Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
paladinka

#51 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by paladinka »

Je li ima tamo neka stela ili sta ?
Last edited by paladinka on 15/08/2014 23:39, edited 1 time in total.
levana

#52 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by levana »

Ne, nema ljubomore. Ibretim se odsustvu dobrog ukusa, ibretim se bakanalijama sve sa bocama moet&chandon, louboutin cipelama, onim ćilimima na kojima sjedi sa kerom, kravatom koju mu meće na bajram (keru, mislim)... Zapravo se ne ibretim tome, nego potrebi da bosancima i hercegovcima da sve to na znanje. Zašto bi inače plasirala slike otvoreno?
ZOCH

#53 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

zateznistub wrote:
ZOCH wrote:
zateznistub wrote:Bošnjo ce ti oprostiti sve osim uspjeha!

Da li im je otac pomogao u tome? Vjerovatno jeste. Ja bih prvi svojoj djeci obezbjedio sve da mogu i cinim sve da im nista ne fali. Osim par postova, sve sama ljubomora i simptomi kompleksa manje vrijednosti
Ma nije uspjeh se zaposliti preko stele u telekomu bolan, uspjeh je sto rade inovatori ove zemlje, uspjeh je sto radimo u sklopu bilo kojeg takmicenja iz matematike ( ja se cudim bilo kakvom rezultatu). Nije uspjeh biti redovan po iftarima da kazes koju "pametnu". Ali u sustini, bosnjo je kriv za sve, neki iza ekrana, pokrale se pare, pa hajmo ga po starom obicaju optuziti za ljubomoru. Kakav je to nonsense tek i zbrka u glavi, imati podijeljena misljenja oko svega. Uzor ti Ganic family, telekom je dobar, a da i jos malo popljujemo po bosnjacima usput. :mrgreen: :mrgreen: Zbunis li se kad ?
Ja? Nikada. Ti?
Nit mi je uzor ganić, niti BHT smatram dobrim. Na kurac mi idu ovi koji redovno pljuju po svemu.

Usput, koji ti je stari nick, da znam s kim muhabetim?
Daaavno sam ja bio nekad aktivan na ovom forumu, ali tebe posebno po ljigavosti pamtim :) Tu si konstanta, i cestitamo (jes mi se jes mi se)... Haj ponovo :D
Bambi_na_kofeinu

#54 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Bambi_na_kofeinu »

levana wrote:Ne, nema ljubomore. Ibretim se odsustvu dobrog ukusa, ibretim se bakanalijama sve sa bocama moet&chandon, louboutin cipelama, onim ćilimima na kojima sjedi sa kerom, kravatom koju mu meće na bajram (keru, mislim)... Zapravo se ne ibretim tome, nego potrebi da bosancima i hercegovcima da sve to na znanje. Zašto bi inače plasirala slike otvoreno?
Zato jer je mentalna fukara i skorojevićka.
Zar postoji dilema oko toga?
I to je ba ok, takvih proizvoda dobro posloženih okolnosti je uvijek bilo i biće, samo ne bi trebalo biti teško nazvati to pravim imenom.

Arminka, iko? Zna li iko bar koje cipele nosi i šta pijucka dok je na godišnjem...ja za žensku samo znam po obrazovanju i postignućima, kako to :sad:
@mba

#55 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by @mba »

6april wrote:Ne moras biti super talentovan i super pametan da upises Oxford. Ako imas lovu jednostavno platis i upisan si, za stipendiste postoji selektiranje studenata i samo sretnici dobiju besplatno studiranje na Oxfordu. To isto vrijedi za taj Buckingham univerzitet koji je doticni zavrsio.

Ejup jeste ratni profiter i niko ne može uvjeriti da nije ali je najpametniji od svih njih. Na vrijeme pokrao i na vrijeme se povukao iz politike. Pametniji jer je ulozio i natjerao djecu da zavrse dobre fakultete da niko ne bi posumnjao odakle im ogromno bogatstvo, odakle sinu Audi RS8 od 250 000KM i Q7 od 200 000KM i odakle mu da smrce svaku noc, jer kad Bosnjo pogleda papir i vidi da je zavrsio Buckingham University u GB onda se kod Bosnje podrazumijeva da je taj sve legalno stekao u zivotu.

da bi nekoga za nest optuzio moras imati barem neke dokaze da je nest uradio!
sta je pokrao i gdje je pokrao, koliko sam ja cuo ganici su i prije agresije bili dobrostojeci sto se finansija tice, ejup ganic nije postao profa za vrijeme agresije, znaci radio je jos prije agresije kao profa, znaci primao je platu za to!

problem kod bosnjaka opcenito je, da ako je nest uspio u zivotu odma je lopov, pokrao, profiter, mafijas itd.
sve svoje neuspjehe hocemo da opravdamo sa tim, da ako je neko nest uspio u zivotu odma je lopov, naravno mora biti bosnjak, svi drugi su samo uspjesni!!!

svaka cast ganicima! :thumbup:
wolf07

#56 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by wolf07 »

Potpuno nebitna tema iz vise razloga, al' hajde, samo neka se mlati o necemu. Mislim da je i pored svega vazno skrenuti paznju na 2-3 stvari. Prvo, trebate razlikovati dva pojma "UPISATI" Oksford, Harvard, Lomonosov, Prinston, Jejl, Sorbonu..... i termin "ZAVRSITI" neki od tih pomenutih fakulteta.
Ovdje se pojedini prema zavrsenom Oksfordu ponasaju kao da je cura zavrsila za VKV tesara, da mi je vidjeti sta su oni zavrsili i sta to oni misle kako joj je njen babo mogao pomoci u zavrsavanju tog fakulteta. Koliko je to jos djece nasih politicara zavrsilo Oksford kad je to takva talasika. I onda na sve to dodate neke gluposti o "povlacenju bijelog", ma nema, sve znate. Jeste li vi ikad u zvotu vidjeli nekog ko je teski narkoman? Takvi ljudi nemaju 50 kg skupa s krevetom.

Sljedeca stvar je njihov otac, Ejup Ganic. Koliko ja znam covjek jeste vrsni slucaj na polju mehanike fluida ako se ne varam a u pitanju je jedna od najslozenijih oblasti u masinstvu. I ja sam cuo da je u jednom trenutku (u vrijeme hladnog rata) bio jedini profesor na svijetu koji je radio istovremeno i u SAD i u SSSR kao vanredni ili gostujuci profesor. Ne znam ko moze reci da je Ejup Ganic krao bilo sta i zasto neko misli da e nekom poput njega trebala haram para bosanske sirotinje i pare kojima je kupovano oruzje. Ne lupajte gluposti ljudi dragi. On je prije rata vjerovatno zaradio toliko novca da mu nije trebalo ni koliko je crno ispod nokta, zasto je tako tesko vjerovati da takav covjek jednostavno nije krao!

I za kraj! Stvarno, po ko zna koji put se pitam postoji li osoba u istoriji bosnjackog naroda oko koje imamo konsenzus da je u pitanju pozitivna licnost. Nemojte mi samo izvlaciti neke Kulin Banove i Husein-kapetane jer o njima nemate pojma kao ni ja. O njima samo nagadjamo da su bili dobri a vjerujem da su, u vrijeme dok su bili zivi, trpili isti ili slican teret neomiljenosti u vlastitom narodu kao Alija i Bakir Izetbegovic, Ejup Ganic, Haris Silajdzic, Hamdija Pozderac, Mustafa ef. Ceric, Edhem Bicakcic, Hasan Muratovic, Adil Zulfikarpasic, Dzemal Bijedic...
susc_ovjek

#57 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by susc_ovjek »

Otac ratni profiter i muljator.

Čovjek koji je iskoristio državni univerzitet i njegovo ime da napravi svoj. Čovjek koji je na prevaru uzeo vilu. Jedini čovjek na mašinstvu koji nije dolazio na predavanja i pri tome nije ostavio obavještenje a uredno primao platu.

To je ono što znam i na osnovu toga zaključujem da je obični pakaš.
Djeca, njihov uspjeh, dok god ne pridonosi zajednici - a trenutno nikako ne pridonosi, je za mene 0. Njima možda vrijedi, meni ništa. Izvještaceno ponasanje, furanje. Kao slučajno izgovaranje stranih riječi gdje postoje naše. Iritantno, debilno...

Pokretač teme neki čudan lik.
zateznistub

#58 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by zateznistub »

ZOCH wrote:Daaavno sam ja bio nekad aktivan na ovom forumu, ali tebe posebno po ljigavosti pamtim :) Tu si konstanta, i cestitamo (jes mi se jes mi se)... Haj ponovo :D
Trunku sumnje bacam da si daaavno bio aktivan, prije bih rekao da si netom popusio bananu, al' nejse.

Bacas mi na jednog, ali posto nisam poprilicno siguran, nek ostane kod mene.

Sto se ljigavosti tice - ni blizu, al' da sam postojan u svojim stavovima, tu si pogodio.
ZOCH

#59 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

wolf07 wrote:Potpuno nebitna tema iz vise razloga, al' hajde, samo neka se mlati o necemu. Mislim da je i pored svega vazno skrenuti paznju na 2-3 stvari. Prvo, trebate razlikovati dva pojma "UPISATI" Oksford, Harvard, Lomonosov, Prinston, Jejl, Sorbonu..... i termin "ZAVRSITI" neki od tih pomenutih fakulteta.
Ovdje se pojedini prema zavrsenom Oksfordu ponasaju kao da je cura zavrsila za VKV tesara, da mi je vidjeti sta su oni zavrsili i sta to oni misle kako joj je njen babo mogao pomoci u zavrsavanju tog fakulteta. Koliko je to jos djece nasih politicara zavrsilo Oksford kad je to takva talasika. I onda na sve to dodate neke gluposti o "povlacenju bijelog", ma nema, sve znate. Jeste li vi ikad u zvotu vidjeli nekog ko je teski narkoman? Takvi ljudi nemaju 50 kg skupa s krevetom.

Sljedeca stvar je njihov otac, Ejup Ganic. Koliko ja znam covjek jeste vrsni slucaj na polju mehanike fluida ako se ne varam a u pitanju je jedna od najslozenijih oblasti u masinstvu. I ja sam cuo da je u jednom trenutku (u vrijeme hladnog rata) bio jedini profesor na svijetu koji je radio istovremeno i u SAD i u SSSR kao vanredni ili gostujuci profesor. Ne znam ko moze reci da je Ejup Ganic krao bilo sta i zasto neko misli da e nekom poput njega trebala haram para bosanske sirotinje i pare kojima je kupovano oruzje. Ne lupajte gluposti ljudi dragi. On je prije rata vjerovatno zaradio toliko novca da mu nije trebalo ni koliko je crno ispod nokta, zasto je tako tesko vjerovati da takav covjek jednostavno nije krao!

I za kraj! Stvarno, po ko zna koji put se pitam postoji li osoba u istoriji bosnjackog naroda oko koje imamo konsenzus da je u pitanju pozitivna licnost. Nemojte mi samo izvlaciti neke Kulin Banove i Husein-kapetane jer o njima nemate pojma kao ni ja. O njima samo nagadjamo da su bili dobri a vjerujem da su, u vrijeme dok su bili zivi, trpili isti ili slican teret neomiljenosti u vlastitom narodu kao Alija i Bakir Izetbegovic, Ejup Ganic, Haris Silajdzic, Hamdija Pozderac, Mustafa ef. Ceric, Edhem Bicakcic, Hasan Muratovic, Adil Zulfikarpasic, Dzemal Bijedic...
agnostic_front

#60 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by agnostic_front »

susc_ovjek wrote: dok god ne pridonosi zajednici - a trenutno nikako ne pridonosi, je za mene 0.
ŠTa znači doprinositi zajednici? Kako se to tačno radi?
Kemal Malovčić

#61 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Kemal Malovčić »

Ova Emina Dži je prelijepa.
dobojlija81

#62 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by dobojlija81 »

mali_balon wrote:
dobojlija81 wrote:Lako je biti svetac kad ti je Bog otac,pa tako i ovo dvoje kao i ostala djeca čije ćaće su mali bogovi...

p.s.
a nije treba tak ni loša jbg

Baj ba vise ima za ufatit na fosni nego na njojzi
:D pa dobro sta ja znam,ne karam svaku noc drugu manekenku,onako kažem,može proć
Bambi_na_kofeinu

#63 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Bambi_na_kofeinu »

agnostic_front wrote: ŠTa znači doprinositi zajednici? Kako se to tačno radi?
Koktelima sa Džeremi Ajronsom.
zateznistub

#64 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by zateznistub »

agnostic_front wrote:
susc_ovjek wrote: dok god ne pridonosi zajednici - a trenutno nikako ne pridonosi, je za mene 0.
+1

I koja je to persona, do sada, doprinosila zajednici? Zivo me kopka...
ZOCH

#65 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

zateznistub wrote:
ZOCH wrote:Daaavno sam ja bio nekad aktivan na ovom forumu, ali tebe posebno po ljigavosti pamtim :) Tu si konstanta, i cestitamo (jes mi se jes mi se)... Haj ponovo :D
Trunku sumnje bacam da si daaavno bio aktivan, prije bih rekao da si netom popusio bananu, al' nejse.

Sto se ljigavosti tice - ni blizu, al' da sam postojan u svojim stavovima, tu si pogodio.
Nisam vjeruj mi, aktiviran skoro, zadnji post mozda bio 2011 godine, a registrovan bio 2003 godine, sjecam se i Sehe, i Livadica, i Manijaka, i Horns&drums... I mircerku prezivio... Ali vas u mozak sjebane likove koji ne znaju bil pljuvali po bosnjacima, ili branili ganiceve koji jesu slika bosnjacke politike svih godina, to je tek umjetnost. Ja bih se iskreno pogubio... :mrgreen:
susc_ovjek

#66 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by susc_ovjek »

wolf07 wrote: Sljedeca stvar je njihov otac, Ejup Ganic. Koliko ja znam covjek jeste vrsni slucaj na polju mehanike fluida ako se ne varam a u pitanju je jedna od najslozenijih oblasti u masinstvu. I ja sam cuo da je u jednom trenutku (u vrijeme hladnog rata) bio jedini profesor na svijetu koji je radio istovremeno i u SAD i u SSSR kao vanredni ili gostujuci profesor. Ne znam ko moze reci da je Ejup Ganic krao bilo sta i zasto neko misli da e nekom poput njega trebala haram para bosanske sirotinje i pare kojima je kupovano oruzje. Ne lupajte gluposti ljudi dragi. On je prije rata vjerovatno zaradio toliko novca da mu nije trebalo ni koliko je crno ispod nokta, zasto je tako tesko vjerovati da takav covjek jednostavno nije krao!
Kako ti drugima govoriš da ne razlikuju "upisano" od "završenog" tako ti treba da shvatiš razliku između "mehanike fluida" i "prenosa toplote".
Dakle, fludi jesu jedna on najsloženijih oblasti u mašinstvu, ali Ganic je strucnjak za oblast prenosa toplote i mase.
Njegova knjiga koja se koristi na mašinstvu je ugl. prevod stranih knjiga.
Profesor koji se ugl. ne pojavljuje na predavanja za razliku od recimo Hanjalića, stručnjaka iz oblasti fluida koji dolazi za vrijeme ljetnog raspusta i 2 sedmice svaki dan drži predavanja iz fluida, onako džaba, da prosvjetli bošnje...
karanana

#67 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by karanana »

kako mi se gadi ovaj sff kad vidim ove napecene face. i ne mislim na ovo dvoje. jeblo vas ovo dvoje, sta ste se njih uhvatili?
fuj! lazni glamur na sve strane. fuj. sve fol neki selebritiji a kite obicne. ni ovi placenici sa kixa ne znaju potpisati sve noname koji setaju karpetom i koje uslikaju.

chupo kalach je ok.
Kemal Malovčić

#68 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Kemal Malovčić »

Reći ću vam iskreno. Ja bih volio da imam pare koje oni imaju.
susc_ovjek

#69 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by susc_ovjek »

zateznistub wrote:
agnostic_front wrote:
+1

Svaka koja stvara novu vrijednost. Od čijeg znanja ima zajednica neke koristi.
Od onog granapdžije koji uhljebi 5 radnica i daje im platu. Do Emerika bluma koji stvori giganta Energoinvest i uhljebi pola moje familije i omogući im da žive od svog rada. Jel jasnije?!
ZOCH

#70 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

zateznistub wrote:
agnostic_front wrote:
+1

U kojem segmentu zivota doprinosila zajednici ? Hajmo se ograniciti da li je to kultura, da li je privreda, da li je zdravstvo, da li je to supermen, ili je raketa? Mozemo i tako eto...
agnostic_front

#71 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by agnostic_front »

susc_ovjek wrote:
zateznistub wrote:
agnostic_front wrote:
+1

Od onog granapdžije koji uhljebi 5 radnica i daje im platu. Do Emerika bluma koji stvori giganta Energoinvest i uhljebi pola moje familije i omogući im da žive od svog rada. Jel jasnije?!
evo nakon 20 sekundi googlanja, sa aljazeere:
"Emina Ganić, menadžerica akademskih aktivnosti na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju (SSST) te osnivač i generalni menadžer prve privatne filmske škole u Bosni i Hercegovini – Sarajevo Film Academy. "
Meni ovo izgleda kao stvaranje nove vrijednosti, ne znam za tebe.
zateznistub

#72 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by zateznistub »

ZOCH wrote:
zateznistub wrote:

Nisam vjeruj mi, aktiviran skoro, zadnji post mozda bio 2011 godine, a registrovan bio 2003 godine, sjecam se i Sehe, i Livadica, i Manijaka, i Horns&drums... I mircerku prezivio... Ali vas u mozak sjebane likove koji ne znaju bil pljuvali po bosnjacima, ili branili ganiceve koji jesu slika bosnjacke politike svih godina, to je tek umjetnost. Ja bih se iskreno pogubio... :mrgreen:
Tu djeciju pricu ostavi kuci kad dođes. mene popusti jer nemas pojma ni ko sam ni kakav stav imam o bilo cemu.
karanana

#73 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by karanana »

ona obmotala sebe i dijete palestinskom zastavom, ona jedva usla u nekakvu sinteticku haljinu, hasan muratovic, dino konakovic...fuj, fuj, fuj....

sta je sa ovim gustim bradama? medunjanin style.
susc_ovjek

#74 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by susc_ovjek »

agnostic_front wrote:
susc_ovjek wrote:
zateznistub wrote: +1

evo nakon 20 sekundi googlanja, sa aljazeere:
"Emina Ganić, menadžerica akademskih aktivnosti na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju (SSST) te osnivač i generalni menadžer prve privatne filmske škole u Bosni i Hercegovini – Sarajevo Film Academy. "
Meni ovo izgleda kao stvaranje nove vrijednosti, ne znam za tebe.

Zaposlenik babine škole od para namjenjenih državnom univerzitetu, meni ne izgleda.
Edit: i to one "akademije" koja nema dozvolu da radi to što radi, pa studenti nakon zavšene škole se bore da dobiju papri...
daj ba... mislio sam stvaranje prave prave vrijednosti. Razumiješ.
Last edited by susc_ovjek on 15/08/2014 23:59, edited 1 time in total.
ZOCH

#75 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by ZOCH »

[/quote]

Od onog granapdžije koji uhljebi 5 radnica i daje im platu. Do Emerika bluma koji stvori giganta Energoinvest i uhljebi pola moje familije i omogući im da žive od svog rada. Jel jasnije?![/quote]
Ne mozes ti to objasniti ljudima, Emerik Blum, njegovoj bisti sam hodajuci u ratu putem zivota, salutirao sa rajom iz zajebancije i davao zakletvu noseci u rancu prljave starke... Ne znaju to zatezni stubovi, on je jednostavno primljen na posao :mrgreen:
Locked