Zato mozemo cista obraza srat po forumu ,hejjj!!!jalijas74 wrote:Na nas koji smo derali guzove po bosanskim vrletima sigurno nijede balzac wrote:To je poenta.Kinesko prkno wrote:Eee, sad znam na koga je Aljo mislio da ce ruckat sa zlatnim kasikama
Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
- Kinesko prkno
#126 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
- ilkbahar
#127 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Da upravo tako! Sta mi u BiH imamo od njihovog Oxforda? Ništa, sebi su ga zavrsili nisu nama sigurna sam. Kad pocnu nesto konkretno raditi i primjenjivati to svoje znanje kako bi doprinijeli cijeloj zajednici, onda zasluzuju podrsku naroda. Ovako, ko su uopse oni?susc_ovjek wrote:Ti si baš neki smješan lik.agnostic_front wrote:Nemaju. AKo taj student ode i koristi to znanje u pizdi materinoj, kakve koristi ima ova zajednica od toga?susc_ovjek wrote: A zajednica, tj. studenti na tom univerzitetu (a i na ovoj akademiji), koji će iskoristi stečeno znanje, nemaju koristi od tog obrazovanja?
EDIT: Dakle, pružanje obrazovanja = stvaranje nove vrijednosti.
Korištenje tog obrazovanja od strane studnata = korištenje zajednici.
drugi edit: na ovo što si ti editovao. Ne, ne razumijem šta je to prava vrijednost. Je li to samo izmisliti neku mašinu, ili uzgajanje stoke? Na šta se tačno misli?
A ovo drugo, žao mi je.. ima ko razumije.
Pa ima neka druga zajednica, kakve veze ima?
Evo baš gledam biografiju Emerika Bluma, i čovjek je završio Univerzitet u Pragu, i da li sad oni trebaju da seru po njemu jer su mu oni dali obrazovanje, a on se vratio u Sarajevo da to iskoristi? I koliko je takvih primjera.
Ima bolan veze kojoj zajednici, ako ne pridonosi mojoj, nije mi bitna u životu, ako doprinosi, bitna je.
Kontaš? Kad ti je neko bitan, daš mu pasoš, penziju, podigneš spomenik, ponosiš se njim. Kontaš?
Blum je Sarajlija, školovo se vani jer to znanje nije mogao steć ovdje. Nije ostao tamo... nego došo i učinio svoju zajednicu ponosnom. Učinio da vrijedimo nešto. Joj ne mogu da vjerujem da je ovo dvoje u istom postu... pu, saću sve izbrisat...
- karanana
#128 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
wolf07 wrote:"Zlatne kasike" je izmislio Senad Avdic!!!
Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.
pisam se na prvog predsjednika, ali si u pravu za izjavu. nikad to nije rekao.
-
febo_acm
#129 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Kako nemamo ništa od Oxforda? Pa upoznali gore poznate ljude i sve se slikali sa njima...
- Kinesko prkno
#130 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Mozda uvesti i smrtnu kaznu.wolf07 wrote:"Zlatne kasike" je izmislio Senad Avdic!!!
Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.
- jalijas74
#131 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Dozvaste Deena hahahah
- ZOCH
#132 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Haj ponovozateznistub wrote:To ti meni?ZOCH wrote:Vjetrenjace su objasnjavati liku koji misli da meni moze o Emeriku Blumu pricati, iako me ne zna, a poziva se na nepoznavanje njega, iako ga cak i licno znamKind a MAGIC... Divna je to mladez, koja ima uzore, pogresne, divna je cak i srednja generacija neka, koja misle da nekome mogu pricati o Emeriku Blumu. Ja sam salutirao sa rancem (sa igmana dosao tek) Emeriku Blumu ispred energoinvesta. Ti to ne znas, ti si u sustini babin sin. Jednostavno. Kao i Emina i Emir. Znas kako je, kako to hoda, neko te zaposli ali se trudis pa se mora na dzumu, pa tebi to mrsko... Pa hajmo malo srati o bosnjacima i bosnjackoj politici dok radis u TELEKOMU
u kojeg te je rodbina uguzila. PA hajmo malo o strucnosti
TI CES meni o EMERIKU BLUMU... grohotom se smije, sto vise takvih folova!
Pa hajvanu jedan, znas li da ja upravo radim u tom energoinvestu, kakav BH Telecom. Otac mi je rahmetli radio u E.
Salutirao kazes pred bistom, ee jadu jadni
-
febo_acm
#133 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
jalijas74 wrote:
Dozvaste Deena hahahah
Divna i šklovana mladež. Ponos poštenih roditelja radnika.
- ilkbahar
#134 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
zlatna mladez, sve je to jedna raja, vidi ih, srca draga kako se vole i druze medjusobno, uh rodi majkajalijas74 wrote:
Dozvaste Deena hahahah
-
argenteus
#135 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Ja zlatne kašike doživljavam samo kao metaforu. Apsolutno nebitno je l rekao, ko je rekao.karanana wrote:wolf07 wrote:"Zlatne kasike" je izmislio Senad Avdic!!!
pisam se na prvog predsjednika, ali si u pravu za izjavu. nikad to nije rekao.
-
dječak sa šibicama
#136 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Sta se ovo Fudo raskopco, jadan nebio?
Kako je moguce da tog vanzemaljca neko do sada nije namarao... gdje nestade sarajevska jalija, ovakvi nekada nisu smjeli iz kuce izaci... tuga.
Kako je moguce da tog vanzemaljca neko do sada nije namarao... gdje nestade sarajevska jalija, ovakvi nekada nisu smjeli iz kuce izaci... tuga.
- ilkbahar
#137 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
nesto primjetih da je postala ova brada moderna u zadnje vrijeme
- agnostic_front
#138 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Mislim da si ih ti prvi spomenuo zajedno.susc_ovjek wrote:Ti si baš neki smješan lik.
Ima bolan veze kojoj zajednici, ako ne pridonosi mojoj, nije mi bitna u životu, ako doprinosi, bitna je.
Kontaš? Kad ti je neko bitan, daš mu pasoš, penziju, podigneš spomenik, ponosiš se njim. Kontaš?
Blum je Sarajlija, školovo se vani jer to znanje nije mogao steć ovdje. Nije ostao tamo... nego došo i učinio svoju zajednicu ponosnom. Učinio da vrijedimo nešto. Joj ne mogu da vjerujem da je ovo dvoje u istom postu... pu, saću sve izbrisat...
Spomenuo si i to da ne doprinosi zajednici. Onda napišem da je osnivačica i menadžerica te neke filmske akademije (dakle, radi nešto, pruža obrazovanje), i onda ti napišeš da zajednica nema koristi jer će njeni studenti otići i vani i ti nemaš koristi od toga, i tako me dovedeš pred zid. Jer na svijetu psotoji samo tvoja zajednica. Ako taj student sa njene akademije napravi ili glumi u nekon mega popularnom filmu, pa se vidi da je iz BiH, ni to nije korist zajednici. Dobro onda, ja sam smiješan.
-
febo_acm
#139 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Nagradno pitanje za sliku.
Ko može više bijelog potegnuti?
Ko može više bijelog potegnuti?
- karanana
#140 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
kako se zove ovaj stil s ovom bradom?
-
febo_acm
#141 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Umetničkikaranana wrote:kako se zove ovaj stil s ovom bradom?
- ilkbahar
#142 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
njena akademija ili babova?agnostic_front wrote:Mislim da si ih ti prvi spomenuo zajedno.susc_ovjek wrote:Ti si baš neki smješan lik.
Spomenuo si i to da ne doprinosi zajednici. Onda napišem da je osnivačica i menadžerica te neke filmske akademije (dakle, radi nešto, pruža obrazovanje), i onda ti napišeš da zajednica nema koristi jer će njeni studenti otići i vani i ti nemaš koristi od toga, i tako me dovedeš pred zid. Jer na svijetu psotoji samo tvoja zajednica. Ako taj student sa njene akademije napravi ili glumi u nekon mega popularnom filmu, pa se vidi da je iz BiH, ni to nije korist zajednici. Dobro onda, ja sam smiješan.
ma iz njenog uspijeha stoji citav tim koji radi za nju. vjeruj da ona prstom ne makne. poznajem jednu osobu koja ima zivot slican emininom samo u blazoj varijanti. vjeruj, al vjeruj, toj osobi uposlenici njenog oca pisu maturske, seminarske, diplomske i sl. i lako se tako obrazovat.
I naravno ti isti ljudi koji joj pomazu moraju se kasnije diviti njenom uspijehu, kako je samo ona to lijepo samostalno odradila, kako je samo pametna, uhhh
Last edited by ilkbahar on 16/08/2014 00:39, edited 1 time in total.
- ema_
#143 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Ammar Švrakić stil
.
-
dječak sa šibicama
#144 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
De nemojte o bradi, Fudo je ovako gustu ne moze imati, moze procitati pa dozivjeti dusevnu bol.
Brada zvana "kupicu ti samiju da ides u dzamiju".
Brada zvana "kupicu ti samiju da ides u dzamiju".
-
febo_acm
- Baltazar_khan
#146 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
emir se fura na njegakaranana wrote:kako se zove ovaj stil s ovom bradom?
https://www.facebook.com/danbilzerianofficial
- jalijas74
#147 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Dok nas ne banjuju po direktivi sa vrhaKinesko prkno wrote:Zato mozemo cista obraza srat po forumu ,hejjj!!!jalijas74 wrote:Na nas koji smo derali guzove po bosanskim vrletima sigurno nijede balzac wrote: To je poenta.
Glupo je ovo ispascemo zavidni na "Olivu i Badzu" a fakat nisam, neka im i kule i dvori i pare - oteto prokleto rece nekad neko u narodu.
- ZOCH
#148 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Mislim da si ih ti prvi spomenuo zajedno.agnostic_front wrote:susc_ovjek wrote:Ti si baš neki smješan lik.
Spomenuo si i to da ne doprinosi zajednici. Onda napišem da je osnivačica i menadžerica te neke filmske akademije (dakle, radi nešto, pruža obrazovanje), i onda ti napišeš da zajednica nema koristi jer će njeni studenti otići i vani i ti nemaš koristi od toga, i tako me dovedeš pred zid. Jer na svijetu psotoji samo tvoja zajednica. Ako taj student sa njene akademije napravi ili glumi u nekon mega popularnom filmu, pa se vidi da je iz BiH, ni to nije korist zajednici. Dobro onda, ja sam smiješan.[/quote]
Nekim cudom znam o desavanjanima oko te akademije... I o bahatosti mlade Ganicke koja to vodi. Ne radim tu ali imam informacije iz prve ruke, jebi ga, mlada bosnjakinja koja je bombe bacala je i dalje bahata...
-
argenteus
#149 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Meni ovo majmunskiBaltazar_khan wrote:emir se fura na njegakaranana wrote:kako se zove ovaj stil s ovom bradom?![]()
https://www.facebook.com/danbilzerianofficial
- Bambi_na_kofeinu
#150 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Da budem poštena Fu-do je još i ok lik u odnosu na ostale sa fotke, u svoj svojoj iritantnosti.dječak sa šibicama wrote:Sta se ovo Fudo raskopco, jadan nebio?![]()
![]()