Kad sam upisivao fakultet, inzinjer elektrotehnike je vazio za deficitarno zanimanje…Cak sam imao i dodatne bodove prilikom apliciranja za stipendiju, jer se moj faultet nalazi u klubu “deficitarnih”.
Dakle, drzava je jednim dijelom ucestvovala u finansiranju mog studija (redovni student).
Medjutim, sad sam na birou (jos uvijek) dvocifren broj dana…
Naravno da nisam cekao da me neko pozove s tog biroa i zatrazi “mastuluk” zbog pronalaska posla, vec sam nasao neku listu firmi i slao CV (od nekih 80ak mailova, na 4 sam dobio odgovor-ljubazno me otpilili). Pored toga sam konkurisao na par oglasa (od kojih se niko nije javio, mada zakon nalaze drugacije), isao sam i licno (samoincijativno) u par firmi…ali od svega jedna velika, pozitivna NULA.
Eh, sad sam u nekoj depri, fakat lose stanje…
Ne znam sta da radim i kako da dodjem do odradjivanja pripravnickog staza…
Mozda se nisam obracao pravim firmama, ali nisam ni upoznat s boljim.
S eventualnim radnim mjestom sam vezan za Sarajevo i relativno blizu okolicu (do 1h voznje u jednom pravcu), jer sam se nedavno ozenio…pa mi se ne odvaja odmah od zene (koja je btw nasla skoro pa idealan posao—nije parali, ali je sve ostalo perfektno). Dakle, sad sam (jednim dijelom) na njenoj grbaci
Pa i to dodatno utice na moje (nimalo pozeljno) psihicko stanje.
Ima li neko ideju kako da jedan ing. El.teh. energeticar odradi tu famoznu 1 godinu pripravnickog staza?
Nije mi plata toliko bitna, koliko je bitno da radim u struci…
Kakva su vasa iskustva?