Elektronsko bankarstvo za pravna lica i naknada za isto?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
adi2012

#1 Elektronsko bankarstvo za pravna lica i naknada za isto?

Post by adi2012 »

Pozdrav ekipi,

imam nekoliko pitanja vezano za elektronsko bankarstvo za pravna lica. Naime do sada sam koristio el.b. kod Raiff. banke međutim nedavno sam saznao da od 6 mjeseca 2013 godine naplaćuju 120 KM godišnje kao naknadu što se prije nije plaćalo.

Interesuju me čisto vaša iskustva sa drugim bankama po pitanju elektronskog bankarstva: da li ga uošte koristite, koju naknadu plaćate, kakvi su uslovi i provizije?

Hvala unaprijed,
Adi
JThomas

#2 Re: Elektronsko bankarstvo za pravna lica i naknada za isto?

Post by JThomas »

ja kod unicredit banke plaćam 16 KM mjesečno, paket za održavanje KM i EUR računa i e-bankarstvo. provizije po pojedinačnim nalozima su manje kad elektronski plaćam, 40 i 80 feninga, a na uplatnicu mislim marku i marku i po...
adi2012

#3 Re: Elektronsko bankarstvo za pravna lica i naknada za isto?

Post by adi2012 »

Hvala ti za info, inače elektr.b. je itekako korisna mogućnost samo mi je zasmetalo što je Raiffeisen banka odjednom počela naplaćivati tu uslugu a da uopšte (barem mi kao pravno lice) nismo dobili nikakvu prethodnu obavijest. Vrlo podmuklo. Već mnogo toga im se plaća za provizije, konverzije i sl.

LP,
Adi
sema911s

#4 Re: Elektronsko bankarstvo za pravna lica i naknada za isto?

Post by sema911s »

kod svih banaka ti se to placa,. mislim samo da je intesa naj jeftinija oko 10km mjesecno ,.,

dok recimo uncredit ti naplati slicnu sumu ko raiffeisen,., samo sto raspodjele na mjesece,., naknade i jednima i drugima su nenormalno visoke,., probaj sa novom bankom oni su nudili nesto jeftino, prije nekih par mjeseci
sabanof

#5 Re: Elektronsko bankarstvo za pravna lica i naknada za isto?

Post by sabanof »

Raiff jedna od najskupljih banaka, rame uz rame sa Unikredit bankom. Bio sam njihov klijent dugo godina. Po meni to je "client disoriented" banka, tj. banka koja samo radi na povecanju broja beskorisnih usluga te povecanju cijena istih. Sto se tice klijenata, jedino imaju dodatne opcije za velike klijente, tj. tamo gdje su velike provizije dok za nas obicne smrtnike ne mare uopste. Uposlenici blage veze nemaju sta je banka i bankarsko poslovanje, a sto se tice ljubaznosti i o tome bi se moglo diskutovati. Uglavnom, Raiff jer nesto kao pijaca i nekadasnji Merkator zajedno, usluga nikakva a cijena daleko najveca.
Post Reply