Emdzad Galijašević uzeo mito!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Danguba

#101 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Danguba »

Dobro zapazanje.
jefferson

#102 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by jefferson »

It_is_a_Leclerc wrote:Emdžad Galijašević je klasična lopina, i to ona iz nižeg ešalona ne naročito vještih, koji se brzo upletu do grla, pa onda ovako skončaju.

Međutim, javna je tajna, i svako ju, ko iole prati politička dešavanja u BIH zna, da gradonačelnici u BiH ovakav reket "prećutno" uzimaju od kraja rata, i da to mahom prolazi neopaženo. Pa šta je onda pošlo po zlu za jadnog Emdžu ? Galijašević se, naime, preračunao najavivši kandidaturu za predsjednika KO SDA USK, i pridobivši na svoju stranu frakciju koju u USK zovu "Veladžićeva SDA", i time izišao na megdan Šemsudinu Dediću kojeg podržava Izetbegović i centrala, a koji je u toj mjeri pogubio konce, da KO SDA USK više praktično i ne postoji u tom praktičnom smislu. Kad tome dodamo da je čovjek koji je donio novac Galijaševiću u kancelariju zapravo dugogodišnji član i financijer SDA, i to, po nevolji, blizak Šemsudinu Dediću, onda je situacija vrlo jasna.

Dakle, još jedan trijumf Bakira Izetbegovića i Šemsudina Dedića u borbi za potpuno političko likvidiranje otpadnika u KO SDA USK. Nemojte se začuditi ako za koji mjesec "padnu" - Asim Kamber, Samir Veladžić, Izudin Saračević i ostali koji su započeli rat sa sarajevskom centralom.

I jasno je to svakom ko malo ozbiljnije razumije situaciju u SDA USK.
Nisam vidio konkretniji, a kraci post duze vremena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by _BataZiv_0809 »

Danas uhapsili i ove dilere u centralnoj Bosni, a i neke iz Uprave za indirektno oporezivanje. Milicija trenira strogocu :oops:
jefferson

#104 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:Danas uhapsili i ove dilere u centralnoj Bosni, a i neke iz Uprave za indirektno oporezivanje. Milicija trenira strogocu :oops:
Koliko znam, nije bas da je neka krupna riba pala.
Ali hajde, neka, i ovo je korak naprijed.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#105 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by _BataZiv_0809 »

jefferson wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Danas uhapsili i ove dilere u centralnoj Bosni, a i neke iz Uprave za indirektno oporezivanje. Milicija trenira strogocu :oops:
Koliko znam, nije bas da je neka krupna riba pala.
Ali hajde, neka, i ovo je korak naprijed.
Krupne ribe nikad ne padaju. Padaju samo istureni eksponenti krupnih riba, koji im prestanu davati procenat.
Patriotska_Liga

#106 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Patriotska_Liga »

Pali su drugovi širom istočnog bloka. Dosta krupnih riba među njima.
Tito_i_Partija

#107 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

luckylaka wrote:
Tito_i_Partija wrote:Znaci lucky brani najgradonacelnika u smislu previse sitna riba, glupi Bosnjo je pravi krivac jer ne zna hapsit' velike. Tako nekako otprilike? :lol:

De nam reci sta ti dodje Emdzad...amidzic, dajidzic, sta?
Jednom sam napisao da na glupe I besmislne postove pune gluposti ne mislim obracati paznju. Odgovori sam sebi I utjesi se
"glupe i besmislne postove pune gluposti". :lol:

Koja ironija da ti je pismenost na nivou "glupog Bosnje" kojeg tako volis da pljujes.

Al' opet razumijem i tebe na neki nacin, ide ljeto, kupio si karte za Bosnu, i sad odjednom ne moze rodjo vise malo na vikendicu, malo do Jadrana, malo tamo-malo 'vamo, onako kako ste navikli. Sta ces, ima Adelaida...cujem dobar je pregovarac, zatrebace sigurno kad se budes cjenk'o za prenociste u Dalmaciji. :D
luckylaka

#108 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by luckylaka »

Tito_i_Partija wrote:
luckylaka wrote:
Tito_i_Partija wrote:Znaci lucky brani najgradonacelnika u smislu previse sitna riba, glupi Bosnjo je pravi krivac jer ne zna hapsit' velike. Tako nekako otprilike? :lol:

De nam reci sta ti dodje Emdzad...amidzic, dajidzic, sta?
Jednom sam napisao da na glupe I besmislne postove pune gluposti ne mislim obracati paznju. Odgovori sam sebi I utjesi se

Koja ironija da ti je pismenost na nivou "glupog Bosnje" kojeg tako volis da pljujes.

Al' opet razumijem i tebe na neki nacin, ide ljeto, kupio si karte za Bosnu, i sad odjednom ne moze rodjo vise malo na vikendicu, malo do Jadrana, malo tamo-malo 'vamo, onako kako ste navikli. Sta ces, ima Adelaida...cujem dobar je pregovarac, zatrebace sigurno kad se budes cjenk'o za prenociste u Dalmaciji. :D
Blago se tebi,izgleda da ti cijeli zivot ovako u veselju prolazi :-) Al da pojasnim ako tvoj mozak to ukapira.U BiH ne dolazim odavno(nemam nikoga ...jedni su na Sehidskom na Kovacima a drugi na Sehidskom u Krajini :( (jedino ako mi ti mozes pruziti gostoprimstvo al sumnjam)Drugo.Na Jadranu zadnji put sam bio tamo neke 80-e .Adelaida (prvi put cuo)al hajde tebi za ceif neka mi bude neko.Na kraju ovo nije prvo tvoje prozivanje ,,pobjegulja"ali vjerujem da sam ponosan na ono gdje sam i sta sam bio dok nisam ,,pobjegao"Poz.
Matzan

#109 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Matzan »

Ne mogu da shvatim taj mentalni sklop koji minimizira svaki pokušaj tužilaštva i policije da procesuira i stavi iza rešetaka bar dio kriminalaca,
koji su se kao kao kuga raširili u posljednjih 25 godina.
Bilo da se radi o nekom sitnom džeparošu ili nedavno F. Radončiću, uvijek ista priča: "Lako je njega, a što nisu prvo Bakira, Dodika, Čovića?"
Ista "genijalna" misao i u slučajevima kad inspektori Porezne uprave izreknu kakve kazne ili zapečate radnje.
Po njima bi trebalo zabraniti bilo kakva hapšenja i procesuiranja od reketaša, onih koji gotovo javno uzimaju mito, kradu, ne prijavljuju radnike, ... jer Bože moj, postoje krupne ribe i njih bi trebalo prvo.

Većina ljudi koji se obraduju bar nekom pomaku u suzbijanju kriminalne epidemije društva znaju/misle/predosjećaju da kriminal seže u sam vrh države, dakle da postoje krupne ribe koje bi trebalo smjestiti iz rešetaka, ali su itekako svjesni da su to aktivnosti koje se i u daleko uređenijim državama od BiH dešavaju jako rijetko.
Te krupne ribe koje spominju su itekako dobro zaštićene svojim partijama i partijskim podanicima koji su na sve ključne pozicije postavljeni upravo po volji partije i njenog nezamjenljivog vođe.
I koliko god je tim partijama važno da dobiju izbore radi vlasti i beneficija koje uz to idu, isto toliko im je bitno da njihovi ljudi kontrolišu ključne pozicije kako se neki samostalni strijelac ne bi okuražio i zaletio da krene u avanturu obračuna sa nedodirljivim.

A nije da nije bilo procesuiranja i krupnih riba, (Čović, Bičakčić, Branković...), ali su procesi protiv istih za učinak imali više koristi nego štete za optužene. Sad imaju i sudsku potvrdu da su čisti pred sudom i da su kako reče Branković "sve radili po zakonu".

Pravi obračun sa najkrupnijim ribama desiće se onog trenutka kad to odluči neka veća sila (EU ili SAD) u momentu kad budemo u dovoljnoj mjeri bitno pitanje na njihovom dnevnom redu (slučaj Sanader u HR).

Do tada, "Lajte kere Jakobsfelda".
luckylaka

#110 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by luckylaka »

Matzan wrote:Ne mogu da shvatim taj mentalni sklop koji minimizira svaki pokušaj tužilaštva i policije da procesuira i stavi iza rešetaka bar dio kriminalaca,
koji su se kao kao kuga raširili u posljednjih 25 godina.
Bilo da se radi o nekom sitnom džeparošu ili nedavno F. Radončiću, uvijek ista priča: "Lako je njega, a što nisu prvo Bakira, Dodika, Čovića?"
Ista "genijalna" misao i u slučajevima kad inspektori Porezne uprave izreknu kakve kazne ili zapečate radnje.
Po njima bi trebalo zabraniti bilo kakva hapšenja i procesuiranja od reketaša, onih koji gotovo javno uzimaju mito, kradu, ne prijavljuju radnike, ... jer Bože moj, postoje krupne ribe i njih bi trebalo prvo.

Većina ljudi koji se obraduju bar nekom pomaku u suzbijanju kriminalne epidemije društva znaju/misle/predosjećaju da kriminal seže u sam vrh države, dakle da postoje krupne ribe koje bi trebalo smjestiti iz rešetaka, ali su itekako svjesni da su to aktivnosti koje se i u daleko uređenijim državama od BiH dešavaju jako rijetko.
Te krupne ribe koje spominju su itekako dobro zaštićene svojim partijama i partijskim podanicima koji su na sve ključne pozicije postavljeni upravo po volji partije i njenog nezamjenljivog vođe.
I koliko god je tim partijama važno da dobiju izbore radi vlasti i beneficija koje uz to idu, isto toliko im je bitno da njihovi ljudi kontrolišu ključne pozicije kako se neki samostalni strijelac ne bi okuražio i zaletio da krene u avanturu obračuna sa nedodirljivim.

A nije da nije bilo procesuiranja i krupnih riba, (Čović, Bičakčić, Branković...), ali su procesi protiv istih za učinak imali više koristi nego štete za optužene. Sad imaju i sudsku potvrdu da su čisti pred sudom i da su kako reče Branković "sve radili po zakonu".

Pravi obračun sa najkrupnijim ribama desiće se onog trenutka kad to odluči neka veća sila (EU ili SAD) u momentu kad budemo u dovoljnoj mjeri bitno pitanje na njihovom dnevnom redu (slučaj Sanader u HR).

Do tada, "Lajte kere Jakobsfelda".
Sve to stoji i samo lud covjek moze pomisliti da je protiv hapsenja ovakvih kriminalaca.Ali gdje zavrse ti kriminalci na kraju.Zasto u parlamentu ne moze proci zakon o ispitivanju i porijeklu imovine od recimo 92-e.Pa tu bi se sakupile milijrde maraka da se krene u akciju.Pojedinci koji nisu imali za kifle prije rata danas milioneri.Kako,odkud...pa mora neko to vec poceti ispitivati ...il ne mora po onoj,,ne talasaj"
Matzan

#111 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Matzan »

Image
Tito_i_Partija

#112 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

luckylaka wrote:
Tito_i_Partija wrote:
luckylaka wrote: Jednom sam napisao da na glupe I besmislne postove pune gluposti ne mislim obracati paznju. Odgovori sam sebi I utjesi se

Blago se tebi,izgleda da ti cijeli zivot ovako u veselju prolazi :-) Al da pojasnim ako tvoj mozak to ukapira.U BiH ne dolazim odavno(nemam nikoga ...jedni su na Sehidskom na Kovacima a drugi na Sehidskom u Krajini :( (jedino ako mi ti mozes pruziti gostoprimstvo al sumnjam)Drugo.Na Jadranu zadnji put sam bio tamo neke 80-e .Adelaida (prvi put cuo)al hajde tebi za ceif neka mi bude neko.Na kraju ovo nije prvo tvoje prozivanje ,,pobjegulja"ali vjerujem da sam ponosan na ono gdje sam i sta sam bio dok nisam ,,pobjegao"Poz.
Bilo bi malo hipokriticno od mene da nekog zovem pobjegulja i da to nekom nabadam na nos, kad i sam zivim u dijaspori, i to nikad nisam krio. Tako da u startu bude jasno da govoris neistinu, al' ovo ti nije ni prvi ni zadnji put.

Al' bez obzira sto zivim u dijaspori, uvijek mi je drago kad procitam da se hapse bilo kakvi kriminalci u BiH, bez obzira na to da li su velike ili male ribe. Svaki kriminalac u zatvoru ili na sudu je jedna vrsta uspjeha, a tvoje pishanje po tome je u najmanju ruku oholo i neljudski. Po vlastitom priznanju ne dolazis u BiH odavno, a okolo solis pamet kako BiH treba funkcionisat', ko se treba hapsit' i cija imovina se treba ispitivat'..k'o da je to nesto novo, k'o da su svi Bosnjaci mutavi i cekaju tebe da im kazes sta i kako da rade. I jos na to "glupi Bosnjo"...k'o eto ti pametan iz daljine, a svi ostali koji su tamo, glupi.

Kako te bolan nije stid?
JThomas

#113 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by JThomas »

ako je mali igrač pao zato što je prestao dijeliti sa velikim, to nije nikakav napredak ni uspjeh pravne države. dugoročno i suštinski - to je korak u kontra smjeru. jer jača temelje kleptokratije i one koji su na vrhu piramide.

a sve su šanse da je i ovdje to slučaj.
ultima_palabra

#114 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by ultima_palabra »

U Krajini vazda ista priča... ko god se dočepa para kakvih, kilaža odmah ide na +20 i to sve ode u glavušu :mrgreen:
arzuhal

#115 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by arzuhal »

ultima_palabra wrote:U Krajini vazda ista priča... ko god se dočepa para kakvih, kilaža odmah ide na +20 i to sve ode u glavušu :mrgreen:
Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#116 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Chmoljo »

jefferson wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Emdžad Galijašević je klasična lopina, i to ona iz nižeg ešalona ne naročito vještih, koji se brzo upletu do grla, pa onda ovako skončaju.

Međutim, javna je tajna, i svako ju, ko iole prati politička dešavanja u BIH zna, da gradonačelnici u BiH ovakav reket "prećutno" uzimaju od kraja rata, i da to mahom prolazi neopaženo. Pa šta je onda pošlo po zlu za jadnog Emdžu ? Galijašević se, naime, preračunao najavivši kandidaturu za predsjednika KO SDA USK, i pridobivši na svoju stranu frakciju koju u USK zovu "Veladžićeva SDA", i time izišao na megdan Šemsudinu Dediću kojeg podržava Izetbegović i centrala, a koji je u toj mjeri pogubio konce, da KO SDA USK više praktično i ne postoji u tom praktičnom smislu. Kad tome dodamo da je čovjek koji je donio novac Galijaševiću u kancelariju zapravo dugogodišnji član i financijer SDA, i to, po nevolji, blizak Šemsudinu Dediću, onda je situacija vrlo jasna.

Dakle, još jedan trijumf Bakira Izetbegovića i Šemsudina Dedića u borbi za potpuno političko likvidiranje otpadnika u KO SDA USK. Nemojte se začuditi ako za koji mjesec "padnu" - Asim Kamber, Samir Veladžić, Izudin Saračević i ostali koji su započeli rat sa sarajevskom centralom.

Nisam vidio konkretniji, a kraci post duze vremena.
vjeruj i meni koji ne poznajem lokalne prilike u Krajini je ovo odmah bilo jasno.

godina je lokalnih izbora, a hapsi se općinski načelnik. kada to povežeš sa aksiomom da se kod nas ne radi ništa dok se ne mora, onda imaš predstavu šta se dešava.

samo što je to Leclerk konkretno rekao.
arzuhal

#117 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by arzuhal »

I kada vidiš sve ove stvari, Emdžadu se omaklo, uzeo a nije znao šta uzima, u Savamali neko mehanizaciju izveo, ruši objekte, privodi građane, policije nema ni za lijeka, itd. i tako bezbroj, vidiš zašto je Alan Ford bio toliko popularan u ex-Yu. Čak nas je i kontaminirao pa nam, ne da nam je svejedno, nego mi i čekamo uzbuđeni da vidimo sve junake pa i Super-hika, da vičemo: eno ga, baa! :lol:

- Agenti grupe TNT, danas dobijate svoju plaću od cijelih dolar, a, ako želite, mogu vam ja plaću sačuvati da je odmah ne spiskate na kojekave gluposti...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#118 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by pici »

dijasporo samo salji pare, ima da Emdzada izvadimo do bajrama, nece nam Ridji tikve sadit zato sad pamet u glavu dijasporci i ne dajite glasove SDA po obicaju ima alternativna SDA u kojoj je nsah i vash Emdzad...
hladan.preminger

#119 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by hladan.preminger »

Gazda Sanny Boy-a je lopina 10 puta veca od pupana. Napravili familijarnu građevinsku firmu preko uništavanja Kajinaputreva. Mislim da je brat od gazde Sanny Boya bio direktor Krajinaputeva sve dok je nisu uništili.

Zato ga je i navuko ovako puapana koji je prilicno priglup insan. Najdraže mi je zbog one njegove seljanke čija slika treba stajati kao objašnjenje pojma "gospođa ministarka".
breuer

#120 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by breuer »

Pa mislim, dovoljno je pogledati naziv građevinske firme "Sanny Boy", da znaš o čemu se radi.
hladan.preminger

#121 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

breuer wrote:Pa mislim, dovoljno je pogledati naziv građevinske firme "Sanny Boy", da znaš o čemu se radi.

Zanimljivo je i da gazda Sanny Boya salje zenu na pregovore oko poslova i zakljucivanje ugovora. :) Al je mnogo bolja od pupanovce. :evil:
Cudi me da ona nije donijela pare pupanovci. To bi bio fazon.
Labirint

#122 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Labirint »

hladan.preminger wrote:
breuer wrote:Pa mislim, dovoljno je pogledati naziv građevinske firme "Sanny Boy", da znaš o čemu se radi.

Zanimljivo je i da gazda Sanny Boya salje zenu na pregovore oko poslova i zakljucivanje ugovora. :) Al je mnogo bolja od pupanovce. :evil:
Cudi me da ona nije donijela pare pupanovci. To bi bio fazon.
Imal đe kakih slika? :D
hladan.preminger

#123 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Labirint wrote:
Imal đe kakih slika? :D

Ne vjerujem. :D
Nepass

#124 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Nepass »

bumerangss wrote:a prije desetak dana proglašen najgradonacelnikom! :lol:

Šta mislite je li mu prvi put? Zadnji vjerovatno jeste :D

Biščani recite nam kakav je kao osoba, je li ovo bilo ocekivano?

Šta mislite ko bi naredni mogao primiti oznacene novce? :run: :run:
Vijest bi bila: (ubaci politicara po volji) NIJE uzeo mito
hladan.preminger

#125 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Labirint wrote: Imal đe kakih slika? :D

Evo video. :D :D :D

Malo je olinjala od kako sam je vidio zadnji put. :D
Post Reply