ELOB LOPOVI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
samo malo

#501 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Evo jadovi poceli i HRT1 zatamnjivat :-)

Koliko znam, a znam, nisu duzni zatamnjivati HRT1 ako je na njemu neki sportski dogadjaj, zapravo to nisu radili prije, desavalo se da HRT na prvi kanal smjestio neku utakmicu.

Naravno, ekipu koja ce mi otkloniti kvar na internet vezama nisu poslali.

Sve sam blize odluci da se prebacim na blic.
Bourne

#502 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Trenutno na DTV Elob-a neJma HRT1,2,A2-mjesecima neJma,TVCG nedeljom ko po naruđbi neJma VOX-a ima toga jos al' mi se NE da pisati a racuni uredno stizu :x :x :x sa'ce jos malo nestati slike i na Disney XD ako nije vec kao i Exploreru...helem placas DUPLO NISTA
Last edited by Bourne on 19/08/2010 21:48, edited 3 times in total.
tacna

#503 Re: ELOB LOPOVI

Post by tacna »

Takodje na HS nema HRT1, 2 ali uredno imamo "radio bir" to moze samo HS kablovska.
BSn

#504 Re: ELOB LOPOVI

Post by BSn »

Bourne wrote:Trenutno na DTV Elob-a neJma HRT1,2,A2-mjesecima neJma,TVCG nedeljom ko po naruđbi neJma VOX-a ima toga jos al' mi se NE da pisati a racuni uredno stizu :x :x :x sa'ce jos malo nestati slike i na Disney XD ako nije vec kao i Exploreru...helem placas DUPLO NISTA

na hrt-u 1 i 2 se trenutno emitira sportski program, pa su zatamnjeni. zato se obratite hayatu, ftv-u, bht-u i ostalim bh. amaterskim tv-kucama. kablovski operateri rade samo ono sto im rak nalozi, a domaci monopolisti rak-u.
Reglan

#505 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

Korisnik sam Kablovske televizije Elob( u Vogosci) kao i njihovog interneta

Zanima me dali je vama na nekim kanalima ponekad losa(golf klub sport klub+.)
Takodjer mozda zadnje dvije sedmice meni interneta nestaje oko 13:00 i nema ga navecer do 19:00 :cry:

Dali se to vama desava?
samo malo

#506 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

arshavin wrote: Takodjer mozda zadnje dvije sedmice meni interneta nestaje oko 13:00 i nema ga navecer do 19:00 :cry:

Dali se to vama desava?
To ti je sigurno neki virus usao :D oprosti na sali, ali to je klasicni odgovor strucnjaka iz Eloba.

Da, desavalo mi se, jednostavno nestane interneta nekad ujutro, ne znam tacno ali vikendima sam upratio da je oko 11-12 sati, nekad i ranije, i nema ga do nekad navece, oko 19-20 sati... to mi se desavalo prije par godina.

Trenutno se ne mogu nakaciti na odredjenu frekfenciju, i brzina mi je ocajna. Ali neda mi se sa njima vise deverati, neka radi kako radi, dok mi ne dopizdi pa ih ne zovnem.
Reglan

#507 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

a kenjaju,danas ih zovem kaze ako i sutra bude tako nazovi nas opet,pa cemo mi doci licno :x
kokuz_sa

#508 Re: ELOB LOPOVI

Post by kokuz_sa »

arshavin wrote:a kenjaju,danas ih zovem kaze ako i sutra bude tako nazovi nas opet,pa cemo mi doci licno :x
ma zovi ti opet..tako meni bila ima koji mjesec
po cijeli dan nema neta i onda dodje navece sat-2 i opet nema
i ja zvao kaze kod njih ok sve ..kaze do racunala..
kaze poslat ce nekog sutra
i ja cekao 3 dana i dem gore i onda dosli i 2h trazili sta je
da bi kazali u toj razvodnoj kutiji glavnoj u zgradi trebalo pojacat signal
dharma

#509 Re: ELOB LOPOVI

Post by dharma »

arshavin wrote:a kenjaju,danas ih zovem kaze ako i sutra bude tako nazovi nas opet,pa cemo mi doci licno :x
Isti problem imala, ima mozda i 4-5 mjeseci. Skoro u isto vrijeme nestane neta, i opet dodje( +-20 minuta). I rekose mi fino da je do kabla, gubi kontakt(kakav li je to kabal koji gubi kontakt u isto vrijeme, i vraca ga u isto vrijeme).
Od tad je sve manje vise ok, s tim da sam primjetila da je net dosta losiji ima nekoliko sedmica.

U svakom slucaju, samo zovi, budi dosadan ko mazga, nema ti druge :D
hopi

#510 Re: ELOB LOPOVI

Post by hopi »

kada možemo očekivati ovaj novi kanal, tv1?
Bourne

#511 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Ljudi moji svatite jednom da u Elob-u neJma vam ko poraviti kvar...to su ljudi uslovno receno pokupljeni sa ulice priuceni tehnicari!!!Nije to samo slucaj s' Elobom to je i u HS-u BHCnetu pa i u BHtelekomu(cast izuzetcima u BHT)...ljudi koji bi vam mogli rijesili probleme su skupi ,a to KO NEce da plate,ovako se varakaju necu da vrijeđam ni jednu profesiju ali tu rade geometri,tesari itd za platu lupam sad 500-600KM... :dance: ovi koji znaju traze od 1500-2000KM...
Reglan

#512 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

dharma wrote:
Isti problem imala, ima mozda i 4-5 mjeseci. Skoro u isto vrijeme nestane neta, i opet dodje( +-20 minuta). I rekose mi fino da je do kabla, gubi kontakt(kakav li je to kabal koji gubi kontakt u isto vrijeme, i vraca ga u isto vrijeme).
Od tad je sve manje vise ok, s tim da sam primjetila da je net dosta losiji ima nekoliko sedmica.

Razmisljam da im neplatim racun,jedino tako ih mozes primorati da ti dodju na adresu jer tada dodju da ti iskljuce :lol:
Jednom sam isao im u direkciju,tamo na Grbavicu i morao sam izaci gore pjeske jer lift nije radio :x ,a mislim da su oni negdje na 20 spratu :cry:

Nema vecih lopova

PS:jeli vama nekada losa slika na sportklub+,golf klub i jos na par kanala( u pitanju je kablovska a ne dgitalna)
StupskaBitanga

#513 Re: ELOB LOPOVI

Post by StupskaBitanga »

arshavin wrote:
dharma wrote:

Razmisljam da im neplatim racun,jedino tako ih mozes primorati da ti dodju na adresu jer tada dodju da ti iskljuce :lol:
Jednom sam isao im u direkciju,tamo na Grbavicu i morao sam izaci gore pjeske jer lift nije radio :x ,a mislim da su oni negdje na 20 spratu :cry:

Nema vecih lopova

PS:jeli vama nekada losa slika na sportklub+,golf klub i jos na par kanala( u pitanju je kablovska a ne dgitalna)
trebutno se vrsi spajanje sa BHCN i zato dolazi do pogorsanja slike
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#514 Re: ELOB LOPOVI

Post by pici »

ja vam po 1000000000000000 put ponavljam al izgleda nekome se ne Čitaju postovi od poČmetka......natjerajte ih da vam pošalju signaliste i da vam na glavnoj kutiji od ulaza ili banderi u ulici od privatne kuĆe ugrade pojaČalo....naštimaju signal za NET i imat će te fantastiČnu sliku i neprekidajući NET.....meni kada su u ulazu to stavili i naštimali....nisam imao problema ni sa TV ni sa NET-om ima evo skoro dvije godine,a prije toga sam ih zvao stalno za pucanje konekcije i loš signal......

Image
Reglan

#515 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

pici wrote:ja vam po 1000000000000000 put ponavljam al izgleda nekome se ne Čitaju postovi od poČmetka......natjerajte ih da vam pošalju signaliste i da vam na glavnoj kutiji od ulaza ili banderi u ulici od privatne kuĆe ugrade pojaČalo....naštimaju signal za NET i imat će te fantastiČnu sliku i neprekidajući NET.....meni kada su u ulazu to stavili i naštimali....nisam imao problema ni sa TV ni sa NET-om ima evo skoro dvije godine,a prije toga sam ih zvao stalno za pucanje konekcije i loš signal......

Image
Kako si ih natjerao da ti to urade,nije valjda silu primjenjivao :lol: :lol: ?
Irm@

#516 Re: ELOB LOPOVI

Post by Irm@ »

i mene zanima kako si ih natjerao :D navratit ce mi ovih dana (mozda cak sutra) pa da i ja primjenim tu silu ili unajmim kakvog tjelohranitelja da ih natjera :-D :D :lol:
samo malo

#517 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

dharma wrote:

E jes jes, kabal :D haj da ga nisu oni postavili, nego oni ga stavili, a kao kabal nije dobar :D

Meni ni ona razdjelnica nije dobra, jos je EPN postavljao, ali nece se Elob nasaliti da stavi odgovarajucu... ma, da ne govorim, pun mi ih je....

Kad mi dopizdi, ima da ih zasamram verbalno, ko prije par godina, ja sve fino, kulturno, zovnem, on kaze doci ce sutra... prodje pet dana, njih nema... ja opet zovnem, kulturno i sa smijeskom, kaze doci ce sutra, opet ne dodju... e onda sam poludio, on ostao bez rijeci... tad sam ih i odjavio :D kasnije se opet prijavio, jer je EPN jos gori :lol: tehnicka sluzba je bolja, ali ponuda interneta ocajna
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#518 Re: ELOB LOPOVI

Post by pici »

Irm@ wrote:i mene zanima kako si ih natjerao :D navratit ce mi ovih dana (mozda cak sutra) pa da i ja primjenim tu silu ili unajmim kakvog tjelohranitelja da ih natjera :-D :D :lol:

Image

vaki sam ti ja sav .....sem glave....ipak sam zgodniji :mrgreen:
dowydyenya

#519 Re: ELOB LOPOVI

Post by dowydyenya »

sto se tiice eloba koristim digitalnu i ne mogu se pozaliti u ove tri godine da me je nesto zezala..jeste jednom crklo oko na anteni al je bilo zamjenjeno u roku od dva do tri sata..njihov net ne koristim jer sam na epn preko cable ask i takodje mogu reci da sam veoma zadovoljan ..ponuda jeste ocajna ali mi bar konekcija ne puca skoro nikada..koristim paket cable extreme i varijacije brzine su skoro nikakve..ako i pukne konekcija prije ce biti iz razloga sto ask cacka mecku..podrska takodje perfektna dolaze na teren odmah...e sad da li to zavisi od neselja do naselja stvarno ne znam.Image
Reglan

#520 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

I cant belive :shock: ,dosli su ovi iz eloba i rijesili problem..Sada je sve OK 8-)

nego neko je gore postavio sliku gdje mu pise brzine neta(elobovog naravnog) kako to mogu i ja provjeriti?
dowydyenya

#521 Re: ELOB LOPOVI

Post by dowydyenya »

arshavin wrote:I cant belive :shock: ,dosli su ovi iz eloba i rijesili problem..Sada je sve OK 8-)

nego neko je gore postavio sliku gdje mu pise brzine neta(elobovog naravnog) kako to mogu i ja provjeriti?

mislim daje svejedno koji speedtest koristis mozes probati i ovaj a svakako ce ocitati tvog provajdera http://www.speedtest.net/
Reglan

#522 Re: ELOB LOPOVI

Post by Reglan »

Samo jedno pitanje za korisnike eloba.
Sta vi mislite dali ce nam tv1 zamjeniti sa nekim kanalom ili cemo ga moci samostalno naci na jednoj od frekvencija
samo malo

#523 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

HS razvuko kablove na Kosevkom Brdu, sad ce biti zanimljiva utakmica :D
riko-ga

#524 Re: ELOB LOPOVI

Post by riko-ga »

samo malo wrote:HS razvuko kablove na Kosevkom Brdu, sad ce biti zanimljiva utakmica :D

E da hoce neko razvuci te kablove ovdje kod mene pa da ovo smece od HS nogiram iz kuce.
kokuz_sa

#525 Re: ELOB LOPOVI

Post by kokuz_sa »

Image
razlika mjerenja minut :D
Image
Locked