Cisti techno sa break-om jedne od najpoznatijih rock pjesama ikad
Elektronska muzika ! ! !
Moderator: _BataZiv_0809
-
Vernes_AMG
#351 Re: Elektronska muzika ! ! !
Pa cim pitas u ovoj temi , odgovor ti je logican
-
jahjah
#352 Re: Elektronska muzika ! ! !
u kolko ti krece drug ??? jel u 10 kako pise ?Vernes_AMG wrote:Zadnji ozbiljniji incident se desio u Domu Mladih kad je Lutzenkirchen bio. U WC-u su zboli nekog momka u vrat ... Uglavnom ne vjerujem da ce biti problema sutra. Bice samo dobrooooog techno-a hjojI da vas obavjestim , sutra ce warm up raditi moj drug Uberto koji ce po prvi put raditi Live Act pa dodjite i podrzite momka
![]()
-
Vernes_AMG
#353 Re: Elektronska muzika ! ! !
Izgleda da nema nista od Live act-a , problem neki sa opremom , a on ce biti prvi najvjerovatnije...
Evo da cujete sta decko zna
I def. moja omiljena :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=09rEI0ne ... re=related[/youtube]
Za par godina ce postati najvece ime techno scene u Bih sigurno
Evo da cujete sta decko zna
I def. moja omiljena :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=09rEI0ne ... re=related[/youtube]
Za par godina ce postati najvece ime techno scene u Bih sigurno
- benassi
#354 Re: Elektronska muzika ! ! !
ova mi je fkt zarazna
,preslusam je xx puta dnevno
-
jedaniks
#355 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ljudi, kako je bilo sinoć na Umeku?
-
Vernes_AMG
#356 Re: Elektronska muzika ! ! !
Cini mi se da Umek nije nikako izasao
Ja bio do 4h , Umeka ni na mapi. U backstage-u kazu da je otisao negdje na cevape
Ali zato Tomy DeClerque

-
jedaniks
#357 Re: Elektronska muzika ! ! !
I ja sam bila do 4, pa kontam da nije poslije izašao. Niđe veze.

-
jedaniks
#358 Re: Elektronska muzika ! ! !
Umek, Facebook:

Sarajevo [UDYU]], žao mi je, da sinoć nisam nastupio u grad kojeg obožavam i za kojeg sam napravio svoju traku. Organizator Prodavnica Zvuka nije poštovao ugovora i zbog toga je bio moj nastup odkazan. Nadam se, da se vidimo nekom drugom prilikom. Sad idem na Baščaršiju na ćevape i dalje za Novi Sad.
- Baltazar_khan
#359 Re: Elektronska muzika ! ! !
nikad više na party kojeg organizuje "prodavnica zvuka". raja je platila po 20 maraka i više da sluša djeve iz bičakčića, boema
fuj.
- jasko_ba
#360 Re: Elektronska muzika ! ! !
Prodavnica magle 
- momčina
#361 Re: Elektronska muzika ! ! !
Sjeti se Jeff Millsa u BKC-u, Big Inputa... Sve jedan te isti momak organizuje i ispaljuje raju...jasko_ba wrote:Prodavnica magle
-
Vernes_AMG
#362 Re: Elektronska muzika ! ! !
....i James Zabiela je vec jednom otkazan. A realno , ko ima primjedbe za nastup sinocnjih domacih snaga ( Uberto i Bonjasky ) ne zna sta prica. Momci su extra odradili svoj dio posla. Znam ja da su svi platili karte za Umeka ali muzika sinoc je bila fantasticna 
-
jedaniks
#363 Re: Elektronska muzika ! ! !
Nije u tome stvar.Vernes_AMG wrote:....i James Zabiela je vec jednom otkazan. A realno , ko ima primjedbe za nastup sinocnjih domacih snaga ( Uberto i Bonjasky ) ne zna sta prica. Momci su extra odradili svoj dio posla. Znam ja da su svi platili karte za Umeka ali muzika sinoc je bila fantasticna
Niko ovde se nije žalio na nastupe bilo koga sinoć, momci su bili ok; baciću im grudnjak sljedeći put.
Elegantno će pasti pored laptopa.
Međutim, na karti je velikim crvenim slovima pisalo Umek. To sam platila.
Analogija: neću žvake, hoću kusur.
-
jahjah
#364 Re: Elektronska muzika ! ! !
a ko je onda u 5 20 izaso poslije tomyja...ono je valjda umek a mozda ja i ne znam kako cojk izgleda...nije da te napadam al je izaso...ugl gadjali su ga casama od pive 3 puta i to je jednom bila do pola napunjena casa a ostale dvije su bile prazne...vidjelo se da mu je prIko qrca uopce izlazak zato i je samo bio 40ak min...Vernes_AMG wrote:Cini mi se da Umek nije nikako izasaoJa bio do 4h , Umeka ni na mapi. U backstage-u kazu da je otisao negdje na cevape
Ali zato Tomy DeClerque
![]()
![]()
![]()
takodje bi pohvalio domace djeve extra su bili a ni tomy ne zaostaje puno za njima
-
Vernes_AMG
#365 Re: Elektronska muzika ! ! !
jahjah wrote:a ko je onda u 5 20 izaso poslije tomyja...ono je valjda umek a mozda ja i ne znam kako cojk izgleda...nije da te napadam al je izaso...ugl gadjali su ga casama od pive 3 puta i to je jednom bila do pola napunjena casa a ostale dvije su bile prazne...vidjelo se da mu je prIko qrca uopce izlazak zato i je samo bio 40ak min...Vernes_AMG wrote:Cini mi se da Umek nije nikako izasaoJa bio do 4h , Umeka ni na mapi. U backstage-u kazu da je otisao negdje na cevape
Ali zato Tomy DeClerque
![]()
![]()
![]()
takodje bi pohvalio domace djeve extra su bili a ni tomy ne zaostaje puno za njima...
Taj sto je izasao moguce da je bio Ari jer je Umek na svojoj FB stranici napisao izvinjenje i razlog zbog kojeg nije nastupao sinoc
jedanikx : Razumijem ja sta ti govoris ali muzika je bila extra. Tomy DeClerque je pokaza ko je babo
- jasko_ba
#366 Re: Elektronska muzika ! ! !
Poredjenje scene u sarajevu sa onom u zagrebu i beogradu
Neka svako slusa sta hoce, al zasto se kod nas toliko forsira taj minimal i tech-house zvuk i nista vise? Svaki party je na taj fazon, i uvijek isti dj-evi
Faithless, Underworld, Prodigy, Moby od ovih poznatijih, da ne pricam o "malim" macama tipa Sven vath, Dyk, Prydz i dr. Kada bi mogli ocekivati neka od ovih imena? A bilo bi raje, raja ce platiti, samo nemojte molim vas svake godine i Umeka i Liebinga i Moralesa
Neka svako slusa sta hoce, al zasto se kod nas toliko forsira taj minimal i tech-house zvuk i nista vise? Svaki party je na taj fazon, i uvijek isti dj-evi
Faithless, Underworld, Prodigy, Moby od ovih poznatijih, da ne pricam o "malim" macama tipa Sven vath, Dyk, Prydz i dr. Kada bi mogli ocekivati neka od ovih imena? A bilo bi raje, raja ce platiti, samo nemojte molim vas svake godine i Umeka i Liebinga i Moralesa
-
Vernes_AMG
#367 Re: Elektronska muzika ! ! !
A ko ce dovesti neke od njih , ko ce preuzeti organizaciju na sebe ? Prodavnica Zvuka mozda ?
Meni se svidja to sto se pokusava popularizovati techno kultura u Sarajevu ali fali jos dosta imena techno scene , Hawtin , Vath , Speedy J , Jeff Mills....
A sto se tice nekih trance ili house DJ-eva , toga realno fali ovdje
Meni se svidja to sto se pokusava popularizovati techno kultura u Sarajevu ali fali jos dosta imena techno scene , Hawtin , Vath , Speedy J , Jeff Mills....
A sto se tice nekih trance ili house DJ-eva , toga realno fali ovdje
- JThomas
#368 Re: Elektronska muzika ! ! !
znači stvarno nije bio?
al' dobro su ovi svirali, baš, baš dobro.
al' dobro su ovi svirali, baš, baš dobro.
- Vitezanin
#370 Re: Elektronska muzika ! ! !
Hvala im sto unistavaju i ovo malo elektronske scene kod nas. respekt drugim DJ/evima koji su natsupali, bili su dobri, ali mi smo kartu platili da bismo culi Umeka. NIkad vise na njihov party, osim u slucaju da se oduze za ovo, mada cisto sumnjam i tada.
Jesu li oni svjesni (Prodavnica) koliko je ljudi van Sarajeva doslo, ljudi platili gorivo, karte, hostele, hotele i sta ti ja znam sta jos. I oni party premjeste u dvoranu koja je ravna za pripremanje djecijih priredbi. Ili za neku trecerazrednu pevaljku.
Stvarno sam ljut. A ovako razmislja jos puno ljudi, izgubit ce kriticnu masu koja ce dolaziti na njihove dogadjaje.

Jesu li oni svjesni (Prodavnica) koliko je ljudi van Sarajeva doslo, ljudi platili gorivo, karte, hostele, hotele i sta ti ja znam sta jos. I oni party premjeste u dvoranu koja je ravna za pripremanje djecijih priredbi. Ili za neku trecerazrednu pevaljku.
Stvarno sam ljut. A ovako razmislja jos puno ljudi, izgubit ce kriticnu masu koja ce dolaziti na njihove dogadjaje.
-
Vernes_AMG
#371 Re: Elektronska muzika ! ! !
Jedna bomba koju je Uberto aktivirao negdje oko 23h
-
Vernes_AMG
#372 Re: Elektronska muzika ! ! !
A Vitezanin , slazem se , raja je razocarana totalno. Treba ih bojkotovati , ali najgore je sto onda necemo imati nista. Niko nema jos taj kapacitet da dovodi velika imena. Wedran i Focho su se povukli totalno tako da je Ari ostao sam i radi sta god hoce ....
- Vitezanin
#373 Re: Elektronska muzika ! ! !

Opet pozivanje na socijalu. Šta to, cijena se dogovara dva sata prije partiye??!! Totalno neozbiljno. Btw, zašto bi Umek spuštao cijenu?? Za sajam saznaju 5 dana prije partiya??
Koji amateri...
- oldschool
#374 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ništa čudno, mnogi su ljudi u BiH ispaljivani, mislim ovdje na dj-eve, plate im pola prije, a nakon što odrade svoj dio drugu polovinu ne vide
. Nikada nisam volio, niti slušao Umeka, pa nisam išao ni ovaj put, šteta što su ostali izrađeni bili.

Ovo je sramota, staviti papu Svena u isti koš sa ovim ljudima je poniženje, svaka čast njima, ali mu nije nijedan do koljena.jasko_ba wrote:Faithless, Underworld, Prodigy, Moby od ovih poznatijih, da ne pricam o "malim" macama tipa Sven vath, Dyk, Prydz i dr.
- jasko_ba
#375 Re: Elektronska muzika ! ! !
cisto primjera radi, eto ubaci ti bilo kojeg dj-a, valjda si shvatio poentu