciju, uskratili ih za neku sirinu i
slobodu koju je YU imala u odnosu na njih.
Svaka cast svim genetsko - mitomansko - I ostalim razlozima za stav prema Kusturici ali u krajnjoj liniji otvaranje komunikacije sa ljudima
drugacijeg stava moze samo doneti kvalitet.
Klaustrofobija je losa stvar iako moze imati sasvim valjane razloge ipak u kranjoj liniji nanosi stetu onome koji se povlaci u svoj mali lokalni svet.
Koji se drzi svoje male istine. Kazem male ne sto je lazna, vec sto je poima mali deo sveta, bosanskog, evropskog I globalnog.
Slozicemo se da je ovde preovladjujuci stav opet parcijalan cak I da jos uvek ima podrsku 63,3%
Apelujem da se diskuntanti osvrnu na svima dragog Titu I uvide da je u odnosu na druge tadasnje komunisticke zemlje koje su bile u
ideoloskom smislu "klaustrofobicne", restriktivne, on napravio veliku razliku za SFRJ upravo relaksiranjem odnosa prema tadasnjem
ideoloskom neprijatelju.
Ostali evropski komunisticki lideri su nastavili u rigidnom komunistickom rezimu I zaista ostetili svoju populaciju, uskratili ih za neku sirinu i
Svaka cast svim genetsko - mitomansko - I ostalim razlozima za stav prema Kusturici ali u krajnjoj liniji otvaranje komunikacije sa ljudima
-
wolf07
#312 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Opet brkanje pojmova! Otkad je to klaustrofobija isto što i osjećaj gađenja koji neko ima prema jednom ili dvojici pojedinaca? Posebno ako se ima u vidu kakav su oni odnos imali, i imaju, prema narodu, naciji, državi odakle dolazi taj osjećaj gađenja prema njima. Pomiješani su uzroci i posljedice. Valjda je taj osjećaj gađenja koji većina Bošnjaka ima prema pomenutom dvojcu uslovljen njihovom klaustrofobijom, mržnjom a ne obrnuto!Putnik ali stvarno wrote:Plodna je diskusija, stiglo se do prosirenja liste nepozeljnih![]()
Slozicemo se da je ovde preovladjujuci stav opet parcijalan cak I da jos uvek ima podrsku 63,3%![]()
ideoloskom neprijatelju.
-
wolf07
#313 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Tolerancija i trpljenje mogu poslužiti kao pojmovi koji jesu slični, i može se poslužiti jednim od ta dva pojma da se pojasni ovaj drugi, ali nisu to isti pojmovi, ili sinonimi, ma šta o tome pisalo u HR Wikipediji. A evo i zašto, kad ti neko uvrne ruku a ti ne poduzimaš ništa onda to ne znači da ti to tolerišeš već trpiš, jer onaj koji ti uvrće ruku radi nešto što nije u skladu sa tvojim temeljnim pravima!!! A kad neko pjeva pjesmu koju ne voliš i ti ne poduzmeš ništa onda to znači da ga tolerišeš. "Pjevač" ti ne čini nikakvu štetu, nikog ne podstiče da ti čini neku štetu, niti te fizički ugrožava, i ti zbog toga ne poduzimaš ništa da ga spriječiš u pjevanju jer to ne bi mogao pravdati kao samoodbranu. Naravno, u nekim okolnostima ne bi tvoj osjećaj spram njegovog pjevanja bio tolerisanje već trpljenje, ali da ne razvlačimo priču. Mislim da je sasvim jasno ko hoće da shvati.Banksy wrote:Zapravo jesu. Tolerancija je trpeljivost, podnošenje onoga što ti smeta ili te iritira, ili ti jednostavno, iz nekog razloga, ne leži.wolf07 wrote:
Tolerisanje i trpljenje nisu isto, iako razumijem zašto neki ljudi poistovjećuju ta dva pojma.
Naglašavanjem sopstvene tolerancije naglašavaš ono što ne podnosiš.
Tolerancija je stav koji se događa u trenutku u kojem valja otrpjeti "štetu" što ju pojedincu ili grupi nanose drugi pojedinci/grupe svojim djelovanjem ili iskazivanjem mišljenja i time se suživotom odustaje od mogućnosti nasilnog sprječavanja "štetočiniteljskog" mišljenja ili djelovanja.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Tolerancija
- nosara
#314 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
wolf07 wrote: Tolerancija i trpljenje mogu poslužiti kao pojmovi koji jesu slični, i može se poslužiti jednim od ta dva pojma da se pojasni ovaj drugi, ali nisu to isti pojmovi, ili sinonimi, ma šta o tome pisalo u HR Wikipediji. A evo i zašto, kad ti neko uvrne ruku a ti ne poduzimaš ništa onda to ne znači da ti to tolerišeš već trpiš, jer onaj koji ti uvrće ruku radi nešto što nije u skladu sa tvojim temeljnim pravima!!! A kad neko pjeva pjesmu koju ne voliš i ti ne poduzmeš ništa onda to znači da ga tolerišeš. "Pjevač" ti ne čini nikakvu štetu, nikog ne podstiče da ti čini neku štetu, niti te fizički ugrožava, i ti zbog toga ne poduzimaš ništa da ga spriječiš u pjevanju jer to ne bi mogao pravdati kao samoodbranu. Naravno, u nekim okolnostima ne bi tvoj osjećaj spram njegovog pjevanja bio tolerisanje već trpljenje, ali da ne razvlačimo priču. Mislim da je sasvim jasno ko hoće da shvati.
Ostavi se ti tolerancije, ne lezi ti...
-
dpjokala26
#315 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
postao dzikan....ko da mu oprosti?detroit-mercy wrote:Ne mogu da skontam da ljudima nikako nije ovo jasno. Otisao je i Losa i Djuro i toliki drugi, nisu se mijesali i gotova stvar ko da im neko zamjera sto nisu bili tu. Zvalji i Nemanji (posebno Nemanji) se zamjeraju druge stvarispreca wrote:Nije problem sto je otisao...........nije trebo ustima punih govana pljuvati po gradu gdje do juce ziviobreuer wrote:
-
breuer
#316 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Ne bih ja rekao, prije da je on gradu mnogo više značio, odnosno značio je više od svih njih zajedno, pa je samim tim njegov odlazak pogodio ljude mnogo jače. Kad je on rekao išta protiv Sarajeva? On, i ne samo on, je bio razočaran dolaskom nacionalističih stranaka na vlast.
To je najbolje objasnio kad je obrazlagao kako je "Dugme" moglo nastati u bilo kojem gradu SFRJ, dok je "Pušenje" 100% sarajevsko i ne bi bilo moguće stvoriti takav band bilo gdje osim u Sarajevu. Zato je toliko bitan ljudima. I danas.
Jah, postao đikan, pa se družio sa Maradonom, pjevao sa Joe Strummer-om i drugim...
To je najbolje objasnio kad je obrazlagao kako je "Dugme" moglo nastati u bilo kojem gradu SFRJ, dok je "Pušenje" 100% sarajevsko i ne bi bilo moguće stvoriti takav band bilo gdje osim u Sarajevu. Zato je toliko bitan ljudima. I danas.
Jah, postao đikan, pa se družio sa Maradonom, pjevao sa Joe Strummer-om i drugim...
Last edited by breuer on 12/11/2015 12:46, edited 1 time in total.
-
maher
#317 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
zanimljivo je ovo zagovaranje tolerancije za covjeka koji prema nikome nije imao tolerancije ... zanemarimo rat i politiku, ali kusta je svakog novinara ili kriticara koji nije pisao kako on zeli prebio (i prije rata u sarajevu i kasnije u beogradu, i prof. pajkic koji je otprilike njegov ideoloski istomisljenik je bio nokautiran zbog pogresnog razmisljanja) ... jedina tuca u istoriji kanskog festivala je bila zabiljezena na proslavi kada je underground dobio zlatnu palmu i kada je dobitnik palme nokautirao nekog gosta ... jednostavno radi se o konfliktnoj osobi koja se kurci gdje god moze odnosno gdje god ima zaledjinu... tako da je prica o toleranciji u njegovom slucaju stvarno besmislena ...
- ultima_palabra
#318 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Znači, ti ne voliš Srbe i Hrvate, odnosno njihovo bitisanje, i ne poduzimaš ništa u tom smislu samo zato jer to ne bi mogao pravdati kao samoodbranu? Ako sam dobro skontao...wolf07 wrote: A kad neko pjeva pjesmu koju ne voliš i ti ne poduzmeš ništa onda to znači da ga tolerišeš. "Pjevač" ti ne čini nikakvu štetu, nikog ne podstiče da ti čini neku štetu, niti te fizički ugrožava, i ti zbog toga ne poduzimaš ništa da ga spriječiš u pjevanju jer to ne bi mogao pravdati kao samoodbranu.
- ultima_palabra
#319 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
http://www.klix.ba/vijesti/regija/saraj ... /091109074breuer wrote:Ne bih ja rekao, prije da je on gradu mnogo više značio, odnosno značio je više od svih njih zajedno, pa je samim tim njegov odlazak pogodio ljude mnogo jače. Kad je on rekao išta protiv Sarajeva? On, i ne samo on, je bio razočaran dolaskom nacionalističih stranaka na vlast.
-
dpjokala26
#320 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
meni je ovo poredjenje nespojivo.wolf07 wrote:
da li to znaci: ili misli kao ja ili si olos i otpadnik.smijesno.ne mozes oduzeti nikome pravo da misli kako on smatra da je ispravno.
nekome je jovo otpadnik od vjere i naroda,nekome emir....
- ultima_palabra
#321 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Da je zbog naroda i vjere ni po muke, nego Emir je otpadnik od osnovnog ljudskog morala i etike... a i od sapuna 
- piupiu
#322 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
... i to glavom (u predratnim sarajevskim kafansko-umjetničkim 'sporovima') ...maher wrote:zanemarimo rat i politiku, ali kusta je svakog novinara ili kriticara koji nije pisao kako on zeli prebio (i prije rata u sarajevu i kasnije u beogradu, i prof. pajkic koji je otprilike njegov ideoloski istomisljenik je bio nokautiran zbog pogresnog razmisljanja) ...
-
burger_pasa
#323 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Kako je jadna ova BHRT !!! Graditi popularnost i gledanost na ovom umobolniku, je isto tako umobolno... Pa BHRT bi trebao prikazivati emisije od drzavnog znacenja, edukativne emisije itd... a oni se spustaju na nivo lokalnih televizija... Jadno da jadnije nemoze biti...
To je znak da ova garnitura urednika, pa i novinara je jednostavno promasila profesiju... treba ih sve redom nogirati i dovesti obrazovane kadrove...
To je znak da ova garnitura urednika, pa i novinara je jednostavno promasila profesiju... treba ih sve redom nogirati i dovesti obrazovane kadrove...
- Banksy
#324 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
http://www.jutarnji.hr/ni-sarajevo-nije ... ca/349787/
Najveća Kusturičina travestija stoga nije to što je od muslimana iz komunističke obitelji postao pravoslavni desničarski šoven, nego to što se kao klinac s titovskog asfalta pretvara da je neiskvareni čoban. A nije: jer, čobani nemaju njegove milijune i nekretnine, njegovu moć i canneske koktele, ne posjeduju čitave feudalne posjede i ne razmjenjuju pred kamerama dresove s Koštunicom.
I tu je točka na kojoj poveznica Pounda i Kusturice prestaje. Jer, kad je potkraj života tumarao kao sumanuti starac mletačkim San Trovasom, Pound je možda i mogao reći “ne svodite me na jednu dimenziju“. Ono što je ostalo iza pokislog fašista, naime, šaka je nezaprljane poezije i jedan u stvari strašno nesretan život: poniženje u đenovskom kavezu, dvanaest godina ludnice i osamljenička starost u mletačkoj umideci. Emir Nemanja Kusturica nema pravo gunđati što ga se svodi “na jednu dimenziju“, jer on i danas uživa plodove te svoje “dimenzije“.
Dok u tom famoznom “guznom crijevu“ njegovi bivši sugrađani nastoje sastaviti kako-tako funkcionalnu zajednicu, on je iz sve te krvi i olova izišao poput blistavog ratnog profitera, proslavio se filmom koji su mu platili Dušan Mitević i Sloba, nagrabio je nekretnina poput pravog tranzicijskog tajkuna i, kako je rekla jedna moja beogradska znanica, “ocedio te dve jadne države do zadnje kapi“ - da bi danas glumio ideologa antikapitalističke sirotinje iz fotelje gorskog feudalca u drvengradskom burgu.
- piupiu
#325 Re: Emir Kusturica je nakon 25 godina govorio za BHRT
Odličan tekst.Banksy wrote: