Elektronska muzika ! ! !

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Vernes_AMG

#351 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

Pa cim pitas u ovoj temi , odgovor ti je logican :-D

Cisti techno sa break-om jedne od najpoznatijih rock pjesama ikad :thumbup:
jahjah

#352 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jahjah »

Vernes_AMG wrote:Zadnji ozbiljniji incident se desio u Domu Mladih kad je Lutzenkirchen bio. U WC-u su zboli nekog momka u vrat ... Uglavnom ne vjerujem da ce biti problema sutra. Bice samo dobrooooog techno-a hjoj :-D I da vas obavjestim , sutra ce warm up raditi moj drug Uberto koji ce po prvi put raditi Live Act pa dodjite i podrzite momka :thumbup: :sax:
u kolko ti krece drug ??? jel u 10 kako pise ?
Vernes_AMG

#353 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

Izgleda da nema nista od Live act-a , problem neki sa opremom , a on ce biti prvi najvjerovatnije...

Evo da cujete sta decko zna :-D

I def. moja omiljena :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=09rEI0ne ... re=related[/youtube]

Za par godina ce postati najvece ime techno scene u Bih sigurno :thumbup:
benassi

#354 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by benassi »

ova mi je fkt zarazna :-) ,preslusam je xx puta dnevno

jedaniks

#355 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jedaniks »

Ljudi, kako je bilo sinoć na Umeku?
Vernes_AMG

#356 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

Cini mi se da Umek nije nikako izasao :shock: Ja bio do 4h , Umeka ni na mapi. U backstage-u kazu da je otisao negdje na cevape :lol: Ali zato Tomy DeClerque :dance: :dance: :dance: :dance:
jedaniks

#357 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jedaniks »

I ja sam bila do 4, pa kontam da nije poslije izašao. Niđe veze. :x :twisted:
jedaniks

#358 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jedaniks »

Umek, Facebook:
Sarajevo [UDYU]], žao mi je, da sinoć nisam nastupio u grad kojeg obožavam i za kojeg sam napravio svoju traku. Organizator Prodavnica Zvuka nije poštovao ugovora i zbog toga je bio moj nastup odkazan. Nadam se, da se vidimo nekom drugom prilikom. Sad idem na Baščaršiju na ćevape i dalje za Novi Sad.
:x :x
Baltazar_khan

#359 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Baltazar_khan »

nikad više na party kojeg organizuje "prodavnica zvuka". raja je platila po 20 maraka i više da sluša djeve iz bičakčića, boema :roll: fuj.
jasko_ba

#360 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jasko_ba »

Prodavnica magle :x
momčina

#361 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by momčina »

jasko_ba wrote:Prodavnica magle :x
Sjeti se Jeff Millsa u BKC-u, Big Inputa... Sve jedan te isti momak organizuje i ispaljuje raju...
Vernes_AMG

#362 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

....i James Zabiela je vec jednom otkazan. A realno , ko ima primjedbe za nastup sinocnjih domacih snaga ( Uberto i Bonjasky ) ne zna sta prica. Momci su extra odradili svoj dio posla. Znam ja da su svi platili karte za Umeka ali muzika sinoc je bila fantasticna ;-)
jedaniks

#363 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jedaniks »

Vernes_AMG wrote:....i James Zabiela je vec jednom otkazan. A realno , ko ima primjedbe za nastup sinocnjih domacih snaga ( Uberto i Bonjasky ) ne zna sta prica. Momci su extra odradili svoj dio posla. Znam ja da su svi platili karte za Umeka ali muzika sinoc je bila fantasticna ;-)
Nije u tome stvar.
Niko ovde se nije žalio na nastupe bilo koga sinoć, momci su bili ok; baciću im grudnjak sljedeći put.
Elegantno će pasti pored laptopa.
Međutim, na karti je velikim crvenim slovima pisalo Umek. To sam platila.

Analogija: neću žvake, hoću kusur.
:D
jahjah

#364 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jahjah »

Vernes_AMG wrote:Cini mi se da Umek nije nikako izasao :shock: Ja bio do 4h , Umeka ni na mapi. U backstage-u kazu da je otisao negdje na cevape :lol: Ali zato Tomy DeClerque :dance: :dance: :dance: :dance:
a ko je onda u 5 20 izaso poslije tomyja...ono je valjda umek a mozda ja i ne znam kako cojk izgleda...nije da te napadam al je izaso...ugl gadjali su ga casama od pive 3 puta i to je jednom bila do pola napunjena casa a ostale dvije su bile prazne...vidjelo se da mu je prIko qrca uopce izlazak zato i je samo bio 40ak min...
takodje bi pohvalio domace djeve extra su bili a ni tomy ne zaostaje puno za njima :razz: ...
Vernes_AMG

#365 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

jahjah wrote:
Vernes_AMG wrote:Cini mi se da Umek nije nikako izasao :shock: Ja bio do 4h , Umeka ni na mapi. U backstage-u kazu da je otisao negdje na cevape :lol: Ali zato Tomy DeClerque :dance: :dance: :dance: :dance:
a ko je onda u 5 20 izaso poslije tomyja...ono je valjda umek a mozda ja i ne znam kako cojk izgleda...nije da te napadam al je izaso...ugl gadjali su ga casama od pive 3 puta i to je jednom bila do pola napunjena casa a ostale dvije su bile prazne...vidjelo se da mu je prIko qrca uopce izlazak zato i je samo bio 40ak min...
takodje bi pohvalio domace djeve extra su bili a ni tomy ne zaostaje puno za njima :razz: ...

Taj sto je izasao moguce da je bio Ari jer je Umek na svojoj FB stranici napisao izvinjenje i razlog zbog kojeg nije nastupao sinoc ;-)

jedanikx : Razumijem ja sta ti govoris ali muzika je bila extra. Tomy DeClerque je pokaza ko je babo :mrgreen:
jasko_ba

#366 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jasko_ba »

Poredjenje scene u sarajevu sa onom u zagrebu i beogradu :-)
Neka svako slusa sta hoce, al zasto se kod nas toliko forsira taj minimal i tech-house zvuk i nista vise? Svaki party je na taj fazon, i uvijek isti dj-evi :roll:
Faithless, Underworld, Prodigy, Moby od ovih poznatijih, da ne pricam o "malim" macama tipa Sven vath, Dyk, Prydz i dr. Kada bi mogli ocekivati neka od ovih imena? A bilo bi raje, raja ce platiti, samo nemojte molim vas svake godine i Umeka i Liebinga i Moralesa :x
Vernes_AMG

#367 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

A ko ce dovesti neke od njih , ko ce preuzeti organizaciju na sebe ? Prodavnica Zvuka mozda ?

Meni se svidja to sto se pokusava popularizovati techno kultura u Sarajevu ali fali jos dosta imena techno scene , Hawtin , Vath , Speedy J , Jeff Mills....

A sto se tice nekih trance ili house DJ-eva , toga realno fali ovdje :roll:
JThomas

#368 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by JThomas »

znači stvarno nije bio? :-)

al' dobro su ovi svirali, baš, baš dobro.
madtv

#369 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by madtv »

:music2:
Vitezanin

#370 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vitezanin »

Hvala im sto unistavaju i ovo malo elektronske scene kod nas. respekt drugim DJ/evima koji su natsupali, bili su dobri, ali mi smo kartu platili da bismo culi Umeka. NIkad vise na njihov party, osim u slucaju da se oduze za ovo, mada cisto sumnjam i tada.
Jesu li oni svjesni (Prodavnica) koliko je ljudi van Sarajeva doslo, ljudi platili gorivo, karte, hostele, hotele i sta ti ja znam sta jos. I oni party premjeste u dvoranu koja je ravna za pripremanje djecijih priredbi. Ili za neku trecerazrednu pevaljku.
Stvarno sam ljut. A ovako razmislja jos puno ljudi, izgubit ce kriticnu masu koja ce dolaziti na njihove dogadjaje.
:x :x :x :x :x :x
Vernes_AMG

#371 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

Jedna bomba koju je Uberto aktivirao negdje oko 23h :-D
Vernes_AMG

#372 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vernes_AMG »

A Vitezanin , slazem se , raja je razocarana totalno. Treba ih bojkotovati , ali najgore je sto onda necemo imati nista. Niko nema jos taj kapacitet da dovodi velika imena. Wedran i Focho su se povukli totalno tako da je Ari ostao sam i radi sta god hoce ....
Vitezanin

#373 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Vitezanin »

Image

Opet pozivanje na socijalu. Šta to, cijena se dogovara dva sata prije partiye??!! Totalno neozbiljno. Btw, zašto bi Umek spuštao cijenu?? Za sajam saznaju 5 dana prije partiya??
Koji amateri...
oldschool

#374 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by oldschool »

Ništa čudno, mnogi su ljudi u BiH ispaljivani, mislim ovdje na dj-eve, plate im pola prije, a nakon što odrade svoj dio drugu polovinu ne vide :D . Nikada nisam volio, niti slušao Umeka, pa nisam išao ni ovaj put, šteta što su ostali izrađeni bili.
jasko_ba wrote:Faithless, Underworld, Prodigy, Moby od ovih poznatijih, da ne pricam o "malim" macama tipa Sven vath, Dyk, Prydz i dr.
Ovo je sramota, staviti papu Svena u isti koš sa ovim ljudima je poniženje, svaka čast njima, ali mu nije nijedan do koljena. :D
jasko_ba

#375 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jasko_ba »

cisto primjera radi, eto ubaci ti bilo kojeg dj-a, valjda si shvatio poentu :)
Post Reply