ELOB!!!-stranica u konstrukciji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Duh sa sjekirom

#1 ELOB!!!-stranica u konstrukciji

Post by Duh sa sjekirom »

:? :?

Ima vec 6 mjeseci da izljevaju plocu na predmetnoj stranici pa kad kontaju da rasaluju oplatu????

Mislim, vec uveliko poznati digitalni provider a ja vruca i neupucena musterija a nema stranice, kako bih se malo bolje informisao, jel to cisto u stilu bosanskog biznisa ili nesto drugo?

Ako neko ima neka isustva, molim da ih podijeli :roll:

ps-podsjecaju me malo na ASA auto 2 gd.trajala rekonstrukcija stranice :shock:
Hart

Post by Hart »

al' najsmjesnije mi je kad "nazovi" web dizajneri "the page is under construction" prevode sa: stranica je u konstrukciji, pod konstrukcijom,... i sl. :lol: :lol:
a niko se ne sjeti napisati 'stranica je u izradi'
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Fakat, mene onako, cisto informiranosti radi, zanima koliko to cudo kosta, kakve usluge pruzaju...ukratko, vrijedi li to... :?

A definitivno me odbija cinjenica da im je web-stranica u izradi ovako dugo...pa mogli su makar nesto izbaciti, npr. OSNOVNE INFORMACIJE (broj telefona, e-mail...nesto)... :roll:
Hart

Post by Hart »

Cini mi se da mi je neko rekao kako je cijena oko 500-600 KM !! :shock:
definitivno preskupo,... lakse je i jeftinije kupiti si digital receiver (doduse mene je prije 4 godine kostao vise, ali sad su jeftiniji mislim) ili odgovarajucu karticu za pc... :)
CROCOP

Post by CROCOP »

400 KM je ukoliko npr. uvodis u privatnoj kuci, dakle ukoliko se ne radi o kablovskoj a kablovska je oko 150 plus mjesecna pretplata od 10tak KM. I sve to za 40ak kanala. Mislim da se ne isplati. Dig. receiver mi se takodjer cini isplatnijim.
Duh sa sjekirom

A za receiver .....NE NIKAKO NE.... :x

vazda neki programi, patchevi, upgradeovi, crackovi, ku...vi-palcevi.....nikad rahat! Ne receiver nikako ne ,nikad rahat s njim.

Eh ima opcija da si zemis original karticu, onda no problem 8)

:roll:
Duh sa sjekirom

Neka teme jos danas!

Artaud

Post by Artaud »

Kada sam ih zvao rekoše mi 490 km da mi sve to skuckaju, valjda jos u starom gradu nemaju tu varijentu za 150km šta li. A za internet preko njih treba čekati još barem pola godine, još kao rade na tome.

Da li neko iz starog grada ima kablovsku, preko bilo koje firme? gleda mi se cartoon nnetwork!
king_sa

Post by king_sa »

Ja imam ELOB kablovsku vec drugu godinu i mogu podijeliti neka iskustva. Kao i sve u ovoj nasoj drzavi je u necijim tudjim rukama, bolje reci u rukama bijelosvjetskih tajkuna koji su ovim slucajem iz nama "drage" i prijateljske dezele Slovenije. Osim sto imam extra kvalitet slike na kanalima za koje sam prije morao stiklati nekoliko antena ni u cem vise nisam zadovoljan. Servisna usluga je ravna nuli, sektor za informacije je tu izgleda samo da pruza vec unaprijed napisane lazi o novim uslugama kojih nema ni na mapi a mozda ih nikad nece ni biti. Nama su npr. kad su sklapali ugovor s Mjesnom Zajednicom o instalaciji dok je jos trajala konkurentska borba ko ce dobiti pravo instalacije mreze u nasem naselju obecali kablovski internet mjesec dana po pustanju mreze CATV sto je i bila prevaga da dobiju posao ispred drugih HS-a i jos nekih. Pogodite, mi interneta nemamo jos ni dan danas i jos uvijek kad ih nazovete plasiraju lazi bice uskoro bice iduci mjesec itd. Interni kanal je proradio nakon skoro godinu i kusur dana od pustanja u rad. Eh sad na tom internom kanalu mozete vidjeti novosti i obavjestenja pusten satelitski radio dodatni paketi usluga itd. Ja uzmem telefon i nazovem dezurnog servisera da ga pitam kako spojiti antenu na radio i dobiti te kanale kad ce ti on meni odakle vam ta informacija to je laz, ja njemu objasnim sad citao na vasem internom kanalu, a on ce ti meni to je sve laz toga nema kao ni dodatnih paketa usluga, a ne zna se ni kad ce i hoce li biti toga sto se reklamira. Pitam ja njega a zasto a on kaze kad se slovencima bude digao k.... da odobre tako nesto onda ce biti. Eh sad ono sto me je kao bosanca najvise iziritiralo to su lazi oko prevoda na nekim kanalima kao sto je discovery i Animal, pogodite prevodi su na slovenskom jeziku koji nama nije toliko blizak. Hajd razumijem da discovery i ostali nemaju prevode na bosanski al ih imaju na hrvatski ili srpski ili srpskohrvatski kako god, bar je to jezik koji je nama razumljiv. Meni ne treba licno jer govorim engleski al treba mojoj mami napr, koja voli pogledati nesto na discovery-ju al nemoze razumjeti. Evo vec godinu dana sa ELOBA odasilju lazi jer ima mnogo ljudi koji su ovo zahtjevali da se promjeni jezik u srpskohrvatsku varijantu koju ce ljudi razumjeti, vec godinu oni lazu narod kako rade na tome te bice sljedeceg mjeseca itd. Meni to vec sam rekao ne smeta ali ima jedan momenat a zapitajte se da nekim slucajem postoje bosanci vlasnici kablovske televizije u Ljubljani i postave discovery s bosanskim titlom slovencima kakva bi frka nastala u cilju zastite prava na pracenje programa na maternjem jeziku a ako to nije moguce onda s titlovanim prevodom na maternji jezik. Da razumjeli ste sta hocu da kazem da bi slovenci nama kur.... dozvolili emitiranje takvog kanala, mi ko pi..... omogucujemo slovencima da od Bosne prave slovenacku koloniju. Jedna cijela ulica u mom naselju se kolektivno zalila ELOBU, znate sta su uspjeli uraditi , naravno nista jer se jebeni slovenci nisu s tim slozili. Sad ovako kad se vidimo, medjusobno razmatramo da cijelo naselje izvrsi kolektivan pritisak na MZ zajednicu da od ELOBA ultimativno trazi ili ispunjenje svih ugovorom preuzetih obaveza i implementaciju svega onoga sto reklamiraju u stampi kao i na internom kanalu ukljucujuci i titlove na bosanski jezik ili cemo onda pokrenuti proceduru kolektivnog bojkota koristenja usluga ELOB CATV operatera i raspisati tender za novog. Bilo bi dobro da ovo procitaju ljudi iz ELOBA pa da proslijede svojim gazdam slovencima jebivjetrima koji su ovdje samo dosli pokupiti kes lovu, jer ako misle da mi to ne mozemo mnogo se varaju u tome. Nasli smo veoma jednostavan modus za to. Svi korisnici ce ili 90 % njih raskinuti ugovore s ELOBOM ako se u dogledno vrijeme nesto ne rjesi po pitanju implementiranja usluga, a zatim cemo dozvoliti drugom operateru da instalira uporednu opremu i s njim sklopiti ugovor. Nase je pravo da biramo cije cemo usluge koristiti tu ne smije biti monopola. Jos nesto kad god padne jaca kisa i ili snijeg pola kanala nestane ko po komandi, gdje je tu najmodernija digitalna oprema onda, kao sto tvrde da je imaju. Ko koga ovdje pravi budalom. Vazno je da njihov inkasant svakog mjeseca bude na vrijeme da pokupi mjesecnu naknadu.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

king_sa wrote:...Meni to vec sam rekao ne smeta ali ima jedan momenat a zapitajte se da nekim slucajem postoje bosanci vlasnici kablovske televizije u Ljubljani i postave discovery s bosanskim titlom slovencima kakva bi frka nastala u cilju zastite prava na pracenje programa na maternjem jeziku a ako to nije moguce onda s titlovanim prevodom na maternji jezik...
Kakav kanal na bosanskom i bosanski titlovi...oni su trazili da ezan sa dzamije bude na slovenskom... :D
admin-x
Forum administrator

Post by admin-x »

test
car-x

Post by car-x »

king_sa wrote:Ja imam ELOB kablovsku vec drugu godinu....

kingu, sve ovo sto si napiso moze biti istina.. ali da mene neko tako laze i frustrira, ja mu ne bi bio musterija vec drugu godinu nego bi drugi mjesec otkazo..
Duh sa sjekirom

Fale postovi :x :x :x :x :x
doduse nista toliko bitno a da se ne vidi iz posta Kralja :oops:

:D
sanjanin

Post by sanjanin »

Ni HS nema svoju stranicu, provajder koji putem infrastrukture catv HS pruza uslugu kablovskog interneta zali se na nekooperativnost njihovih uposlenika ali kad kompariram sa Elobom HS je idealno rjesenje. Slika je savrsena, do smetnji u prenosu slike i zvuka pojedinih kanala dolazi samo kad su velike mecave :roll: :D i kad u prostorijama HS-a nestane struje.

S kablovskim internetom je druga prica. :roll::D Bilo je dosta gadnih problema u pocetku. :( Al dosta su uradili i HS i LOL tako da sad ide ko mlijeko. Znajuci kako inace posluju bosanske firme i kakav odnos imaju prema korisnicima HS i LOL u posljednje vrijeme su za svaku pohvalu.
stidljiv

Post by stidljiv »

Ja imam isto Elobovu CATV, i sta reci nego uzas jedan...obecavali su taj faking internet pola godine i naravno jos ga uvijek nema...a baska sto se pri svakoj kisi izgubi 80% kanala...i baska sto nemamo onaj...hm sto ima na HSu poslije 12...onaj.... :D Htio sam se zaliti da nam uvedu to...jer se nema sta gledati... :lol: :wink:
Qler

Post by Qler »

stidljiv wrote:Ja imam isto Elobovu CATV, i sta reci nego uzas jedan...obecavali su taj faking internet pola godine i naravno jos ga uvijek nema...a baska sto se pri svakoj kisi izgubi 80% kanala...i baska sto nemamo onaj...hm sto ima na HSu poslije 12...onaj.... :D Htio sam se zaliti da nam uvedu to...jer se nema sta gledati... :lol: :wink:

ja sam na HS i do sada nemam nekih prituzbi :D svako vece i poslije 12 ima se sta pogledati, a internet jos nisam uveo, ali planiram uskoro :D
Slika je skoro uvijek ista, nema nekih smetnji ili misterioznih nestanaka.

P.S. Imam i CartoonNetwork :D:D:D:D
stidljiv

Post by stidljiv »

Hocu i ja to poslije 12 :( nijhe ferrrrrrrrr :D

Ne fakat...nema nista poslije 12 da se pogleda...nije mi to jasno... :o :x
king_sa

Post by king_sa »

sto se mene tice otkazao bih ja njima ugovor odmah al onda bi opet morao petljati s antenama na krovu kako bi podesio bar i minimum kanala, jer ugovor s drugim operaterom ne mogu sklopiti dok MZ ne dozvoli jos nekom da instalira svoju mrezu pa da bude konkurencija. Za sada se samo mogu truditi da uticem na ljude da se nesto globalno pokrene po pitanju davanja ultimatuma ELOB-u da poboljsa svoj sistem, i implementira sve ono sto je obecao i sto reklamira na svom internom kanalu i u medijima, pa ako to ne urade usloviti ili ukidanjem dozvole sto mislim da nije moguce al je moguce dati jos jednu dozvolu nekom drugom pa bi se tek onda razvio kvalitet usluga u to sam siguran. Konkurencija je majka. Ovako imamo situaciju da svaki kablovski operater ima svoje dvoriste i moze da radi sta god hoce. Ko god je u vlasti osmislio ovakav sistem da se u jednoj MZ moze dati koncesija samo jednom operateru ili je lud ili je pokupio dobre pare. Ovako se samo napravio monopol od kojeg ispastaju samo krajnji korisnici. Trebali su oni lijepo dozvoliti da svi koji hoce razviju svoje mreze pa da narod onda lijepo bira kod koga ce da placa mjesecni harac. A to bi naravno bilo kod onog ko ponudi boilje usluge.
Qler

Post by Qler »

meni je poslije 12 umjesto mislim RTL-a ili nekog drugog SCT :D:D:D sve svedski akcioni :D:D neki mehki filmovi :D:D
Duh sa sjekirom

A sta je to poslije 12:00?, da nije Nenad Glusica :? ili mozda vidovita Dzemila :shock: ...samo nemojte reci da je talk show sa onom frizerkom :P

Nego ima'l kakvih screenshotova da se mi slabije upuceni UPUTIMO :-D
sanjanin

Post by sanjanin »

stidljiv wrote:Ja imam isto Elobovu CATV, i sta reci nego uzas jedan...obecavali su taj faking internet pola godine i naravno jos ga uvijek nema...a baska sto se pri svakoj kisi izgubi 80% kanala...i baska sto nemamo onaj...hm sto ima na HSu poslije 12...onaj.... :D Htio sam se zaliti da nam uvedu to...jer se nema sta gledati... :lol: :wink:
:-) :D

Vala da ti iskreno kazem taj kanal koji emituju u periodu 00-05 nije nista posebno.

Al hajd, mozda ce ti bit posebno u pocetku. Ako ti nakon nekog vremena i dalje bude nesto posebno trebao bi se zabrinuti. :D

U principu, isto ko i cable, wireless ili adsl. U pocetku ti kablovska TV bude :shock:. Kasnije ti to vise ne predstavlja nikakav luksuz.

Al fakat, bez suplje, taj kanal, http://www.sct.tv nije nista posebno. Nisam nikad gledao druge kanale koji pustaju filmove tog zanra ali pretpostavljam da je ovaj jedan od onih koji su srednja zalost, najblaze receno. :D

Moj komsija svaku noc gleda taj kanal. Odvrne ton toliko jako da ja cujem iako je solidna zvucna izolacija. Al kad ugasi i krene spavat ako sam ja budan odvrnem sevdalinke ili Metallicu do daske i onda mi jebe sve po spisku. :oops: :lol:
Last edited by sanjanin on 17/03/2005 14:42, edited 2 times in total.
Qler

Post by Qler »

ma sve vidovite olge, gledaju u kur..... ovaj, mikrofon, fino ga ovi umoce i onda ona malo gleda u njega, i onda svasta nesta ispadne :D:D:D
lin

Post by lin »

I ja ima ELOB i nemam bas neke prituzbe na njega.
Ipak, ja imam ELOB samo 1 mjesec i jos uvijek sam u delirijumu sto mi izbor ne predstavlja Idealne djevojke ili Vijesti :D
A gdje cu se i zaliti kada imam 4 discovery kanala...
Duh sa sjekirom

pije vode
king_sa

Post by king_sa »

lin wrote:I ja ima ELOB i nemam bas neke prituzbe na njega.
Ipak, ja imam ELOB samo 1 mjesec i jos uvijek sam u delirijumu sto mi izbor ne predstavlja Idealne djevojke ili Vijesti :D
A gdje cu se i zaliti kada imam 4 discovery kanala...
U kojem naselju si dobio ELOB i koliko vi kanala imate i kakav je to paket da imas 4 discovery kanala. Da se mozda ne radi od DIGITALNOJ ELOB TV. Mi na Otoci na kablovskoj imamo samo jedan discovery i animal planet kanal sveukupno 40 kanala
Post Reply