Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#226 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mk ultra »

Ci-Nick wrote: Kako misliš da ne bi prodali ovdje ni kWh ?
Elektroprivreda dobiva bolju cijenu za struju koju prodaje ovdje nego za struju koju izvozi.
Da se isplati izvoziti proizvodili bi više i izvozili.
Pogledaj koje su cijene struje na berzi a ne koje su cijene za krajnje potrošače jer te cijene imaju drugu strukturu u odnosu na one koje mi plaćamo.
http://www.nosbih.ba/files/dokumenti/Go ... 14_BOS.pdf

Ne znam koliko se razumiješ u formiranje cijena u elektrani, ali TE koje kod nas proizvode najviše, će prodati energiju skoro džabe ako ima višak
A ima viška energije, TE je veoma malo moguće podešavati

BiH nema berzu
BiH u nekim trenucima uvozi, nekad izvozi energiju, ali na kraju, godišnji bilans nam je uglavnom pozitivan
ako se ne uloži u nove elektrane, mogao bi biti negativan za nekih 10tak godina, jer agregati polahko postaju nerentabilni
Ci-Nick

#227 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Ci-Nick »

mk ultra wrote:
Ci-Nick wrote: Kako misliš da ne bi prodali ovdje ni kWh ?
Elektroprivreda dobiva bolju cijenu za struju koju prodaje ovdje nego za struju koju izvozi.
Da se isplati izvoziti proizvodili bi više i izvozili.
Pogledaj koje su cijene struje na berzi a ne koje su cijene za krajnje potrošače jer te cijene imaju drugu strukturu u odnosu na one koje mi plaćamo.
http://www.nosbih.ba/files/dokumenti/Go ... 14_BOS.pdf

Ne znam koliko se razumiješ u formiranje cijena u elektrani, ali TE koje kod nas proizvode najviše, će prodati energiju skoro džabe ako ima višak
A ima viška energije, TE je veoma malo moguće podešavati

BiH nema berzu
BiH u nekim trenucima uvozi, nekad izvozi energiju, ali na kraju, godišnji bilans nam je uglavnom pozitivan
ako se ne uloži u nove elektrane, mogao bi biti negativan za nekih 10tak godina, jer agregati polahko postaju nerentabilni
Ja samo kažem da trenutno ne mogu postići bolju cijenu od ove na domaćem tržištu.
Cijena uglja i el. energije su niske jer je potrošnja daleko ispod potrošnje prije recesije i postoje viškovi na svjetskom tržištu.
Nijemci su (sa svojom tehnologijom) zatvorili sve jamske rudnike a mi bi sa svojim čobanima da ih učinimo profitabilnim.
Što ih prije zatvorimo to manja šteta.
Last edited by Ci-Nick on 19/07/2015 22:14, edited 1 time in total.
Nisrin

#228 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Nisrin »

Zanima me jedna stvar, kako NE PLATITI FAKING RTV TAKSU, da li ce biti moguce platiti samo struju preko uplatnice, jer u ugovoru sa EPom se nigdje ne spominje obavezno placanje RTV takse, samim tim otkud im zakonsko pravo da nam ispostavljaju racun za usluge koje nisu navedene u ugovoru ili cemo potpisivati nove ugovore?
Posto je ovo zemlja apsurda bojim se da ce nam ako ne platimo RTV taksu (znam da je zakonski obavezna, ali me uopste ne interesuju BHT ni FTV ni RTRS, ni oni svoj posao ne obavljaju, a koji je zakonom regulisan), iskljucivati struju?!

Ne znam kako se postaviti, ali je definitivno da je ovakvo stanje neodrzivo, nije malo ni 10% ni 20% s obzirom da su plate i penzije ISTE i da nece ici ka gore!!! Kad poskupi struja poskupit ce i sve ostalo!!! :run:

Jos da kazem da mi dolaze nerealni racuni struje, 50 do 60 KM, s tim da nismo kuci po cijeli dan---a do prije pola godine su bili u prosjeku 35-40KM!
Last edited by Nisrin on 19/07/2015 22:25, edited 3 times in total.
channel10

#229 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by channel10 »

Ci-Nick wrote:Narod žali rudare ! :lol: :lol: :lol:
Ovih 400 miliona je trebalo iskoristiti za zatvaranje rudnika.
Svakom rudaru mogli dati po 20.000 KM otpremnine i nek čuvaju krave na selu odakle su i došli.
Svakako rudnici ne uplaćuju doprinose i prave samo štetu.
Na uvoznom uglju bi se tih 400 miliona uštedjelo za dvije godine.
:D :thumbup: To je to.

Narod ih zali, zato ce sad narod da ih finansira iz svog dzepa. Kazu ebeno sici dole, rizik, ovako onako. Mozda jest tacno, ali su zato trebali skole zavrsavati pa ne bi dole silazili. Ovako silaze dole, narod ih zali, a sad ce im narod placati njihovo povecanje plata i ugodan zivot.

Fino im svima mogli dati otpremnine pa neka otvaraju privatne firme, neka se udruzuju i svima dobro. Ovako svima mrka kapa i plus unistavaju EP. Narod glasao za SDA, SDA im izbija i posljednji dinar iz dzepa. Neka opet glasaju za SDA.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#230 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mali_milojica »

Nisrin wrote:Zanima me jedna stvar, kako NE PLATITI FAKING RTV TAKSU, da li ce biti moguce platiti samo struju preko uplatnice, jer u ugovoru sa EPom se nigdje ne spominje obavezno placanje RTV takse, samim tim otkud im zakonsko pravo da nam ispostavljaju racun za usluge koje nisu navedene u ugovoru ili cemo potpisivati nove ugovore?
Posto je ovo zemlja apsurda bojim se da ce nam ako ne platimo RTV taksu (znam da je zakonski obavezna, ali me uopste ne interesuju BHT ni FTV ni RTRS, ni oni svoj posao ne obavljaju, a koji je zakonom regulisan), iskljucivati struju?!

Ne znam kako se postaviti, ali je definitivno da je ovakvo stanje neodrzivo, nije malo ni 10% ni 20% s obzirom da su plate i penzije ISTE i da nece ici ka gore!!! Kad poskupi struja poskupit ce i sve ostalo!!! :run:

Jos da kazem da mi dolaze nerealni racuni struje, 50 do 60 KM, s tim da nismo kuci po cijeli dan---a do prije pola godine su bili u prosjeku 35-40KM!
Ne znam odakle raji,ne mislim samo tebe,nego opcenito,toliki otpor prema placanju RTV takse. Odnosno,svim vidovima komunalija,odnosna onoga sto mi ne mogu iskljuciti,necu ni placati. Taksa svugdje postoji. To je u svim razvijenim zemljama jednostavno tako. U Njemackoj,Engleskoj,Americi,Japanu,Skandinaviji itd znaci manje vise u najvecim ekonomijama,svim najvecim demokratijama. To se podrazumijeva i oko toga nema spora. Svi bi da smo Njemacka,Austrija,Velika Britanija,Japan,ali da nista ne placamo :-)
Placat ce se kad tad,najvjerovatnije kad nas stignu krediti od MMF,Svjetske Banke i sl a onda ce biti kuku majko. Zamisli kad ti odrezu racun za vodu od par hiljada,grijanja par hiljada,smeca par stotina,Faking takse kako ti kazes par stotina. Ja mislim da je lakse placati svaki mjesec pomalo,nego da ti na kicmu legnu odjednom svi neplaceni racuni za prethodnih 5 ili 10 godina.
Ali svako sebi.
karanana

#231 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by karanana »

racun kjkp rad platim 6 mjeseci unaprijed, a ne moram nikako.
toplane platim u roku od 10 dana a ne moram nikako.
vodu takodjer.

da se vratim na rad kao primjer gdje sam ja s obzirom na okolnosti i opstu nehigijenu zadovoljan uslugom. mozda bude smeca ispred kontejnera, mozda bude smeca na travi, ali to je vise odraz kulture ljudi koji zive ovdje nego nerada rada.

e sad susta suprotnost je tv usluga. ne zelim da nabrajam sta ne valja sa tv uslugom jer je to vec milion puta receno. ono sto ne valja i sto mi nicemu ne sluzi ne zelim da placam.
ali to nije tema nego ovo novo kupovanje socijalnog mira, mada se gradachachki mulac sa onim telecim pogledom malo i kocka sa drugom ostecenom stranom ovdje, ali zna da ce mu veci belaj biti od par stotina rudara nego od stotina hiljada penzionera i radnika kojima ovih 10-20% znaci strasno puno. ali penzioneri ce ponovo i po ovom zvizdanu padat u nesvijest cekajuci da plate struju prvi dan nakon penzije.

najveci problem ove drzave su doznake iz inostranstva. kad to presusi za jedno 10-15 godina, mozemo nesto ocekivati.
Nisrin

#232 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Nisrin »

Pa hajde svi vi koji PLACATE RTV TAKSU iscitajte ZAKON O JAVNOM RTV SERVISU i vidite da li nase drage radio i tv stanice ispunjavaju i 10% onog sto stoji u zakonu, u vidu pruzanja njihove usluge!
Kada budu imali normalan program u skladu sa zakonom, kada taj program bude gledljiv, ja cu placati rtv taksu kao sto placam i ostale racune!

A sasvim mi je jasno da je ZAKONSKA OBAVEZA da se PLACA RTV TAKSA, tako nam drzava nametnula, to je nesto sto se mora, ali isto tako moraju oni isporuciti odredjenu uslugu za ono sto im narod plati! Program je vise neco ocajan...
Last edited by Nisrin on 19/07/2015 23:20, edited 1 time in total.
Nisrin

#233 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Nisrin »

karanana wrote:racun kjkp rad platim 6 mjeseci unaprijed, a ne moram nikako.
toplane platim u roku od 10 dana a ne moram nikako.
vodu takodjer.

da se vratim na rad kao primjer gdje sam ja s obzirom na okolnosti i opstu nehigijenu zadovoljan uslugom. mozda bude smeca ispred kontejnera, mozda bude smeca na travi, ali to je vise odraz kulture ljudi koji zive ovdje nego nerada rada.

e sad susta suprotnost je tv usluga. ne zelim da nabrajam sta ne valja sa tv uslugom jer je to vec milion puta receno. ono sto ne valja i sto mi nicemu ne sluzi ne zelim da placam.
ali to nije tema nego ovo novo kupovanje socijalnog mira, mada se gradachachki mulac sa onim telecim pogledom malo i kocka sa drugom ostecenom stranom ovdje, ali zna da ce mu veci belaj biti od par stotina rudara nego od stotina hiljada penzionera i radnika kojima ovih 10-20% znaci strasno puno. ali penzioneri ce ponovo i po ovom zvizdanu padat u nesvijest cekajuci da plate struju prvi dan nakon penzije.

najveci problem ove drzave su doznake iz inostranstva. kad to presusi za jedno 10-15 godina, mozemo nesto ocekivati.
:thumbup: Ovim je sve receno!
mali_milojica

#234 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mali_milojica »

Nisrin wrote:Pa hajde svi vi koji PLACATE RTV TAKSU iscitajte ZAKON O JAVNOM RTV SERVISU i vidite da li nase drage radio i tv stanice ispunjavaju i 10% onog sto stoji u zakonu, u vidu pruzanja njihove usluge!
Kada budu imali normalan program u skladu sa zakonom, kada taj program bude gledljiv, ja cu placati rtv taksu kao sto placam i ostale racune!

A sasvim mi je jasno da je ZAKONSKA OBAVEZA da se PLACA RTV TAKSA, tako nam drzava nametnula, to je nesto sto se mora, ali isto tako moraju oni isporuciti odredjenu uslugu za ono sto im narod plati! Program je vise neco ocajan...
Jednostavan odgovor.
Od kojih para? To je zacarani krug,jedni bez drugog ne moze. Zamisli da kupujes hljeb,a ne placas ga. Za izgledno vrijeme neces imati kupiti hljeb jer je pekar propao,a ti ces "umrijeti" od gladi. Malo banalan primjer,ali valjda razumijes sta hocu reci. Puma nam svima usta BiH a varamo je,krademo je,zavrcemo je kako znamo i umijemo. FUJ
Neka u BiH imas milion domacinstava,neka placa njih 50%,a i to je pitanje,znaci javni servis je u gubitku skoro 4 mil KM mjesecno,50 miliona godisnje.
Sad zamisli kakav bi se program mogao za to kupiti,a da ne govorim napraviti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#235 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by -LIBERO- »

Onog momenta kada taj 'javni', a zapravo stranacki, servis, prestane uposljavati 250 viska pravnika, 150 viska ekonomista, 200 viska vozaca, domara, vatrogasaca....100 viska sekretarica itd.itd...a sve po stranackoj, familijarno, zavicajnoj preporuci...e tada ce mozda i biti kvalitetnijeg programa i pozitivnijeg misljenja o njima od strane naroda. Jer nece sve nakupljeno, morati utrositi na plate.
A da ne pricamo o uredjivackoj politici, gdje se samo stranke smjenjuju, i urednicka ekipa...a ovi od postajuci stranackog, do stranackog glasila.
mali_milojica

#236 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mali_milojica »

-LIBERO- wrote:Onog momenta kada taj 'javni', a zapravo stranacki, servis, prestane uposljavati 250 viska pravnika, 150 viska ekonomista, 200 viska vozaca, domara, vatrogasaca....100 viska sekretarica itd.itd...a sve po stranackoj, familijarno, zavicajnoj preporuci...e tada ce mozda i biti kvalitetnijeg programa i pozitivnijeg misljenja o njima od strane naroda. Jer nece sve nakupljeno, morati utrositi na plate.
A da ne pricamo o uredjivackoj politici, gdje se samo stranke smjenjuju, i urednicka ekipa...a ovi od postajuci stranackog, do stranackog glasila.
Vjerovatno ima i toga,ne kazem,kao u svakoj nasoj drzavnoj firmi.
Prije rata si na TVSA imao oko 2800-2900 uposlenika. Danas na 3 drzavna emitera imas oko 1700.
980 BHRT i na FTV plus RTRS oko 750.
Nisrin

#237 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Nisrin »

Hljeb kupim i jedem, a FTV i BHT ne gledam niti cu, sto bih placala nesto sto ne koristim i od cega nemam nikakve koristi?! Znas koliko me briga za patriotizam i plate tih radnika, kad ce oni ostetiti moj novcanik za 7.5KM mjesecno, a ja i dalje niti imam potrebe niti imam vremena niti sta korisno da gledam na tim programima!

Kablovsku placam jer gledam druge programe i normalno da mi ne predstavlja problem placati taj racun!
mali_milojica

#238 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mali_milojica »

Nisrin wrote:Hljeb kupim i jedem, a FTV i BHT ne gledam niti cu, sto bih placala nesto sto ne koristim i od cega nemam nikakve koristi?! Znas koliko me briga za patriotizam i plate tih radnika, kad ce oni ostetiti moj novcanik za 7.5KM mjesecno, a ja i dalje niti imam potrebe niti imam vremena niti sta korisno da gledam na tim programima!

Kablovsku placam jer gledam druge programe i normalno da mi ne predstavlja problem placati taj racun!
Dosta ljudi ne zna sta je taksa,vidim da si i ti jedan od njih. Da bi mogao diskutovati,materiju bi trebao poznavati :wink:
Ci-Nick

#239 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Ci-Nick »

Plaćanje RTV takse je OK ali i gledaoci bi trebali dobiti nešto zauzvrat.
Trebalo bi opravdati taj novac produkcijom dječjeg programa, obrazovnog programa, dokumentarnog programa, filmskog programa, sportskog programa a ne kupovinom jeftinih sapunica ili prikazivanjem iste utakmice, plaćati pravo prijenosa dva puta narodnim novcem. :twisted:
Thorgerson

#240 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Thorgerson »

mali_milojica wrote:
Nisrin wrote:Pa hajde svi vi koji PLACATE RTV TAKSU iscitajte ZAKON O JAVNOM RTV SERVISU i vidite da li nase drage radio i tv stanice ispunjavaju i 10% onog sto stoji u zakonu, u vidu pruzanja njihove usluge!

Jednostavan odgovor.
Od kojih para? To je zacarani krug,jedni bez drugog ne moze. Zamisli da kupujes hljeb,a ne placas ga. Za izgledno vrijeme neces imati kupiti hljeb jer je pekar propao,a ti ces "umrijeti" od gladi. Malo banalan primjer,ali valjda razumijes sta hocu reci. Puma nam svima usta BiH a varamo je,krademo je,zavrcemo je kako znamo i umijemo. FUJ
Neka u BiH imas milion domacinstava,neka placa njih 50%,a i to je pitanje,znaci javni servis je u gubitku skoro 4 mil KM mjesecno,50 miliona godisnje.
Program? Haha. Sto me nasmija.

Znas sta bi bagra u tome vidjela. Kako da pozaposljavaju jos svoje familije i poznanika.
Koliko evo BHT ima uposlenih? Sad ti meni objasni kako npr evo ostale televizije opstaju, a neke imaju i po vise stotina manje uposlenih.

Jednostavno RTV servisi nisu imuni na korupciju, neefikasnost i nepotrebno zaposljavanje kao i ostale drzavne firme i ustanove.
To je rupa bez dna. Zapamti sta ti kazem. Da je taksa 100 KM, da je svi placaju - u javnim servisima bi bilo 150.000 uposlenih i program bi bio qrac.

Zasto? Zato jer smo govna. I nemamo se mi sta porediti sa normalnim svijetom, jer mi nismo normalni.

Sad me pustite odoh gledati Vizu za buducnost.
:D
mali_milojica

#241 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mali_milojica »

Sta bi bilo kad vi bilo.
Dobro me napomenu,Viza :run:
Henry Chinaski

#242 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Henry Chinaski »

mali_milojica wrote:
Nisrin wrote:Hljeb kupim i jedem, a FTV i BHT ne gledam niti cu, sto bih placala nesto sto ne koristim i od cega nemam nikakve koristi?! Znas koliko me briga za patriotizam i plate tih radnika, kad ce oni ostetiti moj novcanik za 7.5KM mjesecno, a ja i dalje niti imam potrebe niti imam vremena niti sta korisno da gledam na tim programima!

Dosta ljudi ne zna sta je taksa,vidim da si i ti jedan od njih. Da bi mogao diskutovati,materiju bi trebao poznavati :wink:
Potpuno tačno. Ono što je naš najveći problem je što se ljudi ni za 20 godina nisu potrudili da skontaju šta je demokratija i kako funkcionira.
mali_milojica

#243 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mali_milojica »

Kod nas ljudi se u sve petljaju.
Tako imamo 4 miliona selektora,4 miliona ministara,inzinjera,reditelja,urednika programa,automehanicara,vozaca. Imamo cak i 4 miliona nuklearnih fizicara. U sve se razumijemo,sve znamo,a niko ne zna dvoje jaja ispeci kako treba. Umjesto da se svako svog posla uhvati,a pusti dr da rade svoj
Henry Chinaski

#244 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Henry Chinaski »

Problemi sa Elektroprivredom, Telekomom i sl će se riješiti čim se privatiziraju. Problem je more službenika u državnoj administraciji koji se ne mogu privatizirati, a samim tim ni naučiti redu.
Čak je veći problem što će se sestrići, zaove, švalerke i sl. morati poslije uhljebiti u ovu administraciju kad ih otpuste iz privatiziranih firmi.
dječak sa šibicama

#245 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by dječak sa šibicama »

Ne placam RTV taksu.

Razloga je milion. Nehljebe necu hraniti, u svakom slucaju. Imaju najmanje 3 puta vise radnika nego bi trebali imati, izmisljena radna mjesta, podobnost, familijarnost, politicka servilnost.
jao_situacije

#246 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

dječak sa šibicama wrote:Ne placam RTV taksu.

Razloga je milion. Nehljebe necu hraniti, u svakom slucaju. Imaju najmanje 3 puta vise radnika nego bi trebali imati, izmisljena radna mjesta, podobnost, familijarnost, politicka servilnost.
1300 ih zaposleno :lol:
jao_situacije

#247 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

mali_milojica wrote:

Jednostavan odgovor.
nije to začarani krug nego oni imaju 1300 zaposlenih, pa nisu bbc, pola ih vjerovatno i ne zna šta im je u opisu posla :lol:
dječak sa šibicama

#248 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by dječak sa šibicama »

Kad igra reprezentacija u Zenici, BHT i FTV uzmu vise akreditacija nego sve ostale domace i strane tv kuce zajedno :D

A Face prenosi utakmicu :D

Kad vidim onu nepismenu Mijatovicku, hoce mi nesto biti.

Uhljebi.
Thorgerson

#249 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Thorgerson »

mali_milojica wrote:Sta bi bilo kad vi bilo.
Dobro me napomenu,Viza :run:
Jebiga, jeste hipotetika, ali priznaj da nije daleko od dobre procjene.

Oni ovdje moraju poduzeti prvi korak, a tek onda mozes nacepiti narod iliti Squid pro ro :D

Dakle, prvo se moraju rijesiti hrpe nehljeba. Visak uposlenih je ocigledan. Vjerovatno su zasticeni ko medjedi, i ne mogu se otpustiti - to je sada njihov problem.

E kad to rijese, ostace im malo vise love. Onda fino neka izbace one turske safunice i ostale gluposti na sta bacaju pare. Gledam onu Sanelu Prasovic - eeej halapaca otisla u Romu da intervjuise Pjanica - mislim ono ok sve super - ali halo ba?! Taj novac se mogao utrositi na milion drugih stvari i obrazovnog programa. Jebote Pjanke ti je ovdje svako drugi mjesec u BiH. Eeee qurko hoce guzica da vidi puta, ajmo u Rim, ajmo tamo, ajmo vamo...

Eurosong - ama jebote eurosong, takmicimo se 20 godina i nista nismo napravili. Dovidjenja, dobro su skontali. Ili ok ucestvuj, ali ne moras slati ekipu od 20 ljudi tamo i vrsiti neke pripreme lafo. Posalji pjevaca i sviraca jednog, nek nesta odsviraju i nazad kuci...qrac, oni posalju tim njih dvaCet tamo, zajebavaju se 15 dana i budemo dvaest treći...?! Ma idi se u...

Sve fino stesat...i onda kazes ljudima, e ljudi dragi evo mi smo nacinili ovaj korak, sad je na vas red. A ne mi zaposlili vid sta nas je placajte, nemamo za plata...

p.s.
I samo nemojte sa patetikom - sta sa tim ljudima sto dobiju otkaz. Ljudi - kapitalizam je, nije '78 godina. Ko ce cuti za mene i mog gazdu, ako nam krene losije posao kad dobijem otkaz i on zatvori firmu?! Niko. Stoga, neka se svako bori. Izvoli, milion televizija, ako si sposoban naci ces posao.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#250 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mk ultra »

I molitve su vam se djelomično uslišile :mrgreen: :mrgreen:

Do kraja godine smanjenje plata u BHT i EP BiH
Najvjerovatnije će smanjiti svaku platu toliko, da na godišnjem obračunu za 2015 uzmu jednu platu
Post Reply