Pozdrav svim forumasima!
Procitao sam prethodni post "Zivot u Holandiji", ali sam licno zaintersovan da saznam nesto vise, konkretno za moju situaciju (a i cini mi se da je ovaj post koji sam gore naveo dosta zastareo), stoga sam odlucio da pokrenem novu temu.
Planiram emigraciju u Holandiju.
Po struci sam Bachelor IT,i imam radnog iskustva u mnogo grana IT.
Trenutno se bavim 3d animacijom i tv reklamama. Poznajem osnove Holandskog jezika-zapravo ga ucim, engleski govorim tecno, a i francuski.
Imao bih obezbedjen smestaj u Amersfoortu.
Moze li mi neko vise reci svoja iskustva o zivotu u Holandiji.
Jel se moze covek fino snaci tamo?
Kako oko papira?
Svi mi savetuju ili odi kao student ili nadji neku devojku tamo i ozeni se zbog papira...Kao student ne moze nikako, jer kako sam informisan, skolarina za zemlje koje nisu clanice EU, je 10.000 EUR za master studije, dok je za clanice 1500 EUR...tako da to otpada.
Planiram da odem turisticki i da obidjem Amsterdam...
Ja sam Holandiju uvek samo dozivljavao preko televizije i nekih prica o tome...
Jel nas uospte podnose Holandjani? Jel su druzeljubivi?
Postoje li mesta gde se mogu sresti nasi ljudi iz dijaspore?
Kakav je grad Amersfoort? Jel mi preporucujete mozda neki drugi grad?
Sto se tice godina, ja jos uvek nisam presao 30-tu, i smatram da je pravo vreme da pokusam da promenim zivot i da probam zivot u inostranstvu.
Svi koje poznajem mahom odlaze u Svedsku, Norvesku...kakva je situacija u Holandiji povodom finansijske krize?
Hvala najlepse svima koji zele da mi pomognu!
Pozdrav!
Emigracija u Holandiju
- hrle1976
#2 Re: Emigracija u Holandiju
Ja da sam na tvom mjestu prvo bi master zavrsio pq onda pokusao sa poslom. Vece su sanse, nego samo sa bc. Sto se tice ostalih pitanja nisam kompetentan niti imam nekos posebnog iskustva sa Nizozemskom. Sto se tice odnosa nizozemaca do stranaca opet sam cuo vise negativnih prica nego pozitivnih ali sve ce biti jasnije kad onaj populista dobije vise glasova nego ocekivano na jesenjskim izborima.