Pera Trta wrote:Kao što rekoh na drugoj tvojoj temi:
Elektronski novac
Moderator: anex
- Murat Sabanovic
#26 Re: Elektronski novac
-
studenat
#27 Re: Elektronski novac
Jasno je da malo ljudi ce reagovat i cini se kao da nista se nece postic sa pricom o tome. Ali cini se da se nesto iza brda valja. To je jasno da ce se nesto ubzo desit..ciljano i dirigovano..sto ce da uzdrma ovaj monetarni sistem da bi se preslo na elektronski sistem..naravno da ce izazvat problem da bi nametnuli takvo rjesenje. Ono sto ne pise u sluzbenoj literaturi je da se 1931 godine desila najveca pljacka u historiji covjecanstva. Dakle..desio se masovni prenos bogatstva sa narodnih masa na predatorsku elitu. Americka vlada je objavila: "zlatni novac je ilegalan" ili drugim rijecima..novac je "demonetizovan".Murat Sabanovic wrote:@student
dzaba ti to pises... vidim na sta ciljas.samo fudbaler nije ponudio soluciju.sta ce sa novcem kada ga izvuku iz banke?kriti ga ispod kauca ili iza ormara??? sta je solucija.... sve ovo stoji sto pises ....i ja sam govorio iste stvari svojim prijataljima/rodbini,ali sam nailazio na nerazumijevanje .samo kada hljeb za koju godinu bude kostao 100-200 maraka ,psovace tita,slobu,franju,aliju misleci da su zato oni krivi, a nisu...sva ekonomija ode u 3pm i dug je veliki ...vidi grcke,portugala,spanije sa 20posto nezaposlenih... blizi se hyper inflacija t.j. pobune,strajkovi i ostala sranja koja ce se sigurno odraziti i na seljake sa brdovitog balkana. al' eto mi smo najpametniji,mi najbolje znamo ...
Da tada neko nije predao svaku uncu zlatnu koja je bila zamjenjena sa po 20 dollara, bio bi uhapsen na 6 mjeseci uz kaznu od 10 000 dolara. Znaci americka vlada je natjerala stanovnistvo da preda zlato u zamjenu za papir 20:1. Oni koji su znali da ce doci do skandala, nisu dali odma novac vladi. Oni su zamijenili sav papirni novac za zlato i poslali ga u Svicarsku. Znali su sta se sprema. Danas takodjer imate ljude na zapadu koji mijenjaju novac za zlato jer znaju sta dolazi.
1934. godine..novac se pomjerio na 1:31 u odnosu na ranije..1 unca zlata na 20 dolara. Allah u Kur anu kada kaze : "NEMOJ LJUDIMA SMANJIVAT CIJENU IMETKA" a to je izreceno 3 puta u Kur anu.
Nakon sto je obavljena ova transakcija americka vlada je zaradila 41 % bogatstva svoje zemlje devalvirajuci novac. Tu ne staju...a sljedeci potez je uspostavljanje modernog robstva na planeti zemlji. Zivi bili pa vidjeli.
- drndalo
#28 Re: Elektronski novac
Super je sto nam sveta knjiga nudi rjesenja svih nasih ovozemaljskih problema... Iako elektronika u ta doba nije bila bas na najvisem nivou...
U nekim stvarima zaista jesi u pravu, ali... Toliko toga napises da najblaze receno smaras, i pocinjes izazivati kontra efekt kod onih koji se odvaze da zaista procitaju sta si napisao... Nabacas tu svega, a onda se pocnas gubiti u tome...
I da, mala tajna, ta te je zena na aerodromu za*ebala... Mozda ne oko cijene avio-karte, ali zbog razloga razlike u cijeni jeste... Ne postoji provizija od 50-ak EUR nigdje u svijetu za kupovinu avio karte cash-om, cak ni u USA, gdje je cash sve cesca rijetkost...
U nekim stvarima zaista jesi u pravu, ali... Toliko toga napises da najblaze receno smaras, i pocinjes izazivati kontra efekt kod onih koji se odvaze da zaista procitaju sta si napisao... Nabacas tu svega, a onda se pocnas gubiti u tome...
I da, mala tajna, ta te je zena na aerodromu za*ebala... Mozda ne oko cijene avio-karte, ali zbog razloga razlike u cijeni jeste... Ne postoji provizija od 50-ak EUR nigdje u svijetu za kupovinu avio karte cash-om, cak ni u USA, gdje je cash sve cesca rijetkost...
- slobodni armirach
#29 Re: Elektronski novac
morel kako ova tema da ide pod necenzurirano, pa da se zajebavamo ko ljudi

- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#30 Re: Elektronski novac
slobodni armirach wrote:morel kako ova tema da ide pod necenzurirano, pa da se zajebavamo ko ljudi![]()
![]()
-
zlajci
#31 Re: Elektronski novac
moj savjet,
kupovati zlato, ili bar zemlje da se moze krompira i buranije zasaditi.
Mrtav ozbiljan sam.
Mrtav ozbiljan sam.
-
detroit-mercy
#32 Re: Elektronski novac
Pa jesi li vec kupio stazlajci wrote:moj savjet,
Mrtav ozbiljan sam.
-
mito
#33 Re: Elektronski novac
Kad već spominjete elektronski novac i sl ima li neko kakve literature iz elektronskog bankarstva i sl.