Elita Cartoon
-
gagy06
#1 Elita Cartoon
Danas sam otkrio ovaj ctrić (https://www.youtube.com/channel/UCJ1h9s ... odnl5feDyQ) i odusevio sam se. Ne znam bi li se ovo moglo nazvati naš (mislim jezik i kontekst) odgovor na South Park ali mislim da je fenomenalno. Baš me zanima bi li nešto ovako bilo moguće napraviti kod nas a da ne popiješ neku kaznu ili batine i sl.?
Iskreno mislim da naš medijski prostor vapi za ovakvim sadržajima-ne samo satira, nego satira bez pardona. Zašto mislim da bi bilo problematično raditi a da se ne ostane aniniman (što je jako teško). Pa valjalo bi "satirat" političare i crkve i džamije i raznne kvazi...Recimo epizoda sa Gavrilom bi ovdje izazvala političku krizu...
Iskreno mislim da naš medijski prostor vapi za ovakvim sadržajima-ne samo satira, nego satira bez pardona. Zašto mislim da bi bilo problematično raditi a da se ne ostane aniniman (što je jako teško). Pa valjalo bi "satirat" političare i crkve i džamije i raznne kvazi...Recimo epizoda sa Gavrilom bi ovdje izazvala političku krizu...
- Dope_Man
#2 Re: Elita Cartoon
Mislim da bi moglo proci i kod nas.. naravno, bi dobio svakakvih koementara, i zenske clanove porodice bi ti spominjali fanovi tabora koji kritikujes u trenutnoj epizodi.
Ali bi moglo da se profura. Ako imas ideje ja imam animatorske vjestine
Ali bi moglo da se profura. Ako imas ideje ja imam animatorske vjestine
Last edited by Dope_Man on 28/08/2017 16:35, edited 1 time in total.
-
gagy06
#3 Re: Elita Cartoon
Fora je sada sto su ovi tako dobri da bi stvarno trebalo dooooooobro da se potrudi da ne bude kopija. A usput, baš je nekako inteligentni humor tu vidim najveći pomak od dosadašnjeg tipičnog balkanskog humora. Mada i dalje smatram da bi trebala biti teska anonimnost, da ko ne baci kakvu fetvu pa da moramo u emigraciju
. Usput, imam i ja animatorske vjestine, nisam los ni u pisanju pa eto.... 
- supercali
#4 Re: Elita Cartoon
Pa nadjemo se na kafi poslusamo ideje i vidimo je li moze se to realizovati
-
gagy06
#5 Re: Elita Cartoon
Mislim da je fizički teško, možda ovako virtuelno?supercali wrote:Pa nadjemo se na kafi poslusamo ideje i vidimo je li moze se to realizovati
- supercali
#6 Re: Elita Cartoon
Zasto je tesko?gagy06 wrote:Mislim da je fizički teško, možda ovako virtuelno?supercali wrote:Pa nadjemo se na kafi poslusamo ideje i vidimo je li moze se to realizovati
Ok daljina al moze i ovako virtualno samo treba izraditi ideju i sta se zeli otprilike
- Njanjavi
#7 Re: Elita Cartoon
Meni ovo uopste nije smjesno ocijumi, podsjeca me na usiljen pokusaj humora onog bolida zorana kesica sto je imo onu emisiju nesta republika, tako nesto.
Kreveljenje neko, neki usiljeni shatro emancipovani kvaziintelektualni humor, koji se samo zbog nedostatka vulgarnosti i psovki fura da je next level neki a lobotomizira glupostima i banalnostima.
Mrzim usiljeni i previse ocigledni humor za priglupe ovce u stadu.
A na to me podsjeca jako ovaj crtani.
Banalizuj do daske za priglupi populus.
Kreveljenje neko, neki usiljeni shatro emancipovani kvaziintelektualni humor, koji se samo zbog nedostatka vulgarnosti i psovki fura da je next level neki a lobotomizira glupostima i banalnostima.
Mrzim usiljeni i previse ocigledni humor za priglupe ovce u stadu.
A na to me podsjeca jako ovaj crtani.
Banalizuj do daske za priglupi populus.
- Dope_Man
#8 Re: Elita Cartoon
Evo ja bi najozbiljnije bio za to. Kao sto rekoh gore imam iskustva s animacijom i voice actingom (glupo mi reci ''posudjivanjem glasova'')... tako da bi mogao u tom smislu pomoci.. a ponekad moj cinizam zna iznjedriti i zanimljivu foru, al to obicno prepustam kreaticnijima od mene 
-
gagy06
#9 Re: Elita Cartoon
Onda da otvaramo meeting point? Izaberite platformu.
-
Mark Tven
#10 Re: Elita Cartoon
Dobra je stvar...i ja sam ih negde otkrio početkom godine. Uzima dosta vremena po epizodi (još ako tome pristupite "amaterski", bez veće ekipe koja bi sarađivala), pogotovo ako se želi nametnuti visok nivo kvalitete. Zato i retko izbacuju klipove/epizode. Humor kao takav nije loš. Provuče se nekoliko referenci koje zahtevaju određeno predznanje, a sve skupa izgleda fino. Ne smatrm da se banalizuje i pretenciozno prosipa kao intelektulani humor...više mi deluje da je jedna opuštena zezancija, a ideja je zanimljiva sama po sebi, pa nek prave momci što više materijala u budućnosti.