Elvir Rahimić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sumirprimus

#51 Re: Elvir Rahimić

Post by sumirprimus »

i veli deda papetu,sefe,portugal non pasaran...
a zadihan pape njemu odgovor tad dade,
pust me ba sad,vidis da sam marno nećiju torbu... budes fin dobices i novu trenerku... :D
moram malo :skoljka: :bih: :bih:
kokuz_sa

#52 Re: Elvir Rahimić

Post by kokuz_sa »

Image
burekodsira

#53 Re: Elvir Rahimić

Post by burekodsira »

oj yebo vas ja i docek :D :-) i gdje ih vise vadite :D
umalo nisam umro smijuci se u sebi da me na poslu ne primjete da haluzim po sa-xu 8-)
USAblues

#54 Re: Elvir Rahimić

Post by USAblues »

Hvala Ti Elvire!!! :bih: :bih:
udrch

#55 Re: Elvir Rahimić

Post by udrch »

Od srca ti hvala i od mene, nadam se da ćemo se halaliti u nekoj prijateljskoj..
Jeff Bingham

#56 Re: Elvir Rahimić

Post by Jeff Bingham »

elvir rahimic :thumbup: steta sto nije mladji. nadam se da ce mu zahirovic biti dostojan nasljednik.
motachjointa

#57 Re: Elvir Rahimić

Post by motachjointa »

Veliki igrac, steta sto nije dobio priliku da za svoju domovinu zaigra na euru :|
limeni

#58 Re: Elvir Rahimić

Post by limeni »

hvala ti elvire za sve, nazalost vjerovatno nece vise igrati za repku :(
k3ngur

#59 Re: Elvir Rahimić

Post by k3ngur »

Rahimic igrac 2011 godine u BiH...

Bilo bi fino kad bi oprostajnu tekmu za njega organizovali...
SSemir

#60 Re: Elvir Rahimić

Post by SSemir »

konjic, hibic, bolic, barbarez, salihamidzic, rahimic...pa od svih velicina se oprastamo, i za svakog od njih kazemo "steta sto se od nas nije oprostio na evropskom/svjetskom, zasluzio je to on"... prokleta sudbina..

hvala ti kralju za sve! nadam se da ovo nije kraj, da ces odigrati jos utakmica za nas!!
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#61 Re: Elvir Rahimić

Post by odesveuhonduras »

zaslužio oproštaj u nekoj prijateljskoj utakmici kakav i dolikuje svemu što je dao za ovaj tim...

deduka, žao mi pravo što se ne oprosti sa stilom ljetos :sad:
todd_smith

#62 Re: Elvir Rahimić

Post by todd_smith »

Rahimic sada, Spahic 2014te...gubi se ta generacija :thumbup: :bih:
noiserr

#63 Re: Elvir Rahimić

Post by noiserr »

Stvarno dobar igrac. Hvala na svemu Elvire! Nista ti se zamjeriti nemoze.
SundanceKid

#64 Re: Elvir Rahimić

Post by SundanceKid »

Pravi igrac, velika radilica, pouzdan, inteligentan. Uvijek znao napravit odlicne sitne faule, u pravo vrijeme da presjece igru protivnika u nekom razvoju kontre, a da izbjegne zuti karton u vecini slucajeva....nema mu se sta zamjerit. Hrabri igra Zahirovica, ali ovakav igrac ce nama sigurno faliti, bas na ovom mjestu na kojem najvise puse propuh..
sumirprimus

#65 Re: Elvir Rahimić

Post by sumirprimus »

nemoj elvire matere ti nemoj.... :(
bahonnen

#66 Re: Elvir Rahimić

Post by bahonnen »

Ako se dobro sjećam produžio je svoju karijeru zarad reprezentacije.
O njegovom humanitarnom radu je bilo jako puno priče, pa samo da napomenem i taj dio njegovog karaktera.
O njegovim igračkim kvalitetama smo naširoko pričali: Inteligentan, staložen, siguran, pregled igre...

Ako sad, sa 35 ode, što je najvjerovatnije svima je jasno zašto. A reprezentacija bi se u tom slučaju morala dostojanstveno oprostiti od njegovog igranja kroz oproštajnu utakmicu. Ali samo igranja. Sva ostala vrata treba da su mu otvorena. Sasvim sigurno da bi se za njegovo iskustvo i inteligenciju moglo naći mjesta u nekom stručnom timu.

Elvire, kad tebe vidim u najdražem dresu ponosam sam što sam Bosanac.
frngla

#67 Re: Elvir Rahimić

Post by frngla »

Schelesny, hvala ti za sve, zao mi je sto nisi imao priliku da zaigras na euru, ako je iko to zasluzio, ti si :(
Ljudino!
Sasvim_Obican

#68 Re: Elvir Rahimić

Post by Sasvim_Obican »

Bolan poraz u Lisabonu. Još je bolniji s obzirom da je ta utakmica, vjerovatno, bila posljednja za Elvira Rahimića. Odigrao je tri ciklusa kvalifikacija u dresu Bosne i Hercegovine. Ono što je pružio našoj reprezentaciji, zaista, nema cijenu.

Rahimić je 2007. godine debitovao za naš nacionalni tim pod vodstvom Fuada Muzurovića. Imao je tada 31 godinu. Mogao je sada ubjedljivo biti igrač sa najviše nastupa za našu reprezentaciju, da je "na vrijeme" debitovao. No, i ovako neprocjenjivo je ono što je pružio našoj selekciji.

Unio je snagu i sigurnost u naš vezni red. Nije bio jedan od onih koji su postizali golove, svojim potezima mamili uzdahe navijača. Bio je u sjenci takvih, a ipak odrađivao dosta teži dio posla. Iako je bio u tridesetim, trčao je najviše na terenu. Zaustavljao je napade protivničkih ekipa. Njegov nadimak koji je dobio u CSKA "Iron man" sve govori. Zaista, bio je kao od čelika.

Od Živinica, preko Slovenije i Austrije, do statusa legende u Rusiji

Put njegove karijere nije bio nimalo lak. Rođen je u Živinicama 4. aprila 1976. godine. Karijeru je počeo u svom rodnom kraju, u Slavenu, odakle je preselio u visočku Bosnu. Prvi put van granica Bosne i Hercegovine odlazi 1997. godine, kada prelazi u Interblock iz Ljuljane. U sloveniji se zadržao godinu. Baš kao i u Austiji nakon toga, gdje je nosio dres Vorwärts Steyra.

Iz Austrije 1999. godine odlazi u Rusiju. Oblači dres, danas superbogatog Anžija Mahačkale. Dvije godine je proveo u klubu na čijem je čelu danas Sulejman Kerimov. Uslijedio je prelazak u CSKA Moskvu. Tu je osvojio gotovo sve što se može osvojiti i stekao status legende. Od 2001. godine do danas odigrao je preko 250 zvaničnih utakmica u dresu moskovskog tima. Ima dvije titule ruskog prvenstva, šest Kupova i četiri ruska Superkupa. Najveći uspjeh u dresu CSKA ostvario je 2005. godine kada je osvojio Kup UEFA. U Lisabonu je tada pao Sporting.

Od 2007. godine do danas odigrao je 29. utakmica za našu reprezentaciju. Nije postigao nijedan gol. No, nije mu to ni zadatak bio. Odrađivao je lavovski posao na sredini terena. Igrao je tri ciklusa kvalifikacija, pod vodstvom Fuada Muzurovića, Miroslava Ćire Blaževića i još uvijek aktuelnog selektora Safeta Sušića. S obzirom kako je odigrao dvije utakmica baraža protiv Portugala, mogao bi sigurno još poslužiti našem nacionalnom timu. Bio je jedan od najboljih u Zenici i Lisabonu. No, izgleda da je na Stadionu svjetlosti odigrao posljednju utakmicu.
Dubok naklon i hvala za sve ! :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :cry:
Dionysios

#69 Re: Elvir Rahimić

Post by Dionysios »

Jeli istinita prica da je prije par godina od Putina licno dobio titulu pukovnika ili generala? Moze li neko reci nesto vise :D
Baudelaire

#70 Re: Elvir Rahimić

Post by Baudelaire »

Neko gore spomenu da ga trebamo uzeti u savez ili nešto tako. Meni se ta ideja jako sviđa, međutim, nisam siguran da će ga tako olako pustiti iz CSKA. Tamo je ikona, heroj, kralj, šah, sve. A i ovdje bi bio, da je ranije došao u reprezentaciju. Elvire, hvala za sve.
bahonnen

#71 Re: Elvir Rahimić

Post by bahonnen »

Ma ja sam kao nabacio malo...
Mislio sam treba mu ponuditi. A sigurno bi dobrodošao savjetima, pošto je on sigurno jedan od onih pametnih igrača. Jbg., može doći ako treba kad i igrači.
Naravno, ako ne mogne nema veze. Treba poštovati i ovo do sad i neka gradi svoju karijeru kako god odluči.
Sezam

#72 Re: Elvir Rahimić

Post by Sezam »

'General' i veceras nas najbolji igrac :thumbup: :bih:
AzRimiRzA

#73 Re: Elvir Rahimić

Post by AzRimiRzA »

Al' boze trebao bi obrijati onu glavu, ili makar skratiti ono sa strane. :D Svaka mu cast, zao mi sto ide.
Acheron

#74 Re: Elvir Rahimić

Post by Acheron »

AzRimiRzA wrote:Al' boze trebao bi obrijati onu glavu, ili makar skratiti ono sa strane. :D Svaka mu cast, zao mi sto ide.
Gdje ide?
AzRimiRzA

#75 Re: Elvir Rahimić

Post by AzRimiRzA »

Acheron wrote:
AzRimiRzA wrote:Al' boze trebao bi obrijati onu glavu, ili makar skratiti ono sa strane. :D Svaka mu cast, zao mi sto ide.
Gdje ide?
jel nije receno da napusta repku uskoro...
Post Reply