ELOB kablovska tv - POZIV NA BOJKOT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

DobroJutroKolumbo

#1 ELOB kablovska tv - POZIV NA BOJKOT

Post by DobroJutroKolumbo »

Kao sto ste vidjeli promijenili su programsku shemu i ubacili jos dodatnih sranje kanala a one koji valjaju ubacili su u dodatne pakete sa jos nekim novim kanalima...tako da sad fakticki placamo pretplatu za 3-5 kvalitetnijih programa i neke dosadne srbijanske kao sto je osm tv. i turske kanale ,seoski hrvatski "NET" kanal i ostali bullshit...Poziv na bojkot pomenute kablovske tv i da pocnemo masovno otkazivati pomenutu kablovsku!!! Ne mogu oni raditi sta hoce...mi smo im dali instalacije i pizde materine , placamo pretplatu za sta!??? Ja sam svoju vec odjavio...ovo je stvarno otimacina....!!!
karanana

Post by karanana »

Bojkot ovo, bojkot ono. peticija za ovo, peticija za ono. protest za ovo, protest za ono....

Slabo ti to kod nas fercera ovdje. Nema kolektivne svijesti, prvi priznajem u svoje ime da sam takav. Izbor nemas, mozes ili gledati to sto sada imas ili gledati jos manje ako otkazes elob
branimir_s

Post by branimir_s »

na digitalnoj jos nista nisu dirali. Ukoliko krenu... zna se. Letjece antena sa krova ko leteci tanjir.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stani, ne kontam. Koje su kanale ukinuli a koje ubacili?
in33sa

Post by in33sa »

mIRCerka wrote:Stani, ne kontam. Koje su kanale ukinuli a koje ubacili?
Ukinuli su DSF, to sam primjetio, i jos neke ali nisam bas skuzio koje, kad ionako gledam uglavnom zivotinjski kanal i ove Diskoveri i Nacionalnu.

A ubacili su, pazi sad, Otvorenu Srpsku Mrezu i Net, jos nam fali Dragana Mirkovic i imacemo 10 kanala koji po cijeli dan vrte turbofolk i SMS poruke.

Ne treba to bojkotirati, treba im hebat mater na licu mjesta.
Neelix

Post by Neelix »

ma sta vam je :shock: ubacili su viasat explorer i viasat history, te tv1000, koliko sam vidio juce, kratko sam ih gledao doduse, nisu losi uopste. dosao je i FOX crime, raj za one koji vole forenzicare i slicne stvari. sve sa prevodom. na DTV sad ima i Eurosport, i Eurosport 2, i Sport klub.... ne znam sta rondate koji kurac :shock: jes da nema HRT2 al boze moj... :roll:
in33sa

Post by in33sa »

Neelix wrote:ma sta vam je :shock: ubacili su viasat explorer i viasat history, te tv1000, koliko sam vidio juce, kratko sam ih gledao doduse, nisu losi uopste. dosao je i FOX crime, raj za one koji vole forenzicare i slicne stvari. sve sa prevodom. na DTV sad ima i Eurosport, i Eurosport 2, i Sport klub.... ne znam sta rondate koji kurac :shock: jes da nema HRT2 al boze moj... :roll:
Nemamo svi DTV.
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

in33sa wrote:
mIRCerka wrote:Stani, ne kontam. Koje su kanale ukinuli a koje ubacili?
Ukinuli su DSF, to sam primjetio, i jos neke ali nisam bas skuzio koje, kad ionako gledam uglavnom zivotinjski kanal i ove Diskoveri i Nacionalnu.

A ubacili su, pazi sad, Otvorenu Srpsku Mrezu i Net, jos nam fali Dragana Mirkovic i imacemo 10 kanala koji po cijeli dan vrte turbofolk i SMS poruke.

Ne treba to bojkotirati, treba im hebat mater na licu mjesta.
Ukinuli su i Balkan Mediu meni je bio sasvim pristojan muzicki kanal domace pop rock i rap muzike...

1 HRT 1 OK 1

2 Nacionalna Geografia OK 2

3 PINK BH ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom )

4 RTRS ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom )

5 HAYAT ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom )

6 TV SA ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom )

7 TV VOGOŠĆA ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom tj. nebi gledao )

8 AL'JAZZERA ( razumije li ko sta ??? )

9 Cartoon OK 3

10 Animal Planet OK 4

11 Discovery OK 5

12 FTV ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom i plus placamo posebnu pretplatu )

13 Nova TV OK 6

14 OBN ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom )

15 BHT ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom i plus placamo posebnu pretplatu)

16 BK TV ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

17 RTV CG ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

18 RTS ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

19 NTV 99 ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom tj. nebi gledao )

20 ALFA TV ( kanal koji mogu gledati sa obicnom antenom tj. nebi gledao )

21 A1 plus ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

22 CNN ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

23 MTV adria ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

24 TVEi ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

25 Vox ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

26 RTL ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

27 Sport Klub OK 7

28 Pro 7 ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

29Rai 1 ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

30 Interni ( Gospodo ovo racunate kao televiziju u programskoj shemi TO NIJE TELEVIZIJA , TO JE INTERNI KANAL i ne smije biti dodat kao kanal u programskoj shemi!!! )

31 TV Slo ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

32 Eurosport ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

33 Fashion ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

34 TV 5 ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

35 Saudi Arabia ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

36 Kabel 1 ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

37 Net TV ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno , televizija nekog sela iz Hrvatske!???)

38 PMC ( ovaj je nevjerovatan , sa turskom muzikom !!! )

39 Super RTL ( kanal koji mogu gledati sa satelitskom antenom besplatno )

40 OSM ( Za ovaj nemam rijeci koji bi opisao taj krkanluk...takodje moze se pratiti na zemaljskoj mrezi...znaci sa obicnom antenom...!)

I sad pitanje sta vi to nama dajete za skoro 12 KM mjesecno??? 7 kanala koji su u svakoj normalnoj zemlji svrstani u neke prosjecne kanale , nista posebno, aman.... Za godisnju pretplatu covjek skoro pa moze uzeti digitalni risiver i primati vecinu ovih kanala... a da ne govorim sta moze ako se odluci da placa 20 ili 24 KM za dodatne pakete??? to je 240 KM u prvom i 288 KM u drugom slucaju , za te pare se moze kupiti odlican digitalni risiver i dekodirati sve to kanala koje vi nudite sa dodatnim paketima!? Ovo je stvarno farsa... :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sta pise na ELOB kanalu?
branimir_s

Post by branimir_s »

mIRCerka wrote:Sta pise na ELOB kanalu?
Zamisli pise ELOB :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

branimir_s wrote:
mIRCerka wrote:Sta pise na ELOB kanalu?
Zamisli pise ELOB :D
i obicno stave obavjestenja da ce doci do te i te izmjene, da ce biti to i to bla bla...
zato pitam...
AfromMann

Post by AfromMann »

Sta bi mi rekli koji imamo HS oces da se malo mijenjamo da vidis sta je dno dna!Digitala je zakon!
karanana

Post by karanana »

AfromMann wrote:Sta bi mi rekli koji imamo HS oces da se malo mijenjamo da vidis sta je dno dna!Digitala je zakon!
Stvarno....kad cujem na sta se zale onda tek vidim kakvo je smetlje HS. Dajte mi ljudi alternative HS kablovskoj. Ok jedna alternativa je taj ELOB digitalna, ali ima li sta bolje? Sta je fazon s tim dreamboxom? Ima li ko to? Dajte mi detalje o toj kutiji snova.
AfromMann

Post by AfromMann »

To ti je resiver koji ima operativni sistem linux u sebi i sa njim mozes gledati sve trenutno dostupne piratske kanale,ali ti ja preporucujem ono sto cu ja uzeti za par dana resiver se zove YU-MA-Tu kosto oko 110 km i takodje otvara piratske kanale premieru,tps,d+(spanske)i tako dalje.
A o kutiji snova:

Code: Select all

http://www.info.ba/tekst.aspx?id=6420
karanana

Post by karanana »

AfromMann wrote:To ti je resiver koji ima operativni sistem linux u sebi i sa njim mozes gledati sve trenutno dostupne piratske kanale,ali ti ja preporucujem ono sto cu ja uzeti za par dana resiver se zove YU-MA-Tu kosto oko 110 km i takodje otvara piratske kanale premieru,tps,d+(spanske)i tako dalje.
A o kutiji snova:

ok, hvala ti. a taj YU MAMA TU? gdje se moze uzeti u sarajevu? gdje mogu vise informacija dobiti o njemu?
in33sa

Post by in33sa »

Fora sa satelitskim antenama je sljedeca, Gradsko vijece je nedavno usvojilo odluku po kojoj se sve antene moraju skloniti sa krovova i fasada stambenih zgrada u Sarajevu.

Prc milojka, sad hoces neces moras imati kablovski prikljucak.

Neki dan vrla nam gradonacelnica na BHT veli da ce u pocetku inspektori upozoravati gradjane da sklone satelitske tanjure i ostale antene sa krovova kuca i zidova fasada, a da ce u dogledno vrijeme poceti naplacivati kazne za one koji ne poslusaju naredbu Gradskog vijeca.

Nesto kao 50 KM i vise.
AfromMann

Post by AfromMann »

karanana wrote:
AfromMann wrote:To ti je resiver koji ima operativni sistem linux u sebi i sa njim mozes gledati sve trenutno dostupne piratske kanale,ali ti ja preporucujem ono sto cu ja uzeti za par dana resiver se zove YU-MA-Tu kosto oko 110 km i takodje otvara piratske kanale premieru,tps,d+(spanske)i tako dalje.
A o kutiji snova:

ok, hvala ti. a taj YU MAMA TU? gdje se moze uzeti u sarajevu? gdje mogu vise informacija dobiti o njemu?
Tehnomag il kako vec na Marindvoru,pored tram.st.!
AfromMann

Post by AfromMann »

in33sa wrote:Fora sa satelitskim antenama je sljedeca, Gradsko vijece je nedavno usvojilo odluku po kojoj se sve antene moraju skloniti sa krovova i fasada stambenih zgrada u Sarajevu.

Neki dan vrla nam gradonacelnica na BHT veli da ce u pocetku inspektori upozoravati gradjane da sklone satelitske tanjure i ostale antene sa krovova kuca i zidova fasada, a da ce u dogledno vrijeme poceti naplacivati kazne za one koji ne poslusaju naredbu Gradskog vijeca.

Nesto kao 50 KM i vise.
Mogu dobiti od mene 50 feninga za kifle!
karanana

Post by karanana »

in33sa wrote:Fora sa satelitskim antenama je sljedeca, Gradsko vijece je nedavno usvojilo odluku po kojoj se sve antene moraju skloniti sa krovova i fasada stambenih zgrada u Sarajevu.

Nesto kao 50 KM i vise.
moze i od mene semiha dobiti stoc u nos. nek pocisti neke druge stvari prvo pa nek se onda kurchi i sere za satelitske antene. afroman hvala na informaciji za taj reciever.
miki22

Post by miki22 »

Dreambox cijena 440km. Potreban Adsl ili kabelski internet za gledanje svih kanala. Spisak kanala koji se na taj način mogu gledati, e ja mislim da 15 stranica ovog foruma nebi bilo dovoljno, ukratko sve što ima na svim mogućim satelitima koji gravitiraju k Evropi, jest da košta nešto više ali mrak je.
in33sa

Post by in33sa »

miki22 wrote:Dreambox cijena 440km. Potreban Adsl ili kabelski internet za gledanje svih kanala. Spisak kanala koji se na taj način mogu gledati, e ja mislim da 15 stranica ovog foruma nebi bilo dovoljno, ukratko sve što ima na svim mogućim satelitima koji gravitiraju k Evropi, jest da košta nešto više ali mrak je.
Ok, a moze pitanje, ima li kakve veze sa pracenjem tih kanala internet kao takav, odnosno trose li se kilobajti na gledanje tih kanala, ili signal ide neovisno o transferu kilobajta interneta.

Nadam se da me razumijes, malo sam zakomplikovao :D

Recimo, imam mjesecno 6 GB transfera, pa me zanima moram li bubnuti 60 GB mjesecno za gledanje Dreamboxa, sto ga dodje nesto kao 300 KM racuna za internet
:D
karanana

Post by karanana »

in33sa wrote:
miki22 wrote:Dreambox cijena 440km. Potreban Adsl ili kabelski internet za gledanje svih kanala. Spisak kanala koji se na taj način mogu gledati, e ja mislim da 15 stranica ovog foruma nebi bilo dovoljno, ukratko sve što ima na svim mogućim satelitima koji gravitiraju k Evropi, jest da košta nešto više ali mrak je.
Ok, a moze pitanje, ima li kakve veze sa pracenjem tih kanala internet kao takav, odnosno trose li se kilobajti na gledanje tih kanala, ili signal ide neovisno o transferu kilobajta interneta.

Nadam se da me razumijes, malo sam zakomplikovao :D

Recimo, imam mjesecno 6 GB transfera, pa me zanima moram li bubnuti 60 GB mjesecno za gledanje Dreamboxa, sto ga dodje nesto kao 300 KM racuna za internet
:D
iako znam vrlo malo ili cak nista o dreamboxu, ovaj odgovor znam, potrosis samo par kilobajta da nesto downloadiras svaki mjesec, ma neznatno.
angazovana

#23 ELOB kablovska TV - poziv na bojkot

Post by angazovana »

Za utjehu, BH Cabel Net je je jos gori !
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

ima li hrt2 taj dreambox?
AfromMann

Post by AfromMann »

Nema Hrt mozes gledati samo sa org.karticom koja kosta 1000kn za inostranstvo ili 100 kn u Hrvatskoj!
Post Reply