ELOB - nema signala
Moderator: anex
-
skojotovski
#1 ELOB - nema signala
zna li neko sta se dogada sa Elobovom digitalnom??? od 21 i koju minutu ne radi niti jedan kanal. pise: nema signala. isto ina dijelu otoke i dijelu ilidze.

-
skojotovski
jel ovo samo ja i par hajvana ima probleme? 
-
skojotovski
ne znam u kojem si dijelu grada. zvao sam raju u starom gradu, kod njih takoder radi. ne radi na otoci i dijelu ilidze. fakat ne kontam. ne jebe njih samo snijeg, izgleda...
-
skojotovski
evo sljaka i kod mene
izgleda da ih sada handri i temperatura izmedu +2 i +8
gdje mi zivimo...
izgleda da ih sada handri i temperatura izmedu +2 i +8
gdje mi zivimo...
- uvjek dobar gost
Samo par stvari... dvije (mislim da ih toliko ima) kablovske televizije su se rastalile sa opštinskim i kantonalnim ORGANIMA i podijelile grad na svoje reone, niko od populacije ne može uticati na odabir kanala, ukidanje nekih koji ljudima ne odgovaraju i slično.
Ako prostom matematikom saberete i pomnožite cifre odnosno pretplatu mjesečnu sa brojem stanara u ulazu Vašem... možemo skontati da se na tu foru okreću velike cifre, nemaju sporazuma sa javnim servisima tako da raja plaćaju pretplatu i njima i javnim servisima. da sad ne govorim da pored jedno osam il devet kanala, nema šta da se gleda ako čovjek ne pripada većini koja svršava na DM il neke slične TV stanice, il da ne pominjemo da je 80% kanala analogno i džabno na analognim ili digitalnim satelitskim antenama, istina je malo vjetra il jača kiša... pometnja na kanalima ,bar kod mene pola ih se izgubi il zaledi... i eto...
Konkurencije u toj oblasi nema jer geografski grad je podijeljen i pojedinac nema opciju da pređe sa jednog kabl operatera na drugi, da sad ne spominjem internet i probleme sa njim putem pomenutih kabl operatera....
Sve u svemu.... tal je najbitniji a to što Elob radi iz nekog stana i što da ih dobije čovjek telefonom kad je neki kvar... treba mi barem sedam dana...
Bruka kao i masa drugih stvari
Ako prostom matematikom saberete i pomnožite cifre odnosno pretplatu mjesečnu sa brojem stanara u ulazu Vašem... možemo skontati da se na tu foru okreću velike cifre, nemaju sporazuma sa javnim servisima tako da raja plaćaju pretplatu i njima i javnim servisima. da sad ne govorim da pored jedno osam il devet kanala, nema šta da se gleda ako čovjek ne pripada većini koja svršava na DM il neke slične TV stanice, il da ne pominjemo da je 80% kanala analogno i džabno na analognim ili digitalnim satelitskim antenama, istina je malo vjetra il jača kiša... pometnja na kanalima ,bar kod mene pola ih se izgubi il zaledi... i eto...
Konkurencije u toj oblasi nema jer geografski grad je podijeljen i pojedinac nema opciju da pređe sa jednog kabl operatera na drugi, da sad ne spominjem internet i probleme sa njim putem pomenutih kabl operatera....
Sve u svemu.... tal je najbitniji a to što Elob radi iz nekog stana i što da ih dobije čovjek telefonom kad je neki kvar... treba mi barem sedam dana...
Bruka kao i masa drugih stvari
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
sve oke u starom gradu i nadam se da ce ostat 
-
jalija s bistrika
E pa ljudi moji da vi samo znate kakvi stručnjaci rade u ELOB-u dobro možemo išta gledat. Ovo vam govorim jer znam da u ELOB-u ima svega tj. svih vrsta zanimanja (tesara,geometara,građevinaca,mašinaca itd) samo nema strućnih ljudi za obavljanje posla u domenu DTV-a. , „a ako ih kojim slućajem i ima“ utopili su se u većinu neznalica pa rade isto što i oni, FUŠERE i prave se ko da su samo oni najpametniji a mi ko glupi i ništa neznamo.Pa smo je dovoljno vidjeti kvalitetu ELOB-ove takozvane „DIGITALNE TV“ onaj ko se imalo razumije sve čemu biti jasno o čemu govorim, da ne pominjem da svaki dan u prosjeku 3 do5 kanala nema p.s. (ustvari slike nema a tona ima) a i titlova imamo malo srpskih malo hrvatskih malo slovenaćkih uneka doba nikakvih.Prog. šema je priča za sebe tu imamo nekakvih Sailing-a,World Fashion-a,TV5-ica,VH1-ica,DM-ova itd. Bitno je da ima slike da ljulja i drma na sve strane a najmanje je bitno kakvog je kvaliteta slika i prog. šema da ne govorimo o teletekstu kojeg ima samo na našim pojedinim kanalima a ostali su svi isključeni

- chuchumbamayumbe
VH1 je odlicna, za za sve ostalo se slazem sa tobom!jalija s bistrika wrote:E pa ljudi moji da vi samo znate kakvi stručnjaci rade u ELOB-u dobro možemo išta gledat. Ovo vam govorim jer znam da u ELOB-u ima svega tj. svih vrsta zanimanja (tesara,geometara,građevinaca,mašinaca itd) samo nema strućnih ljudi za obavljanje posla u domenu DTV-a. , „a ako ih kojim slućajem i ima“ utopili su se u većinu neznalica pa rade isto što i oni, FUŠERE i prave se ko da su samo oni najpametniji a mi ko glupi i ništa neznamo.Pa smo je dovoljno vidjeti kvalitetu ELOB-ove takozvane „DIGITALNE TV“ onaj ko se imalo razumije sve čemu biti jasno o čemu govorim, da ne pominjem da svaki dan u prosjeku 3 do5 kanala nema p.s. (ustvari slike nema a tona ima) a i titlova imamo malo srpskih malo hrvatskih malo slovenaćkih uneka doba nikakvih.Prog. šema je priča za sebe tu imamo nekakvih Sailing-a,World Fashion-a,TV5-ica,VH1-ica,DM-ova itd. Bitno je da ima slike da ljulja i drma na sve strane a najmanje je bitno kakvog je kvaliteta slika i prog. šema da ne govorimo o teletekstu kojeg ima samo na našim pojedinim kanalima a ostali su svi isključeni![]()
![]()
-
hatorio_hanzo
ja imam elobove dodatne pakete (isti programski paket kao elob digitalnna tv) nervira kad dodje subota i nedjelja nestane vh1 a zato bez problema se moze gledati gluposti tipa svet plus (ne znam koji su racku ukljucivali taj kanal,,pored toliko muzickih kanala u evropi oni to stave ,,zar nije djiberanima dovoljan dm sat)
a ostali kanali npr tv1000 je poprilicno solidan filmski kanal bolji od hallmarka milion puta....
a ostali kanali npr tv1000 je poprilicno solidan filmski kanal bolji od hallmarka milion puta....
-
jalija s bistrika
Neznalice sa ELOB-a nisu u stanju evo već nekoliko dana da namjeste Novu TV (u ovom slučaju svakodnevno nema ni slike a bogami ni tona stalna iskljućenja) a da ne govorim o teletekstu koji nemamo nigdje ali zato da apsurd bude veći ttx SAT1 imamo na HALLMARK-u???
Trenutno tj. svaki dan crnilo na Novoj TV neznanje ili nešto drugo prosudite sami. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
kod mene sve okjalija s bistrika wrote:Neznalice sa ELOB-a nisu u stanju evo već nekoliko dana da namjeste Novu TV (u ovom slučaju svakodnevno nema ni slike a bogami ni tona stalna iskljućenja) a da ne govorim o teletekstu koji nemamo nigdje ali zato da apsurd bude veći ttx SAT1 imamo na HALLMARK-u???Trenutno tj. svaki dan crnilo na Novoj TV neznanje ili nešto drugo prosudite sami.
- [Matrix]
Kad citam sve ove postove,kao da cujem vapaje narkomana za jos jednim "shutom".Ovisnost o TV je gubitak svake drustvenosti,surogat za lijene,one sto im se svaka rijec smrzne dok dodje do drugog.Danas gledam i slusam(i ponesto mislim) o promociji knjige dr.Priganice(covjek dr filozofije i bez posla !) i nekako mi se čini da je prema vama(nama) koji sjedite(mo) pred "sokocalom" i gledate(mo) i slusate(mo) kako drugi nedje drugo ,hebu se i smiju se i razgovaraju se vi(mi) kao svaka slijepa i ovisna publika samo se narkomanski nasladjujete(mo).Kad droga stane u kasne sate,ona barustina naslade i smijeha sto jos jeci ,nosi vas(nas) do kreveta.A sutra opet sve od pocetka,s "jutarnjim".ek wrote:Ne gledam često ali nisam vidio problem sa Novom TV, što se tiče SAT1 ttx na Hallmark-u i ja sam to primjetio. Takođe što sam primjetio da im se često gubi titl na FOX Crime.
-
skojotovski
ovdje nije rijec o ovisnosti, nego o nekvalitetnoj usluzi koju placamo! stoga, mojne suplje 
-
jalija s bistrika
Jutros nestade slike (a tona naravno ima)na HRT1, FTV,RTS,BHT-u sahatak kasnije naravno stučnjaci Elob-a vratiše? ali poslije HRT2 možete gledati u toliko što če te šaltati sa programa na program jer slika ledi svakih 10sec. Pa ako hoćete isti gledati morate ponavljati isto gore več navedeno. Da apsurd bude veči („doktori,inžinjeri neznanja“) ukidoše i ono malo ttx-a što su imali, pa tako da sad imamo ttx samo na HRT1,HAYAT-u,PTPC-u. Aferim na neznanju!!!

-
skojotovski
kakvi su to idioti!
meni svako malo Nova mrzne. na Nacionalnoj g., redovno ima tona, nema slike...
meni svako malo Nova mrzne. na Nacionalnoj g., redovno ima tona, nema slike...
-
mima202
hatorio_hanzo wrote:ja imam elobove dodatne pakete (isti programski paket kao elob digitalnna tv) nervira kad dodje subota i nedjelja nestane vh1 a zato bez problema se moze gledati gluposti tipa svet plus (ne znam koji su racku ukljucivali taj kanal,,pored toliko muzickih kanala u evropi oni to stave ,,zar nije djiberanima dovoljan dm sat)
al tv 1000 kao strogo filmski kanal u neko doba pusta prljave filmove ... katastrofa...
-
hatorio_hanzo
sad su uveli umjesto onog glupog sailing kanala fox life
gledam ga citav dan ...
gledam ga citav dan ...