Na adresu sam dobio ugovore o snadbijevanju elektricnom energijom koje je Elektriprivreda/Elektrodistribucija morala napraviti prema nalogu FERKA.
Stan sam kupio nedavno i u ugovoru je pisalo ime prethodne vlasnice. U dopisu koji je stigao zajedno sa ugovorima Elektriprivreda je naznačila da u slučaju da podaci ne odgovaraju stvarnom stanju, stvarni vlasnik stana je dužan da dostavi prave podatke kako bi mu se dostavili novi ugovori sa tacnim podacima. Pri tome je boldirano sljedeće: "Napominjemo da će promjena vlasnika biti urađena bez naknade, bez obzira na osnov za promjenu" pri čemu su kao moguce osnove naveli kupoprodaju, naslijeđivanje i još nekoliko varijanti.
Otišao sam u lokalnu podružnicu elektrodistribucije kako bih to završio, gdje sam jednoj totalno nezainteresovanoj gospodji prvo morao objašnjavati o kakvim se to ugovorima radi(?), a zatim mi je rečeno da se promjena vlasnika u slučaju kupoprodaje plaća. Kad sam dotičnoj pokazao boldirani tekst sa njihovog dokumenta, rekla mi je "Ne znam, nisam to ja pisala"