Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
- energy_shock
#1 Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Nalazim se na raskrsnici zivota, izabrao sam fakultet elektrotehnike , vjerovatno cu uzet elektroenergetiku ili telekomunikacije , sad me zanimaju iskustva studenata koji je bolji smjer, te me zanima vrijeme upisa na fakultete i vrijeme kad su pripreme iz matematike

- energy_shock
#2 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
obisao sam sve web stranice fakulteta ali nikakvih informacija nema na raspolaganju
- madner
#3 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Nazovi studentsku sluzbu. Reci teta Nihadi da sam te ja poslo i da ces jos donjet bajaderu.
Sto se tice smjerova, ne znam kako je sad. Presli su na bolognu, sad ko ziv ko mrtav.
Sto se tice smjerova, ne znam kako je sad. Presli su na bolognu, sad ko ziv ko mrtav.
- energy_shock
#4 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
cuo sam da je nesto lakse od kako su uveli bolognu , imal ko da zivi blizu univerziteta da nekad usput otidje pitat za informacije kad je upis i prijemnimadner wrote:Nazovi studentsku sluzbu. Reci teta Nihadi da sam te ja poslo i da ces jos donjet bajaderu.![]()
- madner
#5 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Nazovi, pa nije to problem. Studentska sluzba je jedna od najboljih.
- energy_shock
#6 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
imash li slucajno broj pri rucimadner wrote:Nazovi, pa nije to problem. Studentska sluzba je jedna od najboljih.
- madner
#7 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
250 700
i trazi studentsku sluzbu.
i trazi studentsku sluzbu.
-
Stari
#8 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Jednom jako jako davno sam studirao elektrotehniku ... ne na Sarajevskom univerzitetu ...odsjek telekomunikacije...usmjerenje radiotehnike i digitalne obrade signala. Ako si uporan , dobar iz matematike i fizike i disciplinovan ...mogu ti preporuciti taj odsjek.
Ako ganjas nesto gdje ima lijepih i zgodnih zenski ...onda radije odsjek za racunsku tehniku i informatiku...ili neki sasvim drugi fakultet.
Posla sa telekomunakacijskim postrojenjima i uredjajima u inostranstvu ima ... samo budi dobar u tome sta odaberes.
Ako ganjas nesto gdje ima lijepih i zgodnih zenski ...onda radije odsjek za racunsku tehniku i informatiku...ili neki sasvim drugi fakultet.
Posla sa telekomunakacijskim postrojenjima i uredjajima u inostranstvu ima ... samo budi dobar u tome sta odaberes.
- bug
#9 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
malo si se izvadio s drugimStari wrote:Ako ganjas nesto gdje ima lijepih i zgodnih zenski ...onda radije odsjek za racunsku tehniku i informatiku...
druga su vremena Stari
-
Stari
#10 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
bug wrote:malo si se izvadio s drugimStari wrote:Ako ganjas nesto gdje ima lijepih i zgodnih zenski ...onda radije odsjek za racunsku tehniku i informatiku...dijelom recenice
druga su vremena Staridanas ti je ETF
k'o nekad klasicna gimnazija
6 na jednog
![]()
Uh.... 6 na jednog...jel to gramaticka greska ...onomad je bilo 6 na jednu (mada i to vjerovatno pretjerujem - bilo ih je jos manje pogotovo na odsjeku jakih struja)
U ono vrijeme je Hemijsko - tehnoloski fakultet bio ...obecana zemlja...naravno, vecinom za one koji znaju (one sa strojarstva-masinstva) svoj pos'o...ne za one sa telekomunikacija.
- madner
#11 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Kad se to promijenilo.bug wrote:malo si se izvadio s drugimStari wrote:Ako ganjas nesto gdje ima lijepih i zgodnih zenski ...onda radije odsjek za racunsku tehniku i informatiku...dijelom recenice
druga su vremena Staridanas ti je ETF
k'o nekad klasicna gimnazija
6 na jednog
![]()
Ja kad bio, morao je covjek prvo izbacit dva odbrabena igraca prije prilike za sut.
-
nelo
#12 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
250708 teta Nihada direktni................
sta god upises neces fulit (rpeporuka RI ili TK, to je trend), danas sve koje znam sa ETF-a, imaju posao i to dobro placen.
A znam ih dosta jer sam i sam zavrsio isti. Najbitnije je sto covjek nauci inzinjerski pristup, barem je tako bilo u moje doba (ne tako davno)
Dodiplomski studij je OK manje vise, ali postdiplomski (koji sam upisao) cini mi se danije bas na tom nivuo, iako bi trebao bit jaci.
Sretno
sta god upises neces fulit (rpeporuka RI ili TK, to je trend), danas sve koje znam sa ETF-a, imaju posao i to dobro placen.
A znam ih dosta jer sam i sam zavrsio isti. Najbitnije je sto covjek nauci inzinjerski pristup, barem je tako bilo u moje doba (ne tako davno)
Dodiplomski studij je OK manje vise, ali postdiplomski (koji sam upisao) cini mi se danije bas na tom nivuo, iako bi trebao bit jaci.
Sretno
- bug
#13 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
bilo je to sjajno vrijeme za rijetku zenumadner wrote:Kad se to promijenilo.![]()
Ja kad bio, morao je covjek prvo izbacit dva odbrabena igraca prije prilike za sut.
jednog sam imala za
jarana...
- bug
#14 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
ne poretjerujemStari wrote:Uh.... 6 na jednog...jel to gramaticka greska ...onomad je bilo 6 na jednu (mada i to vjerovatno pretjerujem - bilo ih je jos manje pogotovo na odsjeku jakih struja)
al generalno
danas ga svi upisuju, i svi zavrsavaju
- Hamzinho
#15 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Web site
http://www.etf.unsa.ba
na vrhu imas linkove za sve informacije
Studentski site
http://www.etf.ba
pa raspitaj se za subjektivne i objektivne ocjene fakulteta od studenata
Brosura za prvu godinu studija
http://www.etf.unsa.ba/fileadmin/brosura-final.pdf
http://www.etf.unsa.ba
na vrhu imas linkove za sve informacije
Studentski site
pa raspitaj se za subjektivne i objektivne ocjene fakulteta od studenata
Brosura za prvu godinu studija
http://www.etf.unsa.ba/fileadmin/brosura-final.pdf
- madner
#16 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Fortran, hmmm, kakav je Broz bio kao covjek?bug wrote:bilo je to sjajno vrijeme za rijetku zenumadner wrote:Kad se to promijenilo.![]()
Ja kad bio, morao je covjek prvo izbacit dva odbrabena igraca prije prilike za sut.zalutalu tamo
jednog sam imala zafortran
![]()
drugog za potencijalne jame
![]()
treceg za ekspertne sisteme
![]()
jarana...![]()
- bug
#17 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
bila je to posljednja godina COBOLa, slava mumadner wrote:Fortran, hmmm, kakav je Broz bio kao covjek?
-
sabanss
#18 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Iskreno ja ti ne bih savjetovao TK.
RI i AiE biras ako hoces lagano do posla (prvi) ili da se napatis a opet dodjes lako do posla (drugi). EE ti je dobar smjer samo se spremi da malo duze trazis posao koji nije preterani problem naci ali ce biti i dobro placen.
TK ti je neki hibrid RI i AiE uz dodatak samostalnih predmeta i to je ono sto se meni ne svidja. Osim ako nemas stelu za Telecom
RI i AiE biras ako hoces lagano do posla (prvi) ili da se napatis a opet dodjes lako do posla (drugi). EE ti je dobar smjer samo se spremi da malo duze trazis posao koji nije preterani problem naci ali ce biti i dobro placen.
TK ti je neki hibrid RI i AiE uz dodatak samostalnih predmeta i to je ono sto se meni ne svidja. Osim ako nemas stelu za Telecom
- madner
#19 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Svi jezici poslje su samo blijeda kopija.bug wrote:bila je to posljednja godina COBOLa, slava mumadner wrote:Fortran, hmmm, kakav je Broz bio kao covjek?![]()
![]()
![]()
-
Bolonjac
#20 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
imas forum o upisu 2008:
http://forum.etf.ba/showthread.php?t=559
i vodic za potencialne brucose
http://ewiki.etf.ba/index.php/Potencijalni_brucosi
imas forum o upisu 2008:
http://forum.etf.ba/showthread.php?t=559
i vodic za potencialne brucose
http://ewiki.etf.ba/index.php/Potencijalni_brucosi
- Dioda
#21 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Zavaravaju te
Ima cura,ali kakvih
Od pamtivjeka postoji pravilo:
ruzna...
ruznija...
najruznija...
studentica ETF-a
I nije ni danas puno bolje
Sto se tice smjerova,cetiri su:racunari i informatika,telekomunikacije,energetika i automatika i elektronika.
Racunari i informatika vazi za "najlaksi" smjer,na energetici i automatici je po pravilu najmanje studenata (automatika pogotovo).
Neznam kako je na bolonji,i kako to sad ide.Cini mi se da je prijemni jos uvijek samo iz matematike.Na fakultetu postoji pripremna nastava,koju organizuju prije prijemnog.
Na prvoj godini su svim smjerovima isti predmeti,tako da ces imati dovoljno vremena da razmislis (iako,cini mi se,pri upisu moras upisati koji smjer hoces).
Sa srecom,trebat ce ti
ruzna...
ruznija...
najruznija...
studentica ETF-a
I nije ni danas puno bolje
Sto se tice smjerova,cetiri su:racunari i informatika,telekomunikacije,energetika i automatika i elektronika.
Racunari i informatika vazi za "najlaksi" smjer,na energetici i automatici je po pravilu najmanje studenata (automatika pogotovo).
Neznam kako je na bolonji,i kako to sad ide.Cini mi se da je prijemni jos uvijek samo iz matematike.Na fakultetu postoji pripremna nastava,koju organizuju prije prijemnog.
Na prvoj godini su svim smjerovima isti predmeti,tako da ces imati dovoljno vremena da razmislis (iako,cini mi se,pri upisu moras upisati koji smjer hoces).
Sa srecom,trebat ce ti
- madner
#22 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Sto ne mogu ove sto se hvale.Dioda wrote:Zavaravaju teIma cura,ali kakvih
ruzna...
ruznija...
najruznija...
studentica ETF-a![]()
- Dioda
#23 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Al dobre u dusimadner wrote:Sto ne mogu ove sto se hvale.Dioda wrote:Zavaravaju teIma cura,ali kakvih
ruzna...
ruznija...
najruznija...
studentica ETF-a![]()

-
Zux
#24 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
Joj Cobol, uzas, i ja sam bio u generaciji koja je zadnja imala, srecom provukao sam se sa tim
A koji smjer, sve zavisi od afiniteta. Sta god da zavrsis za posao je manje-vise isto. Mozda je lakse naci posao programerima, definitivno najtrazenije zanimanje, znaci u tom slucaju RI. Automaticari bas i nemaju puno posla u ovoj drzavi, ali opet se moze naci. Generalno na niske je grane spao "inzinjerluk" danas u BiH, malo stvarnog inzinjerskog posla. Danas i za mreznog administratora treba fakultet. U drzavi nikakvog razvoja i istrazivanja nema, ima firmi koje rade neke projektantske poslove i to je najblize inzinjerskom poslu kod nas. Takodje, bitnije i od znanja i od odsjeka kad trazis posao ti je to koga znas i imas li neku vezu, uvjerio se licno na svojoj kozi. Elem sad je jos i Bolonja pa je fax tri puta laksi nego sto je bio prije par godina.
A koji smjer, sve zavisi od afiniteta. Sta god da zavrsis za posao je manje-vise isto. Mozda je lakse naci posao programerima, definitivno najtrazenije zanimanje, znaci u tom slucaju RI. Automaticari bas i nemaju puno posla u ovoj drzavi, ali opet se moze naci. Generalno na niske je grane spao "inzinjerluk" danas u BiH, malo stvarnog inzinjerskog posla. Danas i za mreznog administratora treba fakultet. U drzavi nikakvog razvoja i istrazivanja nema, ima firmi koje rade neke projektantske poslove i to je najblize inzinjerskom poslu kod nas. Takodje, bitnije i od znanja i od odsjeka kad trazis posao ti je to koga znas i imas li neku vezu, uvjerio se licno na svojoj kozi. Elem sad je jos i Bolonja pa je fax tri puta laksi nego sto je bio prije par godina.
- Fourier88
#25 Re: Elektrotehnicki fakultet "upis, prijemni, sta upisat"
a ti to ko studiras po bolonji pa znas da je 3 puta lakse?! mani se takvih supljih komentara i predrasuda.Zux wrote:Elem sad je jos i Bolonja pa je fax tri puta laksi nego sto je bio prije par godina.
naravno da je bolonji "lakse" sto ima 2 redovna roka u odnosu na ante bolonju ili ti ga stari sistem koji ima mnogo vishe rokova za jedan predmet u toku godine?!?! cijenim stari sistem zato i necu dalje da ulazim u raspravu i ubjedjivanje. Cijeni i ti bolonju
uglavnom back to topic, sve informacije mozete dobiti na gore navedenim linkovima pogotovu na studentskom site-u http://www.etf.ba koji se redovno osvjezava i ima najnovije informacije te forum na kojem mozete postavljati pitanja...