Emina Ganić: EU ima 300 hiljada miliona stanovnika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Da li neko zna koje je godište Emina?
nausnica

Post by nausnica »

1982. godiste.

Starmal pravi.
Ffff

Post by Ffff »

tajniglas wrote:emina ganic, izvrsna direktorica sff-a za graciju, oslobodjenje, 14.8.2007.

"ja sam apsolutno prava zena. zenskica. beskrajno sam zahvalna svom stvoritelju na cinjenici da me napravio zenom. nedavno sam nekome rekla da sam mnogo vise gejsa nego carica. nasa tijela, pokreti, razmisljanje, nase opsesije, sve su ocaravajuce. kretati se kao zena svjesna sebe jedan je od najsuptilnijih i najupecatljivijih momenata samorealizacije. svoju zenstvenost drzim vrlo blizu sebe. mislim da je to zahvaljujuci i nacinu na koji sam odgojena. rasla sam s jednom zenom, mojom mamom, koja je dama u svakom smislu te rijeci. i ja uzivam u tome. uzivam u dobrom materijalu na svom tijelu, u haljinama, u nesputanosti stopala u sandalama, u beskrajnoj trivijalnosti torbica, privjesaka za kljuceve, predmeta koji nemaju nikakvu upotrebnu vrijednost ali dolaze u roza boji. mislim da je to jedan sjajan ventil licnosti."

:lol: :lol: :lol: :lol: oplakah.. ventil... aaaaaaaaaaaaaaa
Klodovik

Post by Klodovik »

nausnica wrote:Emina Ganic je pohadjala osnovnu školu Mill Middle School u Williamsvillu, NY, 1989 - 1993
http://www.williamsvillek12.org/

Srednju školu u Internacionalnoj školi u Beču za privilegovane
http://www.vis.ac.at/secondary/

Nos je operirala kod dr. Siniše Glumičića u Zagrebu. Vlatka Pokos joj je u to doba bila idol i najbolja prijateljica, kao i Fuad Backovic kojem je tata isto u svemu i za sve pomogao tj zavrsio.

Studirala je fakultet u Engleskoj. Isto tako i njen brat Emir Ganic je poslan u Englesku na studije. Imali su ama baš sve posvlastice. Samo su se morali potruditi da završe fakultet, ni o čemu drugom nisu morali brinuti.

Rata ni vidjeli ni mirisali ni osjetili nisu. Kamo sreće da smo i mi tako...
Bio sam nedavno (poslovno) u Vienna International School. Jako je dobra, ali ima i boljih i daleko skupljih škola koje su pohađali ljudi iz BiH za koje ovdje malo ko zna. I ni oni nisu ni vidjeli rata. No, kako nekad davno Nenad Brixy prevede u Alan Fordu: "Neko se rodi u svili, a neko u poderanim gaćama". Tako je vazda bilo i tako će vazda biti. Ne znam čemu nerviranje.
nausnica

Post by nausnica »

To i jeste problem, ljubomora. Ljude sve ovo i nervira jer ne znaju sta ih zapravo nervira. Misle da je Emina ko Emina. A Emina je zilion i jedna oko nas.

Nervira ih to sto oni nisu rodjeni u svili (i mene nervira sto nisam), ali boze moj, sta sad?! Treba zato znati prepoznati sta nam smeta. Smeta nam sto je ona uvijek imala i zivot joj je bio olaksan, a mi se od rodjenja morali boriti za to. I to je normalno da nam smeta. Ali daj da to nazovemo pravim imenom.

Zato pravo pitanje ljubomore nije to sto je blate tako kako blate, vec da li bi i sta bi zapravo Emina uradila od sebe da nije rodjena u svili i uvijek sve imala placeno? Da je bila prepustena samoj sebi da napravi nesto od svog zivota, da li bi zapravo i dalje uspjela prosipala anglistiku po Piramidi ili imala zavrsen fakultet u Engleskoj ili trosila 10.000 Eura na garderobu?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

nausnica wrote:To i jeste problem, ljubomora. Ljude sve ovo i nervira jer ne znaju sta ih zapravo nervira. Misle da je Emina ko Emina. A Emina je zilion i jedna oko nas.

Nervira ih to sto oni nisu rodjeni u svili (i mene nervira sto nisam), ali boze moj, sta sad?! Treba zato znati prepoznati sta nam smeta. Smeta nam sto je ona uvijek imala i zivot joj je bio olaksan, a mi se od rodjenja morali boriti za to. I to je normalno da nam smeta. Ali daj da to nazovemo pravim imenom.

Zato pravo pitanje ljubomore nije to sto je blate tako kako blate, vec da li bi i sta bi zapravo Emina uradila od sebe da nije rodjena u svili i uvijek sve imala placeno? Da je bila prepustena samoj sebi da napravi nesto od svog zivota, da li bi zapravo i dalje uspjela prosipala anglistiku po Piramidi ili imala zavrsen fakultet u Engleskoj ili trosila 10.000 Eura na garderobu?
...... Upravo tako...

Da je ona išta valjala i mogla sama ostala bi vani kao masa naše raje.. koja je vrbovana i čije su kvalitete uvidjeli na trulom zapadu... a ona se vratila ovamo da nama sere po glavi.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ne znam vala
da je meni otac istjerao srbina iz stana i uzeo mu kuću
da je pokrao boga i naroda

ja bih se sakrio u mišju rupu

kupio tri stana i živio kao stanodavac

potpuno amonimno... :( i izjedala bi me grižnja savjest što nije ukrao barem za 5 stanova od po 250000 maraka :D:D:D
Mahalac

Post by Mahalac »

komi wrote:ne znam vala

potpuno amonimno... :( i izjedala bi me grižnja savjest što nije ukrao barem za 5 stanova od po 250000 maraka :D:D:D

A svi mi koji malo bolje poznajemo stvari znamo da taj covjek nije bio "samo" srbin nego covjek ljekar koji je zaduzio ovaj grad pa i drzavu za najmanje 100 godina unaprijed...al eto dodjose Gaa-nici :(
krava

Post by krava »

tajniglas wrote:emina ganic, izvrsna direktorica sff-a za graciju, oslobodjenje, 14.8.2007.

"ja sam apsolutno prava zena. zenskica. beskrajno sam zahvalna svom stvoritelju na cinjenici da me napravio zenom. nedavno sam nekome rekla da sam mnogo vise gejsa nego carica. nasa tijela, pokreti, razmisljanje, nase opsesije, sve su ocaravajuce. kretati se kao zena svjesna sebe jedan je od najsuptilnijih i najupecatljivijih momenata samorealizacije. svoju zenstvenost drzim vrlo blizu sebe. mislim da je to zahvaljujuci i nacinu na koji sam odgojena. rasla sam s jednom zenom, mojom mamom, koja je dama u svakom smislu te rijeci. i ja uzivam u tome. uzivam u dobrom materijalu na svom tijelu, u haljinama, u nesputanosti stopala u sandalama, u beskrajnoj trivijalnosti torbica, privjesaka za kljuceve, predmeta koji nemaju nikakvu upotrebnu vrijednost ali dolaze u roza boji. mislim da je to jedan sjajan ventil licnosti."
ja vecu bljuvotinu odavno ne procitah... :-)
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Ne pada mi napamet da se nerviram zbog takvih ili slicnih ljudi.

U zivotu mi je najbitnije zdravlje moje familije i mene.

Svojim teskim zalaganjem i povlacenjem poteza sam dospio gdje sam a to mi ne dopusta da budem ljubomoran na bilo koga.

zato ljudi u se i u svoje kljuse...

Ljubomora je bolest!
nausnica

Post by nausnica »

Bravo jarane!!!
Ffff

Post by Ffff »

JEDRILICA wrote:Ne pada mi napamet da se nerviram zbog takvih ili slicnih ljudi.

Svojim teskim zalaganjem i povlacenjem poteza sam dospio gdje sam a to mi ne dopusta da budem ljubomoran na bilo koga.

Ljubomora je bolest!
vec neko rece, nije u pitanju ljubomora nego ogorcenje!
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Ffff wrote:
JEDRILICA wrote:Ne pada mi napamet da se nerviram zbog takvih ili slicnih ljudi.

Ljubomora je bolest!
Ali zasto da budem ogorcen?

Pa bolje da se ona nalazi na nekoj funkciji nego npr. ljudi tipa Munib Usanovic! Ona je makar obrazovana i kako tako ce te manje osramotiti pred svijetom. To sto joj je bog dao dobru osnovu za pocetak ne mozemo izmjeniti. Svako bi svom dijetetu isto dao!
Ffff

Post by Ffff »

JEDRILICA wrote:
Ffff wrote:

Ljubomora je bolest!

Pa bolje da se ona nalazi na nekoj funkciji nego npr. ljudi tipa Munib Usanovic! Ona je makar obrazovana i kako tako ce te manje osramotiti pred svijetom. To sto joj je bog dao dobru osnovu za pocetak ne mozemo izmjeniti. Svako bi svom dijetetu isto dao!
otac lopovcina i papak - dobra osnova? hvala, ne treba!!! to sto bosanci citav zivot izmedju 2 zla biraju manje ne znaci da je ona pravi izbor za bilo sta! ne znam samo ko joj daje medijski prostor, i otkud svima pa i meni energija da raspravlja na ovu temu! fuj, ukratko!
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Ffff wrote:
JEDRILICA wrote:
Ffff wrote: vec neko rece, nije u pitanju ljubomora nego ogorcenje!

otac lopovcina i papak - dobra osnova? hvala, ne treba!!! to sto bosanci citav zivot izmedju 2 zla biraju manje ne znaci da je ona pravi izbor za bilo sta! ne znam samo ko joj daje medijski prostor, i otkud svima pa i meni energija da raspravlja na ovu temu! fuj, ukratko!
Upravo ti to govorim. Nije vrijedno teme na ovom forumu jer cim se to desilo pocela je na zalost da vrijedi ona narodna " za dobrim konjem prasina se dize"!
Ffff

Post by Ffff »

JEDRILICA wrote:
Ffff wrote:
JEDRILICA wrote: Ali zasto da budem ogorcen?

Upravo ti to govorim. Nije vrijedno teme na ovom forumu jer cim se to desilo pocela je na zalost da vrijedi ona narodna " za dobrim konjem prasina se dize"!
u ovom slucaju, kobilom!
Michun

Post by Michun »

Konj je plemenita zivotinja :oops:
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Sta je problem u svemu ovom ?

Problem su moralne vrijednosti citavog plemena Ganic. Problem je socijalno nasljedje koje Emina nosi iz te porodice.
Nije tesko predpostaviti da ona koja je vec dobila medijsku pozornost i mjesto u drustvu nece to iskoristiti za licno bogacenje bez skurpula, kao sto joj je cinio i cini otac.
Badava joj obrazovanje, badava joj bogatstvo, raskos, kad mali covjek , bosanac, u svemu tome prepozna lopovluk, laz, prevaru. To je najveca ljaga koja covjeka moze da prati u zivotu.
Mozda ona tome jadna nije puno ni kriva, ali je kriva od onog momenta kad je trebala da postane posten i izgradjen covjek i da se ogradi, makar i od rodjenog oca zarad svog postenja. Znam da zvuci brutalno, ali se ipak radi o javnoj licnosti koja ce sutra kreirati nekakvu bosansku javnost, biti njen reprenzetant.
Ima ona sve, ali nema morala.
Ffff

Post by Ffff »

gospodar kuglastih munja wrote:Sta je problem u svemu ovom ?

Problem su moralne vrijednosti citavog plemena Ganic. Problem je socijalno nasljedje koje Emina nosi iz te porodice.
Nije tesko predpostaviti da ona koja je vec dobila medijsku pozornost i mjesto u drustvu nece to iskoristiti za licno bogacenje bez skurpula, kao sto joj je cinio i cini otac.
Badava joj obrazovanje, badava joj bogatstvo, raskos, kad mali covjek , bosanac, u svemu tome prepozna lopovluk, laz, prevaru. To je najveca ljaga koja covjeka moze da prati u zivotu.
Mozda ona tome jadna nije puno ni kriva, ali je kriva od onog momenta kad je trebala da postane posten i izgradjen covjek i da se ogradi, makar i od rodjenog oca zarad svog postenja. Znam da zvuci brutalno, ali se ipak radi o javnoj licnosti koja ce sutra kreirati nekakvu bosansku javnost, biti njen reprenzetant.
Ima ona sve, ali nema morala.
jest kriva, naziva sebe nekakvim jetsetom, naprdjuje o tome koliko je para ulozeno u njeno skolovanje, a zna se koje pare su je ucinile i skolovanom i jetsetterkom! da je moralna, poklopila bi se usima!
IMME

Post by IMME »

Uh kako ce mi sad dobro "sjesti" tisina na onoj najboljoj temi - djecica/buduci za*ebanti :zzzz:
ljeposava

Post by ljeposava »

Meni je jedino bilo zao kad je izjavila da ne moze izdrzat duze od 2 mjeseca a da negdje ne otputuje. :(
To je tuzno izjaviti u Bosni gdje gladuje toliko ljudi.

Nije u pitanju ljubomora vec jednostavno ogorcenje i takvoj se ja sigurno ne mogu diviti.

No, njoj njeno, meni moje, jer da sam ja kcerka Ejuba Ganica mozda bih se isto ponasala, samo što Ejub ne bi bio na mene ponosan. :-D

A za njene izvale, pa dobro, nisam ih uocavala jer je ona mlada, 25g ima, izvaljivace ona jos dugo, dugoooooo................ali ima bogat rijecnik nema govora.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ljeposava wrote:Meni je jedino bilo zao kad je izjavila da ne moze izdrzat duze od 2 mjeseca a da negdje ne otputuje. :(
To je tuzno izjaviti u Bosni gdje gladuje toliko ljudi.

Nije u pitanju ljubomora vec jednostavno ogorcenje i takvoj se ja sigurno ne mogu diviti.

No, njoj njeno, meni moje, jer da sam ja kcerka Ejuba Ganica mozda bih se isto ponasala, samo što Ejub ne bi bio na mene ponosan. :-D

A za njene izvale, pa dobro, nisam ih uocavala jer je ona mlada, 25g ima, izvaljivace ona jos dugo, dugoooooo................ali ima bogat rijecnik nema govora.
ti je upravo to. Sjecam se u ratu ja izasla na terasu i iznijela suncobran da sjedim, citam, pijuckam sok (bilo primirje) :roll:
Kad stara izleti, napade me kako me nije stid da neko vidi kako sjedim i uzivam. Ko na plazi :roll:
suncokret13

Post by suncokret13 »

Mahalac wrote:
komi wrote:ne znam vala

A svi mi koji malo bolje poznajemo stvari znamo da taj covjek nije bio "samo" srbin nego covjek ljekar koji je zaduzio ovaj grad pa i drzavu za najmanje 100 godina unaprijed...al eto dodjose Gaa-nici :(

kako se zove pomenuti doktor ?

nego kako bi bilo lijepo,vrtiti ganica ( ganice ) ,fahru roncevica i ostale na NJIHOVU RODNU GRUDU.
koliko bi grad bio CISCI i koliko bi se lakse disalo.
steta sto su ukinute MALTE.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nista mi nije jasno
tajniglas wrote: To je: Ganic (Ejupa) Emina, nastanjena u Sarajevu, u Ulici Kosevo, prva vila sa dva uniformisana policajca ispred.
Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.
nausnica wrote:1982. godiste.

Starmal pravi.
1982. godiste ... sa 15 godina upisala Oxford 1997. :-)

koliko sam ja upoznata, overseas placaju 21 milju quid godisnje za undergrad. Da bi se upisalo potrebno je ispuniti i neke druge kriterije osim love, kao i ona dva famozna interviewa

nemam nikakav razlog ni da napadam ni da branim nekoga na ovoj temi koja se pretvara u gospodu Glembayeve, ali gospodicna nausnica bi trebala provjeriti svoj izvor prije nego ga plasira u javnost
nausnica

Post by nausnica »

Zar je fakat toliko lakse mene napasti NEGO sam iskopati na internetu informaciju dostupnu svima - da je cura rodjena 1982. godine.
Post Reply