Narod je manje-više ista hrpa govana kao i njegovi politički lideri. Od 10 ljudi 8 bi koristilo sve moguće mehanizme da sebe ili dijete "uvali" negdje na državnu sisu, a 9 bi te zajebalo dok im nestaneš iz vidokruga. Taj jedan preostali je možda i insan ali ga zato nema nigdje i životari od danas do sutra dok kriminalna, pokvarena marva pokrade i izvara boga oca._BataZiv_0809 wrote: ↑18/07/2026 10:57Svi se regrutuju iz iste mase. Narod je zmirio na tu pljacku koju spominjes, uglavnom u zamjenu za mrvice sa stola. Odnosno nije zmirio nego je na izborima jasno davao do znanja da mu takve stvari ne smetaju.
Rudnici su najbolji primjer. Svi znaju za sve malverzacije od direktora do portira i opet se nista nije promijenilo sve dok krava muzara nije lipsala.
ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Moderator: anex
- escobar__
#5976 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
- dječak sa šibicama
#5977 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
A kao Norvezani ili Svicarci su posteni pa im je drzava uredjena. Mozes misliti.
Posteni su jer je drzava uredjena, i zakon se uglavnom postuje, pa ako nisi posten posteno ces iza brave.
Mi smo zaglibili u ratnom vihoru kad je na vlast dosla, i nikada nije sa nje sisla, elita mafijasa lopuza i kriminalaca koji su to u genetici, jer su mahom fukare koje je gladan kurac pravio pa naucio da otimaju. Doslovno su oruzjem preuzeli vlast, podijelili drustvo na tri etnicko vjerska tora i od tada odrzavaju vlast muljazama petljavinama i podgrijavanjem etnicke i vjerske mrznje. Sto je bitan segment jer kad vladas polupismenim ovcama, najbolje ih je naloziti na neprijatelja iz rata koji je kriv za sve. I "nek me krade moj, pa makar me ne krade anamo onaj" a mozda nesto i meni kane koja mrvica sa stola. Daj mu neku penziju, boracki dodatak, sehitninu, da izmajmunise kakvu donaciju uopstini preko veze, sa dva svjedoka, sredi preko jarana prikljucak na elektricnu mrezu, auto na povlasticu, izgradi se neka nelegalna kucerina u Buca Potoku i on sretan.
A oni sto misle i razmisljaju, ko ih jebe, pobjeci ce na zapad i ubijene dvije muhe. Em nije u drzavi ne talasa, em salje pare roditeljima a oni trose u bimgu i za racune. Milina.
Buljuk njih sve zna ali niko ne postavlja pitanja, samo neka traje jebo zakon daj veze vezice podmicivanja imal mene tu. Sta pokradeni milioni, hajde ba jebo to, eno Dodik nesto reko.
Posteni su jer je drzava uredjena, i zakon se uglavnom postuje, pa ako nisi posten posteno ces iza brave.
Mi smo zaglibili u ratnom vihoru kad je na vlast dosla, i nikada nije sa nje sisla, elita mafijasa lopuza i kriminalaca koji su to u genetici, jer su mahom fukare koje je gladan kurac pravio pa naucio da otimaju. Doslovno su oruzjem preuzeli vlast, podijelili drustvo na tri etnicko vjerska tora i od tada odrzavaju vlast muljazama petljavinama i podgrijavanjem etnicke i vjerske mrznje. Sto je bitan segment jer kad vladas polupismenim ovcama, najbolje ih je naloziti na neprijatelja iz rata koji je kriv za sve. I "nek me krade moj, pa makar me ne krade anamo onaj" a mozda nesto i meni kane koja mrvica sa stola. Daj mu neku penziju, boracki dodatak, sehitninu, da izmajmunise kakvu donaciju uopstini preko veze, sa dva svjedoka, sredi preko jarana prikljucak na elektricnu mrezu, auto na povlasticu, izgradi se neka nelegalna kucerina u Buca Potoku i on sretan.
A oni sto misle i razmisljaju, ko ih jebe, pobjeci ce na zapad i ubijene dvije muhe. Em nije u drzavi ne talasa, em salje pare roditeljima a oni trose u bimgu i za racune. Milina.
Buljuk njih sve zna ali niko ne postavlja pitanja, samo neka traje jebo zakon daj veze vezice podmicivanja imal mene tu. Sta pokradeni milioni, hajde ba jebo to, eno Dodik nesto reko.
-
Smeagol
#5978 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Da li su Norvezanima i Svicarcima drzavu uredili vanzemaljci ili? Uredili su ih Norvezani i Svicarci. Dakle, do ljudi je, ne do sistema. Ko zivi u zapadnoj Evropi zna da su pridoslice iz arapskihi, africkih i nekih evropskih zemalja na dobrom putu da sjebu sistem i tamo. Ko je s njima saradjivao, zna da je uglavnom do ljudi, a manje do sistema. Kakvi ljudi, takav sistem. Kakvi glasaci, takva vlast.dječak sa šibicama wrote: ↑18/07/2026 16:41 A kao Norvezani ili Svicarci su posteni pa im je drzava uredjena. Mozes misliti.
-
SvjetlosnaGodina
#5979 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
_BataZiv_0809 wrote: ↑18/07/2026 10:57Svi se regrutuju iz iste mase. Narod je zmirio na tu pljacku koju spominjes, uglavnom u zamjenu za mrvice sa stola. Odnosno nije zmirio nego je na izborima jasno davao do znanja da mu takve stvari ne smetaju.
Rudnici su najbolji primjer. Svi znaju za sve malverzacije od direktora do portira i opet se nista nije promijenilo sve dok krava muzara nije lipsala.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5980 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ko im uredjuje drzavu? Ko im sprovodi zakon? Norvezani i Svicarci.dječak sa šibicama wrote: ↑18/07/2026 16:41 A kao Norvezani ili Svicarci su posteni pa im je drzava uredjena. Mozes misliti.