sem mene
Elektronske Zdravstvene knjižice
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
svi moji su na spisku
sem mene

sem mene
-
dudlov
#52 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
i ja nisam na spisku, a moji jesu. ostaje nam da povremeno provjeravamo bazu podataka. valjda će je update-iratiBlack swan wrote:svi moji su na spisku
sem mene
- Thorgerson
#53 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Mislim da nema potrebe da provjeravas bazu podataka.
Rekli su da ce ostalih 50.000 gradjana zavrsiti u prvom dijelu ove godine. Vjerovatno kada to zavrse, opet ce izbaciti novi spisak.
Tako sam ja shvatio. Dakle, cekaj iduci spisak kada izadje. A to nece biti sigurno uskoro, valja im ovo sada podijeliti.
Rekli su da ce ostalih 50.000 gradjana zavrsiti u prvom dijelu ove godine. Vjerovatno kada to zavrse, opet ce izbaciti novi spisak.
Tako sam ja shvatio. Dakle, cekaj iduci spisak kada izadje. A to nece biti sigurno uskoro, valja im ovo sada podijeliti.
- spree
#54 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
a meni bilo smor sto sam neki dan cekao 10 minQoom wrote:Svratio maloprije usput, i samo se okrenuo
- vješalica
#55 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Izdavanje elektronske nema nikakve veze sa tim da li je uplacen doprinos z zo.hizo ramidovic wrote:da, no ipak netocna...gidra wrote:Zanimljiva konstatacija...neki wrote:Meni se čini da su oni ovo ustvari izdali listu zaposlenih u administraciji i državnim firmama
na listi su zaposleni u javnom sektoru (ne svi), penzioneri, djeca kao i zaposleni u privatnim firmama koje, bezbeli, redovno uplacuju zdravstveno osiguranje...
- shalla
#56 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Otišao oko 15h, preuzeo za sebe, suprugu i malca. Preko reda naravno 
- Amazonka27
#57 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
poslala ja mater u Hadžiće iako dole ne zivi skoro 10g, niti joj je karton dole niti lična ni ništa...ali je na spisku za Hadžiće...Poslala sam ženu po ćevape jer oni dole ne dijele ništa...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#58 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
ukinuli zbog zaštite podataka 
- sunceKOtepsija
#59 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Amazonka27 wrote:poslala ja mater u Hadžiće iako dole ne zivi skoro 10g, niti joj je karton dole niti lična ni ništa...ali je na spisku za Hadžiće...Poslala sam ženu po ćevape jer oni dole ne dijele ništa...
-
walk_M-A-N
#60 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Šta je na toj knjižici i koju informaciju nosi?
Ako je samo da li si osiguran, onda je u stvari nova plastika nepotrebna, za to je mogla i lična karta, jer sa JMB provjeriš.
Knjižica ima smisla samo ako nosi nešto drugo, kao pristup kartonu, što ovdje nije slučaj.
Samo da se uzmu 2 KM puta nekoliko stotina hiljada i da se napravi posao nekome a zabave građani.
Ovi što su potrčali uzeti, imate li krvnu grupu, alergije i upozorenja na njoj?
A glupost sa objavom spiskova je tek priča.
Ako je samo da li si osiguran, onda je u stvari nova plastika nepotrebna, za to je mogla i lična karta, jer sa JMB provjeriš.
Knjižica ima smisla samo ako nosi nešto drugo, kao pristup kartonu, što ovdje nije slučaj.
Samo da se uzmu 2 KM puta nekoliko stotina hiljada i da se napravi posao nekome a zabave građani.
-
TRANCE
#61 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Ovo je samo nevješta kopija EHIC zdravstvene kartice koja se koristi u EU i EFTA za zdravstveno osiguranje prilikom putovanja. Razlika je što npr. Hrvati sa svojom imaju besplatne hitne medicinske usluge u 28 država EU i 4 EFTA. a mi s ovom našom možemo obrisati guzicu čim pređemo granicu kantonawalk_M-A-N wrote:Šta je na toj knjižici i koju informaciju nosi?
Inače ova kartica nosi samo lične podatke (ime i prezime, datum rođenja, JMBG), broj osiguranja i datum isteka kartice. To se sve moglo i sa ličnom kartom riješiti. Također je totalno nepotrebno i idiotski da ih odjednom izdaju i stvaraju gužve, mogli su ih postepeno izdavati prilikom zamjene postojećih knjižica.
Sam zavod zaravstvenog osiguranja je nepotreban. To se u normalnim državama rješava tako da svi rezidentni stanovnici imaju zdravstveno osiguranje, a rezidentnost se dokazuje ličnom kartom ili ugovorom o zaposlenju ili iznajmljivanju stana i sl. Ali šta bi onda radilo nekoliko hiljada uhljeba što sjede za šalterima i pečate knjižice...
- insomnia78
#62 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Pa i u fr svi rezidentni stanovnici imaju zdravstveno pa opet moraa nosati i ovu karticu. Sa kojom, gle cuda nemaju pristup kartonu
Ali na njoj je broj socijanog bez kojeg cesto ne mozes nista
- muha_sa
#63 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
ja sam za
- insomnia78
#64 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Ko ima dva ili vise osiguranja mora nosati dvije ili vise kartica 
- muha_sa
#65 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
kaže mi jaran da ne mere unic (što reko Hrle
) u onu zgradu gdje se knjižice ovjeravaju od gužve---raja napolju stoje

-
hizo ramidovic
#66 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
morebit da je tako, no ja sam samo rekao ono sto sam, citajuci onaj spisak, primjetio vezano za skup osoba koji cine moja obitelj (uza i sira), komsije, poznanici i prijatelji. dakle:vješalica wrote: Izdavanje elektronske nema nikakve veze sa tim da li je uplacen doprinos z zo.
- sva djeca i penzioneri iz tog skupa su na listi,
- neki uposlenici koji rade u drzavnim organima su na listi a neki nisu,
- neki uposlenici koji rade u privatnim firmama su na listi, neki nisu. ali pouzdano znam da oni koji su na listi imaju redovito uplacene doprinose, dok oni kojih nema time se ne mogu pohvaliti,
- ni jednu osobu, za koju znam da je na birou, nisam nasao na ovoj listi.
jesu li to slucajnosti ili nisu, ostaje za razmisljanje...
- okanomalo
#67 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
i kod mene istoBlack swan wrote:svi moji su na spisku
sem mene
-
mario001
#68 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Samo sto to nisu isti ZZOChmoljo wrote:a ne, ne. za ovo je odgovoran zzo. kao što je odgovoran i za nedostatak citostatikaHaris.ba wrote:
Pa upravo se o tome i radi. MI hoćemo. Da MI hoćemo prvo puteve, da MI hoćemo prvo fabrike, da MI hoćemo prvo dobro zdrastveno osiguranje - tako bi i bilo.
Treba pozdraviti dobru stvar. Glupost je bila da ideš ovjeravati knjižicu svaki mjesec ili tri mjeseca. Pa imaš zaposlenika koji uđe u sistem, provjeri, pa udari pečat i upiše datum. Ponavljam, ovo je dobra stvar.
Vidite. Kako je Sebija došla, sve napredak u zdrastvu.
-
bluesjunior
#69 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
ja pokusao jutros u ovoj poslovnici preko puta elektroprivrede 07:20 cca 30-tak ljudi u redu stoji....
- okanomalo
#70 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
moj muz je medju prvim dobio karticu, iz iskustva kazem obavezno ponesite staru knjizicu. nije to sve uvezano kako bi trebalo, ponekad im sistem "padne" i tako po nasoj ustaljenoj praksi sve ide traljavo.mali_balon wrote:Ne daj staru ni pod razno jer ces kod doktora uz novu i staru morati pokazati.shalla wrote:Meni rekoše da, da bih preuzeo tu elektronsku, moram ponijeti LK, staru zdravstvenu i 2 KM. Jel stara zdravstvena ide samo na pokaz ili je oni uzimaju sebi?mali_balon wrote:Ali i dalje se nece moci nista bez stare papirnate knjizice......bit ce ovo poput cips licne kad god hos u halu treba i ovjerena cips prijava ne starija od 6 mjeseci.....tako ce i ovo bit.....jer kako ce sestra vidjet jel potvrdjena knjizica ta ne jebe eletronski sistem ako nema pecat crno na bjelo
- shalla
#71 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Kad je ovo Hizo propričao 
-
hizo ramidovic
#73 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
malo jugovina puhnula pame prenjelo...shalla wrote:Kad je ovo Hizo propričao
- shalla
#74 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
Ma nemoj se druže zezat', zabrinuo si me...hizo ramidovic wrote:malo jugovina puhnula pame prenjelo...shalla wrote:Kad je ovo Hizo propričao
-
hizo ramidovic
#75 Re: Elektronske Zdravstvene knjižice
ni sta seti nesikirai paidoshalla wrote:Ma nemoj se druže zezat', zabrinuo si me...hizo ramidovic wrote:malo jugovina puhnula pame prenjelo...shalla wrote:Kad je ovo Hizo propričao
iduce hefte najavi li su za hladzenje