Elizabetanski okovratnik

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Baby

#1 Elizabetanski okovratnik

Post by Baby »

Gdje mogu nabaviti elizabetanski okovratnik,jer mi treba podhitno?
jaca78

#2 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by jaca78 »

imas u svijetu ljubimaca, kosta oko 10 KM. ako ne nadjes ja mislim da je meni ostao jedan od mog psa
amelino

#3 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by amelino »

6,10 KM mali i 13,20 KM veliki okovratnici za velike pse na Pofalicima i na Mojmilu u Svijetu ljubimaca.
ljubav_aha

#4 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by ljubav_aha »

stoje tacno svrha koristenja elizabetskog okovratnika na kucnim ljubimcima :?:
*miara*

#5 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by *miara* »

ljubav_aha wrote:stoje tacno svrha koristenja elizabetskog okovratnika na kucnim ljubimcima :?:
kad cuko ima neke rane, npr. kad se sterilizira, on ce to najvjerovatnije lizati i caprkati sto nije dobro za ranu jer sporije zarasta, a moze se i zaraziti tako. zato se stavi ona lampa oko vrata da ne moze dohvatiti rane.
*miara*

#6 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by *miara* »

fixitagaint wrote:off topic,imajul se u svijetu ljubimaca kupit tablete antiparazitne za mace?
i gdje vi nabavljate ove tablete?
meni kad su trebali, reko mi veterinar da odem u zoo centar. u zoo centru nije bilo. otisla u vetlife, prvo mi dali drontal za pse. dosla sutradan da zamijenim za drontal za macke (jer su mi rekla da imaju DRONTAL ZA MACKE) oni meni daju zantal (xantal ili tako nekako) za macke. veterinar mi reko da je to bezze.utom je nabavio on nekakve antiparazitne. caniverm ili tako nekako se zovu. idi nazovi informacije, reci trazis broj svijeta ljubimaca i pitaj ih.
ljubav_aha

#7 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by ljubav_aha »

*miara* wrote:
ljubav_aha wrote:stoje tacno svrha koristenja elizabetskog okovratnika na kucnim ljubimcima :?:
kad cuko ima neke rane, npr. kad se sterilizira, on ce to najvjerovatnije lizati i caprkati sto nije dobro za ranu jer sporije zarasta, a moze se i zaraziti tako. zato se stavi ona lampa oko vrata da ne moze dohvatiti rane.
miara,hvala
*miara*

#8 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by *miara* »

fixitagaint wrote:
*miara* wrote:meni kad su trebali, reko mi veterinar da odem u zoo centar. u zoo centru nije bilo. otisla u vetlife, prvo mi dali drontal za pse. dosla sutradan da zamijenim za drontal za macke (jer su mi rekla da imaju DRONTAL ZA MACKE) oni meni daju zantal (xantal ili tako nekako) za macke. veterinar mi reko da je to bezze.utom je nabavio on nekakve antiparazitne. caniverm ili tako nekako se zovu. idi nazovi informacije, reci trazis broj svijeta ljubimaca i pitaj ih.
pa ja, i ja sam svom davao zantel, ali nisu nesto efikasne.
to mi je isto rekao moj veterinar. kaze da zantel ne djeluje na sve parazite. najbolji je u nekakavom sjajnom pakovanju, kao mala kesica. ja mislim da se zove caniverm al moze biti da sam nesto pobrkala. ako ti trebaju te tablete, nadji na netu ili preko informacija broj svih mogucih prodavnica. ima jedna dobra iza BBI-a, cula sam.
samrichakk

#9 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by samrichakk »

U svijetu ljubimaca imaju te cani nesto...ja tamo kupujem mojim kukama :)
*miara*

#10 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by *miara* »

fixitagaint wrote:i koja je cijena?
ne znam za caniverm, ali su drontal oko 3 marke.
*miara*

#11 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by *miara* »

fixitagaint wrote:u svijetu ljubimaca imaju drontal za pse, ne znam da li da mu to dam?
pa jel ti treba za macku ili psa? ako je za macku, nemoj kupovati jer ne djeluje na sve parazite koje tvoja macka eventualno ima. nazovi vetlife i pitaj imaju li drontal ili caniverm za macke, ali naglasi za MACKE. mene su tako zeznuli pa sam isla u onu divljinu po najvecem suncu, da bi mi na kraju rekli da nemaju za macke nego za pse :-)
*miara*

#12 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by *miara* »

fixitagaint wrote:
*miara* wrote:
fixitagaint wrote:u svijetu ljubimaca imaju drontal za pse, ne znam da li da mu to dam?
pa jel ti treba za macku ili psa? ako je za macku, nemoj kupovati jer ne djeluje na sve parazite koje tvoja macka eventualno ima. nazovi vetlife i pitaj imaju li drontal ili caniverm za macke, ali naglasi za MACKE. mene su tako zeznuli pa sam isla u onu divljinu po najvecem suncu, da bi mi na kraju rekli da nemaju za macke nego za pse :-)
u pitanju je macka a paraziti su "toxocara cati".
steta sto ne studiram veterinu. mozda bih ti tada mogla odgovoriti :D nazovi svog veterinara i pitaj njega djeluju li antiparazitske tablete za pse protiv toxacara cati. ja da sam na tvom mjestu, ne bih ni zvala i peglala se jel djeluje ili ne djeluje, nego bi zvala sve veterinare i prodavnice zivotinja redom dok ne naidjem na drontal ili na caniverm za macke. nazovi sve kantonalne vet. stanicu na stupu, u alipasinoj, vetlife, sve granape za zivotinje i vet. fakultet. neko ih mora imati.
7th_Heaven

#13 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by 7th_Heaven »

Verpanyl tablete su za macke i djeluju protiv T. cati. Proizvodi ih Krka.

Ja osobno preporucujem Stronghold koji djeluje na buhe, D. immitis, uši....u tekucem je obliku koji apliciras macki na gornji dio vrata (izmedju lopatica).

Evo mozes ovdje procitati vise, jest da je na slovenskom ali se razumije http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... _Wr3eBm2ug
7th_Heaven

#14 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by 7th_Heaven »

Da, zaboravila sam napisat - ne djeluje na krpelje.

Javi se na PP, mogu ti ja nabaviti, dolazim u Tuzlu uskoro.
7th_Heaven

#15 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by 7th_Heaven »

Nemam pojma za Sarajevo, u Hrvatskoj i Sloveniji ima.
A71

#16 Re: Elizabetanski okovratnik

Post by A71 »

Tabletice protiv parazita za mace ili cuke imaju u vet.stanici Stup. Tel.470-240
Ja kupim cijelu tablu i mirna godinu, ne moram da tražim za slijedeći put.
Post Reply